• Rudbeckius

    Otrogen pappa som gjort dotterns tjejkompis med barn

    Pappan är otrogen mot sin fru. Han är tillsammans med sin vuxna dotters tjejkompis som blir gravid. Han vet först inte om att tjejkompisen blivit gravid.

    Frun vet om att maken är otrogen och är ledsen men rätt kallt accepterande runt detta. Hon vet inte heller om graviditeten i början.

    Den vuxna dottern får först reda på otroheten och graviditeten när tjejkompisen berättar och är ledsen. Dottern kallar tjejkompisen för hora och bryter vänskapen.

    Den vuxne sonen/brodern får reda på otrohet och graviditet av dottern/systern.

    Tjejkompisen är ledsen, hon vill behålla barnet.

    Dottern och sonen tar kontakt med tjejkompisen och erbjuder sig betala pengar för abort av fostret/halvsyskonet alternativt mycket pengar varje månad för att halvsyskonet efter födseln ska lämnas bort till andra, möjligen uppfostras av deras familj. Pappan och frun/mamman vet inte om detta.

    Familjen är rik och bor i storstad.

    Vad är rätt sak att göra för de inblandade? Vad tycker du?

    Det här är en historia ur TV-serien I maffians mitt som jag ser med mina tonårsgrabbar hemma. Vi hade intressant nog helt olika bedömningar av situationen ovan. Vem gjorde rätt och fel - moraliskt och juridiskt? Vad tycker ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-04-07 08:55
    Jag och tonårsgrabbarna hemma sågh klart serien och den fokuserade helt på den kriminella maktkampen. Det här dilemmat som beskrivs ovan berördes knappt i McMafia.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-04-16 14:02
    www.svtplay.se/i-maffians-mitt

    en.wikipedia.org/wiki/McMafia
  • Svar på tråden Otrogen pappa som gjort dotterns tjejkompis med barn
  • Physalis

    [Bra resonerat. Det var så jag ville att tonrårsgrabbarna hemma ska börja resonera. Du tänke rungefär så här i omoralisk topplista?

    Nu tillkommer det info så självklart hade jag inte det i beräkningarna.

    1) Pappan är otrogen och sviker äktenskapet och skämmer ut sig med lång kärleksaffär med vuxna dotterns tjejkompis (och vuxen sonens f d första flickvän). Pappan har dock längtat mycket efter närhet med en kvinna. Pappan ställer upp för nytt barn.

    Pappans känslor är irrelevanta enligt min moral. Det är bara ett sätt att rationalisera fram att det är ok att göra som han gör. Istället för att lämna en relation han inte trivs i väljer han att vara otrogen. Utöver det så väljer han att vara otrogen med hans dotters kompis, som nu dessutom är sonens ex flickvän. Pappan är ett rövhål som tillåter sig själv att såra fru och barn för sina egna lustar skull. Att han tänker ta hand om barnet, vilket jag inte kände till, är det rätta att göra. Varken mer eller mindre och han får inga pluspoäng för det.

    2) Tjejkompisen sviker vänskapen med vuxna dottern för att inleda lång kärleksaffär med pappan. Hon råkar bli gravid och vill behålla barnet. Hon mår väldigt dåligt, av skam och ovisshet.

    Tjejkompisen väljer att delta i en otrohet och dessutom med hennes väns pappa. Hon precis som pappan förväntas vara fullt medvetna om att sex kan leda till barn. Så det finns inget "råkar bli gravid". Självklart mår hon skit men hon har satt sig i situationen själv och får inga sympatier av mig. Att hon skäms betyder bara att hon visste vad hon gjorde men valde att göra det ändå.

    3) Vuxna dottern tar genast avstånd från tjejkompisen när hon anförtror sig ledset och berättar om at thon är gravid med vuxna dotterns halvsyskon. Vuxna dottern fördömer och kallar sin ledsna tjejkompis för hora. Vuxna dottern läxar upp sin pappa för otroheten...

