• Elcca

    Bf September 2019

    Var igår och fick se vårt lilla mirakel hos ivf-kliniken! V.8 (7+4). Och det var ett fint litet hjärta som slog! Känns nu som jag kan släppa en del av rädslorna och faktiskt försöka njuta lite. Även om allt såklart kan hända, men det kan det ju jämt!

    Har också bokat in ett ul hos min mvc i v.10. Någon som har gjort ett ul vid den tiden?


  • Elcca
    GulRödBlå skrev 2019-02-14 20:27:21 följande:

    Hej på er! Var ett tag sen jag uppdaterade här. Lovade att uppdatera förra torsdagen efter det andra ultraljudet av specialistläkaren, men kände att jag ville att familj skulle veta före.

    Fick som sagt komma till en gynekolog som frågade allmänt hur jag mådde, om jag känner mig gravid osv. Han sa att iom förra gynekologen kunde se en säck så lät det iallafall lovande, och vi skulle följa upp med blodprov för hcg. Men det behövdes inte, för visst låg det ett litet russin där i med puls <3


    Underbart!!! :) grattis!!
  • Elcca
    Daphodil skrev 2019-02-16 15:33:06 följande:

    V 9 idag. Börjar kännas på riktigt (trots att jag inte har några bildbevis att det ens finns nåt där inne) och idag passade vi på att köpa liggdel till vår fina vagn. Inskrivning på torsdag och då även remiss för kub!


    Då är vi nästan exakt på dagen, jag gick in i v.9 igår! :)

    Jag var på tidigt ul i tisdags och fick se ett litet tickande hjärta. Ska även på ul hos mvc på fredag och inskrivning den 25/2. Ska bli så spännande!
  • Elcca

    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar? - V.9 (8+3). Enligt ivf-läkaren.

    2. Barn sen tidigare? - Nej

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen? - Avbröt en graviditet i tonåren och sen hade jag en kemisk graviditet vid mitt första ivf-försök.

    4. Antal försök för att få till denna graviditet? - 4 år. 2 ivf-behandlingar och 5 insättningar.

    5. Hur berättade du för din partner? - Smygtestade flera dagar innan bestämd testdag. Kunde inte hålla mig utan ringde upp honom direkt och berättade,

    6. Vilka andra har du berättat för hittills? Vi har hela tiden varit öppen med vår resa och har redan berättat för alla

    7. Cravings? Inga alls.

    8. Krämpor? - Mycket öma bröst, växtvärk, ont i ligament, trötthet och väldigt lättretlig.

    9. "Känning" om visst kön? - Har redan en starkt känsla att det är en pojke.

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn? - Killnamn har vi några stycken, men flicknamn är vi helt blanka över.


  • Elcca
    Daphodil skrev 2019-02-20 16:01:35 följande:

    Hur mycket mensvärk har/hade ni i v 9? Jag har fått mer senaste dagarna. Inte akut ont men det känns ändå mer än senaste veckorna, blir fundersam.


    Jag har lmensvärklikande smärta som kommer kanske ett par gånger per dag, ibland inget alls på en dag. Sitter i under några minut för att sen släppa..

    Det är ju vanligt med molvärk! Det är i samband med blödning man ska dra öronen åt sig och söka vård..
  • Elcca
    Tigerkvinna skrev 2019-02-25 14:40:32 följande:

    Någon här som haft vattnig/riklig flytning? Har hitills haft ganska normala flytningar. Men idag när jag skulle gå på toa var där en liten pöl i trosorna. Inte så riklig att jag kände den rinna så som man kan känna mens. Men tillräckligt föratt lämna en hyfsat blöt pöl. Någon som haft liknande?

    Blev supernojjig och började genast tänka men shit tänk om det är fostervatten och snart blir det misfall?!


    Jag har haft vattniga flytningar under flera veckor nu. Kan rinna till riktigt rejält ibland. Men ska tydligen inte vara något konstigt. :)
  • Elcca
    Solgul skrev 2019-02-26 19:11:22 följande:

    Ja, här går det inte så bra. Fick en blödning på jobbet idag, blödde igenom trosor och blödde ner byxor. Inget ont. Fått göra ultraljud där de inte kunde se något tydligt avvikande, hjärtat slog och fostret rörde på sig. Moderkakan låg över inre modermun vilket är vanligt så här tidigt i graviditeten men som kan orsaka blödning när livmodern växer

    Kommit mer färsk blödning i samband med toalettbesök senare under dagen. Vet inte vad jag ska tänka, finns inget att göra mer än att vänta och se.

    En riktig skitdag. (Men en dag närmre svaret på NIPT)


    Håller alla tummar o tår att blödningen avtar och bebisen mår bra! Förstår att du mår dåligt över detta. Man oroar ju sig konstant och kan då inte ens föreställa mig hur man mår när man har en blödning. Som sagt, håller allt jag kan för att det här ska gå bra för dig!
  • Elcca

    Har idag fått jättekonstiga flytningar, orangea. Inte åt det röda hållet utan mer ut det gula hållet! Luktar ingenting, och är lite gryniga. Någon som har haft liknande!?

    Är nu livrädd att det är något konstigt! Har fått en akuttid till vår mvc för en kontroll! Håll alla tummar o tår snälla!!


  • Elcca
    Jojjans skrev 2019-02-28 16:27:37 följande:

    Jag har ingen erfarenhet men be dom ta odling för bakteriell vaginos som kan vara farligt under graviditet.


    Bakteriell vaginos luktar oftas väldigt illa och är en helt annan slags flytning. Men allt var bra med bebisen! Den levde rövare där inne i magen. Så det var skönt! :)

    Tydligen kan man få orangefärgade flytningar om man har en liten blödning. Inget konstigt eller ovanligt. Blev mest lite chockad och rädd över färgen som jag aldrig tidigare sett!
  • Elcca

    Hej! Är det någon av er som har gjort cellprov under graviditeten? Det sägs ju att det inte är någon risk, men tycker ändå det känns lite läskigt att man ska vara och pilla på livmodertappen.


Svar på tråden Bf September 2019