• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-10-31 07:03:35 följande:

    Jag har ju känt att det är något som inte stämmer i kroppen. De rosa på staven har övergått till brunrosa flytningar och har kommit lite i trosskyddet, dvs det har ökat. Tycker inte att jag haft lika mycket känningar som tidigare påbörjade graviditeter. Så tog ett digitalt test igen. Förra helgen fick jag 3+ veckor, nu fick jag 2-3 veckor. Så känns rejält kört tyvärr. Jag ringer kliniken på måndag för att höra om jag kan få göra ul tidigare. Innan dess så slutar jag inte med medicinerna. Men vill bara ge upp nu!


    Men nej, nej, vad händer :( Styrkekramar.
  • bellis2
    IrisEir skrev 2020-11-01 13:34:57 följande:
    Jag antar det är för att det kan irritera mer, och kanske för att de inte tycker att jag ska röra på mig för mycket. Men vet inte hur länge till jag pallar vänta...
    De vill stoppa blödningarna och vid tidigt UL så kör de vaginalt, vilket kan orsaka ännu mer blödningar. Går man på den jobbigaste delen av behandlingsplan B så rör man sig endast när man går upp på toaletten.
  • bellis2
    IrisEir skrev 2020-11-01 18:16:28 följande:
    Fick du också skjuta upp ditt första? vet du vid vilken vecka de kan börja göra vanligt UL? Kanske behövs superutrustning för det?
    Nej, min blödning gick över snabbt så var jag blödfri ett antal dagar innan UL. Dagen efter blödningen gick Crinonen över till grå färg och då var Olga-kliniken nöjd.

    På sjukhuset sa de till mig att de gör vaginalt UL ända fram till vecka 12. Utrustningen skiljer sig åt väldigt mycket från ställe till ställe. Har de topputrustning som de har till exempel på Crocus kan man se innan vecka 12. Men vid tidigt ultraljud föredrar man vaginalt, även med superutrustning.

    Håll ut, håller tummarna!
  • bellis2
    Jiana skrev 2020-11-01 19:58:23 följande:

    Ni som gjort ÄD hos OLGA, hur många dagar var kvinnan resp mannen där? Vad är ett minimum? Jag är rädd för att fastna där pga av Coronan. Har djur och äldre barn hemma.


    De ger dig antalet dagar som du behöver vara där. Det beror också på om du ska göra testerna där (de håller bara tre månader och sedan måste man ta nya). Senast vi åkte så åkte vi med deras privatplan så vi var där en vecka då. Vid ÄD om ni inte har frysta spermier så behöver mannen vara där flera dagar innan eftersom det ska bli en blastocyst (fem dagar). Vi fick heller inte reda på när insättning skulle ske exakt förrän vi kom dit.
  • bellis2
    Jiana skrev 2020-11-01 20:11:58 följande:

    Ok..måste kanske kolla med dem. Min tanke är att en av oss ska vara i Sverige hela tiden. Alltså att han är tillbaka innan jag åker.


    De frågar rätt tidigt vilket datum ni väljer. Så länge ni får ihop det med resorna (vet inte hur flygen går nu) så bör det inte vara några problem.
  • bellis2
    OrangeOrange skrev 2020-11-05 15:17:52 följande:
    Hej!
     
    Jag skrev här i tråden för första gången för ett par månader sen. Vi har tagit en första kontakt med olika kliniker i Tjeckien, Danmark och Lettland. Flera av dem känns bra, men jag tänker mycket på det här med att det bara verkar vara på O.L.G.A. Fertility Clinic som det finns någon hjälp att få vid ev. blödningar etc. På grund av skäl i vår livssituation har vi tyvärr inte möjlighet att åka till Ryssland.

    Men så läser jag också om er som har lyckats vid kliniker i andra länder. Ni som har gjort ÄD/ED vid andra kliniker, vad har ni gjort om ni har fått problem med blödningar?

    Skulle behöva lite peppning/hopp om möjligheten att lyckas i Sverige, Tjeckien, Danmark eller Lettland.
    Jag varit i Danmark och det är knappt någon skillnad på behandlingen där och i Sverige. Om det är ÄD dessutom har de extremt långa köer (i alla fall förra året). Då verkar det vara enklare i Sverige och kortare köer.

    Jag hade nog valt att satsa på Tjeckien eller Lettland om du inte kan ta dig till Olga. Men är klinikerna öppna för behandlingar?

    Olga har förresten direktplan nu från Helsingfors.

    Vad gäller blödningar och Olga så har de särskilda behandlingsplaner och vissa mediciner finns bara i Ryssland så svårt att ersätta. Den största skillnaden är också att de behandlar patienter individuellt beroende på problemen som uppstår.

    För övrigt känner jag mig inte alls igen i de senaste beskrivningarna av Olga-kliniken i tråden. Jag har haft världens bästa team som arbetat runt mig och alltid besvarat frågorna mycket snabbt. Till och med när jag fick en blödning på en helg hade de en jour då en läkare följde upp mig. Blir alltid lika förvånad av deras service och kompetens.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-11-07 11:54:30 följande:

    Ni som har åkt till Ryssland, har ni haft era vitaminer i en dosett i bagaget? Undrar om det är okej eller om man blir av med dem då när man passerar någon gräns/tull. Eller har ni tagit med alla burkar? Känns som att det blir lite mycket att släpa på.


    Påsar och dosett. Tog däremot bild på alla vitaminburkar. Kändes mer som att de var intresserade av kontanter man hade med sig och värdesaker. Kommer du iväg snart?
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-11-07 13:07:07 följande:
    Finns det några begränsningar vad beträffar kontanter och värdesaker? Jag ska åka snart, ja! Ska bli så spännande (men första vändan är det bara hysteroskopi).
    Ingen aning, de frågade men sedan var det bara att gå in. Kort fungerar väldigt bra i St Petersburg. När vi var där i augusti var det inte mycket folk på flygplatsen och jag trodde vi skulle fastna där längre men det var tvärtom.

    Vad roligt, ett steg närmare!
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-11-07 13:44:42 följande:

    Är det någon som har flugit med Olga-planet från Vantaa Airport till Pulkovo Airport och vet hur det är att ta sig runt på flygplatsen? Den verkar inte så stor? Både landar och ska åka från terminal 2, men det är bara 35 minuter mellan att jag landar till dess att jag måste checka in så det känns lite stressigt. Kan man checka in på förhand till Olga-planet? Då hade man ju bara behövt lämna in väskan innan incheckningen stänger, tänker jag.


    Det vet jag tyvärr inte.

    Vi åkte från Stockholm men tänker att det är lite samma process. Vi kunde inte checka in i förväg på ditvägen men däremot på hemvägen skulle vi göra det. Kolla med samordnaren hur det fungerar.

    Planet blev dessutom försenat med ca 2-3 timmar ( kommer inte ihåg exakt) från Stockholm, vilket var hemskt eftersom vi satt med munskydd.

    Eftersom det är privat så räknar de in patienterna (lite som en klassresa) så de kommer vänta in dig. Och jag tänker att ni kommer vara flera från Stockholm som åker så ni hamnar på samma flyg?
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-11-07 15:37:48 följande:

    Slutar aldrig häpna över hur service minded de är! Så klart väntar de. Och så klart fick jag svar inom en halvtimme på min fråga. =D


    Eller hur, helt otrolig service. Ja, precis. Det kommer vara lite annorlunda resa eftersom alla ni kommer vara Olga-patienter på flyget. Håller tummarna för dig!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020