    Dotterns första reaktion är fullt förståelig enligt mig. Jag tycker det är fel att kalla folk för fula saker men den här situationen är så extrem att jag inte kan klandra henne. Självklart är vänskapen förstörd. Dotterns enda fel enligt mig är att försöka muta kompisen att göra abort.

    4) Vuxne sonen snickrar ihop med sin syster till ett förslag om pengar för abort alternativt mycket pengar för att bebis/halvsyskon ska lämnas bort och uppfostras utan sin mamma/tjejkompisen. Tjejkompisen tackar dock nej till båda förslagen, hon har gott om egna pengar.

    Inte så mycket att tillägga. Försöket att övertala till en abort verkar ha gått rätt lugnt till. Inga fulspel, eller mobbning. Så möjligen att syskonens moraliska fel inte känns lika illa med den nu aktuella informationen.

    5) Mamman har ingen skuld. Hon verkar ha stöttat och älskat sin make/pappan i många år men han verkar ha saknat nära kärlek ett bra tag. Så blir det lätt i långa relationer.

    6) Fostret/halvsyskonet/barnet - hur ser du på det? Jag kan tycka att vår vuna skyldighet att ta hand om ett nytt liv är mycket viktigt. Och att vi inte ska döma barn för deras föräldrars strulighet.

    Det ofödda barnet är oskyldig och ett offer i hela situationen. Pappan och kompisens ageranden i skapandet av barnet kommer orsaka onödigt lidande för barnet som kommer få komplicerade familjeband.


    Korrekturläser som en kratta
  • Anonym (ErrolFlyr)
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-03-27 11:22:02 följande:

    Som den vuxna dottern hade jag bett den gravida "kompisen" att fara åt helvete. Vad ska man med en sån "kompis" till, som knullar med ens egen farsa?

    Vidare hade jag spritt ut till allmän kännedom vad hon går för.


    Men han kanske är snygg? Tänkt på det? Unga tjejer blir darriga i benen av äldre, attraktiva män som kan ge dom en smak av Heaven.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (ErrolFlyr) skrev 2020-03-29 09:01:46 följande:
    Men han kanske är snygg? Tänkt på det? Unga tjejer blir darriga i benen av äldre, attraktiva män som kan ge dom en smak av Heaven.
    Nja, det är nog snarare alla gubbars våta dröm, i verkligheten är det väldigt få unga tjejer som tänder på gubbar, de få som gör det är oftast ganska trasiga.
  • Rudbeckius
    Mimosa86 skrev 2020-03-27 20:54:48 följande:
    Tycker inte man utsätter sina barn för en sån här sak och definitivt inte med någon vän som betyder så mycket för sitt barn.

    Snacka om dubbelt svek mot sin dotter.
    Det är vi helt överens om. Frågan är hur man hanterar detta på smidigaste sätt över tiden i allas bästa intresse.
  • Rudbeckius
    Anonym (sådär) skrev 2020-03-29 19:20:29 följande:
    Nja, det är nog snarare alla gubbars våta dröm, i verkligheten är det väldigt få unga tjejer som tänder på gubbar, de få som gör det är oftast ganska trasiga.
    Nja, du lägger in dina moralaspekter och generella fördomar här. Pappan och tjejkompisen hade nog en rätt normal attraktion med inslag av tycka synd om/osäkerhet. Rätt vanligt i verkligheten, utifrån vad jag sett i livet.
  • Rudbeckius
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-03-28 11:31:53 följande:
    Haha, "vädjade om stöd"? Hon måste ha hela skruvbeståndet löst.
    Jag hade skitit fullständigt i hur hon mådde. Fullständigt och totalt.

    Hade inte kännt mig kränkt men väldigt äcklad. Det hade inte tagit många minuter innan sanningen var öppen för alla.
    Hon är bara värd mitt förakt.

    Om hon inbillar sig att jag ska ta till mig hennes unge som mitt halvsyskon så kan hon glömma det. Det kan för övrigt horgubben till pappa också göra.
    Du uttrycker en vanlig inställning här poå FL. Du menar att den unga gravida tjejkopisen är helt knäpp när hon vädjar om stöd. Du skiter i henne helt och fullständigt. Och du skulle vilja bli totalt föraktad och övergiven om du hamnade i knipa?

    Du hade känt dig äcklad men inte alls kränkt. Du hade äcklats av att andra har sex och blir gravida? Du har bara förakt över till sådana som har sex med ålderskillnad och blir gravida.

    Du tar tydligt avstånd från ditt halvsyskon, den bastarden vill du aldrig ta till dig. Bastarden, det lilla barnet, ska få ditt sociala straff och exkluderas/frysas ut. Du kallar din pappa för horgubbe och säge rupp kontakten för evigt.

    Det var bland det mest inskränkta och djupt enspårigt talibanmässiga jag läst på länge. Bevare dig i livet och dina närmaste. Kanske är du mycket ung och oerfaren av livet ännu.
  • Rudbeckius

    Vi skiljer oss helt åt när det gäller respekten för barnet, möjligheten till acceptans efter ett tag och synen på att inte allt är transparent. Hade du varit lika oförsonlig om pappan och amman deklararerat att de haft ett öppet äktenskap (de har ju det halvt om halvt) och att pappan och tjejkompisen öppet berättat om sin kärlek för alla omedelbart? Eller är det ålderskillanden mellan vuxna som älskar som du vill begränsa?


    Anonym (sådär) skrev 2020-03-27 17:53:03 följande:
    Japp, det som är bra för BARNETS uppväxt, dvs du talar fortfarande bara om vad som är bäst för barnet inte om vad som är bäst för övriga familjen. Nej det behöver inte gynna alla om det är något som blir påtvingat på dem. Att svälja sina känslor och tvingas acceptera saker mot sin vilja är inte alltid positivt.

    Japp. vi pratar om moral och det är som sagt upp till var och ens moral att avgöra vad man vill förlåta, det är inte ett straff utan ett val.

    Nej vi är inte överens om att så många barn kommer till genom en otrohet, jag tror de är relativt få. Många barn kanske kommer till EFTER en otrohet, dvs man var otrogen och bytte partner och fick senare barn tillsammans vilket inte är samma sak som att bli på smällen under tiden man är otrogen.

    Det är inte jag som tror att det är skillnad på handlingar och förklaringar till sina handlingar, det ÄR två olika saker. Jag har heller inte sagt att jag tycker man alltid ska vara benhård, jag har sagt att det är upp till de drabbade att avgöra och att det är fel att tvinga någon eller förvänta sig att någon ska acceptera ens misstag och förlåta. Det är något som bör ske frivilligt och man måste kunna acceptera att alla inte alltid vill acceptera eller förlåta allt.

    Ja ljuga är alltid ljuga då är vi överens om det.Misstag är misstag men misstag får ju ibland konsekvenser för andra. Människor gör fel ibland men då får man ju oxå acceptera konsekvenserna för sitt misstag. Lev och låt leva låter ju fint, men det blir problematiskt när någon annan leverne innebär att du far illa. Jag skulle vilja ändra det till "lev och låt leva men ta hänsyn till och respektera andra"

    Samvaro är inte riktigt samma sak som att ljuga för andra för att skydda sig själv, det går att ha samvaro utan att ljuga och manipulera andra. Samvaro som bygger på ärlighet är ok, samvaro som bygger på lögner och manipulation är inte ok.

    Jag ser att ingen av dina arketyper är lögnaren, svikaren, manipulatören, egoisten, nacissisten. Bra att du har vettiga arketypet, men vanliga människor är ju även människor som inte ljuger eller sviker, eller hur? 
  • Rudbeckius
    Physalis skrev 2020-03-28 12:10:28 följande:

    [Bra resonerat. Det var så jag ville att tonrårsgrabbarna hemma ska börja resonera. Du tänke rungefär så här i omoralisk topplista?

