• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-05-07 15:44:56 följande:

    Va fruktansvärt igår när jag tog dem 4 cytotecen

    Hade fruktansvärda värkar & både kräktes å svimfärdig

    Lite bättre idag dock

    Känns sådär när man skulle vart i v 10 nu egentligen:(

    Jag har ju ingen egen ägglossning så får se va dem rekommenderar när vi känner oss redo igen

    Då jag blöder fortfarande & inte riktigt frisk från ÖS än..

    Hoppas bara dem klarar upptiningen!


    Åh nej...låter inte alls kul. Fick du ordentligt med smärtstillande från sjukhuset? Fast det är ju som tur över nu. Skönt att det ändå gick ganska bra och du mår bättre idag! Förstår hur jävligt det känns...försök inte tänka på det. Det var något på tok med embryot så det kunde inte utvecklas vidare... det kommer ett annat embryo som har alla förutsättningar!

    Jag vet inte riktigt exakt vad som orsakar Överstimulering men vad jag vet brukar det väl inte ske vid frysåterföring...? Men det låter ju som ett skönt alternativ med konstgjord cykel för dig! Man tar enkla tabletter via munnen och bestämmer återföringsdatum i lugn och ro då man ser hur slemhinnan växer. Sen får man dock köra med Lutinus men vad gör man inte ;) Fokusera på embryona i frysen, snart är det dags igen :)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-05-08 18:32:57 följande:

    Idag var jag på 1a inskrivningssamtal. Lite trevligare denna gång. Förra gången gick jag precis efter ett mf, behövde prata av mig lite.

    Sköldkörtelprov nästa v och de andra proverna v 22. Vecka 23 inbokat tid för kub och ultraljud. NIPTest beroende på vad kub visar.

    Sa till barnmorskan att det är svårt att glädja sig, man vågar inte riktigt än. Hon var väldigt bra och förstående. Fick förtroende för henne. Hade dock gått upp en del i vikt redan :) hur ska det här bli :D


    Kul att du fick en bra BM! :) Senast hade jag en ganska ung, färdigutbildad för något år sedan, och då jag berättade att jag var lite orolig för vi kämpat fem år och så många ivf och jag haft missfall osv, så sade hon typ okej. Sen förklarade jag att det är svårt att glädjas och jag känner mig ganska orolig, då man är rädd för att denna graviditet som varit SÅÅÅ svår att uppnå kan tas ifrån en och man kanske aldrig mer kan bli gravid... Så säger hon jamen nu är du ju gravid och det där är historia, Nu kan du ställa dig på vågen så skriver jag in vikten här och sen så.... Jag ringde följande dag och bad om att byta till någon som har förståelse för ivf och barnlöshet i bakgrunden, och det fick jag :) Kändes viktigt att ha en bra relation till BM.
  • Anonym (Kanel)
    AndraSladdis skrev 2020-05-09 10:09:10 följande:

    Folks, hur orkar ni med ruvartiden? Tycker det känns väldigt svårt. Är på RD 5 nu med 2-dagars embryo. 

    Jag vet att man inte ska, men kan inte låta bli att googla saker mer än en timme om dagen. 

    Jag jämför symptom med den enda gång jag fick svagt positivt naturligt, och känner inte något nu, så min känsla att embryot redan gett upp (jag vet att det är helt ovetenskapligt och man behöver inte ha symptom när embryot är 6 dagar gammalt). Ändå har jag 1.5 vecka kvar till testdagen, så hur orkar man? Jag är rädd för att man blir mer och mer besviken med tiden när symptomen inte dyker upp, och ändå måste man vänta ut tiden. Kanske känner jag så här för att vi inte har embryon i frysen och har dålig prognos för fortsatt IVF.

    Förlåt för ett negativt inlägg. Men vad gjorde ni för att stå ut under ruvartiden? Och den frågan som jag previs lovade mig att inte ställa: När kom de första symptomen med 2 dagars embryo för er?

     


    Inga symtom. I varje fall inte innan plus eller ett par veckor efter plus. Brösten blev lite ömma i vecka 6-7 kanske men inget som inte kunde ske annars. Sitt inte och vänta på symtom, är väl mitt tips, håll dig upptagen med saker som känns roliga, vare sig det är en film, serie, handarbete, städa, träna ;) Det är ändå två veckor av ditt liv, sen ska man orka 8 veckor till vecka 12 då missfallsrisken börjar vara liten, fler veckor för att se om barnet verkar friskt, vänta till förlossning.... man går upp i sömmen om man räknar minuter och oroar sig ;) Men det är lättare att säga än att göra! Om du är som jag så börjar du testa då embryot är kring 11 dagar, om du inte kan vänta... Jag fick plus då embryot var 11-12 dagar vill jag minnas. Vet inte om jag rekommenderar det men själv ville jag veta möjligast snabbt vartåt det lutar. Lycka till!!
  • Anonym (Kanel)
    AndraSladdis skrev 2020-05-09 23:02:52 följande:

    Förresten, var det inte så att du väntar tvillingar, eller blandar jag ihop nu? I så fall kanske du hade extra hög jag, tänker jag. Men 11-12 dagars embryo kan säkert ofta ge ett svagt plus. Jag känner just nu att jag inte vill hamna i testcirkeln så jag väntar kanske lite till så det är ett säkert minus eller plus. Säger jag nu men det kan ändra sig !


    Nej inga tvillingar, det ger högre Hcg-halter ja, men inget sånt här. Jag tror embryot faktiskt var yngre, kanske 10 dagar då jag fick svagt plus. Man glömmer så snabbt! Men 14 dagar är ju normal testdag, så kallad ?BIM?, så på embryots dag 12 syns det säkert för de flesta (?), 10 dagar gammalt embryo i många fall, skulle jag påstå. Klinikernas testdag då embryot är typ 21 dagar har jag aldrig orkat vänta då jag vet att svaret syns mycket tidigare för mig iaf ;) Förstås kan svaret ändra men jag vill veta det ändå. Men förstår så klart om man inte vill testa tidigt! :) Lycka till!
  • Anonym (Kanel)
    Grustradgarden skrev 2020-05-10 17:52:13 följande:

    Det är imorgon en vecka sedan jag gjort äggplock. Man fick ut 7 ägg, varav 6 st var bra. Idag har jag haft SÅ ont och känt mig öm i livmodern och runt om. Har nästan spytt och bara kunnat ligga i sängen med en vetekudde. Tryckt i mig Alvedon. Kan knappt kissa och när det väl fungerar gör det jätteont... Är det något man behöver söka för eller är det normalt?


    Låter absolut inte normalt!! Hör av dig till din läkare eller till gynakuten om du känner att du behöver hjälp nu och inte i morgon. Det är absolut inte normalt det där, varken dagen efter äggplock men särskilt inte en vecka senare, och låter ju som Överstimulering :( GlitterLina kanske känner igen symtom..?
  • Anonym (Kanel)
    Grustradgarden skrev 2020-05-11 22:27:21 följande:

    Tack för svar! Det känns bättre idag, men ska prata med kliniken på onsdag och kommer då fråga vad som kan ha hänt.

    Jag fick som sagt ut 6 ägg. Inga befruktades med vanlig ivf. De såg inget fel på varken ägg eller spermier. Nu har en fråga dykt upp i mitt huvud som jag hoppas att ni kan svara på. Kan dom ha missat något test i min utredning? Det enda man gjort är att spola mina äggledare och dubbelkollat ett något förhöjt prolaktinvärde. Hur vet man tex om man har endometrios eller pcos? Jag försöker hitta ?felet? i hos oss.


    De brukar göra de samma undersökningarna på alla, och rätt ofta hittar man inget svar på varför det inte funkar. Det spelar egentligen ingen roll för fertiliteten om du har pco(s) eftersom behandlingen i så fall är ivf, eller om du har endometrios, för behandlingen är då också ivf (eller ICSI så klart). Endometrios kan man inte se säkert utan att gå in i magen och kolla, så det är ju kanske inte värt en sån operation bara för att kolla japp, endometrios, vi fortsätter med ivf/ICSI så som hittills ;) Om du förstår vad jag menar. Jag misstänkte ochså endometrios men min läkare förklarade att inget syntes på ultraljud och att öppna magen för att titta in kan snarare göra mer skada än nytta, endometrios har ju ändå ingen direkt behandling utom p-piller, och mtp att bli gravid ändrar det inte på behandlingen.

    Sen finns det olika immunologiska grejer, men det brukar de titta på långt senare i så fall, eller vis en missfallsutredning, vi gjorde 6 ivf och de tyckte inte det var värt med immunologiska tester för det. Men går du privat så kanske de kan ta fler tester osv om det skulle kännas bra och om du är redo att betala ;) Det låter ju som ni testat det vanligaste, och nu har ni ju precis hittat orsaken till att du inte blir gravid, spermierna befruktade inte äggen, så nu har ni alla chanser med ICSI! :) Lycka till!
  • Anonym (Kanel)
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-13 17:36:51 följande:

    Grattis Astrid40 till ultraljudet!

    Idag var jag på insättning av ett tvådagars litet embryo :)

    Av 5 ägg så befruktades 4st så resten 3 får jag reda på nästa vecka om de kan gå till frysen! :)

    Känns så skönt att de gått så bra fast jag var skeptisk till mina 6 äggblåsor. Hur är det, varför får en del odla vidare till 5 dagar? Beror det på olika saker? Antal ägg? Kvalitet? Om de är bra odlas de vidare eller lite sämre? Eller beror det på antalet? Nån som vet?


    Det beror väldigt mycket på kliniken och läkaren. Generellt sett om man får fler ägg vågar man odla dem längre, får man få så brukar man få ett tillbaka tidigt (dag 3 på min klinik men 2 har jag sett många andra också). Det kan hända att alla dör om man försöker odla dem 5 dagar, livmodern är ändå det bästa stället för ett embryo. Men man kan också få blastocyster om man odlar längre, enligt en del studier blir det fler barn av blastocyster, men samma embryon kanske hade blivit till barn också som insatta vid 2-3 dagar, man kan ju inte veta. Fråga din läkare hur de resonerar på din klinik :)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-05-13 13:34:35 följande:

    Lycka! Allt såg fint ut på vul. Fint hjärtslag, navelsträngen rörde sig i takt ned hjärtat. Lagom mängd fostervatten och storleken på lilla Pyret var också bra och stämmer överens med v 10+2. :D

    Nu kommer jag sova några veckor till på nätterna till nästa besök, första veckan i juni, men då på ultraljudsmottagning med kub och nupp-test. Nu glöds vi så länge :D


    Grattis!! Härligt! Nu ska du andas ut och njuta :)

    Jag ska snart på KUB och höra hur det verkar därinne..
  • Anonym (Kanel)
    AndraSladdis skrev 2020-05-14 21:03:52 följande:

    Ja jag tror du har rätt, man stressar ju upp sig något enormt. Det är bara att jag läst/hört att hormonnivåerna bör dubblas varannan dag, och har följt personer i olika grupper som inte fått en bra stegring och sen fått ett tidigt missfall precis efter. Och Astrid här nämnde också att hennes sträck på testdagen var mycket starkare än de gånger hon fått tidigt missfall.

    Men det är klart, risken för missfall är ju ändå inte över förrän typ v. 12, och kanske bättre tidigt om man måste råka ut för det.

    Detta är mitt enda embryo, och kliniken tyckte det var knappt lönt att fortsätta med IVF, så jag har så mycket känslomässigt investerat på detta pluss :). 


    Hcg-nivåerna fördubblas ungefär på två tre dagar. Men det betyder inte att strecken blir dubbelt så mörka på två tre dagar, de är inte så kloka ;) Själv brukar jag se en stegring sådär på tre fyra test i varje fall, om man lägger dem bredvid varandra. Man ser kanske inte skillnaden på igår och idag så klart men då man har några dagar så börjar de se lite mörkare ut :) Och då testar jag alltså från att embryot är ca 10-12 dagar gammalt då de första strecken brukar synas för mig.

    På testdagen dvs då embryot är ca 19-20 dagar brukar mina test vara riktigt klart mörka, typ jämnstarka. Då embryot är 14 dagar är det ett helt klart plus som man inte behöver svänga på för att se. Ungefär så ser det ut för mig då det går bra. De gånger testen på 4 dagar fortfarande inte börjar se klart mörkare ut, eller senast om den femte dagen i rad inte ger ett klart mörkare streck så har testen tvärtom börjat blekna småningom och mensen har till slut kommit försenat. En biokemisk graviditet alltså.

    Jag oroade mig för samma sak då jag blev gravid denna gång. Det finns inget annat svar än att vänta några dagar och se om testen blir mörkare. Digitala test har visat fel för mig så jag kan inte rekommendera dem heller. Visade 3+ samma dag som det togs blodprov vilket visade att jag skulle vara typ i fjärde veckan dvs vecka 1-2 hade varit knappt korrekt, medan jag var åtminstone två veckor längre. Missfallet hade alltså skett redan och Hcg sjunkit, men veckotestet skröt glatt med 3+ in your face..... så jag kör alltid på stickor och jämför färger, trots att många tycker det är vansinne ;) Den som kan borde vänta till testdag, om man inte vill veta vad som händer innan dess :)

    Lycka till och försök hålla ut! Inom några dagar ser du vart det bär! Håller tummarna hårt! Vi försökte också många många år och många många ivf <3
  • Anonym (Kanel)
    AndraSladdis skrev 2020-05-15 19:36:02 följande:

    Detta är 9 dagars embryo och 12 dagars embryo bredvid varandra. Är det tillräcklig skillnad? Det var det som jag var osäker på.


    Det tycker jag, jag ser en skillnad. Det räcker! Vid 14 dagar brukar strecket synas ganska bra och på testdagen ska du nog ha riktigt klara starka streck :) Enligt min egen erfarenhet då. Allas Hcg stiger ungefär lika snabbt, men ägget kan fästa senare än man väntat exempelvis.

    För mig har problemet kommit då färgen helt stannat upp, blir inte mörkare. Ser bra ut enligt min testknarkarerfarenhet, lycka till! :)
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet