• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Grustradgarden skrev 2020-08-27 09:43:28 följande:

    Håller alla tummar och tår!


    Tack (jag vågar ;))! Håller tummar och tår för dig idag. Uppdatera hur det gått sen.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-08-27 15:14:42 följande:

    Haha, ja. Nu är en tvådagars inne! Kändes som att de kunde slarva bort den ganska lätt när den var så liiiiiten.

    Inte superimponerad av Sahlgrenska idag faktiskt.. läkaren kändes lite osäker och fick nästan för mig att de råkade lägga embryot utanför livmodern. Haha. Barnmorskan var nästan otrevlig och det kändes verkligen som löpande band. Inför återföringen fick jag reda på att det är 4 ägg som odlas vidare, inte 3. Det känns ju både som en bra och dålig grej att vi faktiskt fick en tvådagars och inte en femdagars... (De sa att om 5 eller fler befruktas så sparar man alla till dag 5. Färre än 5 skulle man få ett tvådagars tillbaka). Jag som är pessimist tänker ju naturligtvis att de säger typ; det här kassa paret kan verkligen behöva alla chanser de kan få, inne på labbet. Haha! Hoppas att ni andra mår bra. :)


    Vad tråkigt! Men det sitter säkert där det ska. :) Det var lite samma för mig sist. När läkaren fått in embryot i livmodern såg han det först inte. Men konstaterade att katetern var tom. Jag tänker att de ville vara helt säkra på att ni skulle få tillbaka ett embryo den här gången och därför valde återföring på dag 2. Ibland har jag hört att det krävs 6 befruktade ägg för odling till dag 5. Ni låg onekligen på gränsen. Nu håller vi tummarna för flera fina blastocyster till frysen!

    Själv nojar jag över tidig ägglossning och att återföring blir en dag för sent. Fick utslag på ägglossningstest både i tisdags kväll och igår morse. Kliniken räknar dock det testet jag tog på morgonen och därmed med ägglossning idag. Jag är dock rätt säker på att den var redan igår. Känner av ägglossningen rejält och idag känns det nästan ingenting.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-08-28 08:37:54 följande:

    Haha, jaaa men embryologen kände sig så osäker och läkaren pekade inte riktigt åt mig så det kändes som luft bara. Ja, jag vill ju tro på detta men vågar inte hoppas ännu. Börjat lyssna på Ruvarpodden och det känns ju så skönt att fler är eller har varit med om samma.

    Hur många försök har ni gjort? Kanske redan frågat det, men jag blandar ihop alla användarnamn. :) förlåt i så fall!

    Åå, hoppas att kliniken ändå har rätt. Jag är så dålig på det här med tider och så, men kan det inte vara så att ägget behöver ?ta sig en bit? innan det lossar? :) jag känner också min äl väldigt tydligt. Ska du på fet idag?


    Det är säkert i sin ordning. Håller med, poddar är toppen! :)

    Vi gjorde vårt första äggplock på SU i våras. Fick två blastocyster till frysen. Fick tillbaka en i juni som inte blev något och ska få tillbaka nästa i veckan som kommer. Hoppas så att den ska klara upptining.

    Blir så himla nervös bara. Funderar på om jag borde ringa och fråga dem. Vore så himla tråkigt om det är superviktigt att återföringen blir på exakt rätt dag och sen hade jag ägglossning för tidigt.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-08-28 10:05:24 följande:

    Ååååh man får verkligen hoppas på det här lilla livet då! Om jag vore du, så hade jag ringt. Man har så mycket oro i kroppen som det är! Bättre att få klara besked, tycker jag.


    Jag ringde...det ska vara lugnt. Nu kan jag inte göra mer än att hoppas!

    Apropå magen så har det hänt mig någon gång. Katrinplommon brukar funka, i kombination med att jag undviker sådant som har en uppstoppande effekt typ te, blåbär och vitt bröd. Annars finns typ mikrolax och liknande men vet inte om du kan ta dem när du kan vara gravid.
  • Clemmentina
    lizzyli skrev 2020-08-28 20:46:13 följande:

    Äntligen mens!! Innan vi kom in i IVF-svängen hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle längta efter mens så mycket som jag gjort under de här åren ????

    Nu är det dags för vårt sista försök någonsin, och oavsett hur det går känns det skönt att lämna allt det här bakom sig också. Vi har ju haft turen att få två barn via IVF (icsi) och har en blastocyst kvar i frysen som jag inte vill kasta bort. Så den här månaden ska det avgöras om vår familj är färdig eller om vi blir en till. Taggad!!


    Haha, ja tänk att man kan längta så. Lycka till! :)
  • Clemmentina

    Nu är jag ruvare igen. Hoppas på tredje gången gillt. Testdag är den 14/9. Någon mer som ruvar nu?

  • Clemmentina
    lizzyli skrev 2020-09-03 21:17:53 följande:

    Spännande!!!! Håller tummarna!


    Lunaymar skrev 2020-09-03 21:28:32 följande:

    Känner du av några symptom förresten? Eller det kanske är för tidigt än?


    Tack för tummar och hejarop! Haft lätt molvärk sedan återföringen till och från men det är nog nästan för tidigt för att känna något. Vad är ni i processen?
  • Clemmentina
    Lunaymar skrev 2020-09-04 11:39:07 följande:

    Ja det är nog fortfarande lite tidigt.

    Vi väntar på att jag ska få mens så att vi (förhoppningsvis) kan börja med första Ivf :)


    Åh vad spännande! Då hoppas vi att mensen kommer snart och att det innebär att ni kan komma igång. Kommer du göra kort protokoll då? :)
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-09-05 07:21:06 följande:

    Ser ni något streck? Jag tror mig göra det...


    Jag ser ett streck! Är det ett testa tidigt (som ska visa ett streck)? Verkar lovande! :)
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-09-04 21:18:20 följande:

    Vad härligt :) Håller tummar och tår för att det tar sig!


    Tack snälla! :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020