• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Lina2302 skrev 2020-09-08 13:31:18 följande:

    Hänger gärna på här.. varit igång med IVF sen i början av året. Gjort 1 ET och 2 FET (blastocyster) hittills, alla negativa.

    Den här gången har jag självmedicinerat mig med Prednisolon eftersom jag har endometrios och misstänker att det kan vara anledningen och min kropp stöter ifrån sig embryona och därmed blir det ingen implementering. Insättning var igår och fick dessutom tillbaka 2!!! Blastocyster denna gången med grad 3AA och 4BA, så nu är jag ruvare och väääldigt spänd på utfallet ????


    Välkommen hit och spännande med ruvning av två blasocyster! Är också nyfiken på den där graderingen. Vet du vad det betyder? Är AA bäst? :) Håller tummarna för dig!
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-09-08 20:41:51 följande:

    Hej på er! Har läst er tråd ett tag och hoppar gärna in  här om det är ok

    Har själv startat en annan tråd,men där är det lite dött just nu och jag känner att jag måste få bolla lite tankar och funderingar med flera i denna ivf cirkus

    Har gjort två ivf försök sen i April och har just påbörjat vårt tredje, kör långa metoden denna gång och hopppas på att det ska leda till flera och framförallt bättre kvalitet på äggen.

    Hittils blir äggen gravt fragmenterade och jag har bara fått testat på att få ett ganska skadat ägg insatt som ej ledde till nått...

    Var på UL idag och jag var nedreglarad och får börja med Gonal-F på torsdag! Yeey känner jag!

    Hejar på er som just nu ruvar, och för er andra som är mitt i en behandling eller väntar på att få börja


    Välkommen in i den här tråden istället. :) Skönt att nedregleringen har fungerat och att du kan börja med sprutorna imorgon. Håller tummarna för att det går bättre denna gång!
  • Clemmentina
    Lina2302 skrev 2020-09-08 15:31:21 följande:

    Tack! :) Ja AA är bäst och sen är graderingen 1-6 och mina har varit 3-4 med varierande A och B, får man C tror jag de kasseras. Från 3 räknas det som en fullgången blastocyst vad jag har förstått det som. :)


    Intressant att vissa har sådan avancerad graderingsskala. På min klinik har det bara sagt toppenembryo vid första fet och allt ser bra ut vid andra fet. Verkar ju som att det är störst chans att bli gravid om embryot har börjat kläckas som det har vid 5-6 kanske!? Mina har i alla fall inte tappat några celler, vilket jag antar är bra.
  • Clemmentina
    camper skrev 2020-09-08 19:39:13 följande:

    Tack. Detsamma så klart. Nu kör vi, eller ja, vi är ju mitt uppe i allt men ändå. Lite extra pepp skadar inte. 


    Verkligen inte. Skönt att vul visade på fler äggblåsor denna gång. Nu hoppas vi det ser lika bra ut på fredag så att det snart blir äggplock. :)

    Jag har precis som Odengatan bim på fre-lör. Hoppas så för oss alla i tråden!
  • Clemmentina
    Javelina skrev 2020-09-09 12:32:20 följande:

    Hej,

    Vad glad jag blev när jag såg den här tråden. Trots att jag är gammal i ivf-branschen lär jag mig nytt från er. Är också nyfiken på graderingen av embryona t ex.

    Var på sista vul igår inför återföring av två blastocyster om en vecka. Detta är vår enda chans till syskon, har ett barn via ivf sedan tidigare och dessa två embryon blev kvar från samma kull. Fick ut 9 ägg då, fyra befruktades och samtliga långtidsodlades. Första et misslyckades, andra fet resulterade i ett barn och nu gäller det att något av de sista två ska bli ett syskon. Är 39 år och får inga fler chanser så jag vågar knappt känna in hur mycket jag vill att det ska gå vägen. Pressen är enorm.

    Förra helgen var en mardröm. Var på vul i fredags, har 20 mil till kliniken (med all tid för ångest man kan ha efter vägen) och efter letrozolstimuleringen hade ett ägg börjat växa och var 13, nästan 14mm, har pco och vem vet vad dessa nyckfulla äggstockar kan få för sig... Doktorn rycker lite lätt på axlarna och säger att jag ska köra på med äl-tester till tisdag då jag fick tid för nytt vul. Och lägger till att om testet visar positivt lör, sön eller mån så kan de inte hjälpa oss, dvs embryona kasseras för frystiden löper ut och de har ingen återföring på helger. Behöver jag säga att jag testade morgon middag kväll och var ett nervvrak, tills igår som sagt. Det blir en återföringsdag iaf.

    Nu har oron växlat om till "tänk om inget överlever upptiningen". Ja ni alla vet nog vad jag pratar om när det kommer till att oron byter skepnad allteftersom processen fortskrider... Törs jag ens tänka positivt, smällen om det inte lyckas kommer bli så hård.

    Idag är idag och våndan kommer fortsätta ett tag till oavsett hur det går. Förhoppningsvis får vi två blastocyster, från mitt yngre jag, insatta nästa vecka och jag underhåller mig med att läsa statistik, andras ivf-resor och kanske skriver nån rad till här.

    Grattis till er alla som ruvar, plussat och till de som faktiskt får en chans att börja om.


    Vilken historia! Så otroligt jobbigt när de inte gör återföringar på helgen. Håller alla tummar för att embryona överlever upptining och att ni får en sista chans.
  • Clemmentina
    Lina2302 skrev 2020-09-10 12:46:15 följande:

    Hur mår ni, alla som ruvar? Jag är på ruvardag 3 idag med 5-dagars och kände precis ett starkt hugg i magen som gick ända ut i ena armen... hoppas att det kan vara positivt. Någon som känt liknande?


    Det låter positivt! Kan ju vara embryot som fäste! Jag har mensvärk och något mindre ömma bröst än tidigare. Känns jobbigt men försöker tänka på annat (lättare sagt än gjort). Bim fre/lördag och testdag på måndag.
  • Clemmentina
    camper skrev 2020-09-09 22:38:42 följande:

    Men åh, då känns det som att vi inväntar helgen med spänning. Minns ruvartiden som lååååååångsam. Bra krigat.. :)


    Ja verkligen lååångsam! Så svårt att fokusera på jobbet dessutom. Tilltagande mensvärk men hoppas såklart att det är växtvärk.
  • Clemmentina

    Mensen verkar komma punktligt idag och morgonens test var negativt. Blir så ledsen! Två fina blastocyster blev ingenting. Nu får vi börja om på nytt då vi inte har fler i frysen. :( Håller tummarna för att det går bättre för er andra som ruvar!

  • Clemmentina
    camper skrev 2020-09-11 14:14:06 följande:

    Idag hade jag ultraljud nr två och sista. Fem äggblåsor har bildats, två fler än första ivf-försöket, så med det sagt, gott tecken.

    På tisdag är det äggplock för mig. Så skönt att gå vidare till nästa steg. För efter äggplock brukar det gå undan fram till ruvarperiod. Den kan vi förhoppningsvis prata om vid annat tillfälle.

    Heja er som ruvar och börjar närma er testdag,????????


    Testdag på måndag men negativt idag. :(

    Håller tummarna inför ditt äggplock på tisdag!
  • Clemmentina
    Prit skrev 2020-09-11 19:47:03 följande:

    Hejsan. Är nya här och har äntligen fått tid via landstinget. Gick privat innan på Nordic i Göteborg - vilket jag är supernöjd med. Nu var det första gången via landstinget på Sahlgrenska. Jag testade menopur 150 som jag kört tidigare. Har då fått ut 12 ägg och nu hittade man endast 6 och 5 mogna. Riktigt besviken. Jag ruvar just nu på en tvådagars på dag 5. Vid insättning odlades 3 vidare och vi får svar på posten om något kunnat frysas. Håller tummarna. Jag håller tummarna på kvalité före kvantitet. Mitt mål var att inte tänka så mycket och inte googla men nu hamnade jag tydligen här. Det finns ändå en trygghet med att det finns fler som går igenom samma jobbiga resa. Har just nu molvärk och undrar om det är såhär jag känt varje gång... Ja nu vet ju. Jag har slutat anteckna för att inte analysera för mkt men nu är de det enda jag vill ha haha. Önskar er alla massa lycka till


    Exakt samma erfarenhet som du! Gick först hos Nordic och nu på Sahlgrenska. Testade precis negativt med vår sista blastocyst så nu får vi dra igång nästa behandling. Hur kommer det sig att de valde Menopur? Vi har kört på gonal-f men jag skulle vilja testa Menopur vid det här försöket. Håller tummarna för det du ruvar på och att du får till frysen!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020