• Anonym (Kvinnan)

    Partner som lägger sig i ens klädsel..

    Påbörjar inlägget med att jag VET att i de allra flesta förhållanden så lägger man sig inte i den andres klädsel, jag vet det.

    Men jag undrar om det finns kvinnor här vars män bestämt/försökt bestämma över er klädsel och hur ni isåfall löst problemet tillsammans/hur du själv tagit tag i problemet? Har det kunnat lösas ens på ett vettigt sätt eller är det bara att bita i det sura äpplet (om det är uteslutet att lämna, menar jag)? Skulle uppskatta råd (förutom att lämna, återigen).

  • Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..
  • Anonym (Kvinnan)
    Nimzay skrev 2020-05-25 15:18:27 följande:

    Men ja absolut, det tycker jag ni kan börja med att prova;) - att köpa lite nya kläder till dig, som ni båda kan kompromissa om. I alla fall som en slags del av en lösning på problemet.

    Tänker liksom lite att det kanske skulle kännas åtminstone en aning mer bekvämt, fint, praktiskt etc - med kläder som redan från början i sig själv har en bättre funktion att täcka mer än dem du redan har, än vad det är nu när du typ får skapa nån slags vad man nu ska kalla det...typ..."primitiva lösningar" med dem du redan har. Alltså jag tänker att du kanske i alla fall skulle kunna slippa behöva känna dig som en vandrande "soptipp", ifall du köper något som är tillräckligt täckande i sig själv, utan att man behöver bylta på en massa lager på lager, samt som du alltså då dessutom förhoppningsvis tycker att är hyfsat fint. 

    Finns ju exempelvis en del styva, tunga kappor som man kan ha som kroppens former inte syns speciellt mycket i, kanske det hade kunnat vara ett alternativ? Typ med lång klänning under...? Eller kanske till och med enbart jeans under ifall det är en lång kappa. Fast blir väl kanske lite väl varmt just när det är vår/sommar att gå omkring i tunga, styva kappor, men i alla fall när det inte är speciellt varmt tänker jag att detta kanske hade kunna vara ett fungerande alternativ.

    När det är väldigt varmt vet jag däremot inte riktigt vad som skulle kunna passa, men någon slags riktigt tunt men samtidigt ändå rymligt och icke åtsittande klädesplagg, som du samtidigt hade tyckt varit hyfsat fint och bekvämt, hade ni kanske kunna hitta ifall ni letar runt lite.

    Sen finns väl vissa typ...dräkter eller vad man nu ska kalla det? (typ lite blandning mellan kappa och klänning) som man kan ha, som är rätt täckande över kroppens former och så, och såna kan ju vara rätt fina tänker jag, och är ju kanske inget man precis bylsar på sig massa koftor ovanpå. Kanske en aning tunnare än kappa tänker jag också, ifall kappa känns för varmt i nuläget pga årstiden, fast dock vet jag ju inte hur pass varma såna "dräkter" är heller, men kanske kan finnas i iallafall något material som inte är jättevärmande eller jättebökigt och jätteklumpigt etc.

    Jag tänker också lite; det finns möjligen ingen ni känner som är bra på att sy kläder? För i så fall hade ni ju kanske själv kunnat köpa ihop lite fina tyger som ni gillat, och sen kunnat låta denna person sy lite kläder av, som ni själva kunnat vara med och utformat efter egna önskemål, dvs som du hade kunnat vara med och ha önskemål så att det blev en hyfsat fin, bekväm och praktisk modell på kläderna, medan din man hade fått tycka till angående vad för modell som hade varit tillräckligt anständig och täckande enligt honom......och i och med detta hade då den som sytt kläderna kunnat justera dem lite efter arbetets gång (allltså i och med med att du provat dem några gånger under arbetets gång) utefter dina och din mans önskemål. Eller finns det kanske någon bra sömmerska nära där ni bor...?

    Sen tänker jag även att ifall ni nu typ ska titta på kläder tillsammans (och/eller köpa tyger och låta någon sy till dig), skulle detta kanske kunna vara ett bra tillfälle att fråga honom, vad det egentligen är för slags kläder han vill att du ska ha, typ be honom att tänka efter, och sen säga tydligt vad det är han menar att han vill, så att du typ kan få en uppfattning av det och därmed förhoppningsvis slipper känna att det blir fel fel fel hela tiden.

    Fast måste nog samtidigt säga att jag blir rätt bekymrad nu när jag fått en tydligare bild av det hela, för måste nog säga att detta låter värre än jag trodde först. Alltså till exempel att du ska behöva gå och hålla i dina kläder pga vinden, tycker jag låter väldigt jobbigt och inte riktigt okej, men kan ju dock kanske bli aningen bättre ifall ni fixar nya kläder med bättre täck-funktion till dig.

    Men måste nog ändå säga att jag för min del tycker han verkar blivit en aning desperat vad, gäller detta ifall han vill att du ska gå omkring och HÅLLA I dina kläder, för att din kropps former inte ska synas. Sen tänkte jag väl mig dessutom att det var nånting i stil med kläderna på den bild som nån postade i tråden han ville du skulle ha (bortsett från ansiktet typ), och hade det varit så hade det varit en sak liksom, men att han skulle tycka att man ser för mycket former även i dessa kläder tycker jag helt ärligt verkar rätt illa. Man måste ju trots allt få finnas och existera i den kropp man har tänker jag.

    Kan faktiskt för min del inte erinra mig att jag någonsin sett en kvinna med kurvig kropp, som varit klädd på så vis att man inte alls kunnat ana minsta spår av hennes kropps former. Utan vad man än har för kläder så kan man ju liksom helt enkelt ana lite av bröst, rumpa osv när man rör sig och det blåser. Är ju liksom bara så helt enkelt. Går ju liksom bara inte att TROLLA BORT delar av sin kropp med kläder.

    Detta är kanske helt enkelt något du får försöka förklara för din man; dvs att du helt enkelt INTE KAN trolla så att dina former inte syns med hjälp av kläder. Samt även försöka förklara för honom att du tycker det är väldigt jobbigt att gå omkring och känna att du måste hålla i dina kläder och så, för om jag ska säga min mening tycker jag verkligen inte att det verkar rimligt eller sunt att du ska behöva göra det(gå omkring och hålla i dina kläder alltså), så det tycker jag du bör försöka förklara bestämt för honom att du inte vill.

    Kanske kan du även, när du försöker förklara detta: visa lite bilder, filmklipp eller dylikt, på kvinnor som bär väldigt täckande kläder, och då försöka visa och poängtera att dessa ser man ju faktiskt formerna på i viss mån, dvs man KAN HELT ENKELT INTE trolla bort sin kropps former. Kanske kan du fråga honom om han verkligen tycker att dessa kvinnor (alltså på bilder, filmklipp etc) klär sig horigt pga av att deras former till viss del går att ana när de rör sig osv. Eventuellt kan du kanske även be honom att visa bilder eller liknande, på vad för typ av kläder det på ett ungefär är han menar att han vill du ska ha, så att du har något att gå efter ifall du ska leta efter kläder och så, samt dessutom så att han själv för fundera lite på vad han menar.

    Jag tänker även lite, att då när du försöker förklara att du helst vill ha de kläder som du redan har och för egen del trivs i, men som han kallar horiga - har du då försökt rikta in dig mer på det här med att du tycker de kläder som duger enligt hans kläd-idéer känns just obekväma? Alltså jag menar om du riktar in dig mer på det där med att de känns obekväma eller klumpiga etc, när du försöker förklara att du inte känner dig bekväm med att han har såna bestämda kläd-åsikter, kan han ju kanske inte bara svara nåt i stil med "jo de är fina", om du försöker förklara att du tycker de kläder han förespråkar är obekväma eller bökiga att gå omkring, i på samma sätt som om du riktar in det på att de inte är fina. Så det skulle du kanske kunna prova med...

    Men som sagt tycker jag ju hursomhelst att detta verkligen verkar en aning bekymmersamt, nu när du berättat lite mer, och jag tänker lite att han kanske har problem med svartsjuka eller nåt sånt, med tanke på att det verkar så extremt viktigt för honom att folk inte får se minsta lilla aning av din kropps former. Så detta kanske är någon slags problem med undermedveten osäkerhet/dåligt självförtroende han har som han skulle behöva hjälp med eller nåt. Jag tänker härmed lite att han kanske skulle behöva gå till nån slags terapeut eller nåt, som kan det här med svartsjukeproblem, och typ gå i nån slags behandling för sin svartsjuka eller typ nåt sånt. Tänker då att det kanske hade kunnat vara en manlig terapeut i så fall, dvs ingen kvinna som klätt sig som en hora, och som bara han själv skulle gå till, alltså bara han själv, inte du. Men jag vet inte, blir kanske inte så lätt att över tala honom till detta, fast kanske kan du försöka...?

    Jag tänker dessutom, nästan först och främst egentligen, skulle kanske du behöva prata med någon typ professionell/kunnig/erfaren som verkligen kan det här med hur man hanterar och bemöter partners med svartsjukeproblem och dylikt. Så kanske hade du kunnat hitta någon sådan att gå och prata med, alltså typ rådgöra med hur du ska gå tillväga med de här problemen i er relation. Kanske skulle du kunna kolla upp om det finns någon sådan för dig att gå och prata med, typ inom psykiatrin eller liknande...? Alltså som endast du själv går och pratar lite med, utan att din man behöver följa med eller ens veta exakt vad du går och pratar om med. Tror du något i denna stilen skulle kunna vara ett alternativ att fundera på...?


    Tack för klädtipsen, ska absolut kolla vidare så hittar jag förhoppningsvis bra kläder. Även fråga honom säkert vad han vill så han inte ändrar sig efter inköp.

    Ja jag har berättat att det är omöjligt att täcka former helt och hållet men han förstår inte. Hävdar att "allt" syns eller att man ser när min rumpa rör på sig när jag går.

    Han är absolut svartsjuk men inte "Min fru kommer säkert vara otrogen"-svartsjuka utan mer "Ingen man får kolla på min fru"-svartsjuka, som är vanligt i vår kultur.

    Så terapeut är inte nödvändigt, dessutom hade han verkligen inte gått till en "hallick" för tips (hallick - en man som inte bryr sig om hur hans kvinna klär sig).

    Jag vågar dessutom inte prata öppet om det och speciellt inte med någon insatt eftersom jag har ett barn. Är orolig för att socialen tvingar mig välja mellan båda.

    Men det är skönt att kunna skriva här lite iallafall.
  • Jemp
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 10:33:03 följande:

    Jag är tacksam för alla kommentarer men har redan sagt att lämna gör jag inte. Har tagit emot andra tips, t.ex prata med honom när han inte är arg vilket jag försökte och nu återstår även att beställa kläder ihop med honom. Så jag tar visst emot tips.

    Jag har själv mina gränser i ett äktenskap och skulle han passera dessa gränser så lämnar jag direkt, nu när han dock inte gjort det så vill jag ändå försöka lösa det istället för att ge upp och lämna.

    Dessutom skulle jag lämna och hitta en ny så kommer han troligtvis vara likadan, antingen lite mindre krav eller lite mer krav. Så vad är skillnaden?


    Jag kan inte förstå att det inte kan vara att passera en gräns att slå dig och att hindra dig att gå ut!?

    Vad har du för gränser?

    Nej, de flesta män i Sverige är inte så.
  • Jemp
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 11:53:09 följande:

    Nej, inte alla eller ens de flesta. Men där jag har min bakgrund och med den kultur jag har så jo, skulle säga de flesta.

    Men det behöver inte vara samma krav för det utan alla män har ju olika syn på vad som är okej.. Jag kanske inte ens får ha jeans av en annan man, som jag kan ha idag, medan den andra kanske är okej med att jag gymmar medan min nuvarande inte tycker det är okej. Förstår du? Varför skulle man chansa? Dessutom när jag redan trivs med min man idag, förutom just som jag skrivit flera gånger att jag tycker det med klädseln börjar bli obekvämt på senaste tiden.


    Får du inte ha jeans för "nästa" man så startar/fortsätter du inte ett liv med den mannen.
  • Nimzay
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 15:46:25 följande:
    Tack för klädtipsen, ska absolut kolla vidare så hittar jag förhoppningsvis bra kläder. Även fråga honom säkert vad han vill så han inte ändrar sig efter inköp.

    Ja jag har berättat att det är omöjligt att täcka former helt och hållet men han förstår inte. Hävdar att "allt" syns eller att man ser när min rumpa rör på sig när jag går.

    Han är absolut svartsjuk men inte "Min fru kommer säkert vara otrogen"-svartsjuka utan mer "Ingen man får kolla på min fru"-svartsjuka, som är vanligt i vår kultur.

    Så terapeut är inte nödvändigt, dessutom hade han verkligen inte gått till en "hallick" för tips (hallick - en man som inte bryr sig om hur hans kvinna klär sig).

    Jag vågar dessutom inte prata öppet om det och speciellt inte med någon insatt eftersom jag har ett barn. Är orolig för att socialen tvingar mig välja mellan båda.

    Men det är skönt att kunna skriva här lite iallafall.
    Yes, förhoppningsvis hittar ni ju kläder som känns någorlunda okej enligt er båda. ;)Och det kan ju iaf vara en bra början till en lösning tänker jag.

    Och okej, låter ju verkligen jobbigt det där med att han ej förstår/tar till sig att man inte kan täcka former helt och hållet. Vet inte riktigt hur du ska göra med det då, försöka stå på dig och förklara igen eller nåt, idk...Men var ju lite här jag tänkte att bilder, klipp, teve etc möjligen kanske skulle vara till hjälp, att helt enkelt visa honom bilder etc på andra kvinnor än du med mycket täckande kläder på sig, och försöka poängtera och förklara att dessa kvinnor syns faktiskt formerna på till viss del, och det är helt enkelt bara så det är, dvs man KAN INTE täcka former till hundra procent, så är det bara. Eller kanske lite diskret försöka "visa honom" andra kvinnor ni ser ute i samhället när ni är ute, som har rätt täckande kläder på sig, och därmed försöka visa/poängtera/förklara att dessa ser man ju faktiskt kroppens former på till viss del - alltså man ser inte alls men vissa vaga aningar av kroppens former får man ju faktiskt helt enkelt. 

    Och det där med att man "ser allt" som han kallar det, eller att man ser din rumpa röra sig när du går, antar jag att med stor sannolikhet är något som sitter i hans eget huvud. För har man inte superåtsittande kläder kan man ju omöjligt se "allt" tänker jag, och det är ju något du hade behövt få honom att förstå på nåt sätt - alltså att detta nog till stor del sitter i hans eget huvud, men exakt hur vet jag tyvärr inte...

    Jo jag förstod att det var nåt sånt, alltså typ "ingen annan får titta på min fru"-svartsjuka, vilket säkert kan vara fint på ett sätt, så länge det inte går till desperat överdrift och blir osunt typ. Och gällande din man verkar det ju tyvärr ha börjat gå lite till osund överdrift eftersom han verkar ha blivit...typ rätt desperat, gällande det här med dina kläder och så. Vet inte riktigt vad man kan göra åt det, men kanske kan du försöka prata med honom att det ju trots allt är så mycket av dig bara han får se. Typ att det är bara han som får se dig riktigt lättklädd, bara han som får se dig i underkläder, bara han som får se dig i åtsittande jeans utan lång kofta över, bara han som får se dig helt utan kläder etc, alltså få honom att tänka på att det ju trots allt bara är han som får se hur du verkligen ser ut, och att andra människor ute i samhället ju trots allt bara får se små aningar av dina former. Kanske skulle det vara ett alternativ, att försöka prata och resonera så med honom...?

    Sen tänkte jag även lite, att ifall du skulle känna att du vill prata med någon om detta: du skulle inte kunna prata med dina systrar om det här? (såg att du nämnde att du hade två systrar) Alltså ibland kan det ju kanske vara skönt att prata om sånt som känns jobbigt med någon, även om denne kanske nödvändigtvis inte kommer med någon dunderlösning på det hela, så kan det ju ibland bara vara skönt att få prata av sig lite helt enkelt. Och tänkte lite att i och med att dina systrar som jag förstod det klädde sig rätt lättklätt så, borde väl de då vara rätt moderna i sitt synsätt och alltså inte lika typ...gammaldagsa som exempelvis era föräldrar, samtidigt som de ju ändå är från samma kultur som du och därmed kanske kan förstå ditt perspektiv och situation och så bättre än folk som är uppväxta i helt annan kultur. Så kanske skulle du kunna prata om det här med dem...?
  • Anonym (Kvinnan)
    Jemp skrev 2020-05-25 16:21:28 följande:

    Jag kan inte förstå att det inte kan vara att passera en gräns att slå dig och att hindra dig att gå ut!?

    Vad har du för gränser?

    Nej, de flesta män i Sverige är inte så.


    Otrohet tillexempel tycker jag är vidrigt, hade aldrig accepterat det. Medan många andra kvinnor förlåter och ingen säger åt kvinnan någonting eftersom det är upp till henne vad hon vill, men när min man tycker att jag ska klä mig täckande så måste jag lämna direkt, istället för att försöka lösa det med honom. Skumt.
  • Jemp
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 12:58:12 följande:

    Hon kommer återigen alltid ha med honom att göra oavsett om jag lämnar eller inte. I värsta fall kanske han tar med henne till hemlandet om han skulle bestämma sig för att flytta dit och uppfostra henne där istället.

    Jag vet vad som är bäst för min dotter och det är att jag själv, samtidigt som jag är gift med hennes pappa, kan vara ett stöd åt henne när hon blir äldre.


    Ett välmenat råd: kolla upp vilka rättigheter du har som mamma!

    Nej, din man ska inte kunna ta med sig barnet utomlands hur som helst. Nej, din dotter ska inte tvingas ha honom som en stor del av sitt liv om hon far illa av det. (Fara illa: begränsa umgänge, klädsel, bli kallad hora, oro för att bli kidnappad från sin mamma...)

    Även här kan du säkert få råd av en kvinnojour.
  • Bjoer
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 00:53:56 följande:
    Jag förstår redan det.

    Jag får ångest för att ni missförstår allt jag skriver och tolkar allt värre än vad det faktiskt är.
    Fast jag undrar om folk verkligen tolkar saker värre än det är eller om det är du som försöker släta ut problemen? Titta på vad du skriver. Du får inte klä dig det minsta lättklätt och gör du det ändå är det risk att han tar till våld. Hur är det inte hedersförtryck? Hedersförtryck börjar liksom långt innan någon blir mördad. Du måste börja stå upp för dig själv så att när din dotter hamnar i tonåren är detta inte ett problem. Annars kommer hon drabbas av det här och det kommer inte vara snyggt, för hej trotsålder, föräldrauppror vilket leder till misshandel när hon klär sig "fel". Jag kan inte garantera att det blir så men det är en reell risk. Allt du skriver är för mig extrema varningstecken på något som eskalerar till kvinnomisshandel. Han hade ju redan slagit dig en gång.

    Sen undrar jag lite, hur gammal är din man? För du var under 25 men ni har varit gifta i 6 år och ihop i 9 år. Det betyder att du var max 18 när ni gifte er. 15 när ni blev ihop.
  • Anonym (Kvinnan)
    Nimzay skrev 2020-05-25 16:26:44 följande:

    Yes, förhoppningsvis hittar ni ju kläder som känns någorlunda okej enligt er båda. ;)Och det kan ju iaf vara en bra början till en lösning tänker jag.

    Och okej, låter ju verkligen jobbigt det där med att han ej förstår/tar till sig att man inte kan täcka former helt och hållet. Vet inte riktigt hur du ska göra med det då, försöka stå på dig och förklara igen eller nåt, idk...Men var ju lite här jag tänkte att bilder, klipp, teve etc möjligen kanske skulle vara till hjälp, att helt enkelt visa honom bilder etc på andra kvinnor än du med mycket täckande kläder på sig, och försöka poängtera och förklara att dessa kvinnor syns faktiskt formerna på till viss del, och det är helt enkelt bara så det är, dvs man KAN INTE täcka former till hundra procent, så är det bara. Eller kanske lite diskret försöka "visa honom" andra kvinnor ni ser ute i samhället när ni är ute, som har rätt täckande kläder på sig, och därmed försöka visa/poängtera/förklara att dessa ser man ju faktiskt kroppens former på till viss del - alltså man ser inte alls men vissa vaga aningar av kroppens former får man ju faktiskt helt enkelt. 

    Och det där med att man "ser allt" som han kallar det, eller att man ser din rumpa röra sig när du går, antar jag att med stor sannolikhet är något som sitter i hans eget huvud. För har man inte superåtsittande kläder kan man ju omöjligt se "allt" tänker jag, och det är ju något du hade behövt få honom att förstå på nåt sätt - alltså att detta nog till stor del sitter i hans eget huvud, men exakt hur vet jag tyvärr inte...

    Jo jag förstod att det var nåt sånt, alltså typ "ingen annan får titta på min fru"-svartsjuka, vilket säkert kan vara fint på ett sätt, så länge det inte går till desperat överdrift och blir osunt typ. Och gällande din man verkar det ju tyvärr ha börjat gå lite till osund överdrift eftersom han verkar ha blivit...typ rätt desperat, gällande det här med dina kläder och så. Vet inte riktigt vad man kan göra åt det, men kanske kan du försöka prata med honom att det ju trots allt är så mycket av dig bara han får se. Typ att det är bara han som får se dig riktigt lättklädd, bara han som får se dig i underkläder, bara han som får se dig i åtsittande jeans utan lång kofta över, bara han som får se dig helt utan kläder etc, alltså få honom att tänka på att det ju trots allt bara är han som får se hur du verkligen ser ut, och att andra människor ute i samhället ju trots allt bara får se små aningar av dina former. Kanske skulle det vara ett alternativ, att försöka prata och resonera så med honom...?

    Sen tänkte jag även lite, att ifall du skulle känna att du vill prata med någon om detta: du skulle inte kunna prata med dina systrar om det här? (såg att du nämnde att du hade två systrar) Alltså ibland kan det ju kanske vara skönt att prata om sånt som känns jobbigt med någon, även om denne kanske nödvändigtvis inte kommer med någon dunderlösning på det hela, så kan det ju ibland bara vara skönt att få prata av sig lite helt enkelt. Och tänkte lite att i och med att dina systrar som jag förstod det klädde sig rätt lättklätt så, borde väl de då vara rätt moderna i sitt synsätt och alltså inte lika typ...gammaldagsa som exempelvis era föräldrar, samtidigt som de ju ändå är från samma kultur som du och därmed kanske kan förstå ditt perspektiv och situation och så bättre än folk som är uppväxta i helt annan kultur. Så kanske skulle du kunna prata om det här med dem...?


    Tack för dina vettiga svar, ska verkligen ta till mig dina tips.

    Och angående mina systrar så är de också begränsade, de får inte heller ha på sig vad de vill. Dock är ju alla män olika och vad som är okej för en man är big no för en annan.

    Men det är okej, jag behöver inte prata med någon, har skrivit dagbok i många många år så det funkar.
  • Nimzay
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 16:37:29 följande:
    Tack för dina vettiga svar, ska verkligen ta till mig dina tips.

    Och angående mina systrar så är de också begränsade, de får inte heller ha på sig vad de vill. Dock är ju alla män olika och vad som är okej för en man är big no för en annan.

