• Anonym (Annelie)

    Funktionsnedsättningar på Liseberg. Hur gör man för att köpa åkpass för att komma in bakvägen till attraktioner?

    Hej jag har en liten fundering. Jag har ADHD och Autism, tänkte besöka liseberg och har förstått att vissa med sjukdommar och diagnoser kan ha et speciellt åkaband för att ta sig in en annan väg förbi köerna. Vad behövs det för typ av papper för att visa att man har funktionsnedsättningar som inte är synliga? Räcker det med diagnosutredningarna? Eller vad behövs? Känns som om jag behöver planera redan nu för Lisebergsresan senare i sommar. Andra med erfarenhet som vill dela med sig?

  • Svar på tråden Funktionsnedsättningar på Liseberg. Hur gör man för att köpa åkpass för att komma in bakvägen till attraktioner?
  • Anonym (N)
    Anonym (Annelie) skrev 2019-07-26 17:03:00 följande:

    Självscanning och handlar sent på söndagar lite folk i affären och behöver inte stå i kö då.


    När du ska boarda ett plan? In på en konsert? Till toaletten på krogen?
  • Anonym (Lise)
    Anonym (KP) skrev 2019-07-26 20:21:47 följande:

    Fast det verkar ju vara precis det som det TS söker heter? Att pga funktionsnedsättning få tillgång till att gå in bakvägen med ledsagare.


    Vilket hon inte kan få.
  • Anonym (Annelie)
    Anonym (N) skrev 2019-07-26 22:12:33 följande:

    När du ska boarda ett plan? In på en konsert? Till toaletten på krogen?


    Jag åker inte buss, tåg eller flyg , går definitivt inte på krogen eller konsert. Jag undviker ofentliga toaletter. Så kö till krogtoan är inget som existerar i min värld över huvudtaget. Vad har ens detta med min fråga att göra?
  • 1234568
    BurningDiamond skrev 2019-07-26 22:58:22 följande:

    Visa källa på detta.


    Du kan ju söka på liseberg på nätet tex. Infon finns på första sidan, och den är rätt klar med att det gäller fysiska handikapp. Och intyg att du behöver en ledsagare med behövs.

    Om adhd verkligen hindrar dig att gå på liseberg, då behövet vården se över dina mediciner.
  • Anonym (Aspie)

    Vad stör det er om ts får lite handikappsanpassning som hon behöver egentligen? Är ni även emot att människor som skadar foten får kryckor? Ätt människor som inte ser får glasögon? Att hörselskadade får hörapparater? Att rullstolsbundna boardas först på flygen?

  • BurningDiamond
    1234568 skrev 2019-07-26 23:56:04 följande:
    Du kan ju söka på liseberg på nätet tex. Infon finns på första sidan, och den är rätt klar med att det gäller fysiska handikapp. Och intyg att du behöver en ledsagare med behövs.

    Om adhd verkligen hindrar dig att gå på liseberg, då behövet vården se över dina mediciner.
    Visa en källa på detta.

    När jag läser på Lisebergs sida om tillgänglighet så står det följande:
    Tillgänglighet i parken

    Vissa funktionsnedsättningar begränsar dina möjligheter att ta del av nöjesparkens utbud. Då försöker vi alltid att underlätta för dig, så att du ska få ut så mycket som möjligt av sitt besök.


    Tillgänglighetsdatabasen

    För att du själv ska få en uppfattning om vilka hinder eller möjligheter du kan förvänta dig att stöta på när du besöker Liseberg, registrerar vi vår verksamhet i Tillgänglighetsdatabasen. Tillgänglighetsdatabasen är ett webbaserat verktyg, framtaget av Handikappkommittén i Västra Götalandsregionen, Västsvenska Turistrådet, den samlade handikapprörelsen i Västsverige samt företag och kommuner i Västra Götaland.  


    www.liseberg.se/planera-besoket/tillganglighet/tillganglighet-i-parken/

    Inte ett ord om att funktionshinder gäller fysiskt handikapp.

  • ventilera mera
    Anonym (Lise) skrev 2019-07-26 22:47:53 följande:

    Vilket hon inte kan få.


    Men vad fan, sluta sitta och ljuga nu. Du har uppenbarligen inte en aning om hur systemet funkar så lägg ner. Läste i tråden igår och tänkte att du kanske skulle ge upp nån gång,men inte då.

    Det finns inget förbehåll om fysiska funktionshinder, jag har själv varit där som ledsagare till personer med samma npf som TS och det gick alldeles utmärkt. Jag har också varit där med människor med i princip varenda funktionsvariation som finns eftersom jag jobbar inom det området och hela Lisebergs policy om ledsagare och kösystemet bygger på BEHOV. Individuella behov är vad de går efter och inte om du sitter i en jävla rullstol eller ej.

    Jag har jobbat med det här rätt länge nu, så det är inte nåt nytt de plötsligt hittat på heller.

    Kan vi lägga ner nu? Eller rättare sagt, kan DU lägga ner och acceptera att du har FEL?
  • Bjära

    Som en med likartade diagnoser, så rekommenderar jag dig att ringa i förväg och prata med dom. Dock är det i regel färre besökare på vardagar under dagtid. Så anpassa dig, samhället kan tyvärr inte anpassa precis allt för att passa oss. :)

  • Kverulant67

    ADHD är ju en diagnos som ca 15% har, ska dom gå före i kön pga det. Jag tycker inte det! Köa är skittråkigt, varför ska vi friska bara få stå ut med det?????

Svar på tråden Funktionsnedsättningar på Liseberg. Hur gör man för att köpa åkpass för att komma in bakvägen till attraktioner?