Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Socialdemokraternas oförmåga att ta krafttag mot antisemitismen i Sverige och pressa tillbaka de antisemitiska strömningarna i det egna partiet är oroväckande, skriver riksdagsledamoten Niklas Wykman

    www.dagenssamhalle.se/debatt/m-stall-er-pa-ratt-sida-av-historien-socialdemokrater-29646

    www.dagenssamhalle.se/kronika/trovardiga-antirasister-sprider-inte-antisemitism-27495
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Flash Gordon skrev 2019-10-25 22:58:00 följande:
    Sedärja ...

    Då var det nästa islamist-sosse till rakning:

    twitter.com/hanifbali/status/1187625046040350...

    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/elham-avske...

    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/nariman-och...

    24.laholm.se/waldanet/PersonInfo.aspx?PersonI...

    Personalen vid Arabiska Kulturcenter i Halmstad skall vara anständigt muslimskt klädda, inte använda smink och och lära ut koranen. Lön betalas inte ut och organisationen är under utredning av myndigheterna.

    Ansvarig är Socaldemokratisk lokalpolitiker. Säkert sedd som en tillgång för partiet lokalt mot dessa grupper.

    .
    En efter en kryper dom fram, nyligen var det en kommunpolitiker som avslöjades som människosmugglare.

    Alltså -jag har absolut ingenting vare sig mot araber eller muslimer. Jag har flera kollegor från den gruppen och bland våra bästa vänner ingår också muslimer. Men den här sortens människor (i Sverige) verkar ju lockas till just Socialdemokraterna, MP och V.
  • RebeckaZ70
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-10-28 13:22:11 följande:
    Dock måste det i rättvisans namn påpekas att stödet inom delar av svensk vänster till kurderna i norra Syrien växt sig väldigt starkt de senaste åren. Dessa kurder , som ju utkämpade blodiga strider mot IS avskyr islamism över allt annat och även om många av dem säkert är emot den israeliska ockupationen i sig så finns inte det hat mot Israel och det judiska folket som annars är så vamligt i Mellanöstern alls i samma utsträckning  här. Att Israel flera gånger erbjudoit dem humanitär hjälp spelar förstås också in.

    Förhoppningsvis kan detta komma att avspeglas i svensk vänster.
    Ett exempel på hur Kurder får hjälp av Israel...

    https://www.jpost.com/Israel-News/Kurdish-children-being-treated-at-Israeli-hospital-605599?fbclid=IwAR2VYPU77W4BRpKq9cr_huHM8GVpBhbyyoekVLopB02_eYxj6bff0IFbWH4

    "When Aram arrived in Iraqi Kurdistan, her 3.5-year-old son, Ajwan, required open heart surgery that was unavailable in Kurdistan, but an American doctor working in Kurdistan told her that Ajwan could be treated in Israel.
    "I was not afraid to come to Israel, even though I was warned I could lose my Syrian passport," Aram told The Jerusalem Post.
  • RebeckaZ70
    Missermajser skrev 2019-10-29 23:18:22 följande:

    Den där har du postat förut i tråden!
    Jag är inte vänsterpartist så jag vet inte alla de stöttar men jag hittar heller ingen koppling mellan Hitler och DFLP hur mycket jag än söker runt. 
    Har du någon mer historik kring den där bilden?


    Missermajser skrev 2019-10-29 23:40:16 följande:

    Jag vet inte du!


    Provocera motståndarna kanske? Kanske är de i själva verket nazister som kände för att plötslig avslöja sig på bild eller så är det en fejkbild. Vad vet jag.
    Har googlat på kopplingar med DFLP och nazism men hittar dessvärre inget annat än en massa anklagelser om att Israel skulle syssla med nazimetoder. 


    Bilden är också den enda som står att finna med soldater som gör Hitlerhälsning och har en dflp backprop i bakgrunden. Var kommer den ifrån?


    Provocera? Så dagens nazister "provocerar" bara när de heilar? De kanske också bara hälsar på "romerkst vis"? Samma med hakkorsen som terroristerna viftar med, de betyder väl såklart samma sak när de svenska nassarna viftar, de hyllar egentligen inte alls Doffe utan är egentligen smyghinduer.
    Relaterad bild
    terroristerna i hamas och islamic jihad är förstås också smyghinduer.

    Om man gör en "samlad bedömning" så

    Heilande    -    Check
    Hakkors     -    Check
    Judehat     -     Check

    I Sverige och resten av världen = nazism. I mellanöstern = "något annat" Oklart vad.


  • RebeckaZ70
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-10-30 12:53:40 följande:
    Jag önskar att jag kunde skriva att alla påståenden om tolerans av  och acceptans för antisemitism inom vänstern bara är trams och ett försök att vifta bort relevant Israelkritik. Men det kan jag inte, för det stämmer helt enkelt inte.

    Jag deltog i ett flertal demonstrationer och manifestationer under Libanonkriget 2006 eftersom jag reagerade starkt på det extrema övervåld Israel använde, ett övervåld som de flesta länderna i FN:s säkerhetsråd också fördömde. Jag har med egna ögon och öron hört och sett människor i dessa sammanhang ropa "död åt judarna"  "Heil Hiddler" - ja, med det uttalet- och andra rent antisemitiska budskap,utan att de vänsterpartister som var medarrangörer reagerade nämnvärt. Jag har också hört representanter för Hizbollah ropa "antingen är man med oss eller mot oss" och mötas av rungande applåder från aktiva vänsterpartister. Jag skulle kunna räkna upp fler exempel. Om man tvivlar på att det åtminstone tidigare funnits en viss tolerans och acceptans för antisemitism inom vänsterpartiet kan man läsa tex Esbatis blogg, mellan åren 2005 och 2010 inklusive kommentarerna från aktiva vänsterpartister i den.

    Som jag skrivit tidigare i tråden tror jag att situationen i just Vänsterpartiet när det gäller tolerans och acceptans för antisemitism blivit mycket, mycket bättre sedan Sjöstedt tog över partiledarskapet från Ohly.

    Om partier i fråga har ett antisemitiskt förflutet tycker jag inte alls är särskilt viktigt. 
    För att dra en paralell har Miljöpartiet  absolut inget islamistiskt eller fascistiskt  förfluter alls, snarare har de  alltid varit pacifister,  men ändå är det högst relevant att ifrågasätta hur personer som sympatiserar med turkiska fascister och likställer IS-resenärer med volontärer i finska vinterkriget har kunnat få höga positioner i partiet.
    Bra att du tar upp det!

    Naturligtvis är de allra flesta vänsterpartister, Socialdemokrater och miljöpartister, liberaler, moderater m.fl inte antisemiter, men att blunda för att det förekommer, som vissa gör, eller gör allt för att dölja och förminska löser inga problem.

    Min fru deltog förresten i andra libanonkriget 2006, hon har mycket kritik mot hur Israel skötte det där, och även mot hur F-Nskapet misskötte avväpnandet av hezbollah.
  • RebeckaZ70

    Amnesty m.fl "human rights" organisationer skiter i palestinier som torterats av den egna regimen:

    www.cufi.org.uk/news/israeli-jewish-lawyer-represents-50-palestinian-torture-victims-because-other-human-rights-organisations-refuse/


    "Nati explains that on one hand, Amnesty claims ?We are the biggest Human Rights organisation in the world, so why is the Israeli government trying to fight us?? Then, when Nati asked an Amnesty spokesperson live on Israeli radio to help these victims, they replied saying, ?we don?t have the means?.


    ?It (Amnesty) has the means to fight Israel and to boycott Israel, but it doesn?t have the means to help the Palestinian people,? Nati says. ?This is the proof that this is not about Human Rights, it is about a very deep hatred of Israel."


    Stolt Sionist.
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?