Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Nygift och otrogen

    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-04 20:24:31 följande:

    Kanske, just nu bollar jag mellan hopp och förtvivlan mer än någonsin.. han kommer kanske inte ha svar men jag har svårt att se att han inte låter mig älta, han försöker svara så gott det går och förstår hur svårt det är för mig. Vi bråkar inte och har egentligen aldrig gjort... som jag skrivit har ajg egentligen inte varit arg utan bara väldigt ledsen..

     

    samtidigt har det ju blivit bättre än den värsta chocken... nej jag vet fatiskt inte. Igår bestämde jag mig för att lämna honom, idag älskar jag honom mer än någonsin typ.


    Det är exakt den känslostormen man till slut inte längre orkar med. Att slitas mellan hopp och förtvivlan och aldrig komma ur det. Ett tag tokälskar man varandra och ett tag kommer tvivlen och vissa nätter ältar man. Hjärnspöken hemsöker en titt som tätt. En natt av sex sopar igen tvivlen och man är pirrig och ser framåt. Månader går av berg-och-dalbana känslomässigt. Kroppen börjar ta stryk psykiskt av alla känslorna. Mage och huvudet i första hand. Matlust kommer och går. Huvudvärk och kass mage. Sömnstörningar. Migrän. Humörsvängningar. Till slut orkar man liksom inte känna längre. Man vill bara må bra igen. Kunna andas. Att en enda dag få känna frid och inte behöva tänka. Att kunna slippa minnas.

    Hur det än är kommer precis allt i vardagen att vara en påminnelse om vad som hänt. Nånstans måste man till sist bestämma sig för att nog är nog för annars går man under.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-05 12:40:32 följande:

    Nej men hon är typ besatt av honom. Hör av sig massor och vägrar släppa det som var. Han har tydligt markerat att han inte vill ha nåt med henne att göra och att han tycker illa om henne men hon hittar ändå kryphål... dom har inte träffats sen hon fick reda på att hon var gravid men ändå håller hon på. Som att hon gett sig fan på att förstöra mellan oss..


    Fast ni ger ju henne dessa kryphål helt gratis eftersom ni inte bryter med henne.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-05 13:01:41 följande:

    Vi svarar till 99% inte och de ända gånger vi gör det är för att markera att hon måste gå vidare..


    Fast ni svarar trots allt och hon vet att ni läser. Det är hennes övertag.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-06 16:31:52 följande:

    Jo så är det väl.. men för mig är inte egentligen graviditeten så stort och inget andra behöver få veta. Och sen blir det så att om/när det kommer fram vad han gjort blir det typ omöjligt för oss att fortsätta.. alla i min släkt och vänner kommer ju inte kunna förlåta honom..


    Så att leva i en livslång lögn och må skit och riskera älskarinnans avslöjande är alltså ett bättre alternativ?

    Vad tror du er omgivning kommer att säga om DET tror du?

    Varför är det så svårt att förstå sanningen? Sanningen blir ju inte mindre sann av att han kommer undan ansvar och konsekvenser?

    Han har fortfarande varit otrogen oavsett.

    Varför tycker du att du förtjänar att vara gift med en otrogen man?
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-06 16:33:35 följande:

    Men om det faktiskt är sanning i att det bara skett med henne de gångerna han säger, att han verkligen ångrar sig och kommer göra allt för att bli förlåten och få tillbaka min tillit kan han då inte vara värd ett försök?


    Ni har försökt i tio månader och du känner fortfarande att det hände igår.

    Du har redan gett honom fler chanser än han förtjänar. Du krälar i stoftet och ber om att han ska fortsätta spotta på dig...
  • Fjäril kär

    Att berätta för er omgivning om vad han gjorde är enda möjligheten till att bevisa att han på riktigt ångrar sig och menar vad han säger. Då först vet du om det går att lita på honom.

    Så länge ni båda leker struts kommer ingenting förändras och ni kommer fortsätta leva i cirkelresonemang som inte leder nånstans. Ni kommer fastna i moment 22 i flera år till.

    Just nu kan han säga vad han vill men det går inte att bevisa nånting alls så länge han inte behöver ta några konsekvenser.

  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-08 11:15:05 följande:

    Nej! Han skulle aldrig någonsin överge sin dotter. Någon måtta får det faktiskt finnas.. han älskar henne mer än nåt annat och är en fantastisk pappa till henne. Punkt!


    Nej han är ingen fantastisk pappa alls. Då hade han aldrig utsatt henne för sin otrohet och den separation som nu följer... Han har ju svikit henne också och ljugit för henne också.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-08 11:12:02 följande:

    Jag förstår inte riktigt ditt resonemang med att det går att lita på honom om han berättar för vår omgivning vad han gjort? Utveckla gärna..


    Jag menar att så länge det bara är ni två som vet behöver han inte ta något som helst ansvar för det han gjorde. Han kan säga vad han vill till dig så du håller dig lugn men han behöver inte bevisa att han tänker hålla det eller ens behöver tala sanning så länge ingen annan vet.

    Han kan blåljuga hur mycket han vill när det inte finns någon annan som kan ifrågasätta det han påstår.

    Hur tror du han skulle ha svarat på frågorna vi har ställt till honom tex? De som känner honom kommer givetvis att kunna ställa hundra gånger tuffare frågor och hitta frågor ni inte ens tänkt på.

    Att berätta för omgivningen är ju att ta konsekvenserna av sin otrohet och verkligen stå för det han gjorde. Och på riktigt bevisa om hans ånger är äkta eller fejk.

    Hur mycket är hans kärlek äkta när omgivningen vet vad han gjorde?

    Just nu är han bara en feg ynkrygg som vill slippa ta ansvar.

    Han har allt att vinna på att fortsätta manipulera dig och ljuga för dig och inte vilja berätta. Du är den som förlorar på hans tystnad.
  • Fjäril kär

    Bara som en point här så finns det gott om 6-7-åringar och yngre än så som har full koll på vad otrohet är och hur man kan känna då och inte har några problem med att förklara hur de känner sig då familjen splittras av det.

    Idiotförklara aldrig ett barn!

  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-02-11 17:02:06 följande:

    Ingen är en perfekt förälder och jag tycker att otroheten är ett ?vuxet? problem även om det så klart drabbar vår dotter också. Och jag tror inte heller mitt barns trygghet rubbas om vi så skulle gå isär och ha skilda boenden.

    Nej vår dotter är inte en del av vårt förhållande. Hon är en del av vår familj och det är skillnad.

    Jag tror också jag skulle drabbas hårdast för vi båda gör allt för vår dotter.


    Er dotter är resultatet AV ert förhållande. Och självklart är hans vuxna felaktiga agerande något som i första hand drabbar henne då er familjs dynamik har förändrats. Du hanterar hans svek men dottern skördar just precis detta nu konsekvenserna av hans otrohet genom att hon ser, hör och känner av förändringarna. Och vad det gör med henne vet ni tyvärr inte förrän om några år.

    Att ni skiljer er behöver som du själv säger inte vara en nackdel för henne. Tvärtom faktiskt.
Svar på tråden Nygift och otrogen