Inlägg från: Andreaaaa |Visa alla inlägg
  • Andreaaaa

    BF MAJ 2020

    Trostar skrev 2020-01-12 08:42:57 följande:

    Vet ni hur ni ska vara föräldralediga framöver?

    Jag sökte föräldraledigt nu i veckan Har en massa sparad semester + komptid så jag valde att ta första månaden semester. Därefter tar jag föräldraledig till årsskiftet. Planerar att byta jobb efter det. Hittar jag ett nytt jobb så byter jag och mannen av runt årsskiftet, annars är jag nog hemma någon månad till. Kommer att arbeta fram till två veckor innan BF.

    Förhoppningen är att barnet börjar på förskola först januari 2022.

    Hur har ni planerat? har ni sökt om föräldraledigt från jobbet ännu?


    Jag tar ledigt två veckor innan BF, sedan får vi se. Börjar nytt jobb på måndag så behöver prata med min chef och kanske anpassa lite men tanken är typ att jag är hemma heltid tom dec 2020 och sedan jobbar halvtid första kvartalet 2021 (samma för min man). Sedan tar min man över helt och inskolning sker i slutet av 2021, nov/dec typ - i bästa fall i jan 2022.
  • Andreaaaa
    jhms skrev 2020-01-16 20:47:54 följande:

    Hej alla blivande mammor <3 Jag känner mig så orolig hela tiden för min lilla bebis och vågar inte hoppas på att det ska gå bra. Allt har sett bra ut hittills och jag känner bebis sparka varje dag. Har varit inne 3 gånger för minskade fosterrörelser men det har sett bra ut varje gång, även fått göra ett tillväxtultraljud med kontroll av fostervattenmängd och flöde i navelsträngen som även det var helt felfritt. Men jag kan inte slappna av och tro att det ska gå bra, är så himla rädd för att något hemskt ska hända. Är det fler som känner som jag och har ni något tips på hur jag ska överleva dom sista 3 månaderna utan att bli helt galen av oro? :(


    Stackare, jag hade likadant under min förra (första) graviditet, det var hemskt, jag kunde verkligen få panik emellanåt, börja störtgråta, etc. Hade moderkakan fram så kände rätt lite vilket jag tror att förvärrade allt.

    Nu inför den här graviditeten tog jag upp det med BM och hon sa att om det blir så igen ska jag ringa henne så bokat hon genast tid med samtalsterapeut hos dem. Så kan man få hjälp med strategier och tekniker för att hantera oron.

    Jag ångrar att jag inte tog itu med det under förra graviditeten för oron förstörde så mycket. Den här gången går jag runt och myser med magen - det förtjänar du också att göra! Så kontakta din BM och var tydlig med hur det tär på dig. Det är så lätt att känna sig lite dum i samtalet med BM och tänka att man bara är fjantig och att därför tona ner sin oro - gör inte dig själv den otjänsten utan TONA UPP istället, säg att du inte sover eller vad som helst så att de tar dig på allvar, så slipper du vara helg känslomässigt slut när bebisen väl kommer.

    Ta hand om dig!
  • Andreaaaa
    HejsanJenny skrev 2020-01-18 18:04:02 följande:

    Har funderat på en grej och ska självklart prata med min barnmorska vid nästa besök men det är inte förens i slutet på nästa vecka. Förutsatt att allting går bra, bebis är frisk och man själv mår fint efter förlossningen, hur länge stannar man på sjukhuset? Finns det regler och riktlinjer? Blir typ redan lite nervös att man ?måste? vara kvar längre än vad som kommer kännas bekvämt och bra för mig.


    Det beror lite på vilken tid på dygnet bebisen kommer men med första barnet blir det max 2 nätter om allt går bra.

    Vår son föddes vid 19, stygn etc var klart närmare 22 och vi hade sms:at klart släktingar och vänner närmare midnatt. Dagen efter sov vi rätt mycket (och stötvis ) alla tre, läkaren var där och kikade på reflexer etc, vi gick på en kortare utbildning/info och så fick jag lite hjälp att komma igång med amningen, tips på bra ställningar etc. Den dagen gick väldigt fort, vi var rätt trötta. Nästa morgon var det utskrivning efter frukost, tror kanske läkaren var där någon sväng innan men är osäker. Allt som allt gick det fort tycker jag, man var rätt omtumlad, trött och öm så det var skönt att ha en extra natt.

    Nu med barn två blir man utskriven efter en natt om allt gått bra, det blir väl säkert också OK.
  • Andreaaaa

    *efter en natt ELLLER redan samma dag, beroende på när bebisen kommer (alltså för omföderskor, förstföderskor får alltså ett dygn extra)

  • Andreaaaa

    Någon som hittat rimliga preggo-kostymbyxor?? Behöver till jobbet och HM har bara jeans... skulle helst vilja hitta i fysisk butik så att man kan prova (är lång så brukar vara svårt m byxor redan i vanliga fall...)

  • Andreaaaa
    Jeckipecki skrev 2020-01-28 20:26:10 följande:

    Hallå är det fler än jag som är gravid i vecka 22-23 och inte har någon mage? Bebis finns och mår bra men det är lite tråkigt att det inte syns än...


    Inte den här gången men förra (första) gången trodde folk typ inte på mig såhär mitt i. När det var 3 mån kvar började det puta lite mer synbart och sedan sista månaden såg jag gravid ut ?på riktigt? - härda ut!
  • Andreaaaa
    EmmaAF skrev 2020-01-29 12:12:38 följande:

    Tack <3

    Nä man har ingen aning om varför.. vattnet bara helt plötsligt går och sen blir det infektion..

    Än ser undersökningarna bra ut Värkstoppande droppet stängs av imorgon och då får vi se vad som sker.. kommer nog inte komma hem innan han är född iaf :-/


    Åh hoppas han blir kvar så länge som bara möjligt och att du hittar ngt sätt att fördriva tiden så länge <3
  • Andreaaaa

    Gratttis grattis grattis och ett extra GRATTIS till att han mår bra under omständigheterna! <3 Skickar massa lyckönskningar till lilla T och er <3

  • Andreaaaa
    Daphodil skrev 2020-02-17 17:40:55 följande:

    Nån mer med magsyrebesvär? Blir övermätt så fort jag äter och får ont flera timmar efter. Så tråkigt när man älskar att äta!


    Yes och yes! Gaviscan hjälper lite.
  • Andreaaaa
    EmmaAF skrev 2020-02-16 12:04:17 följande:

    Lille älsklings Texas <3

    Idag är han 28+4 och allt går väldigt bra framåt.. Kommit till hemsjukhuset nu och en lång sjukhusvistelse framför oss väntar.. Men vad gör det när man sitter där med honom i famnen och snosar och ser att allt går så bra <3


    Bedårande! Och ljuvliga nyheter förstås <3
Svar på tråden BF MAJ 2020