• Clemmentina

    Nedfrysta embryon på grund av Covid-19

    Blomman2020 skrev 2020-05-19 16:11:24 följande:

    Hej! Vi har också fått frysa våra på grund av Corona på Sahlgrenska! Jag gjorde ägguttag andra veckan i april, hoppas också få göra återföring snart! Det lät inte så positivt när jag pratade med dem då det är långa köer på det nu! Dock ringde jag precis innan de fått information att dem får göra återföringar så dem kanske räknade med ytterligare några veckor utan återföringar! lät dock inte som jag var prio trotts att jag gjorde äggplocket i början av april och ganska snart efter dem helt stängt för återföringar! ! Men kanske är det många som fryste under mars. Men dem sa att jag kan chansa och börja med ägglossningstest i slutet av denna veckan i hopp om återföring! De stänger den 2 juli så då var de sista återföringarna på Sahlgrenska om det inte blir ändringar igen sa dem!


    Det lät ju mindre positivt! Tråkigt! Men som du säger är det säkert en hel del av de som gjorde äggplock i mars som står på tur före. Håller tummarna för att det uppstår en lucka för er del. När är ägglossning beräknad? Jag hade äggplock strax efter dig. Då min cykel är oregelbunden ska vi göra återföring i stimulerad cykel. Jag har en planerad återföring sedan tidigare någon vecka innan de stänger men har inte fått bekräftat att den blir av.
  • Clemmentina
    Anonym (Grusis) skrev 2020-05-19 19:38:09 följande:

    Nej, man kan inte se någon förklaring... ?Fina? ägg och många spermier. De ville tom dubbelkolla dom dagen efter, ifall de missat något. Jag kanske har hårt äggskal? Eller så tänker jag att det är något HELT annat. Läst lite om överaktivt immunförsvar...? Men hur ska man kunna utreda något sånt...? Svårt att tänka kring detta.

    Hoppas att din återföring blir av! Det verkar hoppfullt.


    Den där ovissheten är jobbig. Kan ju vara något med äggskalet och att spermierna har svårt att ta sig igenom det. Genom att göra icsi får ni ju fler svar. Vi hoppas på att det funkar bättre då! Överaktivt immunförsvar utreds nästan inte i Sverige tyvärr. Då får ni söka er utomlands. Men det låter inte som om det skulle vara problemet. Om ni måste utreda vidare kommer de säkert kolla mer på spermierna också. Även de kan se bra ut men visa sig inte vara det vid vidare utredning.
  • Clemmentina
    Blomman2020 skrev 2020-05-19 19:42:59 följande:

    Den är beräknad till mitten av nästa vecka, jag ska inte stimulerad har de sagt så antar att det är därför det kan finnas en chans att komma intill! Vore skönt att få ha testat återföring en gång innan sommaren! Men det vill ju självklart alla så vi får hoppas att de kan klämma in alla som blivit påverkade innan sommaruppehållet!


    Trädet91 skrev 2020-05-19 20:55:18 följande:

    Min ägglossning är också beräknad till mitten av nästa vecka om allt går som planerat. Förra menscykeln verkade den utebli. Håller med om att det hade varit så skönt att få försöka med en återföring innan semesteruppehållet. Håller tummarna får oss alla!


    Håller tummarna för både ägglossning och att det finns tid för återföring!
  • Clemmentina
    Madrilj skrev 2020-06-03 15:12:33 följande:

    Hej! Hur går det för er alla?

    Jag håller på att ta ägglossningsstickor för tillfället, så hoppas på en smiley snart så jag kan ringa in och förhoppningsvis få tid för återföring.

    Hoppas som ni på återföring innan sommaren!

    Stimulerad cykel, vad innebär det? Min mens är lite oregelbunden också men har inte fått info om något sådan.


    Du får berätta hur det går! När borde du få ägglossning? Håller tummarna!

    Jag tar sista Provera-tabletten imorgon som sen ska ge mig en blödning. Därefter börjar jag med Progynon som ske byggs upp slemhinnan. Detta istället för att vänta in egen ägglossning som är osäkert om jag får då min cykel är oregelbunden.
  • Clemmentina
    Madrilj skrev 2020-06-03 16:23:44 följande:

    Enligt min app på lördag men det kan variera något ????

    Jaha okej då förstår jag! Hoppas det kommer fungera bra ???? jag blev väldigt orolig att jag skulle ha missat att börja med några mediciner så fick kolla igenom papperna fort när jag såg att ni skrivit om det. Men jag hade inte missat något som tur var, för det hade inte varit kul att göra en sån tabbe i detta skedet!


