• Anonym (Trigger)

    Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/a/21kLkv/har-tagit-inspiration--fran-att-ligga-runt

    S
    åhär säger sångerskan Molly Hammar:
    ? Jag har aldrig känt mig så sexig som jag gör just nu. Jag har hittat sex på ett helt annat sätt och jag har tagit inspiration från att ligga runt. Det har varit helt fantastiskt kul.

    Slutshamingen handlar ju uteslutande om kvinnor. Kvinnor drabbas fortfarande av konsekvenser i den diskussionen.


    ? Exakt! Därför är det så viktigt att verkligen börjar prata om det. Jag tycker inte att det är någon som dragit det här med kvinnlig sexualitet till samma spets som jag gör nu. Hur jag verkligen uttrycker att jag älskar sex på ett sätt som jag upplever att många kvinnor inte vågar göra, säger hon.


    ? Det finns ingen skillnad kvinnlig sexualitet och manlig sexualitet, vi lever i en illusion av att det är två olika världar där vi kvinnor vuxit upp med tanken om att vi inte ens får vara sexuella. Jag vill bara uppmuntra folk att älska sig själva. Och ligga mer.

  • Svar på tråden Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet
  • New  Dawn
    AndreaBD skrev 2020-02-15 12:08:59 följande:

    Det är inte någon fördel som kvinnor har där, det är snarare bara en annan roll, som har både för-och nackdelar. Du ser mest fördelarna nu. Nackdelen är t.ex.att man som kvinna har svårare att "välja" någon aktivt. Eftersom männen förväntas ta initiativet, är kvinnor ofta i det läget att de måste vänta och hoppas att mannen blir tillräckligt intresserad så han tar initiativet. Det som jag tyckte hände då JÄMT var att män som man inte var intresserade av försökte flörta, de man var intresserad av gjorde inte det. Och själv kan man visserligen alltid försöka göra något mer aktivt, men det brukar inte fungera ändå. Jag HAR ju ändå försökt då.

    Nu säger du kanske: Då har du väl försökt med dem mest eftertraktade killarna! Men så var faktiskt inte fallet. Jag gillar inte konkurrera om såna, som alla samlas runt. Jag brukade falla för lite lugnare, eller lite udda killar. Jag har aldrig gillat dem riktigt populära människorna bäst. Snarare har jag tyckt att de brukar ha dolda fel. 


    Jag har inte skrivit något om fördelar eller nackdelar alls, bara beskrivit Skillanden mellan könen.

    Det finns onekligen både för och nackdelar, men det har jag egentligen inte berört.

    Jag tror många killar skulle uppskatta en kvinna som tar kontakt även om nu det inte är din erfarenhet.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    AndreaBD skrev 2020-02-15 12:23:40 följande:

    Men det beror på att vi är fasta i gamla könsroller. Om det blev mer jämställt så skulle fler kvinnor ha tillfällig sex. Numera får de ju fortfarande skit för det. 

    Så på enda sidan klagar män att det inte är så lätt att hitta någon kvinna för sex, på andra sidan ses det ner på kvinnorna. Det är ju egentligen männen som har mest att vinna på att tänka om där. Eller så är det båda könen nog som skulle vinna på det. 


    Jag tror ändå det kommer att fortsätta vara viss skillnad. Jag tror inte man radera de biologiska skillnaderna.

    Kvinnor måste välja mer noga rent biologiskt. Män kommer alltid att kunna tänka sig sex med fler olika kvinnor i en stor grupp kvinnor, än vad kvinnor kommer göra. Alltså, kvinnor kommer alltid kunna tänka sig sex med färre antal män ur en stor grupp män. Därför kommer det aldrig bli lika.

    Dock bör man eftersträva att inte dömma ut kvinnor som haft mycket sex, och att inte heller dömma ut män som inte haft sex, eller haft väldigt lite sex.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • AndreaBD
    Anonym (Trigger) skrev 2020-02-15 12:31:49 följande:
    Ja, för det är ju inte bara män som slutshamar, eller hur.
    Tror nästan det är fler kvinnor som snackar skit om andra kvinnor som "ligger runt". De flesta män som får till det ser inte ut såhär precis.
    Jo, nån kanske. Gråter av lycka.
    Tyvärr, det där är ju ett vanligt fenomen. Dvs. om andra hamnar på "fel sida", så finns det några som ska vara det "snälla barnet". 
  • AndreaBD
    Gryutiew skrev 2020-02-15 12:43:54 följande:

    Så länge man inte har dubbelmoral får man väl göra som man vill. Jag har aldrig velat "ligga runt" och jag skulle aldrig vilja bli tillsammans med en man som "ligger runt" . För olika världsbild och värderingar. Men om andra tjejer o killar som "ligger runt" är med varandra är det ju helt deras ensak. Det enda som är löjeväckande är när någon som själv inte direkt haft några gränser, ska försöka ställa upp en massa regler för hur partnern ska vara och bete sig. Man kan inte vänta sig mer från en partner än man har att erbjuda själv. Har man tex inte monogami att erbjuda partnern, kan man inte kräva det själv, det blir bara löjligt.


    Jag är helt med dig när det gäller monogami-kravet. Men man kan ju inte påstå att folk inte kan eller vill vara monogama, bara för att de har varit med många. Ibland finns det olika faser i livet. Vissa leker bara av sig lite när de inte är i en relation.
  • AndreaBD
    New Dawn skrev 2020-02-15 16:28:08 följande:
    Jag tror ändå det kommer att fortsätta vara viss skillnad. Jag tror inte man radera de biologiska skillnaderna.

    Kvinnor måste välja mer noga rent biologiskt. Män kommer alltid att kunna tänka sig sex med fler olika kvinnor i en stor grupp kvinnor, än vad kvinnor kommer göra. Alltså, kvinnor kommer alltid kunna tänka sig sex med färre antal män ur en stor grupp män. Därför kommer det aldrig bli lika.

    Dock bör man eftersträva att inte dömma ut kvinnor som haft mycket sex, och att inte heller dömma ut män som inte haft sex, eller haft väldigt lite sex.
    Ja, visst, det kan finnas biologiska skillnader även där. Det är nog nästan säkert att det finns. Det är ju svårt att vara helt säker när det inte är samma könsroller.

    Och det är ingen som egentligen vet om kvinnor inte kan tänka sig ha sex med fler för att de annars slutshamas. Eller om det är biologiskt. Det är svårt att veta. 

    Jag tror att kvinnor är mer inställda på relation, män är mer intresserade av att få testa runt lite mera. Men, som vanligt, så varierar det. Det finns kvinnor som är mer som män där och tvärtom. 

    Den senaste trenden i mina barns generation (dvs. de som är födda på 90-talet) verkar vara att man inte har en relation från början, utan man har sex först och testar lite, och kanske efter några veckor eller några månader bestämmer man om man har en relation. För mig är det bara ett trick för lura tjejer. Min dotter råkade nog ut för en sån typ. 
  • Anonym (B)

    Att en vuxen kvinna känner behov att malla i en tidning att hon har sex är ganska märkligt.

    Småpojkar runt puberteten brukar annonsera ut sitt ( fantasi) sexliv på grundskolan.

    Inte vuxna människor oavsett kön.

  • AndreaBD
    New Dawn skrev 2020-02-15 16:17:28 följande:
    Jag har inte skrivit något om fördelar eller nackdelar alls, bara beskrivit Skillanden mellan könen.

    Det finns onekligen både för och nackdelar, men det har jag egentligen inte berört.

    Jag tror många killar skulle uppskatta en kvinna som tar kontakt även om nu det inte är din erfarenhet.
    Jo, jag tror också att det finns såna killar. Men det hjälpte inte mig, för det var inte de som jag var intresserad av. 

    Jag menar bara, det  är inte så att det är bättre att vara kvinna, jag har upplevt nackdelar också. :) 
  • Anonym (robban)
    AndreaBD skrev 2020-02-15 11:59:41 följande:
    Men i andra trådar, med olika anonyma nicks......

    Poängen är: Det är ganska dumt att ha kriterier som är oviktiga detaljer. Visst "får" man. Ditt problem om du sedan har svårare att hitta någon, om kvinnor väljer bort dig bara pga inställningen, eller om du sedan märker att du borde ha fokuserat på annat. För att inte prata om att man också kan råka välja någon som har ett stort problem med sex. 
    Nope har jag inte. Sen om vi återgår till huvudfrågan så är det om man ska kunna välja bort dom som har sex med många. Ja om man vill. En del både män och kvinnor tycker att det är avtändande med en partner som haft sex med många. Eller väljer dom bort dom av andra orsaker. Det jag ifrågasätter är varför det skulle vara mer fel än att folk väljer bort partners av andra skäl. Att tex en akademiker väljer bort en arbetare eller liknande. Jag menar man bör ju hitta en partner som man vill vara med och som man tänder på. Sen vad man tänder på eller gillar hos en partner kan vara allt möjligt och ska man börja klaga på vad folk vill ha då får man mycket att göra för alla människor har saker som dom vill ha hos en partner även du. Sen att du inte bryr dig om hur många din partner haft sex med ja det är väl bra för dig men då har du andra saker som du använder vid val av partner. 

    Det jag vill ha sagt är att det är som någon skrev tidigare helt ok att vilja ha en partner som inte haft många sexpartners om man själv levt så och om man i övrigt inte lägger något i hur folk har sex. Dvs man ska inte se ner på dom som har sex med många man ska behandla dom som vilken som helst. Därmed inte sagt att man vill vara tillsammans med dom. Och det är inte konstigt för alla väljer partner av en massa skäl det är bara ett av dom. Man är inte sen sämre människa för det.

    Sen det där med hur män reagerar när kvinnor visar intresse. Tror att det är få män som skulle se det som ett problem men det beror ju givetvis på hur man visar intresse. Jag tex som inte vill ha tillfälligt sex utan trivs bäst i förhållande skulle inte nappa om någon kom och viskade att dom ville att vi ska gå hem till henne och ligga. Däremot om någon visar intresse och visar att hon är intresserad det vore bara kul. Ja även den som viskar om sex skulle vara trevligt även om jag inte skulle nappa för det visar ju att det är någon intresserad 

    När du försökte visa intresse hur gjorde du då? Du körde väl inte med dom vanliga sätten som kvinnor verkar vissa intresse på dvs spanar på killen utan att titta på honom och sen förvänta dig att han ska märka det. Eller gör signaler som ingen ser. Det fungerar inte. Speciellt om du som du skrev dras till mer blyga killar. Då får du vara mer aktiv.
  • AndreaBD
    Anonym (robban) skrev 2020-02-15 23:17:47 följande:
    Nope har jag inte. Sen om vi återgår till huvudfrågan så är det om man ska kunna välja bort dom som har sex med många. Ja om man vill. En del både män och kvinnor tycker att det är avtändande med en partner som haft sex med många. Eller väljer dom bort dom av andra orsaker. Det jag ifrågasätter är varför det skulle vara mer fel än att folk väljer bort partners av andra skäl. Att tex en akademiker väljer bort en arbetare eller liknande. Jag menar man bör ju hitta en partner som man vill vara med och som man tänder på. Sen vad man tänder på eller gillar hos en partner kan vara allt möjligt och ska man börja klaga på vad folk vill ha då får man mycket att göra för alla människor har saker som dom vill ha hos en partner även du. Sen att du inte bryr dig om hur många din partner haft sex med ja det är väl bra för dig men då har du andra saker som du använder vid val av partner. 

    Det jag vill ha sagt är att det är som någon skrev tidigare helt ok att vilja ha en partner som inte haft många sexpartners om man själv levt så och om man i övrigt inte lägger något i hur folk har sex. Dvs man ska inte se ner på dom som har sex med många man ska behandla dom som vilken som helst. Därmed inte sagt att man vill vara tillsammans med dom. Och det är inte konstigt för alla väljer partner av en massa skäl det är bara ett av dom. Man är inte sen sämre människa för det.

    Sen det där med hur män reagerar när kvinnor visar intresse. Tror att det är få män som skulle se det som ett problem men det beror ju givetvis på hur man visar intresse. Jag tex som inte vill ha tillfälligt sex utan trivs bäst i förhållande skulle inte nappa om någon kom och viskade att dom ville att vi ska gå hem till henne och ligga. Däremot om någon visar intresse och visar att hon är intresserad det vore bara kul. Ja även den som viskar om sex skulle vara trevligt även om jag inte skulle nappa för det visar ju att det är någon intresserad 

    När du försökte visa intresse hur gjorde du då? Du körde väl inte med dom vanliga sätten som kvinnor verkar vissa intresse på dvs spanar på killen utan att titta på honom och sen förvänta dig att han ska märka det. Eller gör signaler som ingen ser. Det fungerar inte. Speciellt om du som du skrev dras till mer blyga killar. Då får du vara mer aktiv.
    Vi har diskuterat allt detta förut. 

    Och när det gäller att visa intresse så har jag ALDRIG i mitt liv gått fram till någon man på det sättet som du beskriver. Jag pratade här förstås om män som jag var seriöst förälskad i och som jag även umgicks med, antigen att de var bekanta/vänner eller att jag träffade på dem regelbundet i samband med studier, jobb eller hobbyn. Det handlade alltså om att gå ifrån bekantskap/vänskap till kärlek. 

    Jag får känslan att du inte ens är van vid att PRATA med andra könet. Fast, det är inget nytt det heller.
  • Mimosa86
    Ascendere skrev 2020-02-15 08:38:54 följande:

    Tror ingen uttryckt det bättre än Oscar Wilde:

    ?Everything is about sex except sex. Sex is about power.?

    En kvinna vill ha sex med en man som har ?power?, och det kan vara I form makt, pengar, positiv energi, charm, mod, fysisk och mental styrka osv. Kort sagt en man som har kraften att påverka sin omgivning I den riktning han önskar.

    En man utan ?power? är ointressant som sexpartner men kan vara intressant som bankomat/chaufför/barnpassare/vaktmästare/vän etc etc


    Tycker det är skitbra att du lyfter citat från homosexuella kulturmän från tidigare tidsepok i den här debatten.

    Men jag blir förundrad när du skriver att män utan stake används istället som bankomat/chaufför/barnpassare/vaktmästare/vän.

    Menar du då att kvinnor inte har dessa roller i en vanlig relation? De barnpassar aldrig sina barn? De har inga egna pengar? De är inte vän med sin make? De skjutsar och hämtar aldrig? De städar aldrig eller agerar vaktmästare i sitt eget hem?

    För ett ögonblick lät det nästan som att du antydde att svaga män utnyttjas och tvingas till att ta hand om sina barn och sitt eget hem? Lite märkligt resonemang.
Svar på tråden Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet