• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Lunaymar skrev 2020-08-21 00:40:29 följande:

    Hej!

    Hoppar in här också då jag har första mötet med läkaren och barnmorskan nästa vecka. Har aldrig gjort IVF förut (vi har försökt i över ett år utan framgång + jag har låga progesteronvärden) och jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Är såklart lite nervös.

    Är det vanligt att behandlingen börjar på en gång eller gör de ytterligare undersökningar? Tänker att det kan också vara olika från par till par.. hoppas att vi kan följas åt och peppa varandra :)


    Välkommen! Spännande med möte nästa vecka. Ofta kan man börja vid nästa mens men vissa kliniker har så mycket att göra (särskilt nu när verksamheten varit stängd/begränsad på grund av Covid) att man kan få vänta ytterligare lite. Hoppas ni får starta direkt!
  • Clemmentina
    AnneP skrev 2020-08-25 10:06:22 följande:

    Jag är på rd8 idag och plussade i söndags (rd6) !

    Jag är jätte glad och jätte rädd. Men samtidigt så vill jag tro att det kommer gå vägen denna gången. Har helt andra symptom än sist då jag fick missfall. Har varit extremt anfådd och har världens yrsel.

    Hoppas att du får ett plus <3


    Åh vad roligt! Nu håller vi tummarna för att allt går bra. :) Lite skönt att symptomen är annorlunda.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-08-25 15:18:15 följande:

    Gjort mitt andra plock idag. 8 ägg (fanns 12 blåsor på ul sist.) lite besviken, men känner ändå att det viktigaste är ju ändå befruktningen... Förra gången blev inget av 6 befruktade och därför får vi nu prova icsi! Hoppas att ni andra har det bra.


    Spännande! Håller tummarna för att icsi gör susen! Hur gick plocket? När får du besked om befruktning mm?
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-08-25 17:24:52 följande:

    :) Det gick helt okej. Känns som att jag fick lite mindre smärtstillande den här gången (somnade ordentligt förra gången).. Jag andades ordentligt så de frågade om jag gick på yoga (vilket jag gör en gång i veckan! :)) Efteråt mådde jag illa och fick ont på vänstersidan, så jag bad om en morfintablett som fungerade jättebra. De ska ringa imorgon om inget blivit befruktat (igen), annars är återföringen på torsdag. :) känner mig rätt negativ och har redan googlat runt på kliniker där man undersöker mig mer. Har på något sätt en känsla att något är fel på mig...


    Ja yoga-andningen är användbar i många sammanhang. ;) Nu hoppas vi att de inte ringer imorgon och att det blir återföring på torsdag. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-08-26 12:19:28 följande:

    De ringde från Sahlgrenska nu! Blev livrädd... Världens sötaste BM Lena började med; ?du behöver inte bli orolig. Det är inget farligt! Vi undrar bara om du kan komma kl x imorgon i stället för x. Av dina ägg befruktades 4 av 6 st. Ett sätter vi in imorgon och de andra tre odlas vidare till dag 5 för att förhoppningsvis kunna frysas ned...? Känns skönt att det iaf inte verkar omöjligt att befrukta mina ägg!


    Åh vad skönt! :) Härligt att icsi verkar fungera bättre. Lycka till imorgon!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-26 18:44:15 följande:

    Och där fick jag spottings..

    Det är samma ruvdag som förra ivf som misslyckades så jag kastar in handduken. Skönt att slippa lutinus iaf. Är så konstigt, känner nästan ingenting. Klart jag är ledsen men det känndes väldigt förväntat. Nu väntar en lång cykel, sen blir det fet i oktober ungefär.


    Åh nej vad trist! Håller tummarna för att det inte kört ännu. :( Måste du vänta en cykel eller varför blir det lång?
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-26 21:24:09 följande:

    Jag tog ett test bara för att men jo, helt kört.

    På min klinik måste man vänta en cykel efter färskförsök och min cykel blir så lång efter alla hormoner i ivf. Så jag räknar med fet kanske i mitten/slutet av oktober.


    Äsch vad trist! :( Trot det är samma på vår klinik faktiskt så det låter rimligt. Kroppen behöver återhämta sig. Hur många var det ni fick till frysen nu igen?
  • Clemmentina
    Linngustafssson18 skrev 2020-08-26 20:05:16 följande:

    Hejsan! Här är en till som ska börja nu i höst, närmare bestämt nästa vecka med sprutor. Detta är ett helt nytt forum för mig så är väldigt nervös. Äggplock är beräknat vecka 38, förutsagt att min mens kommer som vi räknat ut.

    Jag och min sambo har försökt i lite mer än ett år, och har varit utan preventivmedel i cirkus 2,5-3 år. Vi kommer att utföra denna behandling på Sahlgrenska, GBG.

    Hur går det för er? Är det er första runda eller har ni gjort den tidigare?

    Önskar oss alla ett plus vid nästa försök. Kram på er.


    Spännande! Även vi tillhör Sahlgrenska. :) Jag har också träffat en rad läkare och barnmorskor och är i stort sett nöjd med bemötande och allt runt ikring. Vi gjorde vår första behandling på SU i våras (har även gått privat innan) men då gjordes inga återföringar. Fick tillbaka en blastocyst efter någon månad som inte blev något. Nu väntar vi på nästa återföring.
  • Clemmentina

    Nu har jag fått positivt ägglossningstest och tid för återföring. Bara att hoppas att blastocysten klarar upptining. :)

  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-26 21:43:17 följande:

    Jo jag tycker det låter vettigt att låta kroppen återhämta sig.

    Vi har tre i frysen, känns så otroligt skönt att veta att det inte blir fler behandlingar i år! Hoppas bara att någon av dem vill stanna kvar <3


    Underbart! Det förstår jag är skönt. Något av de i frysen är garanterat ett guldägg.

    Nu har jag ägglossning och återföring är inbokad nästa vecka. Ska inte ta Lutinus den här cykeln. Bara att hoppas att kroppen producerar tillräckligt med progesteron själv då.
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020