• Fre 28 aug 2020 09:42
  30624 visningar
  3231 svar
  Inlägg från akalei Visa alla inlägg
  3231
  30624

  Letrozol, PCO

  Anonym (St932) skrev 2020-08-28 09:22:56 följande:

  Åh okej, förstår. Acne har jag dock inte.

  Ja men precis, det är så jag också förstått det som. Att man kan ha relativt regelbunden cykel ändå.

  Nej visserligen.. tänkte mer om det kan påverka östrogenet som gör att livmoderslemhinnan inte blir tillräckligt tjock. Tänker att vi får fortsätta försöka och söka hjälp längre fram om det inte går tack för att du tog dig tid att svara!


  Lycka till, hoppas det går vägen för er snart :) Har för mig att man pratar om att det i genomsnitt tar 7 mån att bli gravid? Så 6 försök betyder nog inte nödvändigtvis att något är fel :)
 • Mån 31 aug 2020 09:11
  MiniNin skrev 2020-08-30 13:10:58 följande:

  Hej! Jag mår bra men har definitivt symptom på nåt! Molande och ömt i magen, ibland svag mensvärk. Svullen känsla, främst på kvällen. Brösten upplevs något större och känns tyngre på något sätt.

  Kommer inte testa tidigare. Det är nästan så att jag vill vänta lite extra men nu är det bestämt med onsdag så då blir det onsdag.

  Vilket test har ni upplevt bäst? Är det ett digitalt eller stickor, typ Testlagret eller RFSU?

  Hur mår du annars? Hur långt gången är du nu? KUB är inte heller långt bort :)


  Så spännande!!! Verkar lovande :)
 • Mån 31 aug 2020 16:42

  Återbesök med VUL idag, blåsan hade växt till sig till 21mm så fick Otrivelle som jag ska ta idag. Så himla glad och lättad att trippeldos funkat 2ggr i rad nu, det kan ju inte va en slump utan kroppen verkar faktiskt reagera. Nu är det bara att sexa och hålla tummarna :)

 • Tis 1 sep 2020 16:33
  MiniNin skrev 2020-09-01 13:51:28 följande:

  Hej, allihopa!

  Tempen gick ner ytterligare lite idag och efter lunch (i affären av alla ställen) började en kraftig mensvärk krypa sig på som sakta men säkert tog över hela kroppen på typ 10 min och jag blev alldeles kallsvettig. Väl hemma på toa (efter en kämpig färd hem) så upptäcktes en vattnig men klar blödning. Mens :(

  Så nu ligger jag nerbäddad med kraftig mensvärk som ilar som satan ner i benet och tycker synd om mig själv. Att det inte var vår tur nu :(

  Enligt läkaren skulle jag ta ett graviditetstest trots blödning så har kontaktat kliniken och inväntar svar om ifall jag ska ta ett test idag eller vänta tills imorrn då jag kan ta ett med morgonurin. Tanken är ju att jag ska börja med Menopur-sprutor direkt på cd 1 om det går, annars funkade cd 2 eller cd 3 också bra (beroende på när på dagen/veckan den kom).


  Nej vad trist. Bäh. :( Ta hand om dig <3, sen är det väl bara på't igen, den här cykeln var ju ett stort steg framåt i alla fall :)
 • Tis 1 sep 2020 16:34
  amandakollb skrev 2020-09-01 15:38:49 följande:
  ja jättesnabbt har det gått faktiskt! jag jobbar hemifrån, har gjort sen i mars och det är så skönt nu faktiskt, så hinner lätt två powernaps om dagen :D 

  nja har berättat för närmaste vänner, familj och släkt, men bekanta och kollegor hade jag typ velat vänta med tills bebisen är född haha, men det kanske blir lite svårt. men tänker mer att jag berättar när man träffar folk och det verkligen syns. kommer inte lägga ut på sociala medier iaf. 
  Verkligen bra timing att bli gravid nu med allt hemmajobb :) Mycket lättare att hålla det hemligt :) Så himla galet vad tiden går, att du kommit så långt redan :) :)
 • Ons 2 sep 2020 15:52
  amandakollb skrev 2020-09-02 09:43:16 följande:

  ja verkligen!! alltså helt galet skönt att kunna jobba hemifrån, som du säger, så mycket enklare att hålla det hemligt! 

  vill bara att det ska bli den 8e sep så jag får göra kub och se att allt är bra. sen ska jag försöka sluta oroa mig så mkt!! tänker hela tiden på att den dött därinne :( 


  Förstår att det är nervöst men det kommer gå bra!!! Nu har du ju kommit förbi de värsta veckorna!!! Och 8 sept är ju jättesnart :)
 • Ons 2 sep 2020 15:58

  Blir inte riktigt klok på när man bör sexa i förhållande till Ovitrelle. Vet att det har diskuterats tidigare i tråden. Vi körde dagarna innan, sen tog jag sprutan måndag eftermiddag och fick till det måndag och tisdag kväll. Tror ni det räcker eller borde vi försöka få till det onsdag kväll också? Ingen av oss är så sugen idag, men har lite dåligt samvete om vi typ missar chansen?

 • Ons 2 sep 2020 20:55
  MiniNin skrev 2020-09-02 16:52:50 följande:

  Tack för er omtanke och pepp! Jag tillåter mig sjölv att vara lite deppig och besviken just nu men precis som ni skriver så är jag ju otroligt tacksam för att jag fick till en ägglossning den här gången. Vi har också kunnat hitta rätt dos på Menopuren och det är ju också skönt. Så visst kan det bara bli bättre? :) Jag börjar med sprutorna ikväll och har bokat in första ultraljudet nästa fredag, den 11/9. Så det blir nedräkning tills dess. Nästa gång, kom igen :)


  Tycker du gör helt rätt i att tillåta dig själv att vara besviken! Man måste ju få känna alla känslor. Gör nåt extra snällt mot dig själv i dagarna :) och samtidigt fira framsteget att det faktiskt blev en ÄL! :) och det går ju dessutom snabbt att börja om när man slipper sätta igång mens :)
 • Ons 2 sep 2020 20:58
  amandakollb skrev 2020-09-02 16:16:31 följande:

  ja sant, ska försöka tänka så!! :)

  gällande ovitrelle, jag tror att jag var en som fick sen ägglossning av ovitrelle, typ 2 dygn efter (baserar det på tempökningen) så nu tredje omgången skippade vi att ha sex samma dag som sprutan och hade istället dagen efter sprutan och dagen efter det! men det ska ju generellt funka att ha sex typ 5 dagar innan så jag tror absolut det borde räcka med måndag och tisdag om ni inte orkar idag =) 


  MiniNin skrev 2020-09-02 16:55:22 följande:

  Vi fick råd att ha sex två dagar innan, samma dag och sen två dagar till efter sprutan. Jag tog sprutan en söndag så vi hade sex fredag, söndag, måndag och skulle egentligen få till det på tisdagen också men det gick inte ihop sig så vi hade sex på onsdagen istället.

  Jag tror ABSOLUT att det ni redan gjort kommer räcka gått och väl! Bara njut av "a job well done" ikväll :)


  Tack för svar! Jag tror vi nöjer oss med det vi gjort. Så här med facit i hand började vi lite väl tidigt eftersom vi inte visste om äl skulle bli naturligt i helgen eller om jag skulle få Ovitrelle. Om det inte tar sig denna gång kanske vi får justera schemat lite :)
 • Ons 2 sep 2020 21:00
  Anonym (Nyttbesked) skrev 2020-09-02 20:57:49 följande:

  Första försöket med letrozol för mig

  Vilken dag började ni med medicinen? Min läkare sa att jag ska börja på dag 3 i cykeln men blir lite osäker på om gårdagens ?blödning? verkligen räknas som dag 1? Ursäkta för detaljerna men den täckte cirka 1/3 av en hel binda men sen idag bara forsade allt blod. Idag började mensvärken också (igår hade jag ingen värk) Är dag ett igår eller idag i cykeln?

  Tar gärna emot hjälp!


  Spännande! Välkommen hit :)

  Jag skulle nog räknat gårdagen som dag 1 för låter som att det ändå var blödning och inte bara spotting. Men tror inte det är helt avgörande :)
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.