• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-04-19 10:52:37 följande:

    Varför ska detta va så jobbigt :( känner mig inte alls gravid längre ju. Symtom ska väl ej försvinna redan i v 7. Hört om spökveckor men det är väl typ i v 9 men redan :(

    Vill bara ha vul nuuuuu


    Åh jag vet hur jobbigt... Försök hålla dig upptagen med nåt, kan du göra nåt du försjunker helt i..? Försök hålla ut. Symtomen kan vara hur som helst egentligen, försvinna eller öka, inget säger hur det står till. Men jag vet att man funderar...! <3
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-20 14:10:04 följande:

    Det som var väldigt positiv nu är att missfallrisken minskar betydligt när det ser ok ut v 7. Något högre procent för mig med min historia men ändå :). Normalt sett endast 1-2 % missfallsrisk så det är ju ändå helt ok. Känns dock väldigt skönt med den extra vul i vecka 10. Hade inte velat vänta till v. 12-13 till nästa ul.


    Härligt, grattis!! Och skönt då risken minskar :)

    Och så avis på att du fick ett till UL! :D Jag ska försöka hålla mig till vecka 13 då det är KUB. Ett extra UL kostar 2100 kr ungefär här så det känns ganska saftigt, även om det ju också känns skönt att se att allt är bra... Vi gick ju också privat och betalade själva, men får inga UL på vår klinik då vi flyttade direkt efter insättningen. Måste se om jag håller ut till slutet av maj.

    Känns galet att det är bara två ultraljud normalt, KUB och RUL.
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-21 21:12:00 följande:

    Jaha. Vi väntar med inskrivning till efter nästa vul, vågar inte riktigt hoppas än. Han sa att mvc gör ul v 13 så det blir ju rätt bra med en koll nu var 3e vecka


    Om du vill och får göra KUB så skriv in dig innan vecka 10 så du hinner med blodprov och allt. :) Annars är det väl inget bråttom, jag tyckte också det var lite läskigt att ringa dit och säga ?jag är gravid...tror jag...?
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-22 07:39:15 följande:

    Åh hoppas sååå att du har rätt!


    Väntar på update, håller tummarna!!:)
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-22 15:06:44 följande:

    Jaha, konstigt att han inte sa något om det när jag sa att jag tänkte vänta med att anmäla mig. När gör man kub?


    Alla får tyvärr inte göra KUB hos landstinget, kan ju hända det inte görs hos er om de inte sade nåt, beror på var du bor... Men man ska göra blodprov i vecka 10+... och sedan UL i typ vecka 11-14. Man kan göra utan blodprov också, men då får man inte lika mycket information. Så kan man göra KUB privat också om man vill. KUB ger ju då en riskbedömning för missbildningar och kromosomavvikelser typ Downs eller allvarligare som trisomier, om man vill veta sånt på förhand.
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-22 15:38:54 följande:

    Jo de gör KUB här och även NIPT i landstinget. Tror definitivt att jag är kandidat iom jag är 41 år


    Vad bra! Tycker det är så orättvist att alla inte får det gratis, ens alla 35+ eller nåt... Men kolla med mvc, man måste göra KUB i rätta veckor så se till att du hinner få en remiss för blodprov och tid för UL i varje fall :) Du har ju gott om tid fortfarande. Jag tar blodprovet nästa vecka och UL om tre veckor...!
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-22 15:38:54 följande:

    Jo de gör KUB här och även NIPT i landstinget. Tror definitivt att jag är kandidat iom jag är 41 år


    Får alla i ert landsting också NIPT, eller bara de som får dåligt resultat på KUB?
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-22 16:09:20 följande:

    Jag vet inte. Men om jag inte får det via landstinget så betalar jag för det hos min privata gynekolog tänker jag. Är nojjig iom jag är så gammal.


    Förstår. Du kan ju vänta på KUB-resultatet först och se om det ser bra ut, om du vill :) NIPT är ganska dyrt vet jag, men så klart vad gör man inte..
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-22 16:21:36 följande:

    Det jag tycker är riktigt tråkigt är att min man inte får närvara vid någon av undersökningarna/ul iom corona. Inte det samma att visa via typ FaceTime. Tar ju bort mycket av upplevelsen för honom :(


    Ja det stämmer, det är verkligen tråkigt både för partnern och en själv... Jag försöker bara tänka att det är för vår allas hälsa och säkerhet. Så vi inte sprider Corona till sjukvården, och tvärtom. Hellre tar jag några UL ensam än att det inte finns personal då jag verkligen behöver den, på förlossningen eller annat man kan behöva som gravid eller då barnet fötts, för att personalen är sjuk eller i karantän... Läste om en förlossningsläkare som berättade att folk ljugit om sina symtom för att få ha med partners osv vilket ju sätter hela sjukhuset i fara, och alla andra patienter. Så därför måste man ta till ordentliga åtgärder.

    Som tur kan mannen få vara med på FaceTime eller nåt! Hoppas det snart kan återgå till det normala! Och hoppas vi får föda normalt och utan restriktioner, men det får man bara vänta o se...
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-22 17:10:14 följande:

    Va på ultraljud idag

    :( inga hjärtslag & fostret va alldeles för litet för denna veckan :( endast 5 mm. Troligtvis hade den stannat av förra veckan. Men hon bokade in mig på nytt ultraljud på ons för fanns en pyttechans att den kanske växer till sig men troligtvis inte :(

    Snyft! ????


    Men nej! :( Så otroligt ledsen för din skull!! Såhär skulle det ju inte gå!! Fan också vilka nyheter... Jag lider med dig, fick liknande svar en gång själv, inga chanser gavs då. Luften går ur en.... Jag håller tummarna för att det ska se bättre ut nästa gång! Förstår att det känns helt botten just nu :?( Skickar en massa kramar!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet