Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    Xrissy skrev 2019-02-19 17:26:53 följande:

    Vad härligt Etta! Hoppas att den där jobbiga oron kan släppa lite nu i alla fall! :)

    Vi har inte tid för VUL förrän den 5 mars, väntan är så lång. Då kommer jag att ha gått 8+4 (?) tror jag så på ett sätt är det väl bra att man med säkerhet ska kunna se ett hjärta då. Men oron finns ju där såklart....


    Åh, förstår att det är jobbigt att behöva vänta! Men då är det ju åtminstone väldigt säkert att de kan se hjärtat och kanske på ett sätt bra att få en avstämning om att det ser bra ut något senare eftersom missfallsrisken minskar vecka för vecka.
  • Etta
    Jinthry skrev 2019-02-20 16:46:21 följande:

    Fan vad trött jag blir på det här..

    Hade ultraljud idag, ska vara i vecka 6+1. Såg en säck, men något annat gick inte att ses. Enbart antydningar, skuggat. Fick ett till vul inbokat om en vecka. Läkaren försökte lugna ner mig med att säga att vi inte vet någonting alls just nu, och att vi bara kan avvakta. Han sa att det även kan bero på att maskinen är 6 år gammal och inte alls så bra som de nyare är.  Han tog ett nytt HCG prov på mig. Det har gått från 1120 i fredags 15.2 till 6660 idag 20.2. 


    Usch vad jobbigt! Men verkar ju som hcg stiger som det ska i allafall så tycker det låter positivt!
  • Etta
    Noanda skrev 2019-02-20 07:57:40 följande:

    Jag vet inte. Barnmorskan mätte fostret på mig till 9 milimeter och sa att det stämde bra med den vecka jag var i.

    Hon sa ?Vi börjar utanpå magen, går inte det gör vi vaginalt. Det är många som tror att det inte går att göra vanligt ultraljud så här tidigt men det går oftast jättebra.?

    Det är väl kanske precis på gränsen.


    Där ser man! Kanske ny kunskap inom bm-världen?? Till mig sa de ?och eftersom det är såhär tidigt (7+5) gör vi vaginalt ultraljud?.
  • Etta
    Nube skrev 2019-02-21 12:01:57 följande:

    Jag gjorde också vanlig ultraljud i måndags. Jag frågade om hon skulle göra vaginalt men hon sa att det går bra ovanpå magen men om hon inte ser något kan göra der vaginalt. Sist på ivf kliniken gjordes det vaginalt i v 8+1.


    Är ju säkert så att det handlar om olika utrustning då! Ivf-kliniker har ju säkert inte utrustning för ?utanpå?-ultraljud som bm-mottagningar har!
  • Etta
    Hallonpaj skrev 2019-02-22 05:34:53 följande:

    Tyvärr gick det inte vägen för oss denna gång. Det blev ett tidigt mf i v5.

    Stort lycka till med era graviditeter ni andra <3


    Åh, vad tråkigt! Många kramar!
  • Etta
    Anonym (Mysan) skrev 2019-02-24 19:11:27 följande:

    Tycker bara de skulle vara konstig för hade de vart missfall i onsdags hade jag inte ens hunnit bli 3+ på testet, kroppen slutar väl producera så borde isåfall stått 2-3? Jag får ringa imorgon och hoppas nån vill hjälpa mig:)


    Det låter ju lovande att hcg stiger, men dom andra sagt kan det ju tyvärr vara så att kroppen luras, MEN jag hade en megablödning i v 8 i min graviditet med min dotter, (blödde bland annat igenom binda plus byxor) var helt säker på att det var mf, men åkte in dagen därpå till gynakuten (blödde då fortfarande mycket och var orolig över det) och där fick vi se ett tickande hjärta! :) Jag hade dock inte direkt ont men verkligen en jätteblödning.
  • Etta
    Kate000 skrev 2019-02-24 19:37:27 följande:

    Gick in i v 9 idag (8+0). Har sen 3 veckor mått uber illa. Ringde mvc som bokade in min inskrivning och sa att de inte kan ta hand om mig förren efter det. Så jag ringde min hälsocentral som i sin tur sa att jag måste ha kontakt med min läkare. Tredje dagen (jäv*a telefontider) fick jag iallafall kontakt med min läkare. Berättade mitt hvete med illamående och bad direkt om lergigan typ. Så jag äter nu 6 tabletter lergigan comp jämt utspritt på 24h dvs larm även på natten som påminner mig. Men första dagarna började pulsen rusa iväg på lätt 130 bah si så där nu och då. Kände mig ok en dag så slutade... men fy fy det gör jag aldrig om. Har funderat och funderat, kom fram till att om man intar koffein utöver LG så blir det så med rusande puls (jag drack coca cola). Men nu då? Jag blir super stressad av inget? Pulsen går max upp på 113 då. Promenader funkar som lugnande men pga stress känslan tar jag mig ut först timmar senare. Hur gör ni för att få dagen att funka? Att äta är också stressande då jag pga vissa lukter och smaker spyr okontrollerat trots LG. Naturligtvis stressar det mig när mitt mat intag förmodligen inte är det bästa för lillen. Om jag väntar längre med tabletterna är jag tillbaka på ruta ett med illamåendet dessutom. Hur gör ni andra för att inte stressa ? Finns det andra tabletter? Blev halv zombie med kvarvarande illamående på postafen..

    Ni som mått/mår extremt(!) illa vad funkar för er?


    Ja, fy fasen för detta illamående säger jag! Jag mår nog inte extremt illa, hade en hemsk vecka i v 7-8 där jag sjukskrev mig och kräktes flera ggr per dag men blev något bättre efter fyra dagar av sängliggande. Jag mår dock fortfarande konstant illa och har jättesvårt för tex kaffelukt och stekos, går ju knappt att röra sig i samhället! Jag tror egentligen också på att inte stressa men har tyvärr inget bra tips. Det motsägelsefulla är ju att jag upplever att jag mår bättre när jag ätit ?riktig mat? istället för typ yoghurt men tanken på riktigt mat får det att vända sig i magen på mig. Känns som jag tänker på mat dygnet runt för att försöka lösa detta dilemma. Äter postafen men tycker knappt de hjälper.
  • Etta
    Bumbibruden skrev 2019-02-24 18:17:12 följande:

    www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/Fragor/Jag-ar-gravid-kan-jag-bada-i-bubbelpool/

    Fick superångest ikväll!!! Jag har badat bubbelpool både lördag och söndag och totalt säkert mer än 2 timmar uppdelat på två dagar. Kom ikväll på att jag ska nog inte bada bubbelpool.

    Hur tänker ni kring det?


    Jag tror det finns lite olika bud, det där med träning har jag dock aldrig hört och det ska ju vara ok att basta tex! Jag skulle också badat bubbelpool förra helgen men kom på det precis innan och googlade lite då, verkar ju inte vara jättehöga risker utan mer att det eventuellt skulle kunna vara skadligt med för hög värme så tror inte du behöver vara orolig!
  • Etta
    Kate000 skrev 2019-02-24 21:36:20 följande:

    Min mage pajade totalt när illamåendet började med redig vinterkräksjuka. Jag vågar inte äta helt normalt än, då jag få så ont i magen av viss mat. Ja tanken på mat gör mig väldigt stressad och vetskapen av vad som händer om jag inte äter... jag måste äta ofta och ta mina piller i tid annars blir jag så dålig att jag inte vet om jag orkar hålla upp huvudet när jag spyr. Hur kan man må så dåligt? :S


    Fy vad vidrigt med vinterkräksjuka också, går på dotterns dagis just nu så är såå rädd att åka på det! Måste vara enormt svårt att komma tillbaka efter det. Jag äter inte normalt heller, äter typ yoghurt till lunch. Brukar må något bättre runt middagstid än övriga tider och kan då ibland få i mig viss ?riktig? mat. Men det mesta känns så äckligt. Du var i v 9 också va? Jag läste något hoppingivande om att för många brukar det börja lätta lite i v 10 när moderkakan tar över från gulsäcken och sen successivt bli bättre till v 12. Vi kan ju hoppas iaf!
  • Etta
    Anonym (Emelie) skrev 2019-02-27 12:08:56 följande:

    Hej alla! Har gjort mitt andra VUL idag och det gick superbra. Jag är i vecka 9 (8+5), och vi såg bönan och det tickande hjärtat! Barnmorskan sa att jag kan ta det lugnt nu eftersom risken för missfall nu är nästan obefintlig.


    Men vad skönt, menade hon att risken är så liten när man ser levande foster i v 9 då? Eller nån annan anledning?
Svar på tråden BF oktober 2019!