• Anonym (Kvinnan)

    Partner som lägger sig i ens klädsel..

    Påbörjar inlägget med att jag VET att i de allra flesta förhållanden så lägger man sig inte i den andres klädsel, jag vet det.

    Men jag undrar om det finns kvinnor här vars män bestämt/försökt bestämma över er klädsel och hur ni isåfall löst problemet tillsammans/hur du själv tagit tag i problemet? Har det kunnat lösas ens på ett vettigt sätt eller är det bara att bita i det sura äpplet (om det är uteslutet att lämna, menar jag)? Skulle uppskatta råd (förutom att lämna, återigen).

  • Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..
  • Gena
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 12:58:12 följande:
    Hon kommer återigen alltid ha med honom att göra oavsett om jag lämnar eller inte. I värsta fall kanske han tar med henne till hemlandet om han skulle bestämma sig för att flytta dit och uppfostra henne där istället.

    Jag vet vad som är bäst för min dotter och det är att jag själv, samtidigt som jag är gift med hennes pappa, kan vara ett stöd åt henne när hon blir äldre.
    Du kan inte vara ett stöd, eftersom det inte är du som bestämmer hemma. Du är vuxen och låter någon annan bestämma över dig. Hon kommer att lära sig att det är OK.
  • Anonym (Kvinna)

    Jag tycker att det finns fler beklämmande punkter. Du är under 25 och ni har varit tillsammans i 9 år och gifta i 6. Hur gammal är din man? Dessutom är det ju vanliga kläder du ska ha.

    Då har jag själv sagt åt min mamma att ta på sig mer kläder, då hon vid 55 års ålder tyckte att hon fått fin kropp efter viktnedgång och tänkte ha en klänning utan ärmar som slutade ovanför knäna vid en begravning i kyrkan. Samma klänning hade däremot funkat på fest/middag eller annat tillfälle.

  • Anonym (ddd)

    TS, en man som försöker bestämma vad partnern ska ha på sig, samt kallar lättklädda kvinnor för horor, är ingen fin man. Men jag fattar att det är normalt i er kultur och du skriver att du inte vill ha någon annan typ av man. Då får du väl bita i det sura äpplet. Tycker synd om dottern bara. Även om hennes pappa alltid kommer att vara hennes pappa, slulle hon ha större chanser till självbestämmande och annan input om hon bara delvis växte upp med honom.

  • Anonym (ddd)

    Dessutom har en sådan man bosatt sig i fel land. Snacka om att inte ha anpassat sig.

  • Anonym (Kvinnan)

    Jag förstår att ni inte förstår varför jag är kvar, men så är det med mycket. Man behöver inte förstå allt. Jag har valt att acceptera detta och skulle uppskatta om ni kunde respektera det (även om jag såklart uppskattat era svar i tråden).

    Har redan fått tips i tråden som jag tänkt testa. Jag och mannen har bestämt oss för att leta efter kläder tillsammans som han anser är täckande så slipper det bli konflikter mer angående detta. Så rensar jag min nuvarande garderob och köper nytt istället.

    Men som sagt, tack så mycket för alla svar och tips som jag fått.

  • Nimzay
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-24 08:44:04 följande:
    Jag klär mig gärna i typ tröja, jeans/byxor och en lång kofta som slutar till typ knäna. Men då klagas de på att underlivsområdet syns, försöker jag täcka det med koftan så klagas det på att rumpans form syns och får höra "Tycker du verkligen det här är en okej klädsel? Bara horor går runt så". Ger upp och tar på mig en långklänning, ej tajt utan pösig. Då klagas det på att man kan se min rumpa pga vinden, så får ha en tjock ful kofta ovanpå så jag ser ut som en soptipp på gatan, och får gå runt och hålla i skiten hela tiden så att vinden inte ska göra så att min rumpa syns ändå. Ibland vet jag inte själv vad han vill, ofta är allt fel fel fel.

    Ja jag tar ju upp att jag inte tycker de är fina eller bekväma men får "Jo de är visst fina" som svar.

    Men tack för tips, kanske kan köpa mer kläder som vi båda kan kompromissa om så kan det funka bättre. Har hittills mest varit problem med kläderna jag redan har så vi får se. Tack som sagt.
    Men ja absolut, det tycker jag ni kan börja med att prova;) - att köpa lite nya kläder till dig, som ni båda kan kompromissa om. I alla fall som en slags del av en lösning på problemet.

    Tänker liksom lite att det kanske skulle kännas åtminstone en aning mer bekvämt, fint, praktiskt etc - med kläder som redan från början i sig själv har en bättre funktion att täcka mer än dem du redan har, än vad det är nu när du typ får skapa nån slags vad man nu ska kalla det...typ..."primitiva lösningar" med dem du redan har. Alltså jag tänker att du kanske i alla fall skulle kunna slippa behöva känna dig som en vandrande "soptipp", ifall du köper något som är tillräckligt täckande i sig själv, utan att man behöver bylta på en massa lager på lager, samt som du alltså då dessutom förhoppningsvis tycker att är hyfsat fint. 

    Finns ju exempelvis en del styva, tunga kappor som man kan ha som kroppens former inte syns speciellt mycket i, kanske det hade kunnat vara ett alternativ? Typ med lång klänning under...? Eller kanske till och med enbart jeans under ifall det är en lång kappa. Fast blir väl kanske lite väl varmt just när det är vår/sommar att gå omkring i tunga, styva kappor, men i alla fall när det inte är speciellt varmt tänker jag att detta kanske hade kunna vara ett fungerande alternativ.

    När det är väldigt varmt vet jag däremot inte riktigt vad som skulle kunna passa, men någon slags riktigt tunt men samtidigt ändå rymligt och icke åtsittande klädesplagg, som du samtidigt hade tyckt varit hyfsat fint och bekvämt, hade ni kanske kunna hitta ifall ni letar runt lite.

    Sen finns väl vissa typ...dräkter eller vad man nu ska kalla det? (typ lite blandning mellan kappa och klänning) som man kan ha, som är rätt täckande över kroppens former och så, och såna kan ju vara rätt fina tänker jag, och är ju kanske inget man precis bylsar på sig massa koftor ovanpå. Kanske en aning tunnare än kappa tänker jag också, ifall kappa känns för varmt i nuläget pga årstiden, fast dock vet jag ju inte hur pass varma såna "dräkter" är heller, men kanske kan finnas i iallafall något material som inte är jättevärmande eller jättebökigt och jätteklumpigt etc.

    Jag tänker också lite; det finns möjligen ingen ni känner som är bra på att sy kläder? För i så fall hade ni ju kanske själv kunnat köpa ihop lite fina tyger som ni gillat, och sen kunnat låta denna person sy lite kläder av, som ni själva kunnat vara med och utformat efter egna önskemål, dvs som du hade kunnat vara med och ha önskemål så att det blev en hyfsat fin, bekväm och praktisk modell på kläderna, medan din man hade fått tycka till angående vad för modell som hade varit tillräckligt anständig och täckande enligt honom......och i och med detta hade då den som sytt kläderna kunnat justera dem lite efter arbetets gång (allltså i och med med att du provat dem några gånger under arbetets gång) utefter dina och din mans önskemål. Eller finns det kanske någon bra sömmerska nära där ni bor...?

    Sen tänker jag även att ifall ni nu typ ska titta på kläder tillsammans (och/eller köpa tyger och låta någon sy till dig), skulle detta kanske kunna vara ett bra tillfälle att fråga honom, vad det egentligen är för slags kläder han vill att du ska ha, typ be honom att tänka efter, och sen säga tydligt vad det är han menar att han vill, så att du typ kan få en uppfattning av det och därmed förhoppningsvis slipper känna att det blir fel fel fel hela tiden.

    Fast måste nog samtidigt säga att jag blir rätt bekymrad nu när jag fått en tydligare bild av det hela, för måste nog säga att detta låter värre än jag trodde först. Alltså till exempel att du ska behöva gå och hålla i dina kläder pga vinden, tycker jag låter väldigt jobbigt och inte riktigt okej, men kan ju dock kanske bli aningen bättre ifall ni fixar nya kläder med bättre täck-funktion till dig.

    Men måste nog ändå säga att jag för min del tycker han verkar blivit en aning desperat vad, gäller detta ifall han vill att du ska gå omkring och HÅLLA I dina kläder, för att din kropps former inte ska synas. Sen tänkte jag väl mig dessutom att det var nånting i stil med kläderna på den bild som nån postade i tråden han ville du skulle ha (bortsett från ansiktet typ), och hade det varit så hade det varit en sak liksom, men att han skulle tycka att man ser för mycket former även i dessa kläder tycker jag helt ärligt verkar rätt illa. Man måste ju trots allt få finnas och existera i den kropp man har tänker jag.

    Kan faktiskt för min del inte erinra mig att jag någonsin sett en kvinna med kurvig kropp, som varit klädd på så vis att man inte alls kunnat ana minsta spår av hennes kropps former. Utan vad man än har för kläder så kan man ju liksom helt enkelt ana lite av bröst, rumpa osv när man rör sig och det blåser. Är ju liksom bara så helt enkelt. Går ju liksom bara inte att TROLLA BORT delar av sin kropp med kläder.

    Detta är kanske helt enkelt något du får försöka förklara för din man; dvs att du helt enkelt INTE KAN trolla så att dina former inte syns med hjälp av kläder. Samt även försöka förklara för honom att du tycker det är väldigt jobbigt att gå omkring och känna att du måste hålla i dina kläder och så, för om jag ska säga min mening tycker jag verkligen inte att det verkar rimligt eller sunt att du ska behöva göra det(gå omkring och hålla i dina kläder alltså), så det tycker jag du bör försöka förklara bestämt för honom att du inte vill.

    Kanske kan du även, när du försöker förklara detta: visa lite bilder, filmklipp eller dylikt, på kvinnor som bär väldigt täckande kläder, och då försöka visa och poängtera att dessa ser man ju faktiskt formerna på i viss mån, dvs man KAN HELT ENKELT INTE trolla bort sin kropps former. Kanske kan du fråga honom om han verkligen tycker att dessa kvinnor (alltså på bilder, filmklipp etc) klär sig horigt pga av att deras former till viss del går att ana när de rör sig osv. Eventuellt kan du kanske även be honom att visa bilder eller liknande, på vad för typ av kläder det på ett ungefär är han menar att han vill du ska ha, så att du har något att gå efter ifall du ska leta efter kläder och så, samt dessutom så att han själv för fundera lite på vad han menar.

    Jag tänker även lite, att då när du försöker förklara att du helst vill ha de kläder som du redan har och för egen del trivs i, men som han kallar horiga - har du då försökt rikta in dig mer på det här med att du tycker de kläder som duger enligt hans kläd-idéer känns just obekväma? Alltså jag menar om du riktar in dig mer på det där med att de känns obekväma eller klumpiga etc, när du försöker förklara att du inte känner dig bekväm med att han har såna bestämda kläd-åsikter, kan han ju kanske inte bara svara nåt i stil med "jo de är fina", om du försöker förklara att du tycker de kläder han förespråkar är obekväma eller bökiga att gå omkring, i på samma sätt som om du riktar in det på att de inte är fina. Så det skulle du kanske kunna prova med...

    Men som sagt tycker jag ju hursomhelst att detta verkligen verkar en aning bekymmersamt, nu när du berättat lite mer, och jag tänker lite att han kanske har problem med svartsjuka eller nåt sånt, med tanke på att det verkar så extremt viktigt för honom att folk inte får se minsta lilla aning av din kropps former. Så detta kanske är någon slags problem med undermedveten osäkerhet/dåligt självförtroende han har som han skulle behöva hjälp med eller nåt. Jag tänker härmed lite att han kanske skulle behöva gå till nån slags terapeut eller nåt, som kan det här med svartsjukeproblem, och typ gå i nån slags behandling för sin svartsjuka eller typ nåt sånt. Tänker då att det kanske hade kunnat vara en manlig terapeut i så fall, dvs ingen kvinna som klätt sig som en hora, och som bara han själv skulle gå till, alltså bara han själv, inte du. Men jag vet inte, blir kanske inte så lätt att över tala honom till detta, fast kanske kan du försöka...?

    Jag tänker dessutom, nästan först och främst egentligen, skulle kanske du behöva prata med någon typ professionell/kunnig/erfaren som verkligen kan det här med hur man hanterar och bemöter partners med svartsjukeproblem och dylikt. Så kanske hade du kunnat hitta någon sådan att gå och prata med, alltså typ rådgöra med hur du ska gå tillväga med de här problemen i er relation. Kanske skulle du kunna kolla upp om det finns någon sådan för dig att gå och prata med, typ inom psykiatrin eller liknande...? Alltså som endast du själv går och pratar lite med, utan att din man behöver följa med eller ens veta exakt vad du går och pratar om med. Tror du något i denna stilen skulle kunna vara ett alternativ att fundera på...?
  • Nimzay
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 15:10:31 följande:

    Jag förstår att ni inte förstår varför jag är kvar, men så är det med mycket. Man behöver inte förstå allt. Jag har valt att acceptera detta och skulle uppskatta om ni kunde respektera det (även om jag såklart uppskattat era svar i tråden).

    Har redan fått tips i tråden som jag tänkt testa. Jag och mannen har bestämt oss för att leta efter kläder tillsammans som han anser är täckande så slipper det bli konflikter mer angående detta. Så rensar jag min nuvarande garderob och köper nytt istället.

    Men som sagt, tack så mycket för alla svar och tips som jag fått.


    Kan även tillägga att jag inte riktigt håller med de i tråden, som kommer med typ...nästan hetsiga svar om att lämna. Utan jag förstår att du inte riktigt känner att det bara är att lämna eller ens vill lämna, ifall du trivs med honom och kommer bra överens med honom annars förutom just detta med kläderna. Och tycker för min del inte heller du ska rusa iväg och lämna honom, utan jag tycker ni ska försöka lösa det här tillsammans så gott det bara går först och försöka kompromissa så att ni båda blir så nöjda som möjligt. Detta med tanke på att jag förstår det som att er relation fungerar hyfsat bra i övrigt, förutom just detta med kläderna och att han kan vara lite väl bestämd då alltså. Visst kan du kanske försöka hålla det som en viss fundering nånstans i bakhuvudet, att eventuellt lämna honom någon gång i framtiden ifall detta inte alls blir bättre, eller ifall det blir värre och börjar spåra ut totalt, men i nuläget kan jag förstå om det här med att lämna inte känns alls som ett alternativ, samt dessutom att det kanske inte ens känns som en lösning, utan snarare som en början till nya problem att lämna. Så i nuläget tycker jag hur som helst inte du ska lämna honom, utan jag håller med dig i hur du tänker där, och tänker snarare att ni ska försöka lösa det här så gott det bara går först.
  • Anonym (ddd)
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 15:10:31 följande:
    Jag förstår att ni inte förstår varför jag är kvar, men så är det med mycket. Man behöver inte förstå allt. Jag har valt att acceptera detta och skulle uppskatta om ni kunde respektera det (även om jag såklart uppskattat era svar i tråden). Har redan fått tips i tråden som jag tänkt testa. Jag och mannen har bestämt oss för att leta efter kläder tillsammans som han anser är täckande så slipper det bli konflikter mer angående detta. Så rensar jag min nuvarande garderob och köper nytt istället. Men som sagt, tack så mycket för alla svar och tips som jag fått.

    Ska ni leta nya kläder till honom också? Klär han sig täckande nog?
  • GGN
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 15:10:31 följande:

    Jag förstår att ni inte förstår varför jag är kvar, men så är det med mycket. Man behöver inte förstå allt. Jag har valt att acceptera detta och skulle uppskatta om ni kunde respektera det (även om jag såklart uppskattat era svar i tråden).

    Har redan fått tips i tråden som jag tänkt testa. Jag och mannen har bestämt oss för att leta efter kläder tillsammans som han anser är täckande så slipper det bli konflikter mer angående detta. Så rensar jag min nuvarande garderob och köper nytt istället.

    Men som sagt, tack så mycket för alla svar och tips som jag fått.


    Men guuuud... Han betalar i alla fall hoppas jag?
  • Anonym (Ghj)

    Den här tråden blir allt sorgligare ju mer jag läser... Du accepterar alltså att han behandlar dig så här?!

Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..