Inlägg från: Anonym (Spegeln) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Spegeln)

    Är MIN man otrogen?

    Jag vet påriktigt inte vad jag ska ta mig till! Imorrn är det två veckor sen jag konfrontera honom och han erkände direkt.

    Jag älskar konstigt nog honom fortfarande och vill ha honom kvar, medans den andra delen av mig skriker att jag ska köpa flyttkartonger och kasta ut honom. Men vem ger mig rätten att behålla lägenheten och alla saker?

    Jag gråter fortfarande dagligen! När nått minne dyker upp så bryter jag ihop. Jag som på riktigt trott vi haft det så jäkla bra tillsammans under alla dessa år! Alla semestra, utflykter, bus o lek med barnen, egentiden, ja men allt.

    Scrollade igenom mina bilder på telefonen tidigare idag, och varenda bild ser han så lycklig och glad ut. Vi ser lyckliga och glada ut. Hur har jag kunna missat hans mörka hemlighet? I tre år?! Hur kan jag ha missat att min man bedragit mig i tre år? Levt dubbelliv i tre år?

    Vad ska jag göra? Just nu så tickar våra sparpengar iväg på hotellnätter och det blir dyrt i längden. Men jag vet inte vad jag ska göra. Han bor på hotell och äter måltiderna ute.

  • Anonym (Spegeln)

    Både han och jag har tittat på lägenheter i andrahand. Även kontaktat bostadsförmedlare men finns inget nu, med så kort varsel med i flytt med det samma. Därav hotell. Bor i en liten stad. Finns visserligen rum att hyra. Men eftersom han ändå vill kunna ha barnen så känns inte inneboende hos främmande människor så lockande för min del. Då får han hellre bo på hotell och pengarna skena iväg. Förstå mig rätt.. Men jag vill oxå att mina barn ska känna sig så trygga som möjligt, det är trots allt inte deras fel att vi står här vi står i dags läget.

    Jag är tacksamma för alla era inlägg. Jag får lite tips och idéer, bolla mina tankar. Det känns bra. Därför fortsätter jag att skriva här.

    Tack för att ni är så många som vill hjälpa mig i denna svåra stund.

  • Anonym (Spegeln)

    Hej,

    Tack för att ni frågar. Jag mår väl så bra som man kan må. Gråter fortfarande och blir hela tiden påmind. Räcker med att jag ser våra barn så bränns det i ögonlocken. Det känns som att det blir jobbigare och jobbigare för varje dag som går. Chocken börjar kanske släppa?

    Jag kan fortfarande inte förstå hur han har i tre års tid haft ett dubbelliv, jag får lixom inte ihop det. Hur lyckas man?!!

    Har varit på samtal, och allt rivs ju upp från början. Men jag måste ju för att kunna bearbeta och svara på mina frågor och känslor. Vad vill jag? Vad klarar jag av? Vill jag förlåta? Kommer jag förlåta? Vill jag försöka? Kan han vinna min tillit? Jag känner mig lurad och utnyttjad, han har verkligen spelat med min tillit, i tre år! Hade jag haft lättare att gå vidare om det vara var ett snedsteg? Jag vet inte! Jag känner skam fastän det inte är jag som gjort fel. Jag gråter konstans, fastän det inte är jag som gjort något fel.

    Jag har inte ens berättat det här för min närmaste och bästa vän för att jag skäms, vad skäms jag över? Det är inte jag som krossat någons känslor och tillit. Ingen vet om, förutom läkare och samtalsstöd.

    Frågan är om jag ska börja med lugnande och stämninghöhande medicin som läkaren skrev ut och chansa på att jag inte kollapsar på jobbet nästa vecka. Eller om jag ska fortsätta vara sjukskriven? Just nu har jag ingen ork till nått. Den ork jag har, går till barnen, sen är jag slutkörd. Och då gör jag inget.

    Jag önskar bara att jag kunde vrida tillbaka tiden och att min man fick en chans att aningen lämna mig innan han va otrogen, lr verkligen berätta om sina sexfantasier som han tyckte va så himla viktiga att få uppleva..

  • Anonym (Spegeln)

    Helt ärligt vet jag kanske inte riktigt hur jag ska ta steget att våga berätta. Jag vet att det inte är jag som gjort något fel, men denna skam jag känner. Just nu känns det som att jag hellre tar med mig den i graven än berättar för någon jag känner..

