• AndreaBD

    Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?

    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 23:03:59 följande:
    Jag har uttryckt klart och tydligt sedan start att jag tycker det är fel att inte rekommendera munskydd! Särskilt inom vissa yrken och situationer.
    Okej, kanske utgick jag ifrån att du måste själv se bristen på logik där. Vad man vet gör det ingen nytta, men du vill att man rekommenderar det. Man behöver ju inte heller rekommendera det, folk kan använda det ändå, men du vill ändå att man ska rekommendera det... 

    Förresten - det märks att det är samma person med samma märkliga resonemang, även om du skriver med fyra olika nicks. 
  • AndreaBD
    Anonym (Carl) skrev 2020-05-20 23:28:28 följande:
    Ja och skönt att se att du argumenterar artigt I ditt inlägg, uppskattar det. Jag tror folk blir vilseledda med ordet ?lockdown?, det får folk att tro att andra länder som har något sådant som en del kallas ?lockdown? gör som i Wuhan typ. Själv tror jag lite mer restriktioner hade gjort susen i sverige och sparat människoliv. Vill man kalla det lockdown, regler, rekommendationer, begränsningar, who cares. Du skriver att experternas och din uppskattning är att lockdown inte är värt det. Beror väl på vad de och du menar med lockdown, men är inte de experter som rekommenderat och installerat denna ?lockdown? i andra länder då....? Eller är Sveriges experter bara bättre än alla andra experter? Inte för att starta krig här, men jag menar, jag tror varje land gör enligt de bästa experternas råd, tyvärr är det ju inte så entydigt att det finns experter som understöder allt sverige gör, och så finns det patrask i andra länder som gör dumheter. Men vi får räkna kistorna om ett par år som sagt... :)
    Jättetrevligt. Men du är samma person med fjärde nicket och du blir alltid mindre trevlig med tiden. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-21 08:56:52 följande:
    Detta handlar nog om populismen, den är ofta vag men alltid klagande oavsett vad man pratar om.
    Du menar typ... .att det är en slags inställning att det alltid är bra att klaga och vara emot saker?
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-21 11:24:10 följande:

    Jag tror vi har med populister och göra, som inte har ett direkt intresse vad vi gör.
    Och skapa poänger i politiskt syfte, än se


    Visst..
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-21 12:45:47 följande:

     Borde inte alla andra länder som rekommenderar eller kräver munskydd få betydligt ökad smittspridning då? I majoriteten av länderna är det krav med munskydd på publika ställen, där det är svårt med avstånd. Asien borde vara särskilt drabbat.


    Är det så att majoriteten kräver det? Jag vet bara att man gör det nu i Tyskland. Vilka andra länder gäller det då? 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-22 15:25:41 följande:
    Nu är inte jag så intresserad av en nedstängning av Sverige idag. Men då du upprepar så ofta att ekonomin dödar, tycker jag att du borde läsa vad denna Svenska nationalekonom anser om saken.

    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/kritiken-strategin-kan-vara-dalig-for-ekonomin/
    Det låter ganska osannolikt, tycker jag. Jag menar, det är klart att ekonomin lider även utan nedstängningar, men det borde ju ändå vara värre om folk stannar hemma. 

    Sedan finns det alltid några som gynnas av katastrofer. Det var redan så med pesten. Och framför allt blir det förstås en positiv utveckling EFTER krisen. Men man kan ju inte få bort att man förlorar mycket pengar, välstånd och någonstans måste ju alla länder spara in pengarna igen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-22 18:34:03 följande:

    Ja, vad vet jag?

    Är inte utbildad ekonom eller nationalekonom, så jag känner mig inte motiverad att bevisa eller motbevisa hans kunskap inom sitt område. Den verkar vara rätt gedigen?


    Jag har en förälder som arbetat som ekonom, men det känns inte tillräckligt för mig att tro att jag har kunskap nog för att uttala mig om han rimligen har rätt eller fel.


    Men du gör bedömningen att han har fel, för att du har en gedigen erfarenhet inom området? Eller för att du hoppas att han har fel?

    Jag tycker inte att man ska förkasta allt som går emot ens världsbild, även om jag i detta fall hoppas att han åtminstone har marginellt fel/rätt i just denna fråga.


    Vad jag försökte förmedla är att allt inte är så svart/ vitt, så det kanske inte så enkelt som att bara använda sig av fler skulle dö vid en nedstängning, som ett stående argument, Det kan visa sig vara helt fel ( eller helt rätt) och därför behövs olika perspektiv på saker. För det är ganska tröttsamt att höra, vare sig man är för eller mot nedstängning, detta tvärsäkra uttalande att fler skulle dö.

    Med det sagt så är jag i själva frågan varken för eller mot, då jag tror att tiden redan runnit ut. Jag är däremot öppen för att jag kan ha fel i det med.


     


    Äsch, försök inte. Du ställer in en länk med en åsikt som låter helt ologiskt, men du är absolut neutral? Nej, jag har inte påstått att jag vet heller. Jag säger bara att det låter mot all logik.
  • AndreaBD
    Anonym (ja) skrev 2020-05-25 18:13:02 följande:
    Ungefär lika logiskt som att påstå att vi har rätt strategi trotts världssämst resultat i nuläge enbart baserat på en vag/irrationell förhoppning/tro/gissning/spådom om att det kommer "jämna ut sig i framtiden"?

    Med tanke på hur din egen logik funkar så vet jag inte om du är rätt person att avgöra om logik är rätt eller fel.
    Låter det logiskt att ekonomin skulle lida mer om man INTE stänger ner samhället??? Att det inte är logiskt skulle väl vem som helst hålla med om. 

    Sedan går det inte att koppla ihop det med vad man tror är rätt strategi. Det beror på många olika faktorer. Varken FHM eller jag påstår att vi vet. Men man kan ju bara agera efter det man vet NU. Det man inte vet än, det kan man inte heller ta hänsyn till (i regel).
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-22 18:57:42 följande:

    Jag försökte inte övertyga dig om något vad jag vet? Det var endast ett svar till Klybans stående argument om att fler skulle dö.

    Du är fri att lyssna på vad du vill och du behöver inte övertyga mig om något. Det var trots allt du som började debattera med mig igen trots att jag inte vänt mig till dig? 


    Du kanske borde övertyga ekonomen om att du vet bättre och att han saknar logik. Varför hoppar du på mig om vad han påstår? Är det jag som ska övertygas att han har fel?


    Jag menade absolut inte hoppa på dig. Det var mer en sån "jag orkar inte gå in i det så djupt nu heller". Det finns ju inte heller något sätt att veta. Det var bara min spontana reaktion, att det låter ologiskt. Inget mer. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-25 19:34:27 följande:

    Vi har dock ett socialtskyddsnät i Sverige, i ett sådant kommer färre dö i en ekonomisk kris mot en hel del andra länder som mer eller mindre lämnar sina medborgare åt sitt öde.

    Dock vet vi att folk dör i den vårdkö av operationer som nu sker, men frågan är om det ens går undvika när sjukvården går på knäna redan med COVID-19.
    Och om man som populist ska utnyttja den, ja, då finns ju bara höjd skatt och sånt vill dom inte ha.


    Det är inte så direkt folk skulle dö. Men då kan några begå självmord, andra hamnar snett med droger eller kriminalitet och dör i samband med det. Ännu andra får cancer pga försämrade livsvillkor, några blir deprimerade och överviktiga och rör sig för lite och dör tidigare då. Det blir ganska många till slut. Plus folk i u-länder som inte får tillräckligt med pengar ifrån Sverige....  
Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?