Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    KillBill skrev 2019-07-20 10:10:05 följande:
    Varför ljuger du? Hamas är inte på något sätt ett Socialdemokratiskt parti och det har har du blivit upplyst om flera gånger. Förväntar du dig att bli tagen på allvar trots att du håller på så här?
    Det är inte jag som kallat dem för religiös socialdemokrati. Jag citerar bara en välkänd islamolog. Personer som utövar socialdemokrati kallas väl socialdemokrater?
    När man ser hur socialdemokrater i skåne (SS-U) kan bete sig så är närheten till hamas inte så långt borta...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-20 10:49:12 följande:

    Det är FN som förbereder en databas över företag som är involverade i israeliska bosättningar på ockuperad palestinska mark på Golanhöjderna, Östra Jerusalem eller Västbanken och det beror på att Israels ockupation av  denna palestinska mark, enligt Genevekonventionen, är olaglig. Beslutet att upprätta listan togs 2016.


    Det är alltså inte Thomas Hammarberg som har tagit fram databasen eller beslutat databasen bildande. Thomas Hammarberg har ställt en enkel fråga till Margot Wallström om vad som kan göra från svensk sida för att säkerställa att databasen publiceras av FN och hålls aktuell i framtiden och det får dig att dra paralleller med tyskarnas behandling av judarna under andra Världskriget? Jisses.


    F-Nskapets "råd för mänskliga rättigheter" med medlemmar som brutala förtryckarregimer som Afghanistan, Kina, Kuba, Saudiarabien och Somalia som medlemmar. Vill du att jag ska ta en sån lista på allvar?

    Du kanske kan svara på frågorna som Hammarberg vägrar att svara på?

    1. Det tyska parlamentet Förbundsdagen beslutade i mitten av maj att anta en motion som stämplar BDS-rörelsen ? som vill bojkotta israeliska varor ? som antisemitisk. Hur kommenterar du det beslutet?

    2. BDS-kampanjen att bojkotta israeliska artister och varor ?påminner om det mest hemska kapitlet i tysk historia och utlöser minnen från nazisternas slogan: Köp inte från judar?, lyder det tyska parlamentets beslut. Din kommentar?

    3. Hur kommenterar du det faktum att muren/stängslet som byggts för att förhindra terrordåd på judar från palestinska områden beskrivs som ett bevis för att Israel bedriver apartheidpolitik, trots att inga judar på grund av hotbilden kan leva på de områden som kontrolleras av palestinska myndigheten, medan det finns 1,8 miljoner palestinska araber på de områden som kontrolleras av Israel?
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-20 14:34:14 följande:
    Du fortsätter alltså att ljuga. Jan Hjärpe har aldrig påstått att Hamas utövar socialdemokrati. Det ör skamligt att du påstår att terrororganisationen Hamas tillhör samma politiska block som de Israeliska politiker som ledde Israel från andra världskriget fram till -70 och -80 talet.
    Man kan kalla Hamas för religiös socialdemokrati, säger islamologen Jan Hjärpe.

    Vem ljuger? Jan Hjärpe kanske?

    Inbillar du dig att alla socialdemokratiska partier runtom i världen för en likadan politik med samma värderingar?
    Vill du jämställa ditt parti med de rumänska socialdemokratiska partiet eller det antisemitiska Labour, eller Löfvens "kära systerparti" så får du väl göra det. SS-U i Skåne visar (den bruna) vägen till hamas.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-07-20 15:49:23 följande:
    Det är väldigt olika historisk kontext som bilderna föreställer.

    På den första bilden handlar det om att de som vill bojkotta judisk affärsverksamhet tror att det finns en judisk världskonspiration för att ta över världen genom kapitalism och kommunism och att judar inte har rätten att finnasm existera, att de är lägre stående och mindre värda människor.

    På den andra bilden handlar det om att de som vill bojkotta judiska staten tror att det finns en Israelisk illegal ockupation av land där den tidigare befolkningens möjligheter till självbestämmande, försörjning och frihet att röra sig i sitt eget land kraftigt begränsas av Israels statsmakt och att land helt enkelt stjäls från befolkningen för att Israeliska företag ska få utnyttja landområden sin affärsverksamhet.

    Bilden föreställer alltså två motstående protester och uppmaningar till bojkott. I den första är judisk befolkning utsatta, i den andra är det Israel som utsätter andra.

    Genom bilden och spridning av bilden görs två grova övertramp.  Dels likställs Israels land-ockupation med nazisternas folkmord av miljoner människor. Det är ett djupt överslätande av Nazisternas brott mot den judiska befolkningen. Dels likställs de som försvarar ett ockuperat lands folk rättigheter med nazister. Det är helt sjukt att dra nazistkortet i detta fall, hur kan man implikera att det är nazistiskt att försvara ett utsatt folk var försörjning och land tas från dem? 

    KräksKräksKräks
    Det andra stycket är din egen tolkning, jag förstår mycket väl att du kräks av dina egna tankar.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    http://www.barometern.se/ledare/en-tragedi-for-sverige-och-for-svensk-tennis/

    "Antisemitiska demonstrationer befaras när Sverige ska möta Israel i Davis Cup i september. Tennisförbundet väljer därför att lägga landskampen i Stockholm istället för i tennismetropolen Båstad."

    Jag minns skandalen i Malmö 2009 och dåvarande (S) kommunalrådet Reepalus uttalanden.
    Detta blir ännu en påminnesle om hur Israelhat och antisemitism går hand i hand.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-07-21 11:09:12 följande:

    Denna debattörs anser Israel har rätt till de områden som Israel i strid med internationell rätt har ockuperat.  FN, EU och internationella domstolar har funnit att Israels ockupation är olaglig.


