Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Nygift och otrogen

    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-14 20:41:18 följande:

    Men jag pratade med en vän för ett tag sen som berättade om hennes bror som var otrogen mot sin fru (och barn) och kom hem och var ångerfull. De hade ett dåligt äktenskap och stod då inför beslutet att skiljas eller laga. De satte sig ner och insåg att dom glidit ifrån varandra men ökade varandra och idag är dom lyckligare än någonsin. Hade han inte varit otrogen hade dom kanske förstått hur fel ute dom var och det slutar med en kärlekslös skilsmässa.

    Om han är kär i mig men var otrogen så betyder inte hans ånger ett skit? Vad menar du?


    Om han var otrogen bara för att han kunde och ändå älskar dig så är ju hans svek så mycket värre. Eller hur? Då lär ju inte hans ånger betyda ett skit om inte ens kärlek kan få honom att vara trogen. Förstår du?
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-14 22:58:18 följande:

    Han var inte otrogen för att han kunde, han var otrogen för att han ville. Men det betyder ju inte att han idag intf genuint kan ångra sig? Förtjänar inte människor en andra chans?


    Han gav den andra kvinnan minst fyra chanser till att välja honom. Han valde bort dig varje gång. Helt frivilligt.

    Så är han verkligen värd en andra chans? När han fullt medvetet valde bort dig FLERA gånger..

    In my opinion har han definitivt inte gjort sig förtjänt av det.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-15 15:52:02 följande:

    Och det är inte så lätt att vara realistisk. Jag vet att hans handling är oförlåtlig och han har förnedrat mig på ett sätt som jag aldrig trodde. Självklart borde jag lämna honom. Men bara för han gjorde fel betyder det ju inte att jag slutar älska honom och han avslutade ju allt med henne innan jag kom på er pga mig, att han valde mig. Hur lämnar man någon man älskar? Och hur motiverar man det?


    Hur man motiverar det?

    Herregud han var OTROGEN som nygift och gjorde en annan kvinna gravid!!

    Är inte det motivation tillräckligt? Hur förnedrad måste du vara innan du lämnar?
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-15 15:52:02 följande:

    Och det är inte så lätt att vara realistisk. Jag vet att hans handling är oförlåtlig och han har förnedrat mig på ett sätt som jag aldrig trodde. Självklart borde jag lämna honom. Men bara för han gjorde fel betyder det ju inte att jag slutar älska honom och han avslutade ju allt med henne innan jag kom på er pga mig, att han valde mig. Hur lämnar man någon man älskar? Och hur motiverar man det?


    Realiteten är att han inte gjorde ett aktivt val vad gäller dig. Han hade redan dig då ni var gifta.

    Att han blev upptäckt och är kvar i äktenskapet betyder inte att han valde dig. Ni var redan gifta.

    Han valde bort henne endast pga att han blev påkommen och hon gravid. Bara tänk på den detaljen en stund..

    Att han stannar hemma hos dig betyder inte att han aktivt har valt dig utan för att han gör allt han kan för att slippa ta konsekvenserna. (att skiljas skulle ju få allt att komma ut och det klarar han inte av. Han vill inte inse vad han faktiskt har gjort utan skyller på dig och på henne.)
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-15 18:56:57 följande:

    Men det gör ju inte att jag slutar älska honom! Önskar det vore så enkelt att jag slutade med det. Jag vill bara att han ska lämna mig samtidigt så är jag så nedbruten och tror inte jag klarar mig utan honom!


    Kärleken kommer svalna när du slutar försvara honom och inser exakt vad han gjort. Inte bara en gång utan flera och dessutom FORTSÄTTER att ha kontakt med henne.

    Herregud, han fortsätter ju att förnedra dig i och med att han fortfarande har kontakt med henne och läser hennes meddelande mitt framför näsan på dig.

    Varför tror du att han tycker hennes meddelande är så viktigt? Givetvis för att han vill dölja sanningen. Hon har gissningsvis mer saker att berätta för dig som han inte vill ska komma fram. Han är mer rädd om henne och sig själv än dig..
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-15 19:53:37 följande:

    Enligt henne hade han sagt där och då att om hon skulle berätta för mig så kommer han ändå bli förlåten...


    BINGO!

    Det där ska du läsa om och om igen. Baklänges och framlänges. Vecka ut och vecka in.

    Börjar du kanske äntligen fatta? Han har lurat dig från början till slut. Han VISSTE exakt vad han gjorde. Och han VISSTE exakt att han skulle komma undan med det.

    BAM!
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-15 23:02:51 följande:

    1. Det är hon som säger och hon vill som sagt att vi ska skiljas. Jag vet inte om jag tror det.

    2. Är det en så dålig egenskap att faktiskt lita på den man älskar?


    1. Det kan absolut vara sant att han sagt så. Glöm inte att han under den perioden ljög för er båda två samtidigt som han sa sanningen till er båda. Så självklart kan ett sådant påstående vara sant.

    2. Ja det är dumt att lita på honom när han så klart och tydligt visar att han är fullständigt opålitlig. Och dessutom fortfarande inte är sanningsenlig mot dig. Han lovade evig trohet och älska dig i nöd och lust och två veckor senare knullar han en annan. Vad är det om inte ljug och bluff?
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-15 23:00:56 följande:

    Men varför skulle han vara otrogen igen?? Det går ju faktiskt att lära av sina misstag. En gång otrogen alltid otrogen är ju en myt. Varför kan man inte tro på att någon kan ångra sig enormt och ha lärt sig hur fruktansvärt sårande det var både för honom och mig??


    Problemet är att du inte kan veta det nånsin. Du kan aldrig veta om hans känslor är på riktigt efter en sådan här sak. Du kommer alltid ha en klump i magen och känna dig osäker på hans baktankar.

    Han kan göra om det om ett halvår, eller om tre år eller om tio år eller om två veckor eller aldrig... ... Du kan helt enkelt aldrig säkert veta.

    Just nu lovar han guld och gröna skogar och aldrig mer.. Men det kan inte han själv veta heller hur han reagerar på nästa invit eller hur han agerar på en dålig period i ert äktenskap. Såklart att han just nu lovar att inte göra något igen. Men han kan inte lova något sådant för resten av livet. Det kan ingen av er veta.

    Och det är därför äktenskap går i kras efteråt. Ovissheten och bristen på tillit äter upp en inifrån. Det kanske inte sker denna vecka men ju mer självinsikt du får ju mer kommer du förstå.

    Det som föds ur en otrohet är ju också att mindre smickrande egenskaper tar plats i äktenskapet som misstänksamhet, svartsjuka, kontrollbehov och motpartens svar på det brukar bli just motsatsen, att slåss för den frihet man hade före otroheten och att man skapar hemligheter i sin kamp för frihet och den bedragna partnern blir ännu mer bitter, svartsjuk och grälen blir ett moment 22... Efter fyra år kräver du fortfarande kontroll på hans privatliv och han tycker du är surkärring som inte kan släppa det som han tycker inte var så farligt och låser in sig på toaletten med mobilen och duschen på...

    Get my point?
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-16 07:58:21 följande:

    Här håller jag dock inte med dig... ingen i något förhållande kan ju någonsin veta. Jag kunde inte veta att han skulle svika mig, du kan inte med säkerhet veta att du inte blir sviken av en partner osv då därför är det egentligen inte så förändrat.

    Skillnaden är att jag att han kan göra det men han vet också hur sårande det var, han har med egna ögon fått facea baksidan och det gjorde nog inte värt det.

    Så är det absolut. Det kommer ta tid men jag tror han är villig att ge mig den tiden. Och kanske förändrad vårt förhållande till mer öppet? Vad gör det om jag får kolla hans telefon osv?


    Jo det ÄR förändrat eftersom han HAR varit otrogen och du inser att du inte KAN lita på honom. Tilliten är borta.

    Det är den stora skillnaden. Du vet att han faktiskt kan såra dig fast du inte trodde det. Tillit är utbytt mot misstänksamhet.

    Det är misstänksamhet och brist på tillit som gör att du får tillgång till hans privatliv. Det är inte samma sak som att vara öppen och förtrolig. Det är misstänksamhet och brist på tillit som skapar ditt behov av att ha koll. Annars skulle det inte behövas.

    Du vet att han har ljugit och haft hemligheter och det är därför du inte kan låtsas som ingenting har hänt.

    Så jo allting har förändrats.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-16 07:59:54 följande:

    Ja det var han dom svek mig men i försöket att gå vidare försöker hon hålla kvar. Jag tycker inte det är schysst av respekt för mig. Även om hon inte var otrogen så borde hon ju ha ett hjärta och förstå den sorg och smärta det här orsakat min familj?


    En kvinna som väljer en upptagen man medvetet tänker inte ett skit på frun. Hon struntar helt i dig och tycker förmodligen att du är en elak hagga som tvingar honom kvar mot hans vilja. Hon är övertygad om att han inte stannar av fri vilja. Och aborten är ditt fel.
Svar på tråden Nygift och otrogen