• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Mudcakemonster skrev 2020-04-07 14:47:12 följande:

    Ja just de! Du har så rätt :) Har förresten ännu ?mensvärk? i ländryggen och ibland i magen. Man blir ju nojig men ändå nöjd att känna att nåt händer där inne.


    Mja kanske inte längre nu när du frågar... Hade det för några dagar sedan senast tror jag. Nu önskar jag att jag hade lite mensvärk ändå :D Jag torde vara i vecka 7+ nu. Om man skulle veta om därinne finns nånting... Jag har egentligen inga symtom nu utom att brösten ömmar lite sen någon vecka tillbaka. Inget illamående eller annat som alla andra pratar om.

    Vi har flyttat till annan stad här emellan så jag kan inte gå på UL på gamla kliniken. Jag skulle ju kontakta nån klinik och be om att få göra ett privat UL men inte fått det gjort och det känns på något sätt svårt att ringa upp nån och försöka boka ett...sen är det liksom allvar, tänk om där verkligen inte är nånting! Önskar jag hade kunnat fortsätta på gamla kliniken och de bara hade bokat ett för mig, så det bara var att gå. Jag vill ju veta om jag är gravid men samtidigt så skrämmande att boka ett UL och ta reda på det. Vet inte om nån hänger med i mina konstiga tankar! :D
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-07 19:28:42 följande:

    Ok, nu när jag räknar om så är jag i v 6 + 1 :)

    Då blir det v 8 + 1 när jag ska på första vul


    Var det så att ditt äggplock var 16/3? Då var 16/3 vecka 2+0 och det är 3 veckor sen och 1 dag, så idag har du 5+1 :) Apparna kan ge lite vad som helst då de inte förstår sig på ivf ;)
  • Anonym (Kanel)

    Åååh äntligen, VUL idag 7+3 och ett litet hjärta som slog ihärdigt! :) Känns så overkligt. November då...?! Hur ska man klara sig till vecka 12 nu utan att veta vad som händer därinne :o

  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-09 19:57:38 följande:

    Åhh vad roligt för dig! Grattis!!


    Tusen tack, hoppas din tur snart att se det samma :)
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-09 20:44:16 följande:

    Åh så härligt :) :) grattis!


    Tack så mycket! Mår du alls bättre..?
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-04-09 20:57:41 följande:

    Jippiiiii så härligt!!! Megagrattis!!! Blir så glad!!! Hoppas jag också snart får bekräftat att vårt lilla hjärta också slår. (Tid först 27.4) eeeeeevighet! :)

    Hur mår du annars?


    Tack snälla, du kommer säkert se samma den 27e! :) Vad blir det för vecka då?

    Jag mår bra annars, inga symtom fortfarande dock.. Lite ömma bröst. Läkaren som gjorde VUL frågade först om symtom, illamående? Nej... Känslig för lukter? Nej... Känningar i magen? Nej...

    Men vågade ladda ner en gravidapp och ta reda på BF, det vågade jag inte innan. Hoppas allt fortsätter bra, känns som vilken dag som helst kan detta ta slut. Jobbigt, man borde ju bara vara positiv! Stämmer det att nästa UL är vecka 12? Önskar man kunde kolla på VUL att hjärtat slår varje vecka :D

    Hur håller ni andra ut?
  • Anonym (Kanel)
    Anonym (Jag) skrev 2020-04-10 18:50:41 följande:

    Tjejer

    Kan man känna av när embryon fastnar?

    Hur räknar RUV dagar?

    Tack


    Nej man kan inte känna av själva fenomenet då embryot fäster , men en del får en liten blödning då. Har väl hört om nån som känt en liten kramp i magen, men kan man veta om det hade med embryot att göra eller ej...?

    Ruvardagar brukar man kalla de dagarna då man ?ruvar? på ett embryo dvs efter embryoåterföring. Har du fått ett embryo återfört på måndag så är tisdag liksom ?ruvardag ett? osv.

    Det är ett ganska dumt begrepp tycker jag personligen då det används för att räkna dagar, eller när man kan testa eller vilka symtom man har osv, för det krävs att du samtidigt alltid meddelar hur många dagar embryot var då det sattes in, för att det ska ge något. Ruvar femte dagen på ett tredagars embryo = embryot är 8 dagar idag. Ruvar tredje dagen på ett femdagars embryo = embryot är 8 dagar idag. Mycket lättare att tänka på embryots ålder då man ?ruvar?, och jämföra med vad man sedan vill, tycker jag då personligen ;)
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-09 23:03:20 följande:

    Nä tyvärr :(


    Så långdraget... :( Vet de hur länge det brukar fortsätta..? Det är väl ingen direkt risk för graviditeten eller? Fast det låter ju verkligen jobbigt!
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-10 21:56:48 följande:

    Hur tänker ni kring sex så här första trimestern?

    Vi har samlag, men mjuksex. Inga hårda stötar som kommer mot livmodertappen och inga orgasmer för mig för säkerhets skull eftersom jag är rädd att sammandragningarna som blir i livmodern vid orgasm kan leda till ännu ett missfall.


    Jag tror inte det finns vetenskapligt belägg för att man skulle behöva vara särskilt försiktig, om det hade funnits högre risk för missfall så tror jag nog man skulle veta det vid det här laget. Men gör som det känns så klart. Jag skulle säga kör på bara, det blir (kanske??) mindre av det när magen växer och ännu mindre (kanske???) när barnet kommer ;)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-13 21:21:25 följande:

    Tråkigt för er! Hoppas på bättre lycka nästa försök :)

    Första ivf-försöket för mig så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga om tid för ny åf.

    Jag är jätteglad för mitt plus naturligtvis men är oxå väldigt nervös för mf eftersom haft 5 tidigare. Tid för vul 20/4.

    Har tagit min sista lutinus-tablett nu ikväll och DET är positivt:). Ska bli skönt att slippa det där kladdet.

    Ni som vet, tar man blodprov för att kolla hcg-nivåer i samband med första vul? Visst, jag kan ju ta gravtest, men det säger ju egentligen inte så jättemycket om hormonnivå..


    Nej i Sverige kollar man ytterst sällan Hcg, absolut inte som standard. Du har ju precis rätt i att hcg-blodprov är det enda som säger så mycket i början... Men då du får VUL så ser de ju hur det ser ut därinne, om embryot vuxit som det ska, gulesäcken syns och hjärtat slår, om du börjar vara i 6+nånting. Det syns inte alltid i 6+ men 7+ eller 8+ brukar det iaf synas :)

    Grattis till Lutinus-slut, härligt! ;)
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet