Inlägg från: qaswas122 |Visa alla inlägg
  • qaswas122

    BF JULI 2020

    Så kul att det är fler som plussat nu! Jag gick in i vecka 6 i torsdags, och har äntligen börjat få lite symtom efter att ha varit helt symtomfri. Har fått ömma bröstvårtor, och lite molvärk.

  • qaswas122
    Em16 skrev 2019-11-03 16:33:40 följande:

    Hej!

    Hoppar in här med !

    Plussade för ett par dagar sedan och är idag på v4+2 Med bf 9 juli.

    Är bara så rädd att det ska ta slut från ingenstans.

    Vill inte ta ut glädje men är så löjligt glad över det 9xh vill bara berätta för allt och Alla!

    När kommer ni (eller om ni har )berätta för familjen ?


    Grattis! Jag kunde inte heller smälta det till en början, och var så rädd för missfall. Oron har lagt sig något nu, men verkligen inte helt. Jag är i v.6 nu, har bf 2 juli. Har faktiskt redan berättat för våra föräldrar och min närmsta vän, känns dumt att dölja det för dem då vi står varandra så nära. Skulle jag få ett missfall skulle vi berätta för dem oavsett. Men däremot väntar vi med att berätta för resten till ca v.12, även om det är svårt. Vill också berätta för alla haha...
  • qaswas122
    BeckaBecka skrev 2019-11-05 08:28:44 följande:

    Skriver igen hoppas någon varit med om samma och kan lugna mig. Tog precis ett test till och det visade gravid 2-3 veckor fast det är 4 veckor sen ägglossning? Är så orolig nu :(


    Jag har faktiskt ingen aning. Kanske är du bara låghormonare? Har läst att det finns folk som utsöndrar mindre hormon i början! 
  • qaswas122
    Anonym (Flerbarnsmamma) skrev 2019-11-05 03:06:34 följande:

    Hej, 

    Jag smyger mig in här då jag plussade förra veckan. Vet inte om jag vågar tro att man är gravid ännu då oron av missfall ständigt är i hasorna.

    Är en mamma till 6 barn och 4 bonusbarn som nu väntar sitt 7 barn om allt ska gå bra. Bf ligger runt den 3 Juli. Är i v.6.

    Är det någon som har ringt Mvc ännu?


     Jag har ringt! Ska dit på onsdag nästa vecka, kommer då vara i vecka 7 (6+6). Ska bli så spännande!
  • qaswas122
    Miniflin skrev 2019-11-06 12:41:13 följande:

    Jag var på första mötet hos BM idag med min sambo. Tog bara ett blodprov för att testa sköldkörteln enligt BM. Jag är tidigt i grav ännu, v. 4+2 enligt appar. Fick preliminärt besked om beräknad födsel i mitten på juli :) Känns fortfarande så sjukt overkligt, men det börjar sjukna in nu. Tog ett till test igår morse bara för att tro på det mer, ett CB men inte digitalt utan med ett plus. Fick ett supertydligt plus :) Jag har inga direkt symptom, känner mig precis som vanligt, därför känns det så overkligt. Det enda jag känner av är att jag är lite tröttare än vanligt, väldigt glömsk och att jag fått hormonell acne på käklinjen och ner på halsen (så galet irriterande då jag aldrig haft problem med hyn tidigare...). På torsdag blir det Frejasamtal (vet inte om det heter så i hela Sverige men det är infosamtal om fosterdiagnostik) och den 23/12 är det inskrivning och fler tester :)


    Vad roligt att du redan varit hos BM, och grattis till graviditeten :D Ganska ont om symtom här också. Är väldigt trött, och har fått ömma bröstvårtor, annars ingenting.

    Jag ska göra vul imorgon, men endast då de hittade en cysta på äggstocken för en vecka sedan. Förhoppningen är att den minskat i storlek. Hoppas såklart på att vi kan se fostret, vilket inte gick förra veckan. Nästa vecka ska jag däremot till BM för första samtalet, då i v. 7 (6+5). 
  • qaswas122

    Gjorde vul idag! Ska egentligen vara i v 6+0 idag, men blev flyttad till 5+0 vilket känns konstigt, då jag isåfall bör ha plussat endast 7 dagar efter äl..? Men iofs är det ju många som blir bakåtflyttade tidigt, och sedan framflyttade lite senare i graviditeten! Kunde se "fostersäcken" (vet inte vad man kallar det såhär tidigt?) och kunde ana fostret, men det var för tidigt för att se tydligt. Hcg test från förra veckan har också visat bra stegring. Så kul! Hjärta

  • qaswas122

    Hur mår ni och vad är era symtom?

    För mig är tröttheten värst. Har nästan en förlamande trötthet. Sover drygt 9 timmar på natten, vilket inte räcker. Behöver också sova 1-2 timmar dagtid och mellan 20.00 och 22.00 hade jag kunnat somna sittandes om jag tillät mig själv.. Hemskt! :( 

    Utöver det har jag ömma bröst och flytningar, men inte mer än så :) 

  • qaswas122
    Gabriella123 skrev 2019-11-09 20:21:22 följande:
    Jag har jätteömma bröst och lite molvärk från och till. Men det värsta är precis som du upplever det tröttheten. Känner mig så dålig, orkar inte göra någonting utan vill bara lägga mig ner och sova hela tiden, trots att jag också sover hela nätterna! XD Sen är jag känslig och lättirriterad också, men tänker att det hör ihop med tröttheten. Hoppas det går över så småning om!
    Är också smått känslig och lättirriterad. Idag började jag gråta för att jag fick dåligt samvete för hundarnas skull nu när jag är så trött haha... Och instämmer helt i att man bara vill lägga sig ner och sova konstant. Men jag tänker att det är bättre än illamående iallafall! 

    Sen är jag så extremt orolig för att få missfall!! Har aldrig varit gravid innan,och går bara och nojar mig för att något är fel :( Men jag njuter verkligen av att vara gravid, drömmer och planerar för framtiden! <3 
  • qaswas122
    Gabriella123 skrev 2019-11-09 20:53:13 följande:
    Haha ååh.. jag är precis likadan gråter för minsta lilla, har dåligt samvete för hunden och oroar mig som tusan. Det är första gången för mig också och vi har försökt och längtat så länge - så nu är man livrädd att det inte ska gå hela vägen. Eftersom jag gjort IVF så får jag göra ett tidigt ultraljud i vecka 8. Så jag hoppas allt går bra då och att jag efter det kan känna mig lugnare.

    Hur gammal är du och hur länge försökte ni/du innan du blev gravid? Du behöver såklart inte svara om du inte vill. :) så spännande att höra andras resa också bara.
    Men vilken fantastisk känsla för er att äntligen blivit gravida! Vi har inte försökt så jättelänge, sedan i början av juni ungefär. Har fått äta letrozol, ägglossningsstimulerande, för att kunna bli gravid då jag inte har egen ägglossning. Rädslan för att inte kunna bli gravid var sååå stor innan.

    Jag är 22 år, och sambon är 25. Så vi är relativt unga men har varit ett par länge och är så redo för detta. Själv då? :D 
  • qaswas122

    Alltså är det någon mer än mig som verkligen inte kan sova om nätterna? Jag vaknar allt mellan 2 och 10 gånger om natten, av olika skäl. Antingen behöver jag dricka eller kissa, eller så ligger jag obekvämt eller helt enkelt vaknar utan anledning.

    Varit såhär nu i två veckor och jag tror att jag håller på att bli galen :( Någon mer?! 

  • qaswas122
    BeckaBecka skrev 2019-11-13 21:23:44 följande:

    Idag har jag varit på det första samtalet :) herregud så mycket som ska bokas in, nästan så man får ta ledigt från jobb. Jag ska på tidigt ultraljud nästa torsdag, håller verkligen tummarna!!


    Vad kul! Jag var också på första samtalet idag :D Kändes jättebra och barnmorskan jag träffade var så trygg och härlig. Ska ta prover nästa vecka, och har bokat in ytterligare en tid i december. Så spännande! Det känns helt plötsligt verkligt :) 
  • qaswas122
    HildaK skrev 2019-11-18 12:22:26 följande:

    Hej, jag hoppar in här. Jag går in i v.9 imorgon och har inskrivning hos barnmorskan då. Jag har BF 1/7 enligt NC. Så spännande!! Ska bli kul att följas åt :)


    Vad skoj! Jag skulle egentligen vara i v. 8 nu, men har varit hos gyn och blev tillbakaflyttad en vecka. Så tråkigt! :( 
  • qaswas122
    HildaK skrev 2019-11-18 15:22:09 följande:
    Å tråkigt man vill ju bara att det ska gå framåt nu! Hur kunde hon flytta tillbaka dig? Fick du göra ultraljud? :D
    Japp, gjorde ultraljud som visade att jag inte var lika långt gången som jag trodde! Ja man vill ju verkligen passera de där 12 veckorna nu... :) 
  • qaswas122

    I princip alla mina symtom är borta, förutom flytningar. Iofs så hade jag inte jättemycket symtom innan, men mer än nu iallafall. Känner mig inte gravid och är så rädd för att fostret inte klarat sig :( Ska göra vul nästa måndag och hoppas verkligen på det bästa... 

  • qaswas122
    Tr0ust skrev 2019-11-21 14:38:36 följande:

    Åh jag mår så jäkla illa! Vart ska jag ta vägen? 2 barn här hemma, och mår skit. Spydde första gången igår och andra idag, men mår fortfarande illa :( ( 7+1 idag )

    Hur mår ni tjejer?

    Minns inte att jag började på illa så här tidigt med mina flickor. Fast med de spydde jag som en kalv, och mådde hemskt illa. Men ingen så tidigt?

    Jag hoppas på en kille denna gång :)


    För min del slog illamåendet till idag, v.8 (7+0). Har känt liiiite tidigare, men inte något nämnvärt. Idag, mitt i frukosten vände sig magen ut och in (kändes det som, haha) och maten höll på att komma upp igen. Som tur var slapp jag spy, men det kändes verkligen som om jag skulle spy på plats. Fortsatte äta, fast långsamt, men fick inte i mig mer än en macka.

    Är hemskt att må illa, men tänker att alla symtom ändå är positivt... :) 
  • qaswas122

    Jag är inne v.9 (8+3) nu. Äcklad av mycket mat, blir mätt snabbt och trött konstant. Och ja, mycket flytningar + lite ömma bröst. Har fått total avsmak för godis, chips, läsk och sådant. Det mesta är jag ganska osugen på helt ärligt :( Frukt och potatis är det som fungerar bäst för tillfället.. Jag blir liksom inte illamående så att jag ska spy, utan mest äcklad och ett svagt illamående. Jobbigt, men tänker att alla symtom är bra symtom!

    Imorgon ska vi på vul. Är såå exalterad och nervös :) 

  • qaswas122
    Anonym (?Mår toppen?) skrev 2019-12-04 14:06:04 följande:

    Hej! Jag och sambon är gravida med vårt första barn och är i vecka 9 (så BF juli 2020)

    Jag har dock ett litet problem om man nu får kalla det problem.. Jag mår så himla bra! Noll illamående, noll trötthet och störs inte av lukter eller annat, min enda craving är vatten and the list goes on ????Jag tycker det är lite svårt att knyta an eftersom alla pratar om deras olika krämpor, i apparna står det även mycket om att man kan uppleva krämpor hit och dit,, att blivande pappa kan känna sig utanför osv. Tänkte höra om det är någon annan som har liknande ?problem??

    Vi har sett knodden på ultraljud så visst är det något som växer där inne med bultande hjärta (plus att byxorna blivit lite tighta).


    Hej!

    Jag är nu i v. 10, det är först den sista veckan jag mått dåligt. Har haft svårt att äta, smått illamående etc. Så innan v. 10 hade jag i princip ingenting, mer än extrem törst på nätterna! :) 
  • qaswas122

    Jag är i v. 11, går in i v. 12 nu på måndag. Känns sååå skönt att äntligen närma sig den där stora milstolpen. Fick se ett tickande hjärta i v. 10, så jag börjar våga glädjas och förbereda mig på att vi faktiskt får bebis nästa år. <3 Men såklart sitter oron fortfarande i. 

Svar på tråden BF JULI 2020