• amandakollb

    Letrozol - följas åt?

    Mikkans skrev 2020-07-04 16:21:12 följande:

    Förstår dig helt!! Börjat äta folsyra å B-vitamin nu igen..

    Han är glad men vi är väldigt försiktiga att ropa hej ännu ;)


    Förstår de, men jag tror på ett plus! Ovitrelle brukar väl gå ut efter 10 dagar, är det inte det man brukar säga? :)
  • amandakollb
    Amidina skrev 2020-07-04 17:02:29 följande:

    Aha, lite samma som här då. Inte säker på att jag får nya, har ju bytt gynekolog och han har semester nu så kan inte fråga heller.  Men har legat på hyfsat bra progesteronnivåer det senaste året utan medicinering ändå, så tror inte det ska vara så akut egentligen. :)


    Åh alltså jag vet ju inte heller om jag har dåliga progesteronnivåer eller inte, kan man kolla upp de?! De är min egen analys då jag får spotting flera dagar innan bim, samt seg tempökning efter äl.
  • amandakollb
    Amidina skrev 2020-07-04 18:21:05 följande:

    Jag hade samma symptom förr, brukar vara tecken på progesteronbrist. Har du kort lutealfas också (kortare än 12 dagar)? 

    Jag fick det bekräftat med blodprov, tas på en specifik dag i cykeln. :) Man kan ju gå via werlabs om man inte lyckas tjata sig till det hos vården, jag har superbra erfarenhet av dem!

    werlabs.se/blodprov/progesterontest/


    Nej ingen kort lutealfas, den är i snitt 14 dagar. Men dock spottings flera dagar innan. Hur lång har du? Har frågat min klinik om progesteronprov men de gör inte sånt. Visst är det 7 dagar efter äl man ska ta? :)
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-07-04 16:21:12 följande:

    Förstår dig helt!! Börjat äta folsyra å B-vitamin nu igen..

    Han är glad men vi är väldigt försiktiga att ropa hej ännu ;)


    Hur såg testet ut idag?:)
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-07-05 10:20:35 följande:

    Ja, 1 v. Efter ÄL är bäst men många har standard dag 21 vilket är skit om din cykel tex är 32 dagar..

    Ska snart testa!:)


    Spännande!!
  • amandakollb
    Amidina skrev 2020-07-05 10:58:52 följande:

    13 dagar har jag numera, låg på 9-10 förr. :) Ja, 7 dagar efter är det som Mikkans skriver också, så det vill till att man verkligen har koll på när man ägglossar, annars blir det helt felvisande. Har råkat ut för det, innan jag visste så mycket om saken och med en gynekolog som rent ut sagt sket fullkomligt i bemötande och resultat, så mina första prover kom ju tillbaka och såg extra dåliga ut eftersom de blev tagna INNAN äl tom. 

    14 dagar är dock skitbra, men du kan ju ändå ha progbrist/obalans mellan prog och östro som orsakar spottings och seg tempökning.


    Okej kanske ska beställa ett privat isåfall nästa cykel, men då måste jag skippa lutinus antar jag, för den påverkar väl annars.

    Men finns det någon nackdel med att ta lutinus om det skulle va att jag inte har progesteronbrist?
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-07-05 11:31:00 följande:

    Idag va testet lika starkt/svagt kanske lite svagare. Så vågar nog inte hoppas på plus denna månad :(


    Nej vad tråkigt att höra :( va de ett testa tidigt med samma märke som det du testa igår? Vill du skicka bild?:) än är det ju inte kört!
  • amandakollb
    Amidina skrev 2020-07-05 11:12:44 följande:

    Det påverkar om du ska testa ja.

    Hmm, bra fråga.. Jag trooor inte det, om något så kanske det eventuellt kan störa din egen produktion men det bör isf bara vara tillfälligt och under tiden du tar dem, de är ju bioidentiska dvs likadant sammansatta som dina egna.

    Det skulle kanske kunna störa balansen mellan progesteron och östrogen, ifall du verkligen inte har någon brist, men det ger isf PMS-liknande besvär och borde också återställa sig när du slutar med dem igen. :)

    Så ett eventuellt ja, men isf övergående.

    Alltid bättre med bioidentiska hormoner än syntetiska iaf (som finns i ffa preventivmedel)!


    Okej vad bra, vore ju dumt om jag pajade min egen progesteron.. men jag läste på en amerikans sida om långsam höjning av temperatur efter äl. Och att de är typ endast 13 % som får en rejäl höjning dagen efter äl och att de flesta får mer än 2 dagar efter. Och att det inte behöver betyda progesteronbrist vid långsam höjning utan det kan bero på nedan :

    What does it mean if you have a slow temperature rise instead of a sudden rise?

    Not all women experience an ?ideal? thermal shift. In some women, the temperature shift after ovulation happens slowly over the course of a few days. This can mean that it took a little while for progesterone levels to rise high enough to cause a shift in temperature, or that the body responded slowly to the increase in progesterone levels.
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-07-05 11:47:54 följande:

    Ja, de va ju det. Sträcket syns inte så finns inget å skicka, haha :) nä, så är det ju. Avvaktar med att ge upp till jag tagit nytt test med predicorearly i morgon inte:)


    Låter bra att inte ge upp! Vi håller tummarna för ett till streck imorgon :D
  • amandakollb
    Amidina skrev 2020-07-05 17:45:50 följande:

    Jaja, det är fullt normalt att det tar ett par dagar att komma upp, det gör det för mig med. :)

    Men som innan, när jag hade brist, då tog det typ en vecka eller mer, och när den väl kom upp så långt den orkade så var det ju dags för mens och då dök den igen (och det var överlag ingen stor stigning alls). 


    Okej jag kanske får testa utan lutinus nästa cykel och beställa ett eget prov :) kan man ha olika nivåer av progesteron varje cykel?
Svar på tråden Letrozol - följas åt?