    Nu tillkommer det info så självklart hade jag inte det i beräkningarna.

    1) Pappan är otrogen och sviker äktenskapet och skämmer ut sig med lång kärleksaffär med vuxna dotterns tjejkompis (och vuxen sonens f d första flickvän). Pappan har dock längtat mycket efter närhet med en kvinna. Pappan ställer upp för nytt barn.

    Pappans känslor är irrelevanta enligt min moral. Det är bara ett sätt att rationalisera fram att det är ok att göra som han gör. Istället för att lämna en relation han inte trivs i väljer han att vara otrogen. Utöver det så väljer han att vara otrogen med hans dotters kompis, som nu dessutom är sonens ex flickvän. Pappan är ett rövhål som tillåter sig själv att såra fru och barn för sina egna lustar skull. Att han tänker ta hand om barnet, vilket jag inte kände till, är det rätta att göra. Varken mer eller mindre och han får inga pluspoäng för det.

    2) Tjejkompisen sviker vänskapen med vuxna dottern för att inleda lång kärleksaffär med pappan. Hon råkar bli gravid och vill behålla barnet. Hon mår väldigt dåligt, av skam och ovisshet.

    Tjejkompisen väljer att delta i en otrohet och dessutom med hennes väns pappa. Hon precis som pappan förväntas vara fullt medvetna om att sex kan leda till barn. Så det finns inget "råkar bli gravid". Självklart mår hon skit men hon har satt sig i situationen själv och får inga sympatier av mig. Att hon skäms betyder bara att hon visste vad hon gjorde men valde att göra det ändå.

    3) Vuxna dottern tar genast avstånd från tjejkompisen när hon anförtror sig ledset och berättar om at thon är gravid med vuxna dotterns halvsyskon. Vuxna dottern fördömer och kallar sin ledsna tjejkompis för hora. Vuxna dottern läxar upp sin pappa för otroheten...

    Dotterns första reaktion är fullt förståelig enligt mig. Jag tycker det är fel att kalla folk för fula saker men den här situationen är så extrem att jag inte kan klandra henne. Självklart är vänskapen förstörd. Dotterns enda fel enligt mig är att försöka muta kompisen att göra abort.

    4) Vuxne sonen snickrar ihop med sin syster till ett förslag om pengar för abort alternativt mycket pengar för att bebis/halvsyskon ska lämnas bort och uppfostras utan sin mamma/tjejkompisen. Tjejkompisen tackar dock nej till båda förslagen, hon har gott om egna pengar.

    Inte så mycket att tillägga. Försöket att övertala till en abort verkar ha gått rätt lugnt till. Inga fulspel, eller mobbning. Så möjligen att syskonens moraliska fel inte känns lika illa med den nu aktuella informationen.

    5) Mamman har ingen skuld. Hon verkar ha stöttat och älskat sin make/pappan i många år men han verkar ha saknat nära kärlek ett bra tag. Så blir det lätt i långa relationer.

    6) Fostret/halvsyskonet/barnet - hur ser du på det? Jag kan tycka att vår vuna skyldighet att ta hand om ett nytt liv är mycket viktigt. Och att vi inte ska döma barn för deras föräldrars strulighet.

    Det ofödda barnet är oskyldig och ett offer i hela situationen. Pappan och kompisens ageranden i skapandet av barnet kommer orsaka onödigt lidande för barnet som kommer få komplicerade familjeband.


    Ledsen om du hade svårt at läsa pga korrekturbrist. Skriver från mobilen, vilket inte är helt lätt. Vill du att jag ska skriva om så att du kan förstå bättre och delta med bra inlägg i diskussionen?
  • Anonym (Mimmi)
    Rudbeckius skrev 2020-04-07 09:06:08 följande:
    Du uttrycker en vanlig inställning här poå FL. Du menar att den unga gravida tjejkopisen är helt knäpp när hon vädjar om stöd. Du skiter i henne helt och fullständigt. Och du skulle vilja bli totalt föraktad och övergiven om du hamnade i knipa?

    Du hade känt dig äcklad men inte alls kränkt. Du hade äcklats av att andra har sex och blir gravida? Du har bara förakt över till sådana som har sex med ålderskillnad och blir gravida.

    Du tar tydligt avstånd från ditt halvsyskon, den bastarden vill du aldrig ta till dig. Bastarden, det lilla barnet, ska få ditt sociala straff och exkluderas/frysas ut. Du kallar din pappa för horgubbe och säge rupp kontakten för evigt.

    Det var bland det mest inskränkta och djupt enspårigt talibanmässiga jag läst på länge. Bevare dig i livet och dina närmaste. Kanske är du mycket ung och oerfaren av livet ännu.
    Hade jag blivit gravid med hennes pappas så hade jag inte bett om något stöd. Hon är värd mitt förakt.

    Det handlar inte om åldersskillnaden, det handlar om vem hon hade den dåliga smaken att knulla med. Det är hon som valt bort vår vänskap, inte jag.

    Det är du som kallar deras barn för bastard, inte jag. Jag väljer både in och ut när det kommer till vem jag tar till mig eller ej.
    Visst, det är synd om deras barn. Men jag tänker på mig själv först och främst. 

    Nu skulle detta scenario aldrig kunna drabba mig oavsett. Detta är bara hur  jag föreställer mig att det skulle kännas.
    Ja, jag är kanske hård. Det är mitt val och mitt liv och där är jag chef.

    Jag är för övrigt i 50-årsåldern och min far är borta sedan många, många år.
  • Rudbeckius
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-04-07 09:28:39 följande:
    Hade jag blivit gravid med hennes pappas så hade jag inte bett om något stöd. Hon är värd mitt förakt.

    Det handlar inte om åldersskillnaden, det handlar om vem hon hade den dåliga smaken att knulla med. Det är hon som valt bort vår vänskap, inte jag.

    Det är du som kallar deras barn för bastard, inte jag. Jag väljer både in och ut när det kommer till vem jag tar till mig eller ej.
    Visst, det är synd om deras barn. Men jag tänker på mig själv först och främst. 

    Nu skulle detta scenario aldrig kunna drabba mig oavsett. Detta är bara hur  jag föreställer mig att det skulle kännas.
    Ja, jag är kanske hård. Det är mitt val och mitt liv och där är jag chef.

    Jag är för övrigt i 50-årsåldern och min far är borta sedan många, många år.
    Du föraktar gravida kvinnor för vem de haft sex med utifrån din smakbedömning av andra. Du använder vulgära ord för att trycka till andra. Du lägger alla skuld på att vänskapen avslutas på andra fast det är du som säger upp vänskapen trots att din tjejkompis vädjar om stöd i en svår situation.

    Du kallar inte ditt halvsyskon för bastard men behandlar ditt lilla halvsyson som om det inte fanns för du vill straffa det barnet och dess föräldrar. Du väljer högmodigt och grymt vilka som du tycker ska kunna duga att ta till dig. Du skriver att du tänker mest på dig själv och dina primitiva känslor av fördömanden och självtillräcklighet.

    Du är benhårt säker på att något sådant aldrig kan hända i ditt liv. Du vet din framtid och kontrollerar alla dina närstående. Du är stolt över att du är hård och väljer aktivt att vara grym och dömande, du kallar dig för chef...

    Du är inte en ungdom utan 50+ och din far är sedan länge avliden.

    Tack för en fascinerande inblick i din moralsyn. 
Svar på tråden Otrogen pappa som gjort dotterns tjejkompis med barn