• akalei

    Letrozol, PCO

    Mattan94 skrev 2020-09-15 20:21:00 följande:

    Hej igen, längesedan jag skrev nu. Är nu inne på dag 32 idag utan mens men inte heller något positivt test (bim i söndags). Bm ringde idag och sa att kroppen gett respons på behandlingen och att jag ska ha fått äl. Hon sa även att jag ska vänta upp till 14 dagar till att testa. Någon som fått liknande svar, dryg ovisshet nu!


    Hej! När hade du ÄL?
  • akalei

    BIM+2 idag och fortfarande ingen mens. Imorgon bitti är jag på Ovitrelle+16 och då blir det test och jag är så galet nervös att jag knappt vet vad jag ska göra av mig själv. Känns typ som jag inte kommer kunna sova nåt alls. Det är nästan som att jag drar mig för att testa.

    Min farhåga är såklart att testet är neg och att det ska visa sig att jag inte ens hade ÄL och att det är därför mensen inte kommer. Men jag hade ju en blåsa på 20mm och fick Otrivelle så borde verkligen ha ägglossat. Men vågar inte hopps för är så jäkla rädd att bli besviken.

    Gaah denna väntan gör en ju lite knäpp. Men vad skönt att skriva av sig lite.

  • akalei


    Hörni jag tror fasen att jag har plussat?!?!?! Känns helt sjukt?!?!? Vill typ gå och köpa tio test till för att se att jag inte testat fel?! Men tänker att jag ska testa varje dag några dagar till och se att det stegras och så.

    Känns helt jäkla overkligt. Och nu börjar ju oron för allt som kan gå fel men ska verkligen försöka ta en dag i taget och glädjas också!
  • akalei

    Av någon anledning så blir bilden upp och ned, den är inte det på min telefon, men syns ju ändå :o

  • akalei
    Anonym1Ha skrev 2020-09-16 07:47:12 följande:
    Men vilket fint plus hörru!!! Grattis!!! Håller tummarna att det blir bebis om 9månader på det där <3

    Hur känner du dig? Några symtom nu efter plus?

    BIM -2 här och denna väntan alltså..
    Tack!! Ja jag hoppas hoppas hoppas hoppas så att det går hela vägen nu <3 <3 
    Jag mår bra, bara ett symptom som dök upp i förrgår och det är att jag behöver kissa hela tiden! Något med hormonomställningen har jag läst :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-09-16 09:08:40 följande:
    men whattt, så himla himla kul!!! stort grattis :D måste kännas helt magiskt! jag fortsatte att testa varannan dag när jag plussade för att se att det steg! åh hur känns de? :D har du några symtom?
    Tack!!! Känns helt overkligt, har nog inte riktigt lyckats smälta det ännu! Hoppas hoppas hoppas att allt går bra nu. 

    Ja i måndags la jag märke till att jag var sjukt kissnödig hela tiden och började fundera på om det kanske ändå kunde vara något... Sen har jag senaste dagarna kanske känt mig lite "öm" i nedre magen men inte sådär att jag hade funderat på det om jag inte hade gått runt och verkligen letat symptom. 
    Mattan94 skrev 2020-09-16 09:42:34 följande:
    Jag tror dag 13/14 om äl-testen stämmer????Och stort grattis!! :D
    Russin112 skrev 2020-09-16 11:00:32 följande:
    STORT GRATTIS!!!!!!!!!!!!!! :D helt fantastiskt!
    Tack!! <3
    MiniNin skrev 2020-09-16 11:57:37 följande:
    Men JA! Det är ju detta vi vill se i den här tråden akalei! Grattis till plusset :) Värd väntan nu, eller hur? 

    Gör som några skriver, testa varannan dag eller så nu ett tag framöver om du har test över så det stegrar och håller sig starkt. Sen är det väl bara att höra av sig till kliniken och boka in ett tidigt ultraljud? :) Hur långt gången är du enligt dina beräkningar? Typ 4+2 eller nåt?
    Tack!! Har nog lite svårt att ta in det! Så värt väntan, och det konstiga är att det redan har börjat kännas som att väntan inte alls var jättelång... man glömmer verkligen fort alltså :P Hoppas så att allt går vägen nu, snart kommer säkert noja och oro men för tillfället är jag bara glad glad :)

    Blir inte riktigt klok på hur man ska räkna. Jag fyllde i sista mensens första dag i nån app och då sade den 4+2, men jag tycker det borde vara 4+3 i så fall, fattar inte riktigt hur det går ihop. (Sista mens startade 16 aug, då borde väl 16 aug vara 0+1 och sen räknar man bara vidare... eller?) Men borde det inte spela in när man hade ÄL? För jag hade inte ÄL CD14 utan snarare CD18, vilket är exakt 2 veckor sen. Kollade i nån annan kalkylator nu där man fyllde i även längd på follikelfasen och då fick jag 4+0. Så förvirrad :P

    Tänkte ringa till kliniken i nästa vecka och be om ett tidigt ultraljud :)
  • akalei
    akalei skrev 2020-09-16 15:38:15 följande:
    Blir inte riktigt klok på hur man ska räkna. Jag fyllde i sista mensens första dag i nån app och då sade den 4+2, men jag tycker det borde vara 4+3 i så fall, fattar inte riktigt hur det går ihop. (Sista mens startade 16 aug, då borde väl 16 aug vara 0+1 och sen räknar man bara vidare... eller?) Men borde det inte spela in när man hade ÄL? För jag hade inte ÄL CD14 utan snarare CD18, vilket är exakt 2 veckor sen. Kollade i nån annan kalkylator nu där man fyllde i även längd på follikelfasen och då fick jag 4+0. Så förvirrad :P

    Tänkte ringa till kliniken i nästa vecka och be om ett tidigt ultraljud :)
    Skrev fel, menade att 16 aug borde vara 0 och 17 aug 0+1 osv.. om man inte tar hänsyn till när ÄL var. 
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-09-17 09:39:01 följande:

    det kommer säkert gå superbra!! :) har du bokat in ett tidigt ultraljud nu? hur länge var det ni hade försökt? har det landat lite nu? 

    gällade hur man räknar, det är lite stökigt! men vet du ungefär hur lång cykel du hade? för tror att om du bara ställer in vilket datum du senast hade mens så räknar alla appar på att man har en cykel på 28 dagar vilket kan bli lite tokigt om man har kortare eller längre :) men annars går det ju bra med ett ungefärligt datum nu för du kommer få mer exakt vid kub och så kan de ändra ytterligare vid rul. 


    Hoppas det! Just nu känner jag mig ganska lugn, Inte så mycket oro, är fortfarande i ?fira och vara glad att vi kommit såhär långt?-tankar :) Känns fortfarande overkligt, men man landar väl lite efterhand antar jag :)

    Har inte bokat tidigt UL ännu, tänkte ringa kliniken i början på nästa vecka. När tycker du man ska göra UL? Vill inte göra för tidigt och riskera oklarheter och onödig oro, då väntar jag hellre några dagar extra känner jag.

    Ja grejen är att om jag fyller i senaste mens så tror jag appen bedömer att jag är några dagar längre gången än vad jag egentligen är, eftersom jag hade ÄL först CD18. Spelar ju inte så stor roll egentligen fast jag är just nu lite besatt av den där siten du länkade förut med missfallsrisk per dag, för det är väldigt skönt för mig att se hur snabbt den sjunker varje dag, och då vill jag ju veta så exakt som möjligt :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-09-17 12:01:19 följande:

    jag förstår det, njut!! :) jag fattade nog inte förrens efter första ultaljudet. eller känns iofs fortf som jag inte fattat det. 

    vi bokade in v.8 (tror det var 7+3), då ska man absolut kunna se något! tror att man kan köra i v.7 också men kör på v.8 om ni vill vara på den säkra sidan :)

    jag tycker också det var väldigt skönt att följa den, risken sjunker väldigt mkt för var dag i början! men okej om du hade äl på dag 18, vet du hur lång lutealfas du har? typ 12 dagar? isåfall fyller du i 30 dagar lång cykel och då är du i 4+2 idag :) men om du har lutealfas på 10 dagar så hade du 28 dagar lång cykel och då är du i 4+4 idag. jag brukar använda nedan sida för att beräkna, och längre ned på den sidan kan du även fylla i ett datum i framtiden och se hur långt gången du är då. tex då jag fick kub ett visst datum så fyllde jag i de och kunde se hur långt gången jag skulle va vid det datumet. även kul att se hur långt gången jg är på min födelsedag och jul tex :P

    www.babyhjalp.se/gravid-forlossningsdatum/


    Tack för tips om sidan! Använde den för att räkna lite baklänges, uppskattar att befruktningen var 2 dagar efter Ovitrelle och då får jag fram att idag är 4+1 :)
  • akalei
    MiniNin skrev 2020-09-17 17:00:48 följande:

    Nu är det några som är gravida här i tråden! Hoppas vi snart blir fler. Jag hade liksom gärna joinat det gänget :)

    För mig så visade VUL nummer 3 idag att den större blåsan växt rejält till 21 mm! De mindre såg inte större ut utan hade antingen stannat av eller gått tillbaka så den där större tog verkligen täten. Så jag tog Ovitrelle idag kl. 16.00 så antar att jag får ägglossning imorrn någon gång :) Vi låg i tisdags och tänker köra enligt rekommendation ikväll, imorrn och på lördag. Kommer vara helt slut på söndag :D


    21 mm, perfekt ju! Då är det bara att jobba på :) Håller tummarna för att detta är er cykel!!
Svar på tråden Letrozol, PCO