    Vår relation har i mina ögon varit bra. Vi har gjort impulsresa/utflykter och min man har aldrig försökt slingrat sig pga nått annat. Vi har alltid varit nummer ett. Han har typ levt för oss.

    Inga självmordstankar, men det är klart att jag tycker allt är jobbigt. Men jag har som sagt två barn, och dom är mitt allt. Skulle aldrig välja att avsluta mitt liv så dom blir utan mig. Däremot önskar jag ibland när tankarna spelar sig ett spratt att jag inte skulle valt min man till man..

    Det är inte så att vi inte hade sex, vi hade sex samtidigt som han var otrogen. Men sexet han ville ha, var en avsugning varje gång, som förspel. Jag däremot är inte så mycket för oralsex, men tydligen så va dessa avsugningar allt och därav han var otrogen. Iallafall de han sagt.

    Helgen har varit tung då barnen frågat varför pappa jobbar så mycket och inte är hemma. Så imorrn ska han komma hem/över på middag tillsammans med barnens Moster, känns skönt att ha min syster här oxå. Och min stackars syster tror att jag gått in i depression pga att hon ska flytta från byn, därför jag blivit sjukskriven. Hon har lovat mig att ta barnen så ofta hon kan, precis som hon gör nu när vi bor 5min ifrån varandra. Ville ju berätta, men jag skäms!


    jrockyracoon skrev 2020-03-14 02:41:32 följande:

    Jobbigt för dig TS!

    Mitt råd är att du ändå försöker öppna dig för din vän. Du har inget att skämmas över och du behöver få stöd. Att berätta för andra vad som hänt är också en extra bearbetning och kan hjälpa dig och få dig att gå vidare i din process.

    Hur har relationen med din man varit innan det här hände? Kan du se några tecken såhär i efterhand på att det här skulle hända, eller finns det inga röda flaggor du kan se nu alls? Jag tänker på om man kan lita på att din man gör saker han lovat, eller om han ofta väljer den enklaste vägen trots att det riskerar att skada andra. Har din man visat empati för andra och har han kunnat offrat saker för andra även i de fall det har betytt en personlig uppoffring för honom själv?

    Jag tänker att om du lyckas se en koppling mellan hans svagheter och hans otrohet så kan det bli lättare att förstå hur detta kunde ske, och kanske också ge svaret på hur du ska kunna gå vidare.

    Bra att du går i samtal. Har du självmordstankar? Viktigt att du berättar det i terapin i så fall.

    Givetvis kan man inte ursäkta otrohet med att vilja pröva nya former av sex. Att vara otrogen är ett val man har gjort medveten om att man sviker den andras tillit, och sveket är så stort att sådana ursäkter bara är patetiska.

    Att du gråter och är trött och ledsen är givetvis för att du bearbetar det svek du varit med om. Det är en läkeprocess. Du är inne i en jobbig period nu. Men det kommer att kännas bättre! Styrkekram till dig, TS!


  • Anonym (Spegeln)

    Klart jag vill berätta för min syster, men just nu förmår jag inte att berätta. Jag vill väl kanske inte att någon i min omgivning ska se barnens pappa med andra ögon. Jag vet inte. Skammen.. att jag valt en man som skulle svika sin familj..

    Jag är äldst i syskonskaran, så kanske därför jag inte berättar..

    Ååååh


    Anonym (Finns med dig som medmänniska) skrev 2020-03-15 19:29:47 följande:

    Hej på dig!

    Men oj herregud vilken knepig sits du sitter i och nu när din syster som jag känner att du borde berätta för, håller på att flytta. Känner att det inte blir riktigt rätt mot henne också när hon tror att det är hon som är orsaken till att du är sjukskriven.

    Men om du tänker så här... Skulle du vilja veta om det var hon det här hade hänt för? Skulle du inte vilja finnas där för henne? Tycker du att hon skulle behöva skämmas för att berätta för dig?

    Visst så förstår jag dina tankar men jag tror du har en stor hjälp dels att inte hålla det här inom dig och dels att ha någon att få hjälp med fortsättningen.

