Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Nykär15 skrev 2020-10-06 22:32:23 följande:
    Men kostar väl inte mer än 300 kr / besök om du gick via regionen?
    Allt gick på fyra besök, så det blev 1200 kr. Ingen jättesumma, men ändå lite av en käftsmäll efter allt det jobbiga. 
  • bananmilkshake
    Nykär15 skrev 2020-10-07 07:17:34 följande:
    Förstår :/ när jag hade MA 2016 så fick jag komplikationer...hade 26 besök...men kom ju fort upp i frikort då men tråkiga pengar förstås. Sen alla mediciner på det innan frikort...

    Hoppas ni snart får glädje med en ny graviditet <3

    Men fy vilken mardröm. :( Usch, jag skulle inte klagat! Jag hoppas detsamma till er! Hjärta

  • bananmilkshake

    Hej igen på er! Usch, känner mig lite nere idag. Jag bearbetade mitt missfall rätt bra och känner mig sällan ledsen ens längre när jag tänker på det. Men nu blev det lite mycket.

    För några dagar sedan råkade mina svärföräldrar beröra missfall på ett lite plumpt sätt (dom vet inte att det hänt oss), ihop med att prata om hur risken för missfall ökar markant efter 35 (jag fyller 35 om bara några månader). Det var verkligen inte menat som elakt eller nåt, men lite okänsligt eftersom det händer så många. Och jag menar, dom vet ju hur gammal jag är. 

    Sen idag hoppade jag in extra på mitt förra jobb och då kom en kollega som uppenbarligen precis gått ut med sin graviditet (jag stod på håll och hörde enstaka ord). 

    Usch. Jag blev ganska deppig faktiskt. Och det slog mig hur många som faktiskt lider i tysthet och hur ofta det här händer, att obetänksamma människor säger saker och inte tänker på att någon kan vara drabbad. Plus att jag är helt säker på att det inte tog sig den här månaden, och jag ser framför mig hur jag blir gravid typ vid 40 och så visar det sig att fostret har Downs och till sist blir vi barnlösa. Gråter

    Hur har ni andra det? 

  • bananmilkshake
    FasterOwe skrev 2020-10-08 20:42:14 följande:
    Jag känner igen mig. Plötsligt är det bebismagar överallt, och det känns som att det är så oerhört lätt för alla andra utom oss.
    Visst känns det så? Samtidigt försöker jag komma ihåg att det inte behöver vara så lätt som det kan se ut utifrån. Dom kan haft missfall dom med! Men ja, visst tär det. 
  • bananmilkshake
    Stabben1989 skrev 2020-10-10 13:30:08 följande:

    Fick konstaterat MA när jag var på VUL i torsdags, började blöda kraftigt senare samma kväll. Mitt andra missfall på raken, hade ett i augusti och sen ett nu. Vi har bestämt oss för att ta en paus nån månad så min kropp och själ får vila lite nu...


    Beklagar. Rynkar på näsan Ta hand om dig! 
  • bananmilkshake

    Hej vänner. Jag plussade imorse! Glad Konstig känsla även om jag visste det innerst inne. Jag hade mitt MA i juni och trodde nästa gång skulle bli ångestladdat, visst finns det i bakhuvudet men inte så illa som jag trodde. 


    Jag hoppas det går bra för er också snart, stor kram! 

  • bananmilkshake
    Nykär15 skrev 2020-10-17 09:55:58 följande:
    Grattis!

    Själv på äl+9 och känns som det blir negativt om några dagar :/
    Tack! 
    Man vet aldrig. Jag hoppas verkligen det blir positivt för dig. <3 
  • bananmilkshake
    Lilja3389 skrev 2020-10-19 13:25:52 följande:

    Varit på återbesök idag, träffa en inte så trevlig läkare. Förra jag träffade va väldigt lätt att prata med och förklarade bra. Denna ville nog mest bara bli klar. Gjorde gyn undersökning och ultraljud. Va någon hinna som skulle gå tillbaka min hade gått tillbaka långt under men ändå skulle hon mäta fram och tillbaka när hon gjorde ultraljud. Är ju inte den trevligaste positionen, när hon kikade frågade hon om jag hade fler frågor. Blev rätt ställd för jag har en del funderingar. Men hon va inte speciellt intresserad. Funderar om man kan ringa sin barnmorska om några dagar? Har lite funderingar inför nästa gång man blir gravid kommer man vilja göra ultraljud tidigare, får man det? Kommer ha svårt att tro de funkat innan man sett de på ultraljud.

    Hur snart efter missfall försökte ni? De rekommenderar vänta en mens men sen? Har ni andra avvaktat en mens och då haft skyddat sex? Hade sex första gången sen missfallet i helgen med kondom. Inte använt kondom på 9 år, va ju lite konstig att använda de. Hur länge har ni andra haft kondom? Känner inte för att skaffa preventivmedel för en kortare tid.


    Usch vad synd att du fick en sån person. :( 


    Ring din barnmorska tycker jag, och få svar på allt du undrar. Vi lät det gå en mens mellan, dels för att läkaren rekommenderade det och också för jag hade nån liten rest som behövde åka ut med mensen. Jag blev gravid igen nu och det är tyvärr mycket oro, vi har bokat ett privat ultraljud, jag tänkte aldrig ens på att det kan vara värt att fråga BM om man kan få ett tidigt, jag får känslan att dom är rätt snåla med det och att man enligt dom bara får stå ut tills rutinultraljudet. :/ 

  • bananmilkshake

    Hej kära ni. Nu är jag tillbaka, nån kanske minns mig, jag hade ett MA i juni, blev gravid i oktober - och nu är jag tillbaka. Det blev alltså ett till MA, fick veta idag. 

    Jag känner mig bara så TRÖTT. Nu börjar hela jävla cirkusen om igen. Orkar inte med all denna väntan. Vänta på nästa undersökning och tabletter, blöda i flera veckor, vänta på mensen, vänta på ägglossning... vänta, vänta, vänta. Gråter

Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet