• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Heilena skrev 2019-12-16 22:28:54 följande:

    Haha, vi borde räkna antalet pojkar och flickor vi är uppe i nu! Som någon annan nämnde, typ göra BF-listan fast med kön :D


    Då gör vi det :)

    27/4 - Daphodil

    29/4 - vilja

    30/4 - SweetCa, pojke

    1/5 - Heilena, Gabby

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    3/5 - Lillfina

    8/5 - Trostar

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie, flickan89

    15/5 - Stenbocken93

    17/5 - MouS

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

    Stort grattis jeans och siggy!
  • SweetCA

    Kul att se listan växa fram med vad vi alla väntar Hjärta

    hur tänker ni med bebis kläder? har hittat en lista för sånt man behöver hemma (x antal omlottbodies, byxor, strumpor, pyamaser, koftor, sparkdräkt o mössor)


    Men hur tänker ni ex när man ska åka från bb? promenera? åkpåse?
    Liten utmaning med april / maj vädret som växlar en del. 

  • SweetCA
    Daphodil skrev 2019-12-18 08:36:52 följande:

    Med dottern hade vi tagit med en hängsel-sparkdräkt som satt urdåligt, och ingenting att ha under. Kände oss urdumma! Eftersom vi låg kvar två dagar på BB hann det komma släktingar med bättre kläder, så det löste sig. Så ta med några bodysar och byxor. Tror inte du kommer behöva åkpåse i maj, räcker nog bra med jacka och filt.


    Tack! Då blir det leta en jacka istället! Eller varm tröja!
  • SweetCA
    Gabby skrev 2019-12-18 08:56:46 följande:

    Mitt första barn kom i början på april, 4 v för tidigt så vi hade inte med oss något! Blir man kvar några dagar så räcker de med några bodys och byxor, beror lite på hur mycket kräks de kommer bla. Vi hade endast en overall och filt i vagnen och självklart mössa :)


    Toppen. Lägger in på inköpslistan +Jacka +overall med filtar. Stort tack!
  • SweetCA
    Hejåhå skrev 2019-12-18 22:13:56 följande:

    Jag tänker skaffa eller sy en sk baby wrap, dvs en omlottfilt med luva och hål för selen till babyskyddet. Är det en lite varmare dag i april eller i bilen kan man enkelt vira upp filten och anpassa temperaturen kring bebis.

    Under så kanske man har en tunn mössa och body och byxa.


    oh det visste jag inte ens fanns. 
    Okay, bra tips från er alla. Då får jag avvakta lite helt enkelt. Är en sån som gillar att ha allt klart (plus är lite beroende av tradera och köp o sälj grupper tack vare detta hahahah så galet kul)
    Hjärta
    ni är bäst :) 
  • SweetCA
    Charlieellerså skrev 2019-12-29 13:03:26 följande:

    Är det någon här som redan fått besvär med foglossning? I två nätter har jag nu haft såå sjukt ont. Har suttit i varm dusch mitt i natten för att lindra smärtan. Sovit trerummare sista nätterna.Alvedon hjälper inte alls. Det ilar i hela bäckenet och strålar ner i benen. Har även ont när jag sitter. Det slog till från en dag till en annan. Är i v 19+0 i dag. Är förskollärare och fattar inte hur det här ska gå i flera månader till. Har foglossningsbälte sedan förut och även tensapparat. Men så här illa har det inte varit så tidigt förut.

    I övrigt så har jag en livlig liten krabat i magen. Nu känner jag sparkar flera gånger om dagen, även utanpå.

    Hur mår ni andra i respektive vecka ?


    Nej vad hemskt! Hoppas du lyckas hitta någon lindring. Jag känner mig lyckligt lottad utan problem hittils förrutom lite klåda som lavendel olja hjälper mot. (22+2)

    Så nöjd över att jag hittat en ny barnvagn på rea, britax go next 2 och dessutom ett babyskydd med bas begagnad (2018) för totalt 6500kr!

    Det vi kollade på först gick på 12500 kr och sambon höll på att smälla av haha så nu blev han nöjd med!
  • SweetCA
    Charlieellerså skrev 2019-12-30 09:13:58 följande:

    Skönt att du mår bra. Vilket bra tips med lavendelolja. Hade klåda förra graviditeten som kom och gick så ska pröva det om det blir samma nu. Wow vilket kap med vagnen. Och så pass ny.


    Ja det funkar faktiskt bra, weleda lavendelolja är det jag använder. Den är lite skarp i lukten för mig men har den under kläderna så funkar det och klart värt att slippa / minska klådan.

    Testar även deras stretch mark olja, kanske hjälper, kanske inte men känns bra mot torr hur.

    Ja eller hur så nöjd!
  • SweetCA
    Bettan84 skrev 2019-12-30 12:48:44 följande:

    Jag har också lidit av enormt trötthet och det är först nu v.20 jag känner att energin kommer sakta men säkert tillbaka .

    Jag har också börjat träna smått igen efter långt uppehåll . Tränar främst styrketräning


    Den där tröttheten är brutal! Jag måste fortfarande sova 9h per natt men är betydligt piggare på dagarna. Bara att njuta av att känna dig piggare!

    Skönt med träning, jag kör styrketräning med. Har dock lagt ner mage och tycker det är jätte svårt att träna den inre bålstyrkan. Hur gör du med den?

    Sen blir det en hel del promenader med hunden även om man måste stanna och flåsa i backarna. Helt galet, brukar cykla långdistans men nu knäcker promenader en haha
  • SweetCA
    Bettan84 skrev 2019-12-30 22:53:51 följande:

    Det är verkligen skönt även om träningsvärken man har gör inte livet enklare haha.

    Jag försöker tänka på hållningen och de inre bål musklerna när jag tränar. Många rörelser aktiverar de inre musklerna , till exempel stående hantelpress..

    Jag kör även sidoplankan försiktigt :).


    Haha så är det men skönt på sätt o vis ändå.

    Ja det gör jag med men är så van att kunna fokusera på en viss sak specifikt men får börja tänka mer på ditt sätt och att man faktiskt tränar annat än just den muskelgruppen man håller på med. Bra tänkt.

    Ska testa sidoplankan med!
Svar på tråden BF MAJ 2020