• Ärdetminturnu

    IVF vintern 2018/2019

    Joey1981 skrev 2019-03-04 10:51:40 följande:

    Jag hoppar in här... kort beskrivning av oss.

    Jag 37 år och sambo 51år, försökt bli med barn sedan 2014. Två naturliga graviditeter som slutat i utomkveds dvs inga äggledare kvar och enda alternativet är IVF.

    2017 gjorde vi första hormonbehandlingen(kort protokoll menopur) fyra befruktade ägg 3 bortfall o ett missfall, jag blev deprimerad och fick ångesttillstånd 2018; ett skitår med sjukskrivning.

    2019 igår tog jag första Gonal f. 300E

    Orolig och förväntansfull

    Må detta gå bra


    Håller tummarna för att det ska gå bra nu då!

    Hur för man IVF om man inte har äggledare kvar, går det till på samma sätt?

    Ver du varför dom ändrade i din behandling från Menopur till Gonal-f?
  • Ärdetminturnu
    mulin skrev 2019-03-05 22:51:32 följande:

    Spännande! Hoppas verkligen det är eran tur nu. När får du dra igång? :)


    Jag ska till BM för genomgång av protokollet imorgon. Men hon sa att man börjar ca på dag 17 så då blir det start om 2v ca. Sen skulle man få en blödning 1-2v efter det och då påbörja med sprutor. Så lite väntan men inte alltför lång, måste ju hinna få fram alla läkemedel =)
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-03-05 22:56:22 följande:

    Spännande att planera inför nästa försök! Även om ni klart hade hoppats på att slippa... jag har kört långa protokollet tre gånger - hade tur och fick inga biverkningar alls! Kändes inte som om behandlingen började förrän sprutstart.

    Vi fick ut 8 ägg förra veckan, 7 var mogna och alla 7 befruktades. Fick tillbaka ett i fredags på dag 2 men som vanligt var det endast det ägget som delat sig tillräckligt än så länge. Så nu står allt hopp till detta lilla embryo!


    Ok! Körde du korta först då eller fick du långa direkt? Ja det känns spännande och skönt att dom ändrar protokollet direkt när jag verkar vara så svårstimulerad. Ver du om det är vanligt med biverkningar på långa?

    Hoppas och håller tummarna för ditt embryo! Ja chanserna minskar verkligen med alla ägg som faller bort längs vägen. Är ett riktigt lotteri känns det som.
  • Ärdetminturnu
    becca90 skrev 2019-03-06 06:45:01 följande:

    Sa dom vilken anledning du måste ha långa? När ska du få köra igång??


    Första behandlingen hade jag hög dos Menopur, 450IE och fick bara en äggblåsa så det är helt klart därför, förhoppningsvis ger detta protokoll fler blåsor så vi kan göra ett äggplock. Startar om ca 2v, 17e dagen i cykeln.
  • Ärdetminturnu
    Joey1981 skrev 2019-03-06 10:39:23 följande:

    De bedövar och använder en kanyl för att komma in till äggstocken, gör ont i alla fall. Vet inte om det görs så på patienter som har äggledare kvar. Använder kanske en kateter då?,

    De bytte till gonal för jag har redan bra kvalite på äggen och för att gonal förbereder livmodern bättre(ägget fäster bättre) så sa läkaren iaf.


    Ok då funkar det på samma sätt.

    Hoppas Gonal-f kommer funka bra!
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-03-06 21:29:00 följande:

    Körde först korta en gång, sen två långa, sen nytt försök med kort och nu långt. Hoppas att det långa blir bättre för dig! Tror att det är väldigt olika, vet att jag har läst att många tyckt Synarelan var hemsk, men jag har inte märkt av den alls.

    Ja, verkligen ett lotteri! Hoppas bara att man får vara

    med och vinna någon gång!


    Vad var anledningen till att du växlade över till långa och sen tillbaka igen? Har det varit antalet eller dålig mognadsgrad eller ngt annat? Hoppas kroppen kommer reagera bra helt enkelt.

    Känns som man väntar på jackpotten i Cloetta hjulet typ, precis när man tror man vunnit så tar hjulet ett litet snäpp till så fick den bredvid gå hem med storvinsten =S
  • Ärdetminturnu
    Hoppomliv skrev 2019-03-07 16:49:08 följande:

    Ja, det är verkligen inte rättvist! Anledningen till att vi provade korta igen var för att vi kontaktade flera olika läkare efter våra landstingsbekostade försök och då var det flera läkare som menade att Menopur fungerar bäst med kort protokoll så då testade vi det igen - våra första två korta var med gonal-f så kände att vi ville prova något nytt med Menopur med. Men det blev ingen skillnad.


    Ok! Verkar väldigt svårt att pricka in rätt behandling helt enkelt! Hoppas det funkar bättre för dig denna gång!
  • Ärdetminturnu

    Var hos BM igår för genomgång av långa protokollet. Fattar varför det heter långa, fick en beräknad dag för ÄP den 24 april. Ska spraya med synarela 2v och sen övergå till 150 IE Menopur och 300 IE Bemfola. Jag har inte hört om det läkemedlet innan, någon som testat?

  • Ärdetminturnu
    Loviisa89 skrev 2019-03-08 11:27:44 följande:

    Jag hade bemfola och fick ut 10 ägg där alla blev befruktade och 4 blev blastisar, så rätt bra utdelning tycker jag. Sen har inget fäst ännu men det kan ju bero på massa saker. :)


    Det verkar ju lovande! Jag får hoppas på det med =)
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019