    Men sedan blir jag lite fundersam på din man... "Okej" att han skulle vilja testa bli avsugen som förspel och hoppar över skaklarna en gång (otroligt ändå att vara otrogen mot någon man älskar för att testa det) men att testa det i tre år.... Nä jag får känslan av att något annat ligger bakom hans dubbelliv....

    Just nu går alla mina tankar, all min energi och allt mitt adrenalin till dig... Ta emot det och gör det som är bäst för dig!!!


  • Anonym (Spegeln)

    Jag har sagt till min syster att det absolut inte är pga att hon flyttar, men visst känns även det i hjärtat. Både barnens pappa och Moster flyttar.. Jag sa att det är mycket runt omkring just nu, både hemma och på jobbet. Men absolut inte att det är pga hennes flytt.

    Blandade känslor att se min man, men jag gör det för barnens skull. Om vi nu går skilda vägar, hoppas jag ändå att vi kan ha en bra relation pga barnen. Vi kommer alltid att vara deras föräldrar, oavsett om vi håller ihop livet ut, lr väljer att gå skilda vägar. Tror det är viktigt för dom att se att mamma och pappa kan vara i samma rum tillsammans utan att halshugga den andre.

    Känner att jag skulle vilja prata ensam med min man, få svar, öga mot öga. Har så mycket frågor, funderingar.. men är det en bra idé? Att smsa lr ringa är inte smama sak, man kan gömma sig bra bakom en skärm.

    Jag hoppas iallafall att vi får en trevlig stund imorgon, för barnens skull. Och sen att även Moster kommer förbi gör nog barnens hjärta hela och kanske stillar deras frågor efter pappa veckan ut.

  • Anonym (Spegeln)

    Hej,

    Det gick bra igår. Alla va superglada igår och vi hade trevligt, barnen som saknat pappa och Moster, blev nattad av pappa. Godnatt saga och kramar. Dom saknar honom. Det ser jag.

    Imorrn har vi samtal igen, får se hur det går. Vi har sagt att han ska komma hem först, på morgonen och vi ska prata. Bolla. Det som är högst upp på tapeten är ju boendet. För det är verkligen alla våra semesterpengar/sparpengar som tickar iväg på skit. Ska han fortsätta bo på hotell tills han får lägenhet, ja då kommer vi inte kunna göra nått i sommar/sen. Men det är vad vi har som mål imorrn att prata hur vi ska lösa. Samt att jag har ju 3000 annat i huvudet som jag vill lätta på. Det är ju jag som håller emot. Men jag måste vara mer öppen för att kunna gå vidare känner jag.

    Anledningen, och egentligen ska jag inte ens behöva försvara mig, till att jag vill ha en god relation, vänskap med barnens pappa, är för att jag vill att barnen ska ha oss båda. Oavsett om vi går skilda vägar lr ej. Att vi båda ska kunna ställa upp för varandra och finnas där när det behövs, för barnen!

    Sen älskar jag honom fortfarande. Jag är sårad, jag är ledsen, jag är besviken, men jag älskar honom. Sorry. Nää mina känslor dog inte på nolltid pga att han levt dubbelliv. Otänkbart att han gjort det, ja! Men jag känner mig förvirrad och ensam mitt i allt. Lämnar jag honom så är det för att tilliten inte går att reparera. Om vi stannar tillsammans, så är det för att vi båda vill, inte för barnens skull.

  • Anonym (Spegeln)

    Sant!

    Asså det är så mycket i huvudet så vet varken bu lr bä. Men jag ska se till så vi delar på ekonomin. Ska bara få tummen ur. Är så less på allt. Glömmer mycket. Men jag har börja göra listor, hjälper. Turligt nog så kommer jag ihåg att hämta hem barnen från skola o förskola.

    Tack för hjälpande hand <3


    Anonym (Finns med dig som medmänniska) skrev 2020-03-17 13:14:18 följande:

    Hej!

    Lite snabbt svar bara då jag jobbar. Så glad för er skull att det gick bra igår och verkligen klokt av dig att gå in för att ni ska ha en bra relation för barnens skull oavsett hur det blir. Jo med ekonomin, jag skrev tidigare att ni redan nu skulle dela era tillgångar. Det var just för att jag tycker det är han som ställt till det som ska stå för fiolerna och han får lösa det hur han vill. Du ska gå "skadefri" åtminstone ekonomiskt ur det här och ha din del av era tillgångar tryggade. Säg att ni går skilda vägar så har ju hans hotellboende ätit upp en stor del av dina pengar som du har rätt till.


  • Anonym (Spegeln)

    Lite uppdatering från mig.

    Jag lever och jag tror själva chocken börja lägga sig då jag känner mig mer arg och besviken nu än ledsen. Klart jag fortfarande är ledsen. Men jag är nästan förbannad för det han utsatt oss för. Redo att splittra vår familj.

    Vi har beslutat att fortfarande ha gemensam ekonomi samt att han kommer hem på måndag, men att vi kommer sova i separata rum. Har dock inte bestämt vems rum men gissar på att det är smidigast att ta lillens då det är lättast att natta i min säng utan frågor om varför.

    Anledningen till att han kommer hem, är för att jag vill prova på hur det känns. Om jag har känslor kvar och att jag vill fortsätta våra liv tillsammans. Eller om det helt enkelt inte går för att tilliten inte kommer att kunna byggas upp. I dags läget litar jag inte alls på honom, har man kunna ljugit i tre år så är man mer lr mindre expert på att fortsätta. Men som sagt, det är lite därför jag vill ha hem honom för att se om det går att bygga nytt.

    Skulle det inte gå så är vi eniga om att vi båda flyttar då hyran för mig blir för hög och han känner att han då vill börja om från början. Vi har även pratat om att vi ska försöka få tag på lägenheter någorlunda nära varandra så barnen kan gå kvar i skolan/förskolan utan att behöva både flytta och byta klass.

    Det känns... vet inte ens vad det känns. Konstigt.. Jag är rädd, rädd för att jag försöker, och sen att han kommer krossa mig igen.. OM jag nu kommer så långt att det fungerar och att jag kan bygga upp min tillit såpass att förhållandet fungerar.

    Finns det kärlek kvar från min sida?

    Jag kanske är galen som ens utsätter mig själv för detta. Jag vet inte.

    Min syster berätta att hennes bästakompis sambo varit otrogen EN gång på fyllan. Hon gjorde slut och flyttade ut. Och han valde då att fortsätta sitt snedsteg med tjejen han va otrogen med. Med ett snedsteg och hon lämna. Fanns det någon kärlek mellan dom? Eller var hon smart nog att dra för att inte bli sårad ännu en gång?

    Lördag och vi ska burra ner oss i soffan jag och barnen. Trevlig lördag!

  • Anonym (Spegeln)

    Tror du det skulle vara ?bättre? att dela säng? Det är jag som sagt att vi ska sova i skilda rum, iallafall till en början. Men ja, ska vi kanske kunna börja om så kanske direkt sova i samma?

    Hela denna situation känns såååå sjuk!

    - Jag tillåter min man att komma hem.

    - Jag bestämmer att min man ska sova i rummet vägg i vägg.

    - osv osv

    Han är min man, men ändå känns det inte som det. Det känns som att han redan splittrat oss, men kanske nånstans insåg att vi va bättre..

    Jag vet inte. Har sååååå många tankar i huvudet.


    Lione81 skrev 2020-03-21 21:13:23 följande:

    Du är absolut galen ?Spegeln? det är all press på din sambo. Du har ju inget att bevisa.

    Jag får känslan att din man kommer att vara som ett barn nu en tid framöver. Han vågar inte göra ngt utan att du kommer att misstänka något.

    Jag blir glad att ni tagit ett litet litet steg åt ett gemensamt håll. Det är dubbla motorvägar kvar.

    Det kommer att bli konstig känsla att ligga i olika rum. Din tankar kommer att rusa i väg på helt andra saker. Vad gör han, sover han, skriver han osv.

    Du kommer kunna få mer tid att prata med din sambo och bearbeta allt på ditt sätt.

    Du verkar verkligen vänja om din familj. Som är ditt liv och band. Jag hoppas att fröna på gräsmattan får lite vatten och sakta sakta börjar gro.

    Innan vi är där, krävs enormt mycket uppoffring och energi och bearbetning.

    Tack för att du delar med dig av din resa.

    All kärlek till fig och din familj!


Svar på tråden Är MIN man otrogen?