• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-04-15 12:30:09 följande:

    Jag har inte hunnit tänka så mycke på att oroa mig för graviditet då mitt överstimuleringssyndrom har tagit över liksom!

    Nu är jag väldigt oroad & tänker mycket på om något foster kommer synas nästa ons :(

    Är det vanligt att det kan bli ofostrig graviditet när man satt in ett femdagars?

    Så nervös!


    Vet känslan, kan inte säga så mycket annat... Jag hade en ofostrig graviditet med en tredagars. Allt såg bra ut först och Hcg-blodprovet visade höga värden vilket läkaren sade brukar vara ett jättegott tecken. Sedan fick jag lite små rosa flytningar och på UL såg man bara gulesäcken eller var det så att man inte såg den utan bara något som skulle förställa foster men som var för litet, jag har aktivt förträngt det där, men det såg inte normalt ut. Jag vet inte fakta på hur vanligt det är och om det är skillnad på tredagars/femdagars...

    Försök att inte tänka på det för mycket! Du kan inte göra något just nu. Jag vet hur orolig man är innan man fått se att där verkligen är nånting...och när man sett det, så är man strax igen orolig över att allt kanske inte längre står bra till.. Det är tufft! Måste bara försöka orka tro och vara positiv. Man kan oroa sig hela vägen om man en gång börjar, som Astrid skrev blir det KUB o risker för dittan och dattan hela vägen, sen oroar man sig över om sparkarna är tillräckligt många och har det varit tyst för länge och sen oroar man sig över förlossning och..... Jag menar det tar aldrig slut :D Man måste bara försöka våga lita på att livet bär..... Jag är inte så bra på det :)
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-15 14:34:23 följande:

    Fy det är så kämpigt att hela tiden oroa sig, jag e sån som göra det typ hela graviditeten & även efter..

    Men vet inte, har inga bra känslor inför onsdag :( snyft


    Jag vet... Jag tror man måste försöka låta bli, livet med barn är annars ett enda oroande... Man kan alltid oroa sig för nåt, växer barnet normalt, äter hen normalt, är hen sjuk, tänk om hen faller och slår sig, tänk om....... Vi fick också höra om avvikelser vid RUL och jag var ju säker på att barnet är sjukt, när vi äntligen efter så många år och så många IVF lyckas. Klart barnet är sjukt sen... Men hittills verkar allt ha gått bra och barnet verkar helt friskt :) Oron äter upp en inifrån, ge inte den överhand. Lätt att säga. Men jag tror du får goda besked nästa onsdag, försök sedan verkligen slappna av och lita på att allt går bra!:)
  • Anonym (Kanel)
    Alex1992 skrev 2020-04-17 20:19:55 följande:

    Är det någon av er som har gjort fet? Ostimulerad/stimulerad?

    Varje steg i ivf behandlingen så oroar man sig, nu är jag orolig att slemhinnan inte ska vara tillräcklig tjock...jag tar progynon 6 mg om dagen. Har aldrig tagit det förut och vet inte hur min kropp kommer svara. Jag har ingen egen mens/ägglossnings därför kör jag stimulerad. När slemhinnan är tillräcklig tjock ska jag ta Litinus i fem dagar innan insättning för embryot är 5 dagars.


    Jag har gjort otaliga FET i stimulerad cykel, och en i naturlig cykel. Min livmoderslemhinna är alltid lite tunn, men läkarna har sagt att det knappast varit orsaken till att det varit så svårt. Vem vet. 6mm är visst gränsen och jag brukar ligga där på 6mm ibland 8mm. I stimulerad cykel kan ni ju vänta nästan hur länge som helst på att slemhinnan blir tjockare, man bara fortsätter ta tabletterna och kollar igen med ultraljud om några dagar, så jag skulle inte vara så orolig. :) Lycka till!
  • Anonym (Kanel)
    Alex1992 skrev 2020-04-17 20:44:57 följande:

    Tack :) dina ord hjälpte hehe! Har du plussat på dina fet?


    Bra :) Jag har plussat på ett stimulerat FET vill jag minnas för flera år sedan, men det plusset höll ca en vecka innan det bleknade bort. Ett försök att fästa m.a.o. Och så har jag plussat på det sista FET i naturlig cykel, nu nionde veckan, hoppas allt går bra...... En del kliniker har högre chans på FET, andra på ET, och så kan det säkert vara individuellt också, och bara slumpen vilkendera som lyckas och när. Bara att hålla tummarna :)!
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-17 21:38:44 följande:

    Vad har du för symptom nu 9e veckan? :)


    Inga :D Lite ömma bröst kanske. Det är allt, hur jag än försöker känna efter, mår normalt, inte det minsta illa. Var på inskrivning på mvc och hon sade bara ?du har tur? då jag nämnde avsaknaden av symtom. Jag skulle önska mig lite mer. Men samtidigt kände jag ingenting med första barnet heller, så jag vet ju att det kan vara normalt, ändå skulle det hjälpa att känna sig lite mer gravid ändå om man hade nåt symtom ens. Tidigare hade jag lite molvärk men det har tagit slut för ett par veckor sedan. Du då?:)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-17 22:11:36 följande:

    Mina symptom har minskat denna vecka så är väldigt nojjig inför vul på måndag Då tänker jag på molande och bröst. Magkatarren är lite värre och jag är trött. Plufsig och uppblåst.


    Det sägs ju att symtomen kommer och går, man ska inte kolla så noga på dem! Men jag vet att man gör det ;) Det kommer se bra ut på måndag! Bara två dagar kvar :)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-18 06:49:48 följande:

    Ja, hade man inte den historian man har så hade man väl varit lugnare. Nu är jag väldigt observant på symptom mest hela tiden. Sån var jag inte första gången när jag fick mf v 9.. Då visste jag ju inget annat. Hade inget att jämföra med


    Nej jag förstår.. Var det missfall eller MA ni hade? Tog symtomen slut eller hur var det? Jag hade ju MA som upptäcktes då. Men mina symtom i den graviditeten var inte annorlunda jämfört med den gången då det lyckades, så man kan ju inte veta trots allt ;)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-18 09:00:34 följande:

    Symptomen tog slut i samband med blödningen. Fick ut hinnor och allt på toaletten.


    Jag förstår att du har stenkoll på Symtomen efter en sån upplevelse... :( Men som sagt det är ju många som vittnar om att symtomen ändras eller försvinner utan att det är något dåligt. Men jag vet att man funderar och oroar sig ändå... Hoppas måndagen lugnar!!
  • Anonym (Kanel)
    Anonym (Jag) skrev 2020-04-19 19:43:06 följande:

    Tjena

    Efter positivt graviditetstest, när bokas in ultraljud?

    Fattar inte riktigt hur man räknar heller, testade rd 10 1-2 gravid ?


    Clearblues veckomätare meddelar veckor sedan befruktning dvs ägglossning/äggplock. 1-2 betyder alltså 1-2 veckor sedan befruktning, graviditetsvecka 3-4. Ring din klinik, de brukar vilja boka in tidigast typ vecka 7 :) Grattis! :)
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-19 10:52:37 följande:

    Varför ska detta va så jobbigt :( känner mig inte alls gravid längre ju. Symtom ska väl ej försvinna redan i v 7. Hört om spökveckor men det är väl typ i v 9 men redan :(

    Vill bara ha vul nuuuuu


    Åh jag vet hur jobbigt... Försök hålla dig upptagen med nåt, kan du göra nåt du försjunker helt i..? Försök hålla ut. Symtomen kan vara hur som helst egentligen, försvinna eller öka, inget säger hur det står till. Men jag vet att man funderar...! <3
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet