• amandakollb

    Letrozol - följas åt?

    Asplövet18 skrev 2020-06-29 10:09:11 följande:

    Jag har en liten undran till er.

    Om jag känner på tappen några dagar före bim brukar jag alltid få med mig lite brunt, gammalt (antar jag) blod. Brukar ni få så? Kollade imorse och det var så även denna månad. Så nu känns det verkligen kört...


    oj såg nu att du skickat detta innan, men som jag skrev; jaaa! jag får alltid det! förutom nu då när jag tar lutinus. men har googlat mkt på det och verkar ändå vara många som får det så behöver nog inte betyda något dåligt. har hört om flera som fått det som vanligt men ändå varit gravida 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-29 14:08:00 följande:
    Svarar på båda svar samtidigt nu tänker jag!

    Skönt det känns att jag inte är ensam om det heller!! 

    Jag hade också lågt progesteronvärde efter min första omgång letrozol, hade 18 då. Efter den andra hade jag 40, men de sa inte huruvida det var bra eller dåligt? De har heller aldrig nämnt något om att tillsätta progesteron, men jag själv köpte krämen när jag läste att det kunde hjälpa vid kort lutealfas och att få ägget att fästa. tycker du det funkar bra?? 
    mm verkligen jätteskönt! verkar vara rätt vanligt!

    jag har inte fått ta några progesteronprov, utan det är min egen analys att jag har lågt värde då jag fått spottings så tidigt, samt att tempen inte höjs direkt efter äl utan höjs långsamt under flera dagar. 

    jag vet inte riktigt vad det är för skillnad mellan progesteronkräm som alla kan köpa, och lutinus som man måste få recept från läkare på. har bara testat lutinus och det en gång och då tyckte jag det hjälpte för fick INGA spottings alls innan mens. blev ju dock inte gravid heller. 

    kolla med din läkare vad hon tycker? :) 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-29 14:29:09 följande:
    Jaha vad intressant! Men de skrev ut det till dig baserat på det?? :)

    Ja jag ska ta det efter sommaren, de gör ju som sagt ingenting nu. Jag börjar dock undra varför det aldrig tar sig när jag ändå haft ägglossning varje månad i alla fall denna vår???? 
    japp, jag som tog upp det och önskade lutinus och då sa min läkare att det gick bra, att det inte kan skada att testa. 

    jag har glömt din historia, hur länge har ni försökt, hur gamla är ni, osv osv? :) Det är riktigt frustrerande, jag förstår verkligen!! 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-29 15:11:19 följande:
    Jaha vad bra! Hoppas min är lika optimistisk :) 

    Inte lätt, jag kommer inte riktigt heller ihåg hur länge ni försökt haha.
    Vi är 25 &  27 och det blir 3 år i september, men hardcore försökt med äl tester etc. i två år (innan "bara" tempning och inte så mycket fokus i början för man trodde ju det skulle gå skitfort). pco/pcos men enligt nc ganska ofta egen äl dock väldigt oregelbunden. 

    Misstänker själv att jag behöver levaxin även om jag är "inom referensen" för samtliga kvinnor i min släkt på mammas sida har det så jag vet ju att det kommer bryta loss förr eller senare. Har jättesvårt med viktigt trots att ständigt äter strikt och räknar... pusst!  

    Var faktiskt röka fram till 1/1 i år, så det kanske kan ha påverkat.... men har ju i alla fall slutat nu. Spermaprov såg hyfsat ut, mängden var något sparsam och det var precis gränsfall på antal rörliga om man googlar på det, fast det kommenterade inte läkaren.
    ja fråga om du får det! :) 

    nä så svårt att hålla koll på alla man har snackat med här inne haha! men hade ni gjort en utredning eller hur var det? äter du letrozol eller något?
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-29 17:22:17 följande:

    Alltså såhär var det för mig:

    Vi försökte ett år, sen gick jag till läkare. Hon konstaterade pco-äggstockar (är dock på gränsen till underviktig men har lite ökad behåring)

    Hon tog sköldkörtelprov och gav mig levaxin. Efter 2 mån blev jag gravid. Fick missfall, fick letrozol (fortsätter med levaxin) och nu blev jag gravid med första kuren letrozol.

    Så det kan va det där lilla PYTTELILLA som en låg dos levaxin som gör det <3


    vad härligt!! :) jag hade för några månader sedan TSH på 1,8, är det okej tror du? kan värdet förändras och hur ofta borde man isåfall kolla TSH? 
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-29 18:10:49 följande:
    Skulle gissa på att jag har runt 1,8 nu när jag äter levaxin också men har inte fått göra nya tester så vet inte. Gissar det av vad jag läst om andra som haft samma och fått samma dos levaxin :) vad jag förstod det som så var allt under 2.0 optimalt :):)
    okej vad bra att 1,8 låter bra! tack för info :) 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-29 19:48:49 följande:

    Jaa vi har gjort det för ett år sedan. Äter letrozol dock utan att läkaren vet det över sommaren..


    Justja så var det! Jag kommer också äta letrozol under sommaren utan ultraljud (om det inte skulle bli något denna cykel).

    Hur går det, har mensen kommit nu? :/
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-30 13:48:30 följande:
    Juste!!

    Ja, med dunder och brak :( blev bara 26d cykel denna gången, har nog aldrig haft så kort under dessa år vi försökt. Så det verkar ju som att letrozolen ändå gjorde sitt?
    jaa men det är ju jätteskönt med kortare cykel, vi som är van med långa!! :) åh tråkigt med mensen, hur mår du? 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-30 15:22:54 följande:
    amandakollb skrev 2020-06-30 14:36:03 följande:
    jaa men det är ju jätteskönt med kortare cykel, vi som är van med långa!! :) åh tråkigt med mensen, hur mår du? 

    Edit* Kommer sätta på någon skön serie, ta ett glas vin och kramas lite med min sambo och lyssna till regnvädret som råder här. Envis som jag är kommer jag antagligen fortsätta försöka, har beställt mer letrozol från apotea.

    Man kan ju läsa att letrozol ökar chansen med 10-15%, så hur många gånger borde man behöva försöka för att sannolikheten ska bli 100% egentligen?? Tyvärr har jag knappt minnen av statistiken från universitetet haha.
    förstår det!! man blir så himla uppgiven och less och tänker verkligen att det aldrig kommer gå. jag har redan ställt in mig på att denna cykel också misslyckades och börjar tänka på nästa typ, så jobbigt :/

    jaså? det är ju super om det är så! jag trodde chansen va typ lika stor med som utan letrozol men man har alltså större chans med letro? 

    visste inte att man kunde beställa recept från apotea faktiskt! hade du fått ett nytt recept på det som du kan hämta ut? :) 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-30 16:08:47 följande:
    Jag funderar ofta på attraktionslagen, tycker den oftast fungerar för mig/oss. Förutom nu. Undrar om det verkligen är så att när man "ger upp" mentalt, så händer det? Eller om man ska tänka "Nu händer det"? Du har väl bim snart? Känner du någonting?

    Alltså jag vet inte till 100 om det stämmer men jag hittade någon pdf från ett sjukhus där de skrivit om behandlingen och där stod det 10-15% extra. I vanligt fall har man väl ca 20% chans per ägglossning, men det stämmer väl inte för oss pco personer antar jag.

    Läkaren hade skrivit ut två uttag på en gång, så tänker att jag plockar ut det nu och när hon frågar om jag har kvar så har jag ju det, en viss tid, sen kan jag väl bara säga att jag tappat bort dem eller något haha. Ja det är supersmidigt, gratis hemleverans en dag efter var det också :) Så på torsdag blir det att börja om.
    jag har bim nästa fredag så om 10 dagar, väldigt långt borta :( känner ingenting nu, förutom ömma bröst men det har jag typ alltid mellan äl och mens. 

    okej får hoppas att det stämmer! :) hur många ggr har du kört med letrozol?

    aha vad smidigt, skönt att hon skrivit ut två uttag så att du kan börja om! :) jag har också medicin för uttag nu under sommaren, även ovitrelle men vet inte om jag vågar ta den utan ultraljud? 
Svar på tråden Letrozol - följas åt?