Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet.
Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet.
Ok. du har en misstanke men kan inte presentera några underlag för denna. Är detta mer än en spekulation eller grundlös anklagelse/misstanke?
Nu missade du att skilja på sak och person - jag skrev att " jag tror att det är en grovt naiv bild av organisationsstyrning du presenterar i detta inlägg." - det är alltså inte dig jag tänker på. Jag håller med dig i det du säger om hur olika typer av styrning skapar olika typer av beteende - men att det skulle betyda att det ligger andra politiska skäl bakom myndighetens arbete för att frisera siffror har du alltså inget annat på än att du misstänker detta.
Det verkar som en del ser en smitta som det viktigaste att veta, och inte att man som vaccinerad inte belastar sjukvården som en ovaccinerad gör.
Kritiken gav upp som du sade, och gick över till personliga argument.
En kritik man kunde sagt, och att man kanske skulle väntat en månad till, men icke.
Dock är det lustigt att efter du förklarat vad FHM´s uppdrag är, och påvisar på detta, så vill man inte längre detta.
Ganska talande, men också rätt beklämmande att man inte står för sitt ursprungliga inlägg och kvantifierar kritiken.
Men vi sett detta mer än en gång innan....
Det är inte jag som uppdaterat dig hur det funkar med FHM´s uppdrag om inte testa vaccinerade vid 1 November.
Vad är din uppfattning om vaccinerade inte ska testas 1:a nov, för vi har inte ens nått dit än, så kanske det kommer snart?
Det är inte jag som uppdaterat dig hur det funkar med FHM´s uppdrag om inte testa vaccinerade vid 1 November.
Vad är din uppfattning om vaccinerade inte ska testas 1:a nov, för vi har inte ens nått dit än, så kanske det kommer snart?
Då ändras också rekommendationerna om vem som ska testa sig och när.
Syftet med rekommendationerna är att undvika spridning av covid-19 men även luftvägsinfektioner som RS-virus och influensa. De ska också skydda de personer som har störst risk för allvarlig sjukdom.
De förändringar som genomfördes den 29 september gäller fortfarande. Då togs bland annat begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort.
Utöver det som står nedan kan regioner och kommuner utforma lokala rutiner med stöd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Följande rekommendationer gäller för barn som inte börjat skolan samt alla fullvaccinerade och de som haft bekräftad covid-19 det senaste halvåret:
De som stannat hemma kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter när de
I de allra flesta fall innebär det att de behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.
Individer och vårdnadshavare behöver med stöd av dessa rekommendationer göra en egen bedömning av när de själva eller barnet har ett tillräckligt gott allmäntillstånd för att återgå till förskola, skola, fritidsaktiviteter och arbete.
Följande rekommendationer gäller alla från förskoleklass (från cirka 6 år) och äldre som inte är fullvaccinerade:
De som är ovaccinerade och testat negativt för covid-19 (inte bär på sjukdomen) kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter om de
I de allra flesta fall innebär det att de behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.
Individer och vårdnadshavare behöver med stöd av dessa rekommendationer göra en egen bedömning av när de själva eller barnet har ett tillräckligt gott allmäntillstånd för att återgå till förskola, skola, aktiviteter och arbete.
De som testat positivt ska stanna hemma och följa förhållningsreglerna för den som är smittad av covid-19 (länk). Detta ändras inte den 1 november.
Covid-19, patientinformation och förhållningsregler (Smittskyddsläkarföreningen.se)
De kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter om de
Utöver det som står nedan kan regioner och kommuner utforma lokala rutiner med stöd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
I smittspårningar är testningen mer omfattande, både av fullvaccinerade och av de som är ovaccinerade, se vidare i Vägledningen för smittspårning av covid-19.
Dessa grupper rekommenderas att stanna hemma om de får symtom men behöver från 1 november inte testa sig:
Åtgärderna mot covid-19 ska inte vara mer långtgående än vad som är försvarligt med hänsyn till faran för människors hälsa. De ska också ta hänsyn till barns bästa. En ökad vaccinationstäckning ger en minskad risk för allvarlig sjuklighet och smittspridning till och från fullvaccinerade personer. Därmed kan rekommendationerna anpassas så att fullvaccinerade generellt inte behöver testa sig vid symtom.
En rad grupper rekommenderas fortfarande testning till exempel på grund av att de är ovaccinerade, att de löper högre risk om de smittas eller för att de vistas nära äldre personer i riskgrupp.
Dessa allmänna råd gäller även efter den 1 november.
Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor.
Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19.
Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:
Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.
Rekommendationen för de 6 år och äldre som inte är fullvaccinerade eller haft bekräftad covid-19 de senaste 6 månaderna om att testa sig för covid-19 vid inresa i Sverige oavsett om man har symtom har förlängts och gäller till och med den 31 december.
Från och med 29 september 2021 upphörde de föreskrifter och allmänna råd om covid-19 som riktade sig till verksamheter. Det inkluderar även skolverksamheter som förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och andra skolformer.
Information om vad som gäller för skolverksamheterna
Framöver behöver verksamheter och individer utgå från sitt generella ansvar för att motverka spridning av smittsamma sjukdomar.
Information till verksamheter om åtgärder mot covid-19
Rekommendationer som kan användas som ett komplement till gällande föreskrifter och lokalt utarbetade riktlinjer gäller även efter den 29 september: Information till personal inom vård och omsorg samt kliniska laboratorier angående covid-19
Det är fortsatt viktigt med smittspårning och förhållningsregler till personer i hushåll där någon har covid-19.
Rekommendationer och vägledning om det gäller till och med den 31 oktober: Smittspårning av covid-19.
En uppdaterad vägledning kommer att publiceras till den 1 november.
Även framöver har arbetsgivare ett generellt ansvar att motverka spridning av smittsamma sjukdomar på arbetsplatsen.
Informationen om hur hälsoskyddstillsynen kan förebygga och minska risken för spridning av smittor som exempelvis covid-19 har uppdaterades den 29 september.
Information om miljö- och hälsoskyddstillsyn
1349 ord
1349 ord