• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    Söstrami83 skrev 2020-08-05 15:32:09 följande:

    Blir nog lite så när man väntar så länge på att få börja, lite antiklimax liksom. Man tar första sprutan och sen är det ju bara att vänta igen. Du blir nog mer pepp ju närmare äggplocket du kommer, tror du inte?

    Har två barn sedan innan på naturlig väg. Sedan fick min sambo cancer och blev steril av kemoterapin. Vi använder således infrysta spermier och gör icsi med dem.

    Är också mer orolig denna gången. Gjorde ett sent avbrytande i januari pga svåra fosteravvikelser som uppdagades på RUL. Samtidigt så kan man ju bara försöka vara positiv och hoppas att det går bra denna gång. Finns ju tyvärr inga garantier att allt går bra med eller utan IVF.


    Låter helt fruktansvärt att upptäcka det på RUL, beklagar verkligen!

    Jag har ultraljud på tisdag, hoppas att det är bra nyheter, då blir jag nog lite mer pepp. Lite jobbigt bara att min man inte får vara med alls, hur är det på era kliniker? Känns konstigt att han varken kommer att vara med vid plocket eller återföringen.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-08-05 16:43:47 följande:

    Ja precis, här vill man helst inte råka på varandra igen. ;) Hur många embryon har ni fått tidigare? Gör din klinik färskåterföring igen? Där jag går får partnern inte vara med på någonting...så jobbigt och trist. Håller med om att det är vår tur nu! Jag hoppas också att det är ett riktigt guldägg i frysen.


    Jag har gjort två behandlingar, den första fick vi bara ett embryo, den andra tre, alltså två till frysen. Nu får jag lite högre dos gonal-f så jag hoppas på fler ägg. Har tagit ut sju ägg båda gångerna.

    Vet faktiskt inte om de gör färskåterföring men jag hoppas det. Får fråga på tisdag.
  • Ölandstoka
    Klang89 skrev 2020-08-05 13:36:02 följande:

    Hänger gärna på då jag ska börja min första behandling idag med Gonal f. Aldrig varit så rädd och nervös, men det blir nog bra. Jag önskar alla lycka till och hoppas på det bästa ??


    Kul att vara på g :) Hur länge har ni försökt?
  • Ölandstoka
    Klang89 skrev 2020-08-05 18:29:36 följande:

    Vi har försökt i 3 års tid, sen har jag en son sen tidigare som är 11 år. Hur länge har ni försökt ? Det är inte första ivfen du gör va ? Läste lite om missfall :( Så tråkigt och läsa det. Men jag hoppas det går bra denna gång för er :)


    Vi har försökt drygt två år. Gjorde första ivf efter att vi hade försökt ett år, sen en till för ett år sedan. Hoppas verkligen att det här blir min sista ivf!
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-08-05 20:31:16 följande:

    Låter väldigt likt hur det sett ut för oss. Fick ut 1 ägg (6 äggblåsor) på första behandlingen och 8 ägg på andra. Tre-fyra befruktades och två kunde frysas dag 5. Vilken dos får du på gonal-f denna gång? Hoppas på ännu fler fina och befruktade ägg för dig denna gång!


    Nu kör jag 225 enheter. Kommer inte ihåg vad jag hade sist. Det händer saker iaf, kroppen börjar kännas som vid äl.
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-05 23:29:46 följande:

    Jag är otroligt svullen och det är bara dag 5 med sprutorna haha , hoppas allt ser bra ut på första ul på fredag:)


    Jag börjar också känna mig svullen så något händer det alltid :)

    Hur gick ditt ultraljud? Har du fått tid för plock?
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-07 19:51:45 följande:

    Det gick bra ! Dom hittade 9 blåsor som var mellan 10-14mm , ska på andra ultraljudet på måndag. Ev plock på onsdag sa dom :) så hoppas på det bästa men allt såg bra ut enligt läkaren!

    Hur mår du ?


    Kul! :) Känns det bra inför plock?

    Jag tuffar på. Är inte så pepp än men jag försöker att inte tänka på det så mycket heller. Har semester en vecka till och vill fokusera på det.
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-08-08 11:12:08 följande:

    Det låter bra att det händer saker i kroppen! :) Snart dags för första ultraljudet eller? Jag fick alldeles för låg dos vid första behandlingen (112,5 ie) och fick då bara ett ägg. Vid andra behandlingen ökade de till 175 ie vilket gav fler ägg. Hoppas 225 är lagom för dig så att du får många men framför allt fina ägg!


    På tisdag är det dags för ul och kolla in hur det står till :) Gissar att det blir plock nästa vecka också. Hoppas att det blir många befruktade ägg! Var så otroligt skönt efter förra behandlingen att få två till frysen och veta att man inte behöver börja om med en till behandling alldeles nära inpå.

    Känns det ok att vänta till september med FET eller känns det som en evighet?
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-08-08 10:10:52 följande:

    Det är lite blandade känslor! Vill göra det så fort som möjligt men samtidigt rädd. Min läkare sa att jag inte skulle kolla familjeliv hahaha.

    Skönt med ledighet , trots detta så måste man ju åtminstone försöka ha ett normalt liv även om det är super svårt.


    Haha det är nog ett bra råd på en del plan men jag tycker att det känns skönt att prata om det. Är nog bra att inte googla typ "gör äggplock ont?" :P Förstår dig, men vill bara göra det. Tidigare behandlingar har jag inte kunnat slappnat av förrän återföringen så jag har en del stress kvar tyvärr :S
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-08-09 09:56:15 följande:

    Spännande! Inte långt kvar nu. Håller med dig, det var en otrolig lättnad att få till frysen. Jag har börjat med Provera nu så det känns helt okej att vänta ett par veckor till. Fick dessutom ok på att stimulera med Letrozole istället vilket känns lite spännande! Det enda orosmomentet är att det ska bli fullt vid återföringen (det är begränsningar i hur många återföringar de kan göra per dag) vilket kan göra att de ställer in med kort varsel och att vi får vänta en månad.


    Är det första gången med letrozol? Skönt att prova något nytt isf. Så jobbigt att inte veta i förväg om man får plats i deras schema, hoppas att det går bra!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020