• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Tintin75 skrev 2020-10-18 20:34:42 följande:

    Vi kanske tänker om lite när det gäller äggdonationen, kan bli i uppsala iallafall.

    Vi trivs med dom där, men finns ett litet men...

    Jag kan tycka att det är lite korta samtal, lite info om allt. Va tex tvungen att googla efter va det va för värde du frågade efter. Jag vet faktiskt inte vad jag har. Hon kikade med ultraljudet o sa att det ser ut som att du har en äggreserv kvar. Sen togs blodprover & recept skrevs ut till att sätta igång med sprutor mm. Nästa ultraljud var för att kolla äggblåsorna vilket såg ganska bra ut, tid bokades och ägg plockades osv. Nu har jag tid för nästa ultraljud då slemhinnan ska kollas, sen har jag igentligen ingen aning om vad som sker. Har googlat mej till & frågat här att sen ska man nog börja med 'vaggisarna'... när blastocysten ska återföras antar jag är i min naturliga sykel? Ingen info har vi fått om det heller. Och progynonen jag äter ska man visst oxo fortsätta äta OM det vill sej väll så att säga?? Som sagt, trevlig stämnimg & glada tjejer där men jag kan ha svårt att fråga mej fram om vad som hända skall, så därför sitter jag här o googlar mej fram..


    Jag har skrivit tidigare i tråden om kliniken. Jag har varit på ultraljud där och aldrig mer. Fick inte ett alls bra bemötande och tyckte dessutom läkaren var väldigt arrogant som ser ner på utlandsklinikernas behandling, vilket är skrattretande. Jag hade redan bestämt mig för ÄD i utlandet så det spelade ingen roll och hon fick svar på tal.

    Vilken klinik du än väljer i Sverige kommer det vara på rätt liknande det du beskriver. Mycket är också standard vad gäller behandling och du kommer inte att få den servicen som man får till exempel på Olga där man har ett helt team runt en. Tyvärr. Sverige ligger långt efter vad gäller IVF och allt runt omkring. 

    Mitt råd, glöm inte att det är du som är betalande patient och ställ krav om vad som gäller.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-10-16 13:36:04 följande:

    Jag känner mig lite osäker på hur jag ska ta det vattenlösliga progesteronet. Fick min försändelse från Billmann idag och har läst igenom de franska instruktionerna. Vad jag förstår ska man först ta av plasthatten på glasflaskan och sedan sticka in sprutan som den kommer ur förpackningen i glasflaskan (antar att det sitter ett aluminiumöverdrag under plasthatten som man sticker igenom) medan man håller glasflaskan upp och ner. Därefter ska man byta ut den gröna nålen till en grå, enligt bipacksedeln, men jag har fått orange från Billmann. Vad är skillnaden?

    Sedan ska man avlägsna luftbubblorna genom att slå med fingrarna mot själva sprutbehållaren och trycka ut någon droppe progesteron genom sprutspetsen. Därefter trycka ihop ett veck på magen och sakta trycka in sprutan där. Ska nålen tryckas ända in? Det står också att man inte ska vara i ett kärl, men hur vet man det? Ska man dra tillbaka kolven lite efter att man har tryckt in nålen i magfettet?

    När jag fick min Procrene Depot-spruta passade jag på att fråga sköterskan, men hon sade att man inte behövde dra ut kolven. Jag bad henne om instruktioner eftersom jag hört att Procrene Depot och vattenlösligt progesteron tas på samma sätt, men blir osäker nu på om hon pratade om bara Procrene Depot eller även progesteronet.

    När man har sprutat in progesteronet ska man massera en stund. Något mer att tänka på? Är det någon som har en länk till en video med instruktioner?


    Jag har inte tagit de vattenlösliga men tog och öppnade paketet för att se hur det ser ut eftersom jag har vana av lite alla  möjliga injektioner nuförtiden.

    Du kan alltid höra av dig till kliniken så kommer de att visa dig via Skype hur du gör, de är väldigt hjälpsamma på Olga.

    Ja, du sticker igenom aluminiumet med den tjocka långa nålen (min är grön) och sedan ska du byta över till den tunnare för att ta själva injektionen. Du ser skillnad på nålarna, färgen ska inte ha någon betydelse utan det är tjockleken.

    Precis, luftbubblorna måste ut, farligt om det inte gör det så du gör som du beskriver.

    Träffar du ett kärl så blöder du direkt.

    Nålen trycker du ända in (den är kort).

    Procrene. Om du har köpt den i Sverige är det inte på samma sätt, där kommer den som förifylld. Om man köper den i Ryssland så är det en riktig jobbig process som jag inte rekommenderar och hur man förbereder progesteronsprutorna är inte på samma sätt. Men när du tar sprutor i magen så är det på samma sätt.

    Hittade bara med olja men denna verkar likna:


  • bellis2
    Tintin75 skrev 2020-10-20 14:25:40 följande:

    Är det nån som vet om det görs PGDtester/analys på embryon el blastocysterna i uppsala? Det är väll ett sätt att se om det ev finns kromosomavikelser?

    Har sett att detta verkar göras på andra kliniker runt om men hittar inget om det på deras hemsida.


    Det får inte göras i Sverige, görs bara som Grodan skriver när det handlar om genetiska överförbara sjukdomar. På Olga-kliniken gör de det när kvinnan är över 35.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-10-20 15:39:53 följande:

    OLGA-patienter har tydligen rabatt på Rossi. Kan ju vara bra att veta. =)


    De har rabatt på flera hotell. Rossi är bland de dyrare hotellen.
  • bellis2
    Tintin75 skrev 2020-10-20 18:28:59 följande:

    Ok, där ser man. Tackar igen för svar, ni är ju underbara i denna värld av alla frågor & huvudbry

    Vill det sej väl här så får man väll göra testet sen i v.10 - 12.

    ( NIPT & KUB kombinerat med ultraljud )


    Om du gör NIPT behöver du inte göra KUB, onödigt. Gör man NIPT privat kostar det tyvärr en del.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-10-20 21:17:49 följande:
    Fast det beror lite på vad man menar med nipt. Gör man privat så kanske ett ultraljud är inkluderat men gör man nipt via landstinget så brukar det vara ett komplement till kub och då är nipt endast blodprov. På ultraljudet som man gör i samband med kub så går de igenom pyret ordentligt och kan upptäcka andra saker än vad nipt kan visa. En missbildning tex som inte är genetisk.

    Privata nipt innehåller mycket mer än landstingsnipt som endast tar 3 olika trisomier.
    Ja, det var själva blodprovet jag syftade på som är onödigt. Egentligen borde de byta ut men det kostar ju pengar.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-10-22 12:56:17 följande:
    Jag vet inte hur det är på Olga-kliniken beträffande ICSI. Däremot har jag hört att det blir fler något fler tjejer med ICSI. Men det verkar vara små skillnader då, om man tittar på den infon som ni har tillhandahållit här i tråden. Kanske ren slump då att jag tycker att alla Olga-bebisar som kommit till genom äggdonation är pojkar (däremot har jag sett flera flickor som tillkommit genom embrydonation). =)
    Det stämmer inte att alla Olga-bebisar som kommit till via ÄD är pojkar, jag frågade på Olga-kliniken. Har däremot ingen statistik.
  • bellis2
    IrisEir skrev 2020-10-28 15:49:39 följande:
    Hej på er, ny här -och kanske blir jag inte så långvarig (om detta går åt skogen så tror jag kanske att vi lägger ner) men jag kände att jag behövde lite stöd - och förhoppningsvis kan jag svara på några funderingar och hjälpa någon annan. Kyss

    Jag är gravid i v 7 efter äggdonation på Olga kliniken och har sedan igår gått in på "full plan B" efter en blödning igår em. Innan dess har jag haft bruna crinone-klumpar några gånger sedan i onsdags (Jag vet-så groose) Verkar som några här haft ungefär samma erfarenhet och det ändå gått bra? Jag känner mig ganska hopplös just nu. Blödningen stoppade dock snabbt med plan B, och det har inte kommit något mer sedan dess men är livrädd varje gång jag går på toa. Ska nu ligga här i sängen till imorgon kväll - om det inte kommer något mer. Har fått skjuta på första UL några dagar. Vet att det inte är något annat att göra än att vänta och att UL ger ett första svar om vad som händer där inne men det är förstås sjukt frustrerande - och för första gången i mitt vuxna liv har jag typ inget att göra (inget jag får eller orkar göra). 
    Tråkigt att höra, vet exakt hur du känner dig. Jag hade en liten blödning strax innan första UL och sa att om det inte gått vägen så orkade jag inte mer faktiskt och då var det mitt första ÄD-försök. Allt gick bra och jag har inte fått en enda blödning sedan dess. Jag försökte peppa mig själv och tänka att vilken tur att de faktiskt har en behandlingsplan som kan stoppa blödningar. Ont gör det att gå igenom allt detta, både psykiskt och fysiskt.

    Vad gäller dina frågor angående kortison kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Jag verkar vara bland få (?) som inte fått kortison på Olga.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-10-28 13:39:50 följande:
    Här står det still. Irriterad och frustrerad. Förbereder inför hysteroskopi och mensen kommer inte efter procrene depot-sprutan (och jag gissar att sprutan i sig också bidrar till humöret). Datumet för hysteroskopin närmar sig och jag har svårt att få klara besked från läkaren om brytpunkten för när jag inte längre kommer att kunna åka det bestämda datumet utan måste boka om. Limbo. Samtidigt så ökar coronan och jag bekymrar mig för en ny lockdown.

    Låter skönt att det tuffar på för dig, härligt!
    Jag kunde också uppleva stress kring vad händer om det inte går vägen enligt planen och att man inte alltid fick svar. Sedan hade de lösningar på precis allt jag gick igenom men jag hade ju lugnat ner mig rätt mycket om jag hade vetat det från början. Försök trycka på läkaren mer.
  • bellis2
    IrisEir skrev 2020-10-29 09:49:04 följande:
    Jag har inte frågat dem om rosa, men det nämns inte ens i plan B. Så hoppas det kan lugna dig :) 

    Ja det är hästdoser...puh. Jag är nog inte så känslig, men helt klart har jag ju ingen aning om något av det jag känner är graviditetssymptom eller om det bara beror på tillsatta hormoner. Jag blödde ljusrött men det stannade snabbt med alla extra hormoner. Nu kommit pyttelite brun/svart i crinonen igen. Men är förstås livrädd att det ska komma tillbaka hela tiden, och särskilt om jag börjar röra på mig igen imorgon. Ja då la din klinik UL ganska mycket senare. Jag skulle haft mitt 6+5 ungefär. Men då får man ju å andra sidan ett ännu tydligare besked på att allt är ok.
    Allt står inte i med i behandlingsplan B. De bedömer utifrån bilderna man skickar in och vad man ska göra därefter.

    Grodan, det är ju tyvärr vanligt med Lutinus att det blir så.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020