    Då är det inte långt kvar för dig! Spännande :) Har man en regelbunden cykel/egen ägglossning brukar de försöka göra återförandet i naturlig cykel. Skönt att slippa en massa mediciner!
  • Clemmentina
    Blomman2020 skrev 2020-06-03 20:19:54 följande:

    Hej! Jag fick ägglossning som planerat och har nu fått tillbaka en blastocyst! Det är min första återföring och känns skönt att få vara en ruvare för första gången! Så för dig clemmentina så är det nog större chans att allt går enligt plan! Känns ju surt om dem skulle neka när du faktiskt måste stimuleras!

    För mig så dog en blastocyst vid upptining, den andra klarade sig med 80% överlevande celler. Det blev jag lite förvånad över när jag läste min journal! Jag trodde att alla celler alltid överlevde, någon som vet?


    Åh vad roligt att du är ruvare för första gången! När fick du testdag? Du får uppdatera hur det går. Tråkigt att den ena inte klarade upptining. Att de inte ska klara just upptiningen oroar mig verkligen. Aldrig hört om att 80 % av cellerna överlever heller. Trodde som du att alla överlevde. Men det är säkert i som ordning!

    Hoppas du har rätt och att vi inte nekas. Börjar få mensvärk nu så blödningen borde komma inom ett par dagar. Men det vore bättre om den kommer i nästa vecka eftersom chansen till återföring är större då enligt bm jag pratade med!
  • Clemmentina
    Trädet91 skrev 2020-06-04 19:13:35 följande:

    Hej!

    Igår hade vi vårt första fet av en blastocyst i naturlig cykel. Blev lite paff över hur fort allting gick, tror att jag gick ifrån kliniken redan efter 15min! Allt gick bra men fick knapp någon information. Om jag minns rätt är det dags att testa dag 12, kan det stämma? För på Sahlgrenskas hemsid står det dag 17.

    Känns konstigt att ruva, jag som alltid är så pessimistisk förväntar mig ingenting så försöker leva på som om ingenting har hänt. Om det inte går vägen har vi två djupfrysta blastisar kvar.


    Så roligt! Håller tummarna! :) Står 12 dagar efter återföring i mina papper.
  • Clemmentina
    Trädet91 skrev 2020-06-05 17:54:09 följande:

    Då stämmer det med 12 dagar! Tror att jag missuppfattade personalen vid återföringen och trodde att dagen för återföringen räknades som rd1 men det är ju först dagen efter som är rd1.

    Hoppas att din blödning kommer igång snart så att ni får börja med återföringen så snart som möjligt :)


    Ja precis, rd1 är dagen efter återföringen.

    Nu är min blödning här och jag började med Progynon igår. Den kom lite tidigare än jag trodde men hoppas vi får tid för återföring ändå.
  • Clemmentina
    Blomman2020 skrev 2020-06-13 10:44:08 följande:

    Idag är min officiella testdag på ruvardag 12, det visade positivt och gravid 2-3 veckor! Ser också ut som hcg nivån ökar sakta men säkert! Känns verkligen overkligt! Jag var helt inställd på att första inte skullle funka och att det är ett test! Det är ju en lång väg kvar och jag tror nog inte jag kommer inse förrän vi ser om första Ultraljudet är ok! Men detta är ju ett steg i rätt riktning :)


    Åh vad roligt! Grattis :)
    Madrilj skrev 2020-06-13 13:57:04 följande:

    Jättestort grattis! Vilken fantastisk känsla det måste vara :D hoppas allt kommer gå bra för er!

    Jag är jätteglad för jag fick göra min återföring så jag är nu ruvare för första gången och längtar tills jag får testa också. Helt plötsligt går ju tiden hur långsamt som helst!


    Spännande! När är din testdag? :) Håller tummarna!

    Jag har tid bokad för återföring nästa vecka. Så nervös!
  • Clemmentina
    Blomman2020 skrev 2020-06-15 23:00:55 följande:

    Ja vi fick tid den 3 juli, så det är med 3 dagars marginal vi hinner med! Men jag tänker att dem säkerligen måste göra ultraljud ändå under semestern? Eller så kanske dem göra ultraljud i vecka 7 på endel också! Hur har det gått med testet på testdagen? Dem sa till mig att jag inte skulle göra något mer test nu! Jag planerade att göra ett för att se så det går till 3+, men det sa hon Nej till då man inte kunde lita på indikatorn på testerna!


    Precis så! Kommer aldrig våga lita på CB med veckoindikator. Fick iofs missfall när vi gjorde vårt första ivf-försök men mådde så otroligt dåligt när jag inte fick ökning på CB-testen. Det finns så mycket att oroa sig för ändå! Skönt att ni hinner med första ultraljudet innan semestern.
Svar på tråden Nedfrysta embryon på grund av Covid-19