Inlägg från: Anonym3323 |Visa alla inlägg
  • Anonym3323

    BF mars 2020 - stannar på FL

    om man får dåligt resultat på KUB blir man erbjuden NIPT kostnadsfritt då? Vi ska göra KUB 13+1, är det sent? men läst på nu och ser att NIPT är mycket säkrare också.. så blir osäker på hur man ska göra, ska man försöka få en tidigare tid för KUB-testet?

  • Anonym3323
    sofiaaaaaa skrev 2019-09-01 12:58:46 följande:
    Jag har också kub sent 13+0. Funderade med på att om man behöver gå vidare med NIPT (i mitt landsting gör man det om man får dåligt resultat på kub kostnadsfritt) är det någon bäst före tid på det testet?
    Precis, i mitt län får man också gå vidare med NIPT om det är dåligt resultat.. men jag läste på lite igår och om jag inte har fattat fel kan NIPT göras t om v.24. Jag tog mina blodprover idag, så har mailat dit vi ska på ultraljudet och fråga om de har något närmre datum. Jag hade önskemål om en speciell tid så det kanske var därför jag fick tiden så sent, men nu känner jag hellre att jag vill ha första bästa tid. Haha!

    Btw så mår jag nästan helt bra idag och har mer energi än på typ 8 veckor?! inget illamående direkt förutom när jag inte ätit på ett tag, och ömma bröst såklart.. Men skulle ju vara riktigt nice om illamåendet vill avta nu så man blir lite piggare. Har känt mig mycket gladare på jobbet idag och skrattat, så känt igen mig själv lite mer nu :) hur mår ni andra nu?
  • Anonym3323

    Vecka 12 idag! men spydde idag för första gången på jobbet när jag höll på att hjälpa en kollega.. försvann som en avlöning xD tröttheten är en smula bättre på jobbet, men har halsbränna och spänningar och ömhet i hela framsida kropp nästan konstant. Undrar om kräkningarna ska hänga med hela tiden eller om det kommer bli bättre.. Jag är inte det känsliga i vanliga fall... men nu känner jag mig som världens ynkligaste :(

  • Anonym3323
    Belle1 skrev 2019-09-16 13:12:44 följande:

    Hej på er!

    Är lite orolig och vill höra om någon annan känner igen sig. Jag går in vecka 13 i morgon och mina symtom är som bortblåsta. För några veckor sedan mådde jag riktigt kasst med illamående och extrem trötthet. Upplevde även min mage som uppblåst och svullen. Men för ca en vecka sedan försvann allt och idag känner jag mig i princip ogravid! Tycker magen ser lika platt ut som innan graviditeten och brösten känns inte lika svullna. Inget illamående och hungern börjar komma tillbaka. Känner mig ganska pigg och som mitt gamla (innan graviditeten) jag. Är det någon annan som också upplevt att allt försvunnit i vecka 12-13 eller bör jag kontakta mvc för att kolla om bebis fortfarande lever? Har läst något om spökveckor men är det inte lite tidigt?


    Vecka 13 för mig idag, jag mådde piss igår hela dagen och somnade kl 19 och sov till 05 imorse.. men i lördags tränade jag och det gick bra (även om flåset kommer av knappt någon ansträngning). Så det verkar ju vända nu, ska på KUB på torsdag så då får man äntligen titta igen.. vill att tiden ska gå snabbt nu! 

    Tänkte även träna idag på ett träningspass men ta det väldigt lugnt och ta lätta vikter, men bara för att få väcka kroppen lite efter alla dessa veckor på soffan. Tycker det är svårt dock och veta hur man ska träna sen, bor på en mindre ort där jag inte tror att det finns gravidanpassad träning om man inte väljer en PT. Jag är ju bara ute efter att hålla igång i lite blandad form då jag tycker promenader är ganska tråkigt, går till gymmet eller på något träningspass.
  • Anonym3323

    Vi har en Audi Q7 och barnvagn kan jag heller inget om, men fått för mig att bugaboo verkar vara en bra vagn (vi bor centralt). Tänkte om man ska åka och kika i nån barnvagnsbutik, och beroende på pris kanske man beställer på nätet sen. 

    För övrigt ska vi på kub imorgon, och är lite nervös.. dragit på mig en förkylning också och kräks fortfarande okontrollerat, så man hade ju gärna varit lite piggare. Jag vet inte varför jag är så spänd för att få beskedet där på plats? eller vad jag egentligen är nervös för.. 

  • Anonym3323
    Lustablong skrev 2019-09-17 19:35:59 följande:

    Fick äntligen svar på NIPT-testet idag! Analysen visade inte på några kromosomeller könskromosomavvikelser. Vi fick även reda på könet!!

    Nu kan jag njuta till fullo, är i v 15.


    Grattis! vad härligt att få det bekräftat :) var blir det? :)
  • Anonym3323

    Nu är kuben klar och det gick superbra. Fick högsta siffran eller vad man säger, så då känns det inte som att nipt aktuellt. Mini hade morgongympa deluxe där inne. Blev framflyttad så är i v 14 idag!! :D

  • Anonym3323

    Vi kommer berätta denna vecka för familj, vänner och jobb. Är i vecka 15 imorgon. Inte sugen på att lägga ut något på sociala medier. Isåfall efter födseln eller mot slutet, vi får se! Dom viktiga man vill berätta för kommer ju alla få veta ändå :)

  • Anonym3323

    Pga omständigheter måste jag vänta att berätta på jobbet tills jag är i vecka 19+. Det är ju första barnet och verkar som det kan ta längre tid så innan det syns. Än så länge med kläder är det mest en liten aning att man kanske gått upp lite omfång runt magen, men ingen i min närhet säger att det syns. Tänker dock på hur mycket som kan ändras på 4 veckor.. svårt att säga såklart men vad tror ni?

  • Anonym3323

    Var på ultraljud igår, allt såg jättefint ut! hon ville inte flytta fastställt BF datum sa hon, men att den förmodligen kommer några dagar tidigare om hon fick gissa. Kändes bra, då jag än så länge har ganska liten mage. Men en fråga om RUL, vårt tog 8 minuter. Vi kom in 08.00 och när vi var klara vart jag så ställd att det gick så snabbt så kollade på klockan som var 08.09 och sa oj vad fort det gick? så hur lång tid tog era? jag trodde det skulle ta ca en timme. Men eftersom allt såg fint ut och hon verkade gå igenom allt (kan ju inte så mycket om vad dom tittar på) så gör det ju inget att det gick fort. Men kan vara intressant att veta hur det var för er andra??

    Vecka 20 idag btw! :D

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL