Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    KillBill skrev 2019-09-26 07:37:31 följande:

    Ser du inte att representanterna från dessa KD och DS herrar slänger lystna blickar till varandra? Det är ju nästan samma blickar som Fatah ledaren Mahmoud Abbas och den förra moderatledaren utväxlade med varandra för några år sedan!


    Jag ser 4 män som sitter vid ett bord och talar med varandra.
    Hittar du ofta dolda budskap I bilder där män sitter vid ett bord?

    Har Fredrik Reinfeldt I likhet med flera socialdemokratiska ministrar fått ta emot högsta militära soldatorden av doktoranden I förintelseförnekelse, den palestinske diktatorn, tillika ledaren för "kära systerparti", inne på sitt femtonde år av sitt fyraåriga presidentmandat?

    Bilden du delar är från 2007, då var doktoranden I förintelseförnekelse bara inne på sitt tredje år som "president" och det fans fortfarande förhoppningar om att fatah och den palestinska myndigheten skulle utvecklas I en demokratisk riktning.


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-09-25 21:27:58 följande:

    KDs nya kompisar förnekar sig inte..


    "SD-politikern Jenny Laszlo sitter i utbildningsnämnden i Vallentuna. På Facebook hävdar hon att skolan ger en skev bild av vad som skedde under andra världskriget. Själv hänvisar hon till propaganda från förintelseförnekare"

    https://expo.se/2019/09/sd-politiker-delar-vit-makt-propaganda


    Nu är hon sparkad ut ur partiet. Tänk om socialdemokraterna visat samma beslutsamhet när det gällde det judehatande SS-U i Skåne...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-26 23:33:13 följande:
    Dan Bengtsson, SD-politiker med flera uppdrag inom kommunpolitiken i Oskarshamn, ska ha spridit antisemitiska konspirationsteorier om Greta Thunberg.
    http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/sd-politiker-spred-konspirationsteori-om-greta-thunberg/

    https://aktuelltfokus.se/sd-riksdagsman-tar-inte-avstand-fran-antisemitism/'
    Att sverigedemokrater sprider diverse dynga är inget nytt, jag förväntar mig inget annat från det hållet. Jag staller högre krav på de partier som brukar anses som rumsrena, men de gör mig lika ofta besviken, t.ex:

    https://aktuelltfokus.se/vansterpolitiker-spred-antisemitiska-konspirationsteorier/

    https://www.expressen.se/kvallsposten/ssu-profil-spred-antisemitism-kampanjar-med-eu-kandidat/

    https://skma.se/blogg/2017/06/c-politiker-avgick-efter-antisemitiska-uttalanden/


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-27 07:44:47 följande:
    Fast är det inte vänstern i sig som är problemet? Jag ser ju att du inte är ensam om letandet efter vänsterpersoner som är antisionistiska. Du har snart din drömvärld med auktoritära extremhögerkonsevativa i hela Europa. Jag tror inte dom kommer att vara lika snälla som vänstern varit mot varken judar eller muslimer när det kommer till kritan men man vet ju inte. Du vet säkert bäst.
    Jaha? Hur kommer du till slutsatsen att min drömvärld är auktoritära extremhögerkonservativa? Skärpning nu, jag hade högre tankar om dig än så.

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-27 08:29:29 följande:

    Jag drar den slutsatsen eftersom du fokuserar på kritik av sionism och sådan som spiller över i antisemitism inom vänstern. 
    Nazisternas konspiratoriska världsbild finns på alla möjliga håll. De har väl varit ganska aktiva med att sprida den medan de fortfarande gömde sig i skuggorna efter andra världskriget fram tills nu. 
    Samtidigt så växer massor av partier här och i hela europa i rasande fart som har djupa rötter i både nazismen och fascismen.
    Vänstern växer ju inget vidare om man säger så.
    Jag ser inte att detta oroar sionister lika mycket som de stör sig på vänstern. 
    Att det kommit mycket muslimer med antisemitiska åsikter till Sverige kan man ju faktisk inte enbart skylla på S eftersom alliansen fortfarande satt vid makten under den stora flyktingkrisen. 
    Jag kanske har fel men det är så jag upplever det. 


    Jag fokuserar främst på anti-Semitism som ofta spiller over I antisionism.

    Nä, vänstern växer inte direkt, men det gör inte antisemitismen från det hållet mindre äcklig. Att antisemitismen inom extremhögern alltid har funnits är ingen hemlighet precis, och att den bubblar under ytan hos SD är allmänt känt. Hos lightnazisterna i AfS är den mer öppen. Det finns ett otal trådar om detta i diverse forum. 
    Vänstern har mer eller mindre haft frikort från kritik när det gäller antisemitism, Därför har jag fokuserat på dem i denna tråd.
    Det är lite intressant att vänstern, islamister och nazister har så lätt att förenas när det gäller att tävla om vem som hatar Israel mest.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-27 09:39:47 följande:
    Tävlar dom säger du? Syrier och palestinier mm har väl sina perspektiv på saken medan nazismens antisemitism växte fram innan staten Israels uppkomst.
    Det som förenar dem är jude-och Israelhat. Mekanismerna bakom är olika. Resultatet är lika eländaigt.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-27 12:38:31 följande:
    nihka skrev 2019-09-27 11:57:36 följande:
    Försök att låta bli att kriga och mörda, ockupera och terrorisera under en hel vecka i sträck så kanske sympatierna för det krigsälskande landet Israel ökar något.

    Gäller Palestina också.

    Varje konversation landar i Israel till slut. I denna tråden landar det där för att du riktar dig till vänstern. 


    Du landar förmodligen i staten Israels förehavanden även i en tråd med samma fråga riktad till muslimer från Syrien, Palestina, Iran, Libanon med.


    Starta en tråd med där du frågar nazister så kommer Israel att nämnas men samtalen lär mer handla om den judiska tillhörigheten.
    Det är väldigt olika i mina ögon!

    Som nihka svarar har inget med antisemitism att göra men du vill promt få det till att Ifrågasättande av Israel är antisemitism. Är det antisemitism om man är emot båda staterna då?




    Det är väl inte så konstigt, då just staten Israel är den enda plats i världen som har en judisk majoritetsbefolkning?

    Nu tittar jag inte på spyorna som kommer från den där andra personen du nämner, så jag vet inte vad personen i fråga anser och har inte tänkt att börja med att bry mig om det heller.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Pilsner skrev 2019-09-27 13:26:20 följande:
    Socialism med eller utan national, samma antisemitism.

    På tal om all diskussion om SD här i tråden, det vara bara på deras valvaka (SVT) jag såg deltagare med kippor.
    Om det var valet 2014 du tänker på så var det en knäppskalle som spridit våldsförhärligande antimuslimska budskap, och som både Judiska Församlingen och Israels ambassad tagit avstånd ifrån. Han har nekats konvertering till judendomen då man anser att han är en säkerhetsrisk. Han har också portats från judiska församlingar i andra länder.
    Det är möjligt att SD vill ha en sån person i sina led, men det får isåfall stå för dem.
    Jag har ingenting gemensamt med en sådan person.
    I want to step into the waOm det var ter, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-27 14:29:42 följande:

    Personligen tillhör jag inget folk då jag har blandade rötter och har därför heller inget behov av nationell identitet. Jag bryr mig om vem som styr där jag bor och det gör väl folk på båda sidor. Islamism gillar jag absolut inte men å andra sidan gillar jag inte konservativa politiska inriktningar heller.

    Jag kommer att sluta kritisera Israel och Palestina när var och en börjar tillta på sin egen del i att konflikten inte blir löst. Så länge de hela tiden letar skit hos motparten för att rättfärdiga sin hållning är det bara massa människor som hamnar i kläm.


    Är det antisemitism om jag helt enkelt inte bryr mig om vilka kulturella grupperingar folk kommer ifrån?

    Jag kan sätta värde på sådana gruppers historia och kamp för överlevnad men en människas identitet kommer för alltid vara knuten till individen och dess handlingar.
    På min svenska sida i släkten förekommer det mycket rasism och hat mot min andra sida i släkten. Den utländska sidan som inte gillas av min svenska släkt är av historiska skäl hatisk till just muslimer men de förtrycker själva många inom sin egen kultur. Jag kommer aldrig att identifiera mig med någon sida i min släkt. Jag respekterar och tycker om båda sidor med de är inte jag! Ja kommer bara att vara den jag är och det räcker gott för mig. Socialismen passar mig bäst eftersom den kritiserar handlingar och förhållanden mellan människor och inte personen i sig.


