• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Sussna85 skrev 2020-09-13 20:53:24 följande:

    Imorgon är det första kontrollen med UL för att se om det finns några äggblåsor där, har tagir Gonal F 300 IE nu i 4 dagar. Skitnervös att det ska vara tomt därinne, känner inte alls lika mycket denna gång som jag gjorde de andra två ivf försöken.


    Håller tummarna för att det ser bra ut idag!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-09-14 13:19:31 följande:

    Det blir om drygt en månad om det finns tid då. Måste komma igenom cykeln efter försöket och det känns som att ägglossningen aldrig vill komma. Så fort mensen kommer sen så kör jag igång med letrozol på dag 3.

    Hur mår du och vad händer nu?


    Vad segt att inte ägglossningen vill komma. Vilken dag är du på nu? Hoppas det finns tid för er när det är dags! Vi kommer att köra på med sprutor i nästa cykel. De har planerat för ägguttag i mitten/slutet av oktober. Men jag vill hinna med ett samtal med läkaren innan för att höra om vi kan göra något annat denna gång.
  • Clemmentina
    Odengatan10 skrev 2020-09-14 12:39:35 följande:

    Tack, nu håller jag alla tummar för dig och att nästa omgång blir bebis. Frågade kliniken ang att testet var lite svagt men det tyckte dom inte spelade ngn roll, ett positivt test är positivt menade dom. UL om 3v så jag får hålla ut tills dess. Kram och kämpa på!


    Absolut, positivt är alltid positivt! Håller tummarna för att det ser bra ut om tre veckor. :) Tack för tumhållningen, jag hoppas det med.
  • Clemmentina
    Lina2302 skrev 2020-09-14 11:14:53 följande:

    Usch, så ledsamt! Det är helt fruktansvärt med negativa besked!


    Ja fy visst är det! Hoppas du får positivt här i veckan och att du bara testade för tidigt!
  • Clemmentina
    Lina2302 skrev 2020-09-15 09:52:54 följande:

    Negativt test imorse och imorgon är det blodprov på sjukhuset. Nu har jag gett upp för denna gången också, 4:e insättningen och stort minus alla gånger och 5 "bra" ägg som är borta... 3 ägg kvar i frysen men hur ska man orka? Jag känner att jag bara försvinner djupare ner i ett stort svart hål för varje dag som går ????


    Fy vad tråkigt att höra! :( Så deppigt när embryona ser bra ut men ändå inte tar sig. Undrar också hur man ska orka ibland men tänker att vi bara måste göra det! Alternativet är ju att ge upp och där är inte jag ännu i alla fall. Någon gång ska det bara vara vår tur! Styrkekramar
  • Clemmentina
    Javelina skrev 2020-09-16 23:20:35 följande:

    Kommer nog inte sova en sekund inatt, är storm ute och imorgon är dagen d... Har två blastocyster kvar i frysen och får båda insatt om de klarar upptiningen. Om inte, så är det kört för oss, finns inga möjligheter att starta om ivf-behandling, min ålder bland annat och att vi faktiskt fick ett barn för ett antal år sedan genom ivf.

    Har inte vågat gå in känslomässigt i det här försöket, vill inte hoppas och bli besviken. Känner samtidigt att vi redan har lyckats en gång så då är vi inte "värda" ett barn till.. Det är väl ens självbevarelsedrift som viftar bort alla känslor. Innerst inne är det kaos. Vill inte ha det där samtalet att äggen inte klarade upptining. Vill inte hoppas i flera veckor och det ändå inte blir något. Ni vet.


    Absolut, förstår precis. Håller tummarna för att allt går bra idag och framöver. Klart ni är värda ett barn till! <3
  • Clemmentina
    Always choklad skrev 2020-09-17 21:29:44 följande:

    Har ändå överlevt den här dagen. Tror jag visste att det inte skulle bli nån graviditet denna gång redan mån, kanske tidigare. Brösten växte inte å ömmade på samma sätt. (Var bara magen som svall upp, glöm att ha mina skinnyjeans oavsett att de har massa stretch).

    Tänkte att tja det är väl olika. Hur har ni upplevt det som fått en graviditet och fästa oavsett om det blev en baby i slutändan eller tidigt eller sent missfall? Har alltid brösten varit starkaste indikatorn?

    Har druckit Cola ikväll kommer typ inte sova alls. Kommer nog hänga här. En oerhörd tröst faktiskt att se att man inte är ensam när släkt och vänner kring en känns som rena barnfabriken.

    Är egentligen lite anti sociala medier Instagram och Facebook går numera inte sen några år tillbaka. Går inte glädjas med alla barnfam och bäbislycka. Undviker aktivt att träffa folk som har barn under ca 1år. Verkar vara någon form av emotionell gräns för mig då de kan vara på förskolan ungefär..Vet jag låter bitter men ibland kan man behöva skriva av sig.

    Fler som ligger vakna?


    Håller med om att man får väldigt mycket tröst här. Även om man inte önskar någon att få igenom det här är det fint att veta att det är fler som delar liknande upplevelser. Jag har också mycket barnfabrik runt mig! ;)

    Jag blev gravid på mitt första ivf-försök. Har förträngt det mesta men tror symptomen var ungefär som innan mens tills det att jag plussade. Efter det ömmade brösten mer och jag började må illa.

    Vad är nästa steg för er? Har ni något i frysen?

    Jag ska börja med sprutor igen vid nästa mens. Innan dess ska jag försöka komma igång med lite nyttigare vanor och motion. Sen måste jag försöka sova mer. ;) Hoppad du inte behöver ligga vaken för länge!
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-09-21 10:43:35 följande:

    Då var det gjort,en mycket bättre upplevelse än föregående ÄP,fick så mycket lugnande denna gång så jag t.om dåsa av en kort sväng. 10 st av 11 ägg fick de ut,hoppas att de är mogna denna gång,men en klar förbättring i antal än de två första gångerna iallafall :)


    Vad roligt med så positiva nyheter! Nu håller vi både tummar och tår för att många befruktas och blir små fina embryon också. Åker du hem mellan äggplock och återföring eller stannar ni kvar?
  • Clemmentina
    Prit skrev 2020-09-20 17:41:03 följande:

    Hej allihopa. Vill uppdatera er här. Jag fick i ett tvådagars och har testdag imorgon. Jag hade 4 embryon som skulle odlas vidare men inget klarade sig. Jag förlorade allt hopp om det jag har i mig just nu. Mina symptom är väldigt milda. Mild molvärk som jag framförallt känner under kvällen. Brösten är ömma på sidorna om man rör dem och de senaste dagarna har de varit lite mer tunga/fasta men inget speciellt. Vi bestämde för att ta test idag eftersom det är söndag och vi båda kan vara med. Känner mig absolut inte gravid och pluset Kommer fram snabbt. Känns heeeeeeeeelt otroligt. Så många test som vi tagit under två års tid och jag började tvivla på mina ägg. Blev riktigt orolig och det satte sig. Jag hoppas att detta kan ge hopp till er där ute. Få ägg behöver inte vara sämre och att få tillbaka tvådagars behöver inte heller vara sämre än en blasto. Har testat blasto i stimulerad cykel men också en frysåterföring av blastcyst men en tvådagars funkade för mig. Tredje gången gilt.

    Konstigt nog är det svårt att ta in pluset. Vad gör man nu? Har inte jättetydliga symptom. Hur ska man kunna vänta 3 v till UL?

    Läste att jag ska fortsätta med lutinus två gånger om dagen morgon och kväll - tills paketet är slut. Det är väl ungefär en vecka. Låter det bra? Läste annat högre upp i tråden . Vilka tider tar ni?


    Underbart! Stor grattis och lycka till nu framöver! :) Jag hade fortsatt med Lutinus så länge som möjligt...
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-04 19:39:58 följande:

    Just denna dag behövs nog alla pepp-talk som går att få tag på känns det som...

    Ivf nr 3 ville sig inte heller, börja blöda lite smått idag med ökande mensvärk. På dag 10 efter ET,precis som förut...fan fan fan.

    Har bokat telefontid till en ny klinik imorgon, får se om de nu kan hjälpa oss.


    Skit också, vad tråkigt! :( All styrka till dig!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020