• Mon 18 May 2020 15:25
    39651 visningar
    2249 svar
    2249
    39651

    Letrozol - följas åt?

    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-18 11:03:17 följande:

    Hej

    Jag har sedan tidigare ett barn som blev till på andra försöket med Pergotime och Ovitrelle, nu vill vi så gärna få ett till och ska börja försöka med Letrozol. Ägglossar av någon anledning inte på egen hand, inte PCOS enligt gyn.

    Är inne på dag 4 på första kuren och ska på VUL fredag, därefter förhoppningsvis bra besked och Ovitrelle. Sist tog jag inga ÄL-stickor utan tog Ovitrelle baserat på besked på VUL, hur har ni andra gjort? Verkar skilja sig lite åt...

    Håller tummarna att det kan bli lika ?lätt? (så lätt det kan bli efter flera års försök och utredning...) den här gången som första, men förstår att vi hade tur då.


    hejhej :) jag är på cd 6 idag, om du är på cd 4 så är vi väldigt lika i cykeln, alltid kul att följas! jag får lite hopp när du säger att du blev gravid på andra omgången förra gången, jag är på min andra omgång nu. 

    jag ska inte på vul förens den 25e så en vecka kvar. får hålla tummarna att det går denna cykel för oss båda! :) 

    jag tog inte heller några äl-test första omgången utan gick bara på när läkaren sa att jag skulle ta, tror inte jag kommer ta några äl-test denna omgång heller! 
  • Tue 19 May 2020 09:45
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-19 09:04:01 följande:
    Åh, då håller jag tummarna att andra gången funkar för dig med! Då tar du Ovitrelle också alltså? Jag är på cd 7 idag så då ligger vi nog till och med ännu närmre, kul!
    jaså jag är också på cd 7 idag så exakt lika, vad kul :D jag ringde faktiskt till kliniken imorse och fick ett till ultraljud på CD 10, så ska också dit nu på fredag! och har ett bokat på måndag CD 13 också. 

    kul att se hur det ligger till därinne på fredag, så spännade detta haha! ja jag tar ovitrelle, tempar du förresten? :)
  • Tue 19 May 2020 21:41
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-19 21:01:45 följande:

    Vad roligt, då är vi exakt lika! Aha, jag har bara VUL fredag. Men då hoppas vi det ser bra ut för oss båda då ???? Nej, jag tempar inte, gör du? Eget bevåg eller är det rekommendation från din gyn?


    Ja jättekul :D jaaa vi hoppas de! Vilken tid ska du dit?

    Yes jag tempar, på eget bevåg. Har gjort de typ två år, började med de som preventivmedel och sen har jag fortsatt för de är skönt att se när jag haft ägglossning och hur cyklerna ser ut osv! Har lärt mig så mycket om kroppen faktiskt :)
  • Thu 21 May 2020 08:02
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-20 22:48:32 följande:

    13:15! Du?

    Spännande! Kan tänka mig att det är lärorikt. Jag känner snarare motsatsen - att jag inte känner min kropp alls ???? Trots att jag vissa månader tror att jag ägglossar med massor av symtom så får jag aldrig utslag på äl-stickorna (och ingen graviditet heller för den delen), samma med gravsymptom - förra månaden var jag SÄKER på att jag var gravid. Ingen mens, massa symptom jag aldrig haft förutom vid min första graviditet (ömma bröst, extrem trötthet etc) - men nada. Så jag skulle definitivt behöva hitta något sätt att re-connecta mee min kropp, just nu känner jag mig mest besviken på den - att jag inte kan lita på signalerna, att jag inte kan ägglossa på egen hand, att jag inte kan bli gravid.. Men, nog deppat, nu håller vi som sagt tummarna för bra besked fredag! ????


    8.30! Jag har inga större förhoppningar att det ser bra ut imorgon, är ju på cd 9 idag men har fortf bruna flytningar efter mensen?! Så konstigt, brukar få det innan mens några dagar men inte efter..

    Hett tips är att börja tempa! Jag gillar och använder natural cycles men finns gratisvarianter också som tex fertilitet friend. Mm Tycker det känns varje cykel att man är gravid och sen kommer mensen ändå, så drygt att det är typ samma symtom att va gravid som att vänta mens haha!
  • Fri 22 May 2020 20:02
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-22 16:51:14 följande:

    Hur gick det för dig idag? Uruselt för mig... Ett par blåsor som växt hyfsat men slemhinnan var på tok för tunn, min gyn tror inte att varken dubbel eller trippel dos Letrozol skulle göra någon skillnad ???? Och enligt henne skulle inte heller några dagars väntan göra skillnad, om Letrozolen skulle verkat borde slemhinnan och blåsorna utvecklats mer jämnt. Eftersom min cykel är helt kaos (typ 14-40 dagar) får jag testa Gonal-F en vecka nu... Känns så deppigt, särskilt eftersom jag reagerade så bra på Pergotime och hade hoppats på liknande nu.


    Jaså?? Men gud samma för mig! Gick dåligt för mig med, slemhinnan va jättetunn och några ägg hade vuxit men var typ 11-12 mm. Jag ska dit på måndag igen och kolla, hoppas SÅ att någon har växt!

    Vad är gonal-f? Är det sprutor? Hur länge ska du ta dem?

    Jätteskönt att du fick ett alternativ iaf och kan fortsätta på denna cykel! När ska du dit igen?:)
  • Mon 25 May 2020 11:41
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-23 21:13:15 följande:
    Åh vad trist! Håller tummarna att det utvecklar sig i helgen och ser bra ut måndag ???????? Mina äggblåsor vart knappt 10 mm så positivt att dina växt mer iaf.

    Ja, precis Gonal-f är sprutor som ska framkalla ägglossning, men på ett annat sätt... Så hoppas det funkar bättre! Ska köra sprutorna (en om dagen) en vecka och sen tillbaka på vul fredag så hoppas hoppas att det ger resultat. Har det inte växt tillräckligt tror jag att jag ev fåt fortsätta med sprutorna/höja dosen...
    heej! nu har jag varit på andra ultraljudet, CD 13 idag. hon kunde se en äggblåsa på 18 mm och slemhinna på 8 mm, helt sjukt va de har växt på 3 dagar!! så kommer ta ovitrellesprutan imorgonkväll.

    Hur går det för dig? :) du är på fjärde sprutdagen va? och nästa gång du ska dit är på fredag? 
  • Tue 26 May 2020 08:40
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-25 20:39:42 följande:
    Åh vad kul, grattis! Vad skönt med den utvecklingen. Håller tummarna att allt fortsätter att gå vägen den här gången!

    Yes, stämmer bra, fjärde dagen gjord - tre kvar sedan ultraljud fredag. Hoppas verkligen de här jäkla sprutorna gett någon effekt, annars kommer jag nog bara lägga mig på golvet och gråta...
    ja verkligen, så skönt! hoppas så att det ska funka denna gång! 

    okej går det bra med sprutorna? gör de ont? förstår att du längtar till fredag för att få veta! jag tror det kommer gå galant, och att det händer mycket där inne! :) 
  • Thu 28 May 2020 09:43
    Bellanlover skrev 2020-05-21 20:30:51 följande:

    Fick blödning i tisdags. Blödde även igår ons men idag torsdag har blödningen avtagit och det är väldigt lite blod?? Kan jag ändå ta letrozol trots att blödningen typ avtagit? Letrozol cd3-5 är det som gäller. Har oregelbunden mens och brukar vanligtvis ta provera för att ens få mens/blödning men nu kom det en spontant..


    hur går det för dig? började du med letrozol?:) 
  • Thu 28 May 2020 09:44
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-25 20:39:42 följande:
    Åh vad kul, grattis! Vad skönt med den utvecklingen. Håller tummarna att allt fortsätter att gå vägen den här gången!

    Yes, stämmer bra, fjärde dagen gjord - tre kvar sedan ultraljud fredag. Hoppas verkligen de här jäkla sprutorna gett någon effekt, annars kommer jag nog bara lägga mig på golvet och gråta...
    spännade imorgon!! du får uppdatera oss direkt efter du varit på ultraljudet :) 
  • Fri 29 May 2020 13:52
    Anonym (Längtareftertvåan) skrev 2020-05-29 13:22:06 följande:
    Tyvärr inga vidare bra nyheter idag heller ???? Blåsan som var typ 10 mm sist var oförändrad, hade tillkommit en till på 10 plus massor av småblåsor... Slemhimnan var däremot 6 mm så det var iaf något positivt. Ska testa att sänka dosen med Gonal-F något och tillbaka på VUL onsdag. Förhoppningen är att endast 1-2 av blåsorna växer till sig och inte resten, i så fall måste vi avbryta försöket ???? Samtidigt finns en risk att dosen istället är för låg och allt avstannar. Känns lite hopplöst just nu, sannolikheten att hitta rätt dosering nu eller framtida gånger känns svår... Frågade hur vi gör nästa gång och det var lite oklart - antingen Gonal-F direkt (frågan är då hur man gör doseringsmässigt ????) eller testa Letrozol igen (antar högre dos än denna cykel isf) tillsammans med Metformin som tydligen kan förbättra resultatet av Letrozol för vissa kvinnor, efter en snabb googling verkar det däremot framförallt gälla kvinnor med högt BMI, jag är normalviktig... Så vetetusan ???? Hur går det för dig? Har du tagit Otrivellen? ????
    nej vad tråkigt att höra :/ men förhoppningsvis ska det fungera nu med en sänkning av dosen och så får vi hålla tummarna på onsdag att det ser fint ut! så jobbigt när man inte hittar rätt dos! är ju jobbigt när det bara "försvinner" cykler när man måste testa sig fram och om det inte funkar.. 

    vet inte riktigt, tog ovitrelle i tisdags em men har fortf inte fått någon temphöjning så hoppas verkligen jag får det imorgon så jag vet att äl har varit.. är lite orolig att vi har haft för lite sex också, min sambo har varit borta osv. hade endast sex på dagen för ovitrelle samt dagen efter (är ju iofs då läkaren säger att man ska ha sex) men jag tror jag får äl efter mer än 48 h och då hade vi inte sex..
Svar på tråden Letrozol - följas åt?