• SweetJune

    Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.

    Hej,

    Min pojke som är 5 år snart 6 år har aldrig velat kissa på förskolan för dem tvingar honom att sitta.

    Han känner sig äcklad och håller sig. Äcklad att sitta var andra har suttit/bajsat säger han. Nu hämtar jag honom 14 men hans blåsa är så full ofta och jag fick säga till 5-6 ggr på allvar att de får se till att han kissar. De säger att ska han stå upp så vill fler stå upp och det kan komma kiss på ringen. Flickor sitter ner. På hans avdelning är dem 10 st och han har aldrig kissat utanför varken hemma el när vi är ute. Han kan väl torka upp om det skulle komma utanför? Det är en privat förskola och pedagogerna är vänner. Äldre personal som öppnade förskolan ihop så förskolechefen håller med sonens personal såklart.

    Är det ok att sätta upp dessa regler? Min son mår inte bra psykiskt av att sitta ner och hålla sig vill jag verkligen inte.

    Tacksam för råd.

  • Svar på tråden Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.
  • Anonym (K)

    Underbart att höra att dom lär ut sånt som föräldrar fortfarande inte har greppat ;)

    Tänk att få vara tjej i den generationen och slippa äckliga ståkissare!

    Problemet med att han inte vill avhjälps nog ganska enkelt genom att du byter inställning och gör likadant hemma skulle jag tro.

  • Anonym (Sitt ner)

    När många förväntas använda samma toalett ska självklart alla sitta ner på toaletten.

  • Anonym (Chillet)

    Men lär honom att sitta och kissa. Han sitter väl när han bajsar?

  • Anonym (Sjuksköterska)

    Jag ser flera fel här som förskolan gör. Nummer ett rätten till självbestämmande. Man kan tycka hur mycket man vill men i Sverige har vi rätt till självbestämmande särskilt när det kommer till våran kropp och pojken ska få kissa så som han önskar.

    Nummer två integritet. Din son ska få vara själv och privat på toaletten. Personalen ska alltså inte kontrollera hur han kissar.

    Nummer tre. Miktion är livsviktigt att utföra när man behöver. Att hålla urinen i blåsan för länge kan i värsta fall göra att man inte kan kissa själv i resten av sitt liv och därmed bli kronisk kateterbärare.

    Jag anser att du ska byta förskola, hålla ditt barn hemma och anmäla för just nu far han illa både fysiskt och psykiskt. Lagen står på hans sida.

  • viseversa

    Varför lär man ens sina söner att stå och skvätta? Har du sett en offentrliug herrtoalett? Så jävla äckligt. Hemma hos oss sitter man på toa pch kissar vare sig man har snopp eller snippa.

  • pyssel

    Är det hans sätt att kissa måste han givetvis få göra det. Det är ju farligt att han håller sig. Som motvikt, skulle se den förskola som försöker förbjuda ett autistiskt barn att ta av sig alla kläder av bacillskräck när de ska göra nr 2. Har träffat några stycken. Då hade det blivit liv, vill jag lova.


    #inteensamaldrigglömd
  • Anonym (Ö)

    Men guuuuuud vilka problem! Vem lär sin son att stå upp idag?? Har aldrig hört talas om en femåring som prompt måste stå upp.

    Jag tror det är någon typ av bacillskräck. Ta med honom till BUP.

  • sextiotalist
    Limeblad skrev 2020-03-16 07:08:31 följande:

    Bajsar han aldrig på förskolan? Inte bra. Det bästa vore om ni och förskolan hittar ett sätt att arbeta mot bacillskräcken. I längden är det bättre att sittkissa eftersom urinblåsan töms bättre med lägre risk för prostatacancer (vad jag har förstått).


    Har inget med detta att göra. Det är en myt. Huruvida man tömmer eller inte är en sanning med modifikation. Sambon tömmer allt när han står (Kollat med UL) och inte när han sitter. Enligt hans urolog är det olika.
  • Anonym (Kärring mot strömmen)

    Det största problemet här är bacillskräck. Hade han inte haft det kan man gissa att han hade varit mer villig att sitta ner och kissa. Börja i rätt ände och uppmuntra honom till att sitta ner på toaletten. Och säg för sjutton åt fsk-personalen att låta honom kissa ifred!

  • sextiotalist
    Limeblad skrev 2020-03-16 07:08:31 följande:

    Bajsar han aldrig på förskolan? Inte bra. Det bästa vore om ni och förskolan hittar ett sätt att arbeta mot bacillskräcken. I längden är det bättre att sittkissa eftersom urinblåsan töms bättre med lägre risk för prostatacancer (vad jag har förstått).


    Alla behöver inte bajsa flera gånger om dagen, så att barn endast bajsar är inget konstigt
Svar på tråden Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.