Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Digestive skrev 2019-08-02 22:20:20 följande:
    Åh, villa fina exempel på de låga förväntningarnas rasism. Vi får se hur utvecklingen för S kommer att se ut i framtiden... det finns en del uppenbara vägskäl som bland annat syns i debatten som du länkar till.
    Göran Persson visade gång på gång att han tog antisemitismen på allvar och upprätthöll goda relationer med Israel. Synd att den tiden är förbi
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70

    Det här har ett par år på nacken, men internet glömmer aldrig:

    https://tobiastankar.wordpress.com/2017/05/01/wallstrom-star-handfallen-infor-antisemitiska-pastaenden-i-aljazeerah-intervju/

    "Intervjun bjöd också på antisemitiska inslag. En bit in i intervjun  i samband med frågor om inhemsk kritik mot Wallströms uttalanden om Israel kommer Aljazeera-journalisten Ahmed Mansour med påståendet att Kommittéen Mot Antisemitism (SKMA) leder den högerextrema lobbyn i Sverige. Han hävdar också att denna kommitté ska ha krävt Wallströms avgång. Han frågar Wallström hur denna påstått SKMA-ledda ?högerextrema lobby?  har inflytande på Wallströms regering.


    Wallström väljer varken att dementera påståendet eller att bekräfta det. Påståendet Mansour kommer med är nämligen helt uppåt väggarna och kan vid en snabb granskning avfärdas som ?fake news?.  Vad värre är, påståendet är antisemitiskt och utrikesministern tar inte tydligt ställning mot det. "

    UD kom ju med en dementi om att referensen gått förlorad i översättningen... jahaja.

    Journalisten från AlJazeera är ju inte heller vem som helst, denna person har uttalat sympatier för A lQaeda, glorifierat hamas terrorattacker mot Israel, skrivit en bok, "judiskt inflytande på de amerikanska administrationen"  som tar upp påståenden om "kontrollen av Clinton".

    Hade regeringen haft duktiga rådgivare hade man tack nej till Aljazeera-intervjun med tanken på vem Mansour är.


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-08-05 00:37:12 följande:
    Här kan man läsa regeringens uttalande/dementi. Det framgår väldigt tydligt var regeringen står i frågan.

    www.regeringen.se/uttalanden/2017/05/uttalande-fran-ud/

    Jag har för mig att du har försökt koka soppa på denna spik tidigare, stämmer det?
    Damage Control.

    Vad menar du? Tycker du inte att en utrikesminister borde ha förstånd att kolla upp vad det är för journalist som man låter sig manipuleras av? Nu kan man ju inte vänta sig några stordåd från den inkompetenta ministern, men hon har väl folk i sin omgivning som borde ha bättre förstånd?
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    VonDyzzel skrev 2019-08-05 00:42:41 följande:

    Vänstern drar åt sig islamister, tror du har svaret där TS!


    Islamisterna borde ha mer att hämta hos nmr's ideologi än hos vänstern kan man tycka.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-08-06 10:53:20 följande:

    Organisationer som Human Rights Watch och Amnesty International  har varit djupt oroade över misstänkt förekomst av utomrättsliga avrättningar i Israel.


    Många Israeler har uttalat stöd för armens rätt att döda anfallande palestinier på plats även om de skulle vara oskadliggjorda och inte längre utgöra något hot.


    Margot Wallström hade stöd av organisationen Judar för Israelisk-palestinsk fred när det gällde begäran att utreda förekomsten av utomrättsliga avrättningar i Israel.


    Efter Margot Wallströms begäran så har israel själva dömt en soldat  för en händelse som betraktas som en utomrättsliga avrättning. 


    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-kritiserar-israel-olagligt-dodande


    https://www.kuriren.nu/nyheter/fn-valdet-kan-leda-till-katastrof-8548218.aspx


    https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israelis-palestinian-conflict-latest-news-majority-jewish-support-extrajudicial-killing-subdued-a6727061.html


    https://www.gp.se/wallstr%C3%B6m-har-r%C3%A4tt-utred-israels-svar-p%C3%A5-knivattacker-1.19683


    https://www.dagen.se/nyheter/ingen-nad-for-drapdomd-israelisk-soldat-1.1058400?paywall=true


    Jaha? Har de varit lika "djupt oroade" över misstänkt förekomst av utomrättsliga avrättningar i t.ex. Venezuela och Filippinerna? Jaså inte det...

    Källa, tack, eller killgissar du?

    Och så "Judar för Israelisk palestinsk fred" igen... Vet du vad egentligen vad de är för några? Den välkände antisemiten Lasse Wilhelmsson är en tidigare medlem. Kräks För att bara ta ett namn ur högen...
    Menar du att JIPF ska ha något slags frikort och tokningsföreträde?

    Haha så du tror att Margot Wallströms begäran har någonting att göra med att soldaten dömdes? Ja det är till att inbilla sig att en medioker socialdemokrat har ett sånt inflytande
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-08-06 13:25:12 följande:

    Aron Flam är ingen favorit för min del men han har gjort en hel del material under det här ämnet som kan vara sevärt:

    m.youtube.com/results

    Har själv inte sett något av materialet men kom på att Aron Flam har grottat ner sig i ämnet och som sagt gett ut en hel del material under det.


    Aron Flam, jag delar inte alla hans åsikter, men serien "En svensk tiger" är klart läsvärd.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    FDFMGA skrev 2019-08-06 14:23:16 följande:
    Angående trådens ämne så är exemplet Margot Wallström belysande för påståendena om vänsterns antisemitism.
    Hon har kritiserat staten Israel - om kritiken är befogad eller inte kan man ha synpunkter på. Men gnället om att Israelkritik är antisemitism riskerar att reducera antisemitismen från att vara en rasistisk hatorgie till att bli en politisk ideologi bland andra.
    Och anklagelserna om att Wallström påstått att "judarna är jobbiga" eller något i den stilen saknar varje tillstymmelse till källkritiskt tänkande.
    Det kan man naturligtvis tycka om man anser att utrikesministern är en person höjd över varje misstanke, "Judarna kampanjar mot mig" var det, så nu vet du det också.

    Det ska ha varit en kommentar till kritiken mot det hon kläckte ur sig efter terrordåden i Paris. Om det är sant eller inte, påverkar inte min åsikt om hennes inkompetens.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-08-07 08:18:57 följande:
    Både Human Rights Watch och Amnesty International har misstankar om/kritiserar förekomst av utomrättsliga avrättningar i Venezuela och Filippinerna.
    Digestive skrev 2019-08-07 08:36:54 följande:
    Frågan var väl hur stora gester det har förekommit kring respektive misstankar? Det här med att ha lite olika måttstockar... är i mina ögon punkten som trådskaparen trycker på här.
    What he said...

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-08-07 08:39:43 följande:

    Källan för att många Israeler har uttalat stöd för armens rätt att döda anfallande palestinier på plats även om de skulle vara oskadliggjorda och inte längre utgöra något hot fanns med bland de länkar jag bifogade i mitt inlägg. Här kommer den igen. https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israelis-palestinian-conflict-latest-news-majority-jewish-support-extrajudicial-killing-subdued-a6727061.html


    Judar för Israelisk palestinsk fred är en organisation för Judar. Betraktar du judar som inte delar din politiska uppfattning som icke judar eller vart vill du komma?


    Jag påstår självklart inte att Margot Wallström har något med att soldaten dömdes för utomparlamentariskt dödande men det faktum att Israel dömdes visar att organisationer såsom Human Rights Watch och Amnesty International samt Sveriges utrikesminister Margot Wallström hade fog för sina misstankar om att utomparlamentariskt dödande är ett problem i Israel.


    En undersökning som omfattade 600 tillfrågade... ja men det är ju en tillförlitlig undersökning, eller hur? Inte ett ord om svarsfrekvens... Brukar du ta liknande opinionsunderökningar i Sverige på allvar?

    "Var och en som stöder föreningens övergripande målsättning och som betraktar sig själv som jude har rätt att bli medlem i föreningen."

    Anser du att en förening som leds av vänsterextremister där det räcker att "betrakta sig själv som jude" ska göras som språkrör för alla judar?
    KillBill skrev 2019-08-07 08:47:23 följande:
    Rättelse:

    Jag påstår självklart inte att Margot Wallström har något med att soldaten dömdes för utomparlamentariskt dödande men det faktum att soldaten dömdes visar att organisationer såsom Human Rights Watch och Amnesty International samt Sveriges utrikesminister Margot Wallström hade fog för sina misstankar om att utomparlamentariskt dödande är ett problem i Israel. 
    En person har (med rätta) blivit dömd, ser du det som ett stort problem? I Sverige sköt poliser en förståndshandikappad pojke i ryggen med flera skott, de kommer att få jobba kvar även om de döms. Utomrättsliga avrättningar i Sverige verkar vara OK...

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-08-07 09:05:56 följande:
    Du hade uppenbarligen inte satt dig in i kritiken från Human Rights Watch och Amnesty International mot länder som Venezuela och Filippinerna. 
    Jag har inte sett några FN-resolutioner och krav från din odugliga utrikesminister.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?