    Det hjälper ju inte att vi har erbjudit hela Gaza och 97% av Judéen och Samarien, när varken "kära systerparti" "religiösa socialdemokrater", F-Nskapet osv blir nöjda förrän Israel utplånats.

    Vi kommer att fortsätta ockupera vårt eget land, liksom alla andra länder som genom olika krig (samordnade anfallskrig från fientligt sinnade grannstater) fått kontrollen över olika områden. Men det är bara israelisk ockupation som mäts med denna måttstock. Sveriges regering fortsätter som vanligt spela luftgitarr med diverse hel och halvdiktaturer med tillhörande terroristorganisationer.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Embla twopointoh skrev 2019-07-21 10:49:14 följande:

    www.gp.se/debatt/israel-har-r%C3%A4tt-till-gaza-och-v%C3%A4stbanken-1.1009110


    Kopierar in en del av artikeln, då vissa verkar ha svårt att ta till sig en hel artikel.

    "Flera experter på internationell rätt, till exempel Douglas Feith, Eugene Rostow och Stephen Schwebel, har övertygande visat på Israels juridiska rätt till Gaza och Västbanken. (Schwebel har varit President i Internationella domstolen i Haag, och professor i juridik vid Harvard University).


     


    De israeliska rättigheterna är alltså obestridliga. De judiska bosättningarna är lagliga. Dessutom är anklagelsen att Israel bryter mot Fjärde Genèvekonventionen ohållbar. Den konventionen är inte tillämplig då det inte handlar om ockuperat land som tillhör en annan stat.


     


    I dag motsäger och ignorerar FN, EU, internationella domstolar, enskilda politiker, med flera tidigare avtal och lagar som bekräftar Israels rättigheter. Man kan därför ifrågasätta den intellektuella redligheten och etiska standarden hos dem som regelbundet slår fast att det lagliga är olagligt, att det som är rätt är fel och att det rättvisa är orättvist ? så snart det gäller Israel."


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-07-21 12:54:15 följande:
    FN anser nog inte att israel ska utplånas om inte DU menar att Israel utgörs enbart av de ockuperade landområdena.

    Men du kanske inte menade i sak det du fick på pränt.

    Om palestinsk mark är Israelisk så undrar jag hur det Israeliska samhället är representerat på ockuperad mark och hur detta tillgängliggörs för de medborgare som bor där? Finns skola, sjukvård, vägar, myndigheter, infrastruktur tillgänglig för alla som bebor marken? Eller är vissa undantagna? Varför byggs det staket som förhindrar landets medborgare tillträde?  

    Är Israels hållning eller din hållning enstatslösningen?
    Det var väl i starkaste laget, även om vissa organ inom F-Nskapet (UNESCO, UNRWA är mer eller mindre öppet antisemitiska.

    Du vet mycket väl att PA administrerar Area A och B områden i Judéen och Samarien och därigenom ansvarar för det du rabblar upp.

    Staketen du hänger upp dig på är till för säkerhet, vilket fungerar mycket bra, sedan de började byggas har beskjutningen av civila minskat markant i området.

    Det spelar ingen roll hur mycket vår sida är för tvåstatslösning så länge PA, styrt av den evige presidenten och doktoranden i förintelseförnekelse Abu Mazen och hans "kära systerparti", och "Religiiös socialdemokrati" har som mål att utplåna Israel.
    Dessa har sedan 1947 avvisat varenda förslag till tvåstatslösning. Så sent som 2008 vägrade doktoranden i förintelseförnekelse att accpetera ett förslag som skulle inneburit en palestinsk stat omfattande 93,7% av Judéen och Samarien, utöver detta skulle man få ytterligare motsvarande 5,8% av Israeliskt territorium, en säker korridor mellan Gaza och resten av den palestinska staten, Israeliskt tillbakadragande från Jordandalen.

    Israel väntar fortfarande på svar på erbjudandet.

    Den du verkligen borde ställa frågan till är ledaren till "kära systerparti".
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Tom Araya skrev 2019-07-21 13:00:27 följande:

    Politik och konflikter är en aning paradoxalt...

    Antisemitism ser vi ofta som något typiskt för nazism och kanske var det därför nazister och muslimer gick så bra ihop...

    Under de arab-israeliska krigen hade den arabiska/muslimska sidan starkt stöd från Sovjetunionen.

    Under den tidiga perioden fick inte Israel handla någon krigsmateriel från andra länder, med undantag för Tjeckoslovakien. Mycket av den materiel Israel byggde upp sin armé på var surplus-materiel från andra värsldkriget, varav mycket var av tyskt ursprung eller nytillverkad tysk-designad materiel från Tjeckoslovakien.

    Den palestinska sidan i Israel-Palestina-konflikten har allmänt haft stort stöd hos den europeiska vänstern och ju mer vänster desto större stöd.


    Vi har mycket att tacka Tjeckoslovakien för.

    Den svenska (ytter)vänstern har inga problem med att stödja organisationer med anknytning till nazism, så länge det är Israel som är fienden till hitlers nutida arvtagare.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Tom Araya skrev 2019-07-21 16:04:38 följande:
    Vi ser liknande saker hända i ME nu under de senaste 15 åren med USA's och Rysslands inblandning.

    Ena stunden vän, andra stunden fiende och ofta helt utan ideologisk logik, utan det handlar om gemensamma fienden för stunden och då får man alliera sig med vem man, även terroristorgansationer.
    Det handlar ju som vanligt om "fiendens fiende" är min, kanske inte vän, men motvilligt allierade.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?