• Desire223

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Missjaas skrev 2019-01-24 09:45:09 följande:

    Ja då vet du verkligen hur jävla frustrerande väntan är. Näst person som säger "ta det lugnt, det är ju ingen stress du är så ung" tror jag att jag klappar till! Haha

    Visst såg hon en massa små äggblåsor då? Det kan nog vara så att du och jag har samma låter det som. Dvs möjligtvis PCO. Det är nämligen typiskt PCO att ha många små blåsor.. när jag var hos specialistläkare såg hon att jag hade nästan 20 små blåsor i en av stockarna. Normalt har man typ 6-10 blåsor.. så det är nog där min sko klämmer. Jag har börjat med donaferty nu som tydligen gett åka effekt för många så ger det en chans.

    Snart ska mensen komma och då är det återigen dags för jävla letrozoleskiten. Mår piss de dagar jag äter dem. Tur det bara är ett par dagar och Jävlar denna månad ska fasiken bli vår månad!

    Pepp på den haha!


    Det vet jag verkligen! Ja usch ja, tror inte jag klarar av en till som säger något alls om saken.

    Ja precis, vi tog ju blodprov också och jag hade inte förhöjt testosteron, vilket man väl ska ha för pcos? Störande är det hur som helst. Jaså, vad hjälper donaferty till med? Låter bra!

    Ja det lär väl bli nästa steg för mig också gissar jag, om det inte mirakulöst tar sig den här cykeln. Nu håller vi tummarna!! <3
  • Desire223
    knivskrik skrev 2019-01-24 09:48:55 följande:

    Hej på er! Här är en till som är rätt frustrerad och bitter.

    Vi har varit tillsammans i lite mer än 8 år nu, jag är 30 och han är 32 och vi har försökt sedan maj 2017. Augusti 2018 fick jag pcos bekräftat och metformin utskrivet, vilket hittills inte gett mer än aptitlöshet i början och därmed -5 kilo jag inte behövde tappa. Hade återbesök nu i december och fick då också letrozol utskrivet, problemet är bara att jag inte haft någon mens sedan oktober så jag har inte kunnat börja ta dem. Jag vet ju att det kan bli så här med pcos men det är ändå så otroligt frustrerande! Har bestämt mig för att ge det januari ut, annars ska jag kontakta läkaren igen och förhoppningsvis få hjälp med att få igång mensen.

    Under den här tiden har ett gäng vänner blivit gravida och även om jag givetvis är glad för deras skull så känner jag också "men dra åt helvete med er allihopa". Det är så mycket förvirrande känslor och fula tankar som kommer med detta och jag känner inte riktigt igen mig själv...


    Åh jag förstår verkligen frustrationen. Utan mens går det ju inte att göra något, och att bara sitta och vänta är fruktansvärt! Tålmodigt av dig att vänta ändå, jag hade nog ringt sönder telefonen, haha.

    Samma här. Avundsjuka är en ful känsla verkligen, men här är den ändå och jävlas. Jag försöker tänka att när det väl tar sig kommer vi bli mycket lyckligare än många andra, och det är ju värt något det också. Barnet kommer aldrig tas för givet och vi kommer alltid vara tacksamma. Det finns ju så många föräldrar som behandlar sina barn illa, som inte ens vill umgås med dem utan placerar dem framför diverse apparater.
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-24 14:42:48 följande:

    ELLER HUUUR!! Haha vi får bara på dem helt enkelt. Haha

    Jag har också tagit en massa prover och alla visar normalt men eftersom mensen och ägglossningen inte kommer som den ska och alla dessa små blåsor menar hon att det trots alla normala prover ändå är PCO. Det är skillnad på PCO och PCOS. För PCOS har man symtom såsom ökad behåring, akne, kraftig övervikt osv. PCO är endast när man som jag har högt AMH värde, många små blåsor och ingen ägglossning/mens.

    Jag håller mina tummar åt dig också:)


    Ah ja. Jag läste någonstans någon som skrev att PCO har väl alla, men att det var först med S:et det blev problem. Fattade inte riktigt men för Pcos ska testosteronet vara förhöjt och man har ofta mycket hår på kroppen, och jag har inget av det. Men att PCO var likadant angående äl visste jag inte, så då är det väl det jag har gissar jag. Skumt verkligen, man undrar vad som gör att man blir ?annorlunda? på det viset.
  • Desire223
    Jagerika skrev 2019-01-24 16:22:39 följande:

    Vi har försökt själva och jag har en hyfsad regelbunden cykel fast den är lång på 33 dagar. Förra månaden nu när vi skulle få hjälp så försvann mensen, men hade ägglossning 12 dagar efter den dagen jag skulle fått mensen så hoppas jag på antingen mens eller plus nästa vecka! När mensen kom skulle vi skicka in papprena :)


    Hallå hallå :). Är det hälsodeklarationerna ni ska skicka in? De skickade vi i fredags :). Kraaam
  • Desire223
    Jagerika skrev 2019-01-24 16:54:23 följande:

    Jag antar det! :) det är lite frågor om oss, min cykel, om jag varit gravid tidigare och sånt! Är det den du menar? Vi skickar in den så fort mensen kommer! Men jag önskar inget mer än att vi ska slippa för jag har börjat tänka så himla dåliga tankar kring detta och min sambo försöker stötta mig. Jag känner mig helt värdelös som inte kan ge min älskade man ett barn, känner mig mindre kvinnlig på nått sätt :/ det kan ju likagärna vara han som är problemet men jag känner på mig att det är mig! Har hela min ungdom trott att det är nått fel på mig, att jag haft klamydia eller nått som jag inte vetat om och att det förstört mig. Varit på några undersökning men önskade jag hade gått på flera! Jag kanske bara nojjar men allt detta tär på en nått så fruktansvärt!! Hur länge har nu försökt? :)


    Japp det är den jag menar. På frågan om menscykeln fick jag svara 15-55 dagar haha. Jag förstår känslan men så är det ju inte överhuvudtaget. Hade du tyckt så om någon annan som inte kan få barn? Hade du haft klamydia hade du ju fortfarande haft det, om du inte behandlat det, så det låter otroligt. Har i och för sig alltid vetat att det varit något knas med mig också.

    Vi har försökt i ett år nu ganska precis :).
  • Desire223
    Jagerika skrev 2019-01-24 17:22:33 följande:

    Nej jag känner flera som försökte länge men den tanken slog aldrig mig överhuvudtaget, bara om mig själv! Jag har aldrig haft klamydia vad jag vet men det är längesen jag testade mig. Hade ett förhållande i 2 år sen nästan direkt efter det träffade jag min nuvarande sambo och vi har också varit tillsammans i 2 år nu! Så innan dom nångång testade jag mig! Blev så nojjig att jag beställde hem test precis nu haha! Bättre att veta! Min sambo gjorde test precis innan vi träffades så då är det mig det kommer ifrån isåfall :/ nu ska vi inte tro att det är det jag har men tanken slog mig idag! Oj 15-55 dagar :o det va väldigt oregelbundet hörru! Vad jobbigt att ha det så! Men vet du hur en utredning funkar? Hur gör dom på första besöket? :)


    Ah jag förstår. Jag blev också nojig och beställde hem för ca ett år sen, haha. Som du säger, skönt att veta. Men känns som du borde ha märkt något om du gått med det så länge. Jag hade det en gång i min skira ungdom (Haha) och anledningen till att jag ens fick veta det var att jag hade konstig smärta i magen. Ja det är skitjobbigt ärligt talat. På första besöket kommer de göra undersökning, mannen får lämna spermaprov och jag blodprov :). Sen beror det väl på vad provsvaren säger hur man går vidare, men jag gissar att jag får ägglossningsstimulerande tabletter till att börja med, om det inte är något mer fel också.
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-24 17:12:33 följande:

    Aha nej det stämmer inte. Det är ju långt ifrån alla som har problem med att äggblåsorna inte växer ordentligt och på så vis samlas kvar typ. Däremot ger s:er symptom som tydligen lan vara riktigt vänliga för vissa.

    Enligt min gyn så är det ingen sjukdom det ska även specialistläkaren utan snarare ett sätt att vara. När man har många små äggblåsor finns där typ inte plats för blåsor att växa. Donaferty är typ en mix av folsyra, myo-inositol och något mer. Det ska tydligen ha haft en pos effekt när man inte har så regelbundna cyklar. Så provar nu och ser:)


    Aha ja men då hänger jag med! Tack för info :). Då ska jag fasiken testa det jag också om det inte tar sig nu. Verkar ju återigen som att äl är på väg, så hoppas på bättre lycka denna gång. Snurrkropp alltså! Hoppas det fungerar för dig.
  • Desire223

    Vad tror ni om detta? Den som det står T på var igår, F1 imorse och F2 nu för ca en timme sen. När borde ägglossningen ske? :)

  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-25 18:49:14 följande:

    Wiie det ser ju riktigt lovande ut:) jag skulle ta ett test till imorgon fm för att se om det blir ännu starkare eller om det gått ner. Jag personligen har fått ägglossningskäbslor typ 5-6 timmar efter pos ägglossningstest. Men enligt testen ska ju ägglossningen ske mellan allt mellan 12 timmar och 2 dagar efter så ner i sänghalmen ????ha så trevligt ;)


    Jaaa lyckan :D! Har sällan använt äl-test eftersom de krånglat med cykeln osv, så har aldrig lärt mig riktigt :). Tänkte att vi kör på varannan dag nu, började i förrgår. Haha älskar schemalagt sex. Men det går bättre än väntat ändå, vi har roligt under tiden ;). Ska göra ett till test imorgon så får vi se!
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-25 18:50:38 följande:

    Woop woop! Ser riktigt lovande ut. Själv väntar jag på mensen nu.. stööörigt värre. Jag har haft mensvärk från hell idag så hoppas den kommer snart så vi kan köra igång..


    Eller hur? Woho! Hoppas att ett ägg verkligen släpper också! Åh men hoppas att den kommer snart, det är ju så jäkla jobbigt att vänta. Så hoppas din kommer och min inte gör det när det är dags hahs.
Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker