• Anonym (M)

    Jag hatar barnvecka

    Jag och min dotter är halvt inflyttade till min pojkvän och hans tre barn vv. Vi är här nästan jämt och tanken är att vi bor här på heltid om några veckor. Jag vill verkligen flytta och min dotter trivs bra här också, och med honom och hans barn. Jag är lite orolig bara eftersom jag redan nu hatar barnveckan och tycker att den sniglar sig fram. Jag har absolut ingenting emot barnen. De är fina och snälla, tar hand om min dotter på ett bra sätt etc. Men ljudvolymen ibland är hemsk, de vaknar tidigt på morgonen, och det blir så fruktansvärt stökigt. När det bara är min dotter behövs det städas en gång i veckan, när alla är här städar och plockar och diskar jag hela tiden känns det som. Har inte tid till något annat nästan.

    dessutom ställs alla rutiner på ända till förmån för deras rutiner, och deras matvanor. Det är jag och min dotter som får anpassa oss eftersom vi flyttar in till dem och de är flera. Det funkar inte riktigt alltid. Gällande kvällsrutinerna så har jag och min dotter vanligtvis en bra rutin, som gör att hon kan varva ner innan sovdags och vet vad som komma skall. Middag-ev leka lite-städa undan-titta på tv och efter det tandborstning etc. Och fast läggningstid. Här har de inga såna rutiner, utan kan leka med hög ljudvolym ända till nattning. Det funkar inte för min dotter. Hon blir upptrissad och tar tid på sig att varva ner, dessutom blir tandborstning etc skrikigt och gapigt och jag behöver skälla på henne vilket jag inte tycker om och inte behöver göra annars. Barnveckan brukar hon somna vid 22 och då måste jag ligga hos henne för att inte hon ska springa in till någon och ingen annan in till henne. I vanliga fall så kan jag lämna henne vid 20. Så jag förlorar mycket kväll och egentid, vilket jag behöver extra av den veckan pga stressen. Städat blir det inte heller, eftersom inga såna rutiner finns här, så oftast ligger det kläder, skor, leksaker etc överallt att snubbla på, min dotter förlorar också den rutinen vi fått in kring det.

    Gällande matrutiner så är det oftast hans barns vilja som får gälla, korv, köttbullar, pizza och pannkakor hela veckan. Min mage klarar inte riktigt av det så uppe på det andra är jag ofta illamående hela den veckan. Min pojkvän tycker inte om att jag lagar något separat till mig om det inte funkar för mig. Han tycker att alla ska äta samma. De äter också lunch som huvudmål, och hoppar ibland över middag. Det är inte jag och min dotter vana vid, utan vi brukar göra motsatsen. Samma här så klarar inte min mage riktigt av det, dvs tung mat till lunch, och både jag och min dotter blir hungriga på kvällen utan riktig middag.

    Jag skulle önska att vi skulle diskutera de här sakerna innan. Men ofta är det så att han bestämmer något som passar utifrån hans barn, och jag kommer sen med min åsikt. Han hävdar då att jag inte kan anpassa mig och att barnens vilja ska gälla, förmodligen då hans barn eftersom han aldrig frågar vad som passar mitt barn.

    Uppe på detta så är han oftare sur och stressad och ger mindre närhet och ömhet under barnveckan. Vi har kyssts ordentligt en gång den här veckan och det är viktigt för mig. Ytterligare ett minus alltså.

    Det som är plus är att min dotter tycker att det är roligt att leka med hans barn, de tar fin hand om henne, jag blir glad av att se dem tillsammans, och som sagt tycker jag om hans barn och att umgås med dem. De är inte problemet, han är.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag pratar med honom men allt blir liksom två timmars diskussion. Att jag t.ex tyckte det inte passade så bra med grillat till lunch och ingen middag, utan att det skulle vara bättre med lätt lunch och tidig grillmiddag. Jag försökte underlätta genom att säga att jag sparar grillmat till mig och min dotter till senare, men då var jag krånglig och oanpassningsbar. Enklaste vore ju bara att suck it up känner jag och köra deras rutiner, mat etc. Så slipper man sura miner och diskussioner. Men det känns ju inte så kul för mig och min dotter att behöva ha det så varannan vecka när vi sedan innan har bra rutiner etc som förebygger onödig stress och illamående.

  • Svar på tråden Jag hatar barnvecka
  • S23
    Jemp skrev 2020-07-31 16:43:56 följande:

    Det går såklart att komma runt men då måste ju båda vilja det. Jag hade inte velat vara en del av en familj där hälften har helt andra rutiner och äter för sig själva osv som långsiktig lösning.

    Enklaste jag ser (förutom att det klokaste som sagt verkar vara att inte flytta ihop, särskilt inte innan kommunikation, kompromisser och en gemensam föreställning om hur man vill leva är på plats).

    Alla får anpassa sig till din dotters läggningsrutin. De behöver såklart inte lägga sig samtidigt, men ta det lugnare. Om hon i en övergångsperiod behöver hjälp av att du ligger bredvid får det ju lov att vara så.

    Är lunch och middag ihop. Med en sallad till och att var och en lägger upp själv så går det att anpassa till hur mycket man är van att äta till respektive mål, men man får ändå gemensamma rutiner.

    Kompromissa om maten. Några dagar får han/hans barn välja, några dagar du och din dotter.


    Ett mycket bra svar (du är alltid vettig här på familjeliv). Vill göra ett tillägg till förslag. Gör en bönsallad till varje måltid, så finns något matigare alternativ än vanlig grönsallad. Då kan du ts äta två köttbullar och resten grönsaker och bönsallad tex.
  • springintheforest
    springintheforest skrev 2020-07-31 16:42:53 följande:

    Skitenkelt.

    Flytta inte ihop.

    Alls.

    Över huvud taget.

    Icke.

    Nej.

    Inte.

    Fortsätt träffa karln men bo i separata boenden. Det blir inget bra att föra samman era familjer.


    Eller förresten, när jag läser mer noggrant, han låter inget kul alls. Varför är du ihop med honom??
  • Linnea.12

    Du återkommer hela tiden till att han menar att du ska anpassa dig och du verkar ifrågasätta om det ska vara så.

    Du kan börja med att fråga honom om han är beredd att göra anpassningar efter dig. Ex om han kan tänka sig att äta lättare luncher och reäla middagar istället. Om han kan tänka sig att få till rutiner för att hålla ordning och för läggdax. Är svaren på dessa frågor blanka nej så vet du vad du har att vänta. Han verkar försöka få dig till att det är du som är problemet för att komma undan och slippa göra sådant han tycker är jobbigt.

    Vad är du rädd för om du säger att du kommer göra på ditt sätt att äta annan mat än det han tycker du ska äta. Tänk om din dotter väljer att bli vegetarian eller om du nu skulle säga att du går efter en viss diet?

    Du verkar väldigt känslig för att inte rätta dig efter vad andra tycker. Hitta en karl som tycker precis som du så det är okej att göra det som är bäst för dig eller så får du lära dig att leva med att han inte alltid gillar dina beslut som du fattar för dig eller så rättar du dig efter vad han vill och mår dåligt över det.

    I och med att tycker olika om saker och ting behövs mycket kommunikation. Och att det är viktigt att ni kan vara ärliga mot varandra hur ni mår och hur ni känner.

  • Mimosa86

    Måste ni bo ihop? Varför inte särbos?

    Är ju rätt stort steg att gå från två i hushållet till att bli sex även om det är vv. Då blir ni storfamilj.

    Sen måste ni ju båda kompromissa för att hitta en mellanväg där båda är nöjda. Men jag hade i den situationen föredragit att vara särbo och njuta av varandra utan att passa upp på fyra barn..hur underbara de än är

  • Anonym (..)

    Nu har jag också hittat det som nog är TS tidigare tråd.

    Ta körkort innan du flyttar ut dit, du kommer ju bli helt fast vad det låter och han verkar ju köra stenhårt på att inte planera för annat än att du ska ta hand om barnen på dagtid och då står du där utan möjligheter att köra till förskola. Eventuellt misslyckas du med dina studier eftersom du inte ges tiden att studera och sen står du där utan inkomst. Hur kommer det sig att du valde att säga upp dig istället för att ta tjänstledigt för studier? Du har ju sätt dig i en ganska trång sits och av allt att döma hade det inte varit fel att ha en back up-plan. Hur gör du med ditt boende? Snälla säg att det kommer finnas kvar men hyras ut åtminstone första tiden.

    Med risk för att låta hård, om det inte funkar mellan er eller du inte klarar av att studera så kommer du hamna i en jävla sits, typisk kvinnofälla och din omgivning kommer anse att du försatt dig i situationen helt själv.

  • korngryn

    Ärligt talat så låter det som en dålig ide att flytta in hos honom. Det kommer ju aldrig funka! Läs sin egen text. Sen sätter du ju dig i ett oerhört beroende om du blir inneboende hos honom. Du flyttar in HOS honom, det är stor skillnad mot att flytta ihop. Ni blir som permanenta gäster i hans familj. Och då kan ju liksom inte du komma och ställa krav.

    Och var ska ni ta vägen när er relation tar slut? Bostadssituationen är ju rätt körd på de flesta orter.

    Nej, om jag var du skulle jag satsa på särbo tills alla barnen är stora.

  • silhuett

    Fortsätt vara särbo. Bo ihop när han är barnfri ändock var där med din dotter under helgen när han har barnen. Under veckodagarna har du och din dotter mysigt för er själva. Kanske kan ni bestämma att äta middag tillsammans några gånger i veckan, men då går du hem efter middagen och lämnar disken åt honom och barnen.

  • Drottningen1970

    Orkar fan inte läsa en enda tråd till av självutplånande kvinnor som åsidosätter både sina egna och sina barns välmående, enbart för att få äran att få vara med en man.

    Hur i hela helvetet ska vi nånsin få till en förändring i samhället när kvinnor själva driver ojämlikhet?

    Det är patetiskt. Samhället och lagstiftningen i sverige har gett oss alla möjligheter att vara fria och självständiga, men kvinnor själva stoppar nu upp utvecklingen genom att böja sig dubbelvikta för att behaga en man även på sina egna barms bekostnad.

    Just nu är det fan inte patriarkatet som står i kvinnors väg utan kvinnor fäller sig själva. Jag blir så jävla trött.

Svar på tråden Jag hatar barnvecka