    Men det är okej, jag behöver inte prata med någon, har skrivit dagbok i många många år så det funkar.
    För all del, hoppas ni kan finna nån slags lösningar så att det ordnar sig så mycket som möjligt...;)Lycka till! <3
  • Jemp
    Nimzay skrev 2020-05-25 16:26:44 följande:

    Yes, förhoppningsvis hittar ni ju kläder som känns någorlunda okej enligt er båda. ;)Och det kan ju iaf vara en bra början till en lösning tänker jag.

    Och okej, låter ju verkligen jobbigt det där med att han ej förstår/tar till sig att man inte kan täcka former helt och hållet. Vet inte riktigt hur du ska göra med det då, försöka stå på dig och förklara igen eller nåt, idk...Men var ju lite här jag tänkte att bilder, klipp, teve etc möjligen kanske skulle vara till hjälp, att helt enkelt visa honom bilder etc på andra kvinnor än du med mycket täckande kläder på sig, och försöka poängtera och förklara att dessa kvinnor syns faktiskt formerna på till viss del, och det är helt enkelt bara så det är, dvs man KAN INTE täcka former till hundra procent, så är det bara. Eller kanske lite diskret försöka "visa honom" andra kvinnor ni ser ute i samhället när ni är ute, som har rätt täckande kläder på sig, och därmed försöka visa/poängtera/förklara att dessa ser man ju faktiskt kroppens former på till viss del - alltså man ser inte alls men vissa vaga aningar av kroppens former får man ju faktiskt helt enkelt. 

    Och det där med att man "ser allt" som han kallar det, eller att man ser din rumpa röra sig när du går, antar jag att med stor sannolikhet är något som sitter i hans eget huvud. För har man inte superåtsittande kläder kan man ju omöjligt se "allt" tänker jag, och det är ju något du hade behövt få honom att förstå på nåt sätt - alltså att detta nog till stor del sitter i hans eget huvud, men exakt hur vet jag tyvärr inte...

    Jo jag förstod att det var nåt sånt, alltså typ "ingen annan får titta på min fru"-svartsjuka, vilket säkert kan vara fint på ett sätt, så länge det inte går till desperat överdrift och blir osunt typ. Och gällande din man verkar det ju tyvärr ha börjat gå lite till osund överdrift eftersom han verkar ha blivit...typ rätt desperat, gällande det här med dina kläder och så. Vet inte riktigt vad man kan göra åt det, men kanske kan du försöka prata med honom att det ju trots allt är så mycket av dig bara han får se. Typ att det är bara han som får se dig riktigt lättklädd, bara han som får se dig i underkläder, bara han som får se dig i åtsittande jeans utan lång kofta över, bara han som får se dig helt utan kläder etc, alltså få honom att tänka på att det ju trots allt bara är han som får se hur du verkligen ser ut, och att andra människor ute i samhället ju trots allt bara får se små aningar av dina former. Kanske skulle det vara ett alternativ, att försöka prata och resonera så med honom...?

    Sen tänkte jag även lite, att ifall du skulle känna att du vill prata med någon om detta: du skulle inte kunna prata med dina systrar om det här? (såg att du nämnde att du hade två systrar) Alltså ibland kan det ju kanske vara skönt att prata om sånt som känns jobbigt med någon, även om denne kanske nödvändigtvis inte kommer med någon dunderlösning på det hela, så kan det ju ibland bara vara skönt att få prata av sig lite helt enkelt. Och tänkte lite att i och med att dina systrar som jag förstod det klädde sig rätt lättklätt så, borde väl de då vara rätt moderna i sitt synsätt och alltså inte lika typ...gammaldagsa som exempelvis era föräldrar, samtidigt som de ju ändå är från samma kultur som du och därmed kanske kan förstå ditt perspektiv och situation och så bättre än folk som är uppväxta i helt annan kultur. Så kanske skulle du kunna prata om det här med dem...?


    Det du förespråkar heter normaliseringsprocess.
Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..