• Ärdetminturnu

    IVF vintern 2018/2019

    jooo skrev 2019-02-15 18:55:36 följande:

    Hej hopp

    Hoppar gärna in.

    Vi gjorde äggplock igår i Falun. 8 ägg med gonal foch. Idag var 7 st befruktade..Återföring på tisdag ska bli spännande :)


    Spännande! Bra att så många blev befruktade! Är det ditt första försök?
  • Ärdetminturnu
    mulin skrev 2019-02-16 13:01:28 följande:

    Hoppas hoppas det inte ska krävas otaliga omgångar!

    Gud vad skönt! Både med vänner som gjort ivf , och med kollegor som garanterat skulle ha bättre förståelse än mina ;) . Ja jag får se hur jag gör. Tycker jättebra om min chef i övrigt så jag får göra det som känns bäst den dagen jag kommer dit. Önskar att jag som dig också hade vänner som gått igenom ivf. Känner verkligen ingen.. men det kan såklart bero på att de närmaste vännerna jag har inte har passerat 30 än. Är ändå några till av mina närmsta som inte ens planerar barn än.

    Hoppas du orkade somna till slut, jag känner inte så mycket av sprutan. Men inatt ( kanske inte alls beror på sprutan) blev jag verkligen AKUThungrig, kändes som jag skulle svälta ihjäl om jag inte fick äta och jag har aldrig varit en nattätare. Så var tvungen att äta en smörgås och några chokladbitar. Men som sagt, måste självklart inte bero på sprutan men det var ett konstigt sammanträffande annars :)


    Tack <3

    Ja det är ett jättebra stöd så klart att dom vet vad det innebär! Samtidigt blir ju alla lite experter på hur det går till. Sen gick det på första försöket tror jag för nästan alla av mina vänner så dom har ju verkligen haft flyt där. Man kanske inte kommer ha lika mycket tur själv.

    Ja det tog säkert 1,5h innan jag somnade igår, kom liksom en intensiv svidande känsla som kom och gick och idag ett litet rött märke på magen. Komiskt med natthungern! Jag tror det hänger ihop ändå. Man mixtrar ju ganska kraftigt med kroppens naturliga rytm och hormoner så lite märkliga symptom är ju nästan oundvikligt tänker jag!
  • Ärdetminturnu
    Mect skrev 2019-02-16 19:59:43 följande:

    Nu sist så blev jag inlagd cirka 4 veckor efter återföring av ett 2-dagars han bli hemskickad en gång innan... Första gången var det lite senare, typ 7 veckor kanske..


    Låter verkligen jobbigt! Hoppas det har gått bra ändå trots omständigheterna!

    Någon som vet om riskerna för utomkved är högre vid ivf?
  • Ärdetminturnu
    mulin skrev 2019-02-17 14:03:10 följande:

    Ja så känner jag också för de få som vi har berättat för, trots att de inte gått igenom det själv. Men vet allt gör dom. hoppas du också har tur , påfrestande nog att behöva få hjälp!

    Ja det är klart kroppen reagerar på något vis. Min mens var över ett dygn kortare när jag började med sprutorna. Har alltid sex dagars cykel , men den här gången hade jag bara lite drygt 4 dygn. Ikväll ska jag börja ned fyramadel, hoppas inte den ger någon större biverkan då jg ska jobba natt inatt..


    Det värsta är ändå dom som inte vet någonting och som kan haspla ut sig kommentarer i stil med ?det är bara att sätta fart nu, vad väntar ni på??? Gör mig så otroligt arg, hur kan dom inte fatta att alla inte får barn på beställning?

    Håller med, upplevde också en kortare cykel med ca 1 dag. Men det verkar ju rimligt också att kroppen ska reagera så på kraftiga hormoner. Heter din andra medicin så? Hoppas det går bra! Jag ska börja med min andra imorgon, Cetrotide. Hoppas det går bra för dig!
  • Ärdetminturnu
    mulin skrev 2019-02-18 00:27:35 följande:

    Håller med, till sånna människor har hag nästan fräst att alla inte ens är sugna på att skaffa barn, även om det är en lögn i vårat fall..

    Jamen du ser, då gör den ju något iaf ;) fyremadel heter min andra medicin , tog den första sprutan gör några timmsr sedan och känner inget speciellt av den. Mer än att det kliade lite där jag satte nålen, men det gick över fort. Det får gärna gå fort till VUL-dag nu tycker jag :)


    Ja man blir helt paff när kommentaren kommer så oftast klämmer man ur sig något lagom oklart eller halvt drygt till svar. Men orkar faktiskt inte bry mig om deras känslor eller eventuella skam.

    Jaa längtar till onsdag!! Skönt att det gick bra med sprutan igår. Jag börjar också länna mig svullen så hoppas på en rejäl drös äggblåsor därinne =))
  • Ärdetminturnu

    E


    mulin skrev 2019-02-18 00:35:56 följande:

    Jag också, ser inte att jag vill leva mitt liv utan honom, men heller inte utan barn så det skulle bli riktigt jobbigt om vi skulle komma till den vägkorsningen.

    Jag känner mig också svullen! Men det är inget ovanligt för mig, gör det nästan varje månad ändå, så även om jag känner mig svullen känns det som vanligt. Har haft lite huvudvärk från och till också men inte så jättemycket. Håller med dig! Får gärna bli onsdag snart så hoppas vi på positiva besked för oss båda, ska bli spännande med uppdatering efter det :)


    Ja dom frågorna är svåra att veta till 100% hur man ställer sig till innan man faktiskt står inför de besluten. Vi har inte pratat alls om varken donation eller adoption. Känns fortfarande väldigt avlägset.

    Ska bli spännande hur det går för er andra på onsdag!!
  • Ärdetminturnu
    jooo skrev 2019-02-18 15:42:58 följande:

    Hihiär de någon mer som snart ruvar?

    Jag ska få min blasto imorrn.Tiden till test kommer kännas evighetslång ju!


    Inte än men det är iaf 3 här som har ÄP i nästa vecka så vi hoppas!! Är det ditt första försök?
  • Ärdetminturnu
    mulin skrev 2019-02-19 14:12:49 följande:

    Jag längtar också! Lycka till imorgon! Vilken tid har du?


    Kl 11.30 så tänkte ta tidigt lunch. Lycka till du med!!
  • Ärdetminturnu
    jooo skrev 2019-02-19 15:12:52 följande:

    Åh spännnade önskar er lycka till!!!

    Japp det är första? Är det ditt?

    Fick idag blasto med toppbetyg fin slemhinna. Så.jag hoppas att den har bästa förutsättningar nu! 4 odlas vidare inför ev frys


    Håller tummarna för dig!!! Skönt att det verkar vara bra förutsättningar! Japp första här med! Än så länge känns det mest spännande även om man längtar så klart. Men hoppet är stort =) Skönt att ha 4 till ET så man kanske slipper göra om sprutorna direkt om det inte lyckas.
  • Ärdetminturnu

    S


    mulin skrev 2019-02-19 14:14:54 följande:

    Ja det gör det för oss också, men pratet hag ändå funnits där.

    Ja lycka till imorgon! :) vilken tid har du?


    Kl 11.30 för mig! Du då? Lycka till du med!
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019