    I Sverige så slipper jag tvingas välja utan kan välja att vara ifred så länge jag gör min del och betalar min skatt. Här vill jag slippa bli styrd av både konservativa nationalister, liberaler som konservativa kulturella grupperingar som muslimer, judar och annat. De får gärna leva här men ge fan i att förstöra den fina och gemensamma välfärden vi har. Framförallt inte bli styrd av det privata näringslivet!


    Det är såklart inte antisemitism att inte bry sig vilken kulturell grupp en person/personer kommer från...

    Tråkigt att läsa om dina släktingars fördomar och rasism...

    Under min uppväxt fram till jag var runt 25 brydde jag mig inte särskilt om min bakgrund, visst - jag var med i Synagogan ibland, genomgick min Bat Mitzvah, m.m. var så klart medveten om vad det judiska folket genomgått genom åren, inte minst halva min egen släkt som kom över Öresund 1943. Större delen av andra halvan hade inte samma tur. Det förekom naturligtvis trakasserier redan då, skinheads och VAM m.fl. gjorde inte skoltiden till en dans på rosor...Jag som inte ens är troende


    Det var en resa till KZ-lägren som gjorde mig till sionist, det var en sak att läsa om det och se filmer, en helt annan sak att själv besöka dessa ondskans platser. Jag var helt tom inom mig i flera dagar, och bokstavligt talat frös hela tiden trots att det var mitt i sommaren.
    En plats på jorden som det judiska folkets fristad borde vara OK, men det är ingen självklarhet. 


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-09-27 14:29:42 följande:

    Personligen tillhör jag inget folk då jag har blandade rötter och har därför heller inget behov av nationell identitet. Jag bryr mig om vem som styr där jag bor och det gör väl folk på båda sidor. Islamism gillar jag absolut inte men å andra sidan gillar jag inte konservativa politiska inriktningar heller.

    Jag kommer att sluta kritisera Israel och Palestina när var och en börjar tillta på sin egen del i att konflikten inte blir löst. Så länge de hela tiden letar skit hos motparten för att rättfärdiga sin hållning är det bara massa människor som hamnar i kläm.


    Är det antisemitism om jag helt enkelt inte bryr mig om vilka kulturella grupperingar folk kommer ifrån?

    Jag kan sätta värde på sådana gruppers historia och kamp för överlevnad men en människas identitet kommer för alltid vara knuten till individen och dess handlingar.
    På min svenska sida i släkten förekommer det mycket rasism och hat mot min andra sida i släkten. Den utländska sidan som inte gillas av min svenska släkt är av historiska skäl hatisk till just muslimer men de förtrycker själva många inom sin egen kultur. Jag kommer aldrig att identifiera mig med någon sida i min släkt. Jag respekterar och tycker om båda sidor med de är inte jag! Ja kommer bara att vara den jag är och det räcker gott för mig. Socialismen passar mig bäst eftersom den kritiserar handlingar och förhållanden mellan människor och inte personen i sig.


    I Sverige så slipper jag tvingas välja utan kan välja att vara ifred så länge jag gör min del och betalar min skatt. Här vill jag slippa bli styrd av både konservativa nationalister, liberaler som konservativa kulturella grupperingar som muslimer, judar och annat. De får gärna leva här men ge fan i att förstöra den fina och gemensamma välfärden vi har. Framförallt inte bli styrd av det privata näringslivet!


    Det är såklart inte antisemitism att inte bry sig vilken kulturell grupp en person/personer kommer från...

    Tråkigt att läsa om dina släktingars fördomar och rasism...

    Under min uppväxt fram till jag var runt 25 brydde jag mig inte särskilt om min bakgrund, visst - jag var med i Synagogan ibland, genomgick min Bat Mitzvah, m.m. var så klart medveten om vad det judiska folket genomgått genom åren, inte minst halva min egen släkt som kom över Öresund 1943. Större delen av andra halvan hade inte samma tur. Det förekom naturligtvis trakasserier redan då, skinheads och VAM m.fl. gjorde inte skoltiden till en dans på rosor...Jag som inte ens är troende


    Det var en resa till KZ-lägren som gjorde mig till sionist, det var en sak att läsa om det och se filmer, en helt annan sak att själv besöka dessa ondskans platser. Jag var helt tom inom mig i flera dagar, och bokstavligt talat frös hela tiden trots att det var mitt i sommaren.
    En plats på jorden som det judiska folkets fristad borde vara OK, men det är ingen självklarhet. 


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?