Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Astriidlind skrev 2020-11-11 19:52:28 följande:

    Jag fick själv ett missfall i 12e veckan under sommaren. Har försökt få barn sen dess men tror kroppen känner av min stress. Men det kommer gå för oss sbart och för er med, det är jag säker på. Tänk såhär.. du kan iallafall bli gravid. Finns vissa som inte ens kan det tyvärr.


    Fy så jobbigt, beklagar att du/ni fick gå igenom det. :( Ja, du har rätt. Mitt i eländet får man ändå försöka hitta ljusglimtar och kämpa vidare.
  • bananmilkshake

    Fy vad sorgligt, Ellilor. Beklagar verkligen. Jag hatar att man liksom aldrig ska kunna känna sig säker?! Inte ens när man sett hjärtslag flera gånger. Så himla orättvist. Stor kram till dig.

  • bananmilkshake
    Ellilor skrev 2020-11-17 12:18:45 följande:

    Tack. Det har varit lite kämpigt men det blir bättre och har fått mycket annat att fokusera på då vi vi påbörjat husbygge, är bara superorolig att något skall gå fel även nästa gång eller att det nu kommer ta flera år tills vi får ett plus. Har jag förstått rätt att du är mitt upp i detta just? Jag beklagar även dina MA:n. Det är så hemskt vad kropp och själ ska behöva utstå!


    Ja, den oron kommer man ju aldrig kunna bli av med. Men vad roligt med husbygge! Hur klyschigt det än låter så får man försöka fokusera på sånt i ens liv som känns kul och får en att må bra.

    Ja jag tog första tabletten igår och imorgon cytotec. Känner samma rädsla som du, att det ska ta tid. Jag blir snart 35 och det stressar mig väldigt mycket. Mina graviditeter tog sig på första och andra försöket, och jag vågar inte tro att vi ska ha sån tur igen.
  • bananmilkshake
    Ellilor skrev 2020-11-17 21:13:19 följande:

    Ja det ska bli en rolig resa, dock är det fortfarande lite rörigt i huvudet och det är mycket man ska få kläm på i husbyggarsvängen ;) Jag tyckte ändå att själva grundupplevelsen av cytotec var över förväntan efter vad jag läst. Det var ju allt som skedde efteråt som strulade till sig och att det sätt fast en stor bit i tappen som orsakade mina efterkomplikationer. Jag har en bindvävssjukdom i grunden som ofta gör att jag upplever mer smärta, och i och med detta så tror jag att när smärtan inte försvann på grund av att livmodern skulle "jobba" ut det sista så spände jag mig så mycket att den inte fick en chans att jobba ifred. Jag är svårsmärtillad pga sjukdomen och envis som en gris, blev erbjuden bäckenbottenbedövning för att livmodern skulle slappna av men är så förjävla rädd för nålar att jag blankt sade nej. Hade det varit en förlossning hade jag nog kunnat hantera nålen någorlunda men jag kända att nej, får jag inte ut nån bebis av det så vill jag inte ha en nål in i tjotahejti. Infektionen kom nog av alla extra undersökningar som blev pga att det fastnade en bit. Och även fast man läser mycket om cytotec och vad som kan hända så sade dem att det är ovanligt att det blir så utdraget som det blev. Det kommer att gå bra för dig, jag skall hålla alla tummar och tår för det!

    Exakt så tänker jag också. Det gick för oss på båda våra aktiva försök men nu är jag rädd att det var just lyckoträffar. Försöker att inte stressa allt för mycket över det nu innan vi ens hunnit försöka igen men det är svårt.


    Kan tänka mig det! :D

    Usch vad jobbigt, när man väl klarat sig igenom själva behandlingen vill man ju att det ska vara klart sen. Jag hade också en väldigt bra (eller vad man ska säga) upplevelse av cytotec. Jag hoppas det blir likadant nu. Med den förra upplevelsen är jag iaf mindre nervös nu och det gör ju såklart saken lättare. Ändå har jag haft såna där sjuka tankar typ att jag kanske skulle berättat för min mamma ändå (hon vet inte om nåt av mina ma), utifall jag skulle förblöda. Hemsk tanke, jag vet, men hjärnan är ju inte rationell i sån här stress och press.

    Nu har jag tagit alla piller i första omgången iaf, och ligger ner den obligatoriska halvtimmen.
  • bananmilkshake
    Ellilor skrev 2020-11-18 21:22:28 följande:

    Hoppas att allt har gått bra för dig idag, bananmilkshake, och att du mår bra under omständigheterna. Kram till dig!


    Tack snälla du, vad gulligt av dig! Det har gått väldigt bra, och jag är så lättad att idag snart är över. Jag tycker jag blödde mer och hade mer klumpar förra gången så jag hoppas allt ändå kommit ut, trots att jag fortfarande har mensvärk. 
  • bananmilkshake
    Ellilor skrev 2020-11-19 07:28:34 följande:

    Vad skönt att det ändå gått bra. Allt är nog ute ska du se. Gjorde du hemma eller på sjukhus?


    Hoppas! Hemma. Dom frågade inte ens, den här gången.
  • bananmilkshake
    Stickling skrev 2020-11-19 22:40:46 följande:

    Tack för fint svar <3 Det är verkligen som du säger, viktig påminnelse om att sorgen är unik och inte kan jämföras.

    Såg att du är i ägglossningstider. Håller tummarna för dig!


    Vill också säga som fruitloop, man har all rätt att vara ledsen, oavsett hur tidigt det var! <3
  • bananmilkshake

    Hört nåt än, Nykär?

    Alltså, för exakt en vecka sen, förra onsdagen, tog jag cytotec mot mitt senaste MA. Idag har jag tydliga ÄL-smärtor. Det måste ju vara min kropp som jävlas med mig, kan ju inte ha ÄL bara en vecka senare?

    Vid sista missfallet fick jag äl 2 veckor senare. Det måste vara nåt strul bara... testar inte äl men jag ska göra ett gravtest imorgon och se hur starkt det är.

  • bananmilkshake
    fruitloop skrev 2020-11-25 19:22:42 följande:

    Fick ett svagt plus på stickan idag. Både på morgonen och eftermiddagen. Men har nu sååå sjukt ont i magen. Svider, ilar, hugger och har sig :( känns inge bra. Kan knappt sitta upp. Vill bara gråta. Känns som det skiter sig direkt. Känslorna är överallt och ingenstans.


    Åh förstår verkligen oron... och det är ju ingen tröst, jag vet, men det är trots allt jättevanligt att ha ont i magen på alla möjliga sätt i början! Hur känns det nu? 
    Och: grattis till plusset!! Hjärta
  • bananmilkshake
    Nykär15 skrev 2020-11-25 21:08:18 följande:
    Ja fått svar att vi ska få konsultation med kompletterande ultraljud och om det ser bra ut så blir det provstimulering och om den går bra blir det ivf! Så nu ska alla steg gå bra...men start blir i januari med detta så hinner med att försöka själva två cykler till, har äl om 4-6 dagar så vi kommer såklart göra allt vi kan för att lyckas innan.

    Känner mig såååå lättad att vi kan få hjälp, funkar inte det så har vi iaf försökt allt som går.
    Men så fantastiskt! Grattis! Det måste kännas jättebra. Kanske skönt att börja efter jul också och slippa stressen just då. 
Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet