• Padirac

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Anonym (xyz) skrev 2020-10-03 14:24:51 följande:
    Att rösta för sin egen politik är inte att samarbeta. Att rösta mot sin egen politik för att utestänga SD genomskådas av väljarna. Decemberöverenskommelsen och Januariavtalet är de tydligaste exemplen på detta. Inser man inte att sådant gynnar SD så får man skylla sig själv.

    Ska man locka väljare så bör man fokusera på sin politik och inte på att motarbeta SD med alla medel. Jag konstaterar bara att SD "belönas" av väljarna när de övriga partierna försöker utestänga dem från inflytande.
    Jag tror att du inte förstår hur det parlamentariska arbetet går till, det gjorde iofs inte heller SD tidigare - kanske gör de det nu.

    I parlamentet handlar det om att söka majoritetens stöd för politiska lösningar som leder framåt mot de mål partiet har, det kan vara sakpolitiska saker eller det kan vara ideologiska förändringar av regler eller utforming av verksamheter.

    SD då, ja de har inte visat någon vilja att arbeta perlamentariskt, de har istället precis som du pekar på röstat mot sina egna förslag för att fälla de som inte vill samarbeta med dem. 

    I DÖ kom alla partier överens o matt inte låta sig utpressas av SDs oparlamentariska arbete i riksdagen, för att slippa utpressning av SD som röstade hur som helst i vilken fråga som helst oavsett vad de sagt sig stödja hittade de partier som arbetar seriöst i parlamentet en väg framåt.

    Januariavtalet handlar om att det inte fanns något stöd för att samarbeta med SD eller hamna i en situation som låter SD fortsätta den utpressning de hållit på med i parlemantet sedan de kom in i riksdagen.   SDs oskicklighet, parlamentariska omognad och att alla frågor de gav sig in i att försöka förhandla om handlade om imvandrare, notera att jag inte skriver invandring eftersom det är en sekundär fråga - SDs JÅ sade själv i slutdebatten i SVT inför valet 2018 att det var invandrarna i sig det var fel på...

    Det är en skröna och en myt som odlas av multinickaren och andra SDvurmare här på FL och på andra sociala medier.   I verkligheten ser man i grannlandet Danmark att samarbete med det främlingsfientliga DF ökade deras stöd mer än avståndstagandet här i Sverige ökande SDs stöd.  Det väljarna är intresserade av är inte partier i sig utan vilka frågor partierna intresserar sig för. I Danmark föll DF ihop när andra partier började driva en aktiv migreringspolitik - det samma kommer helt säkert att hända här,

    SD är inte svaret på något annat än att väljarna vill ha en aktiv migrationspolitik som drivs i riksdagen - i allt annat har SD noll och intet att komma med.  Nyssnazisterna SD kommer att falla ihop de också när de andra partierna inte behöver dras in i SDs smutsiga invandrare-politik som bygger på fascistiska idéer om essens och att 100% människa osv...
  • Padirac
    Anonym (xyz) skrev 2020-10-03 15:42:55 följande:
    Ok. Det har gått 5 år sedan migrationen kollapsade. Varför har vi inte en aktiv migrationspolitik?
    Så du kommer inte ihåg de förändringar som gjorts sedan Syrienkrisen 2015?

    Fastnade du i 2015 eller var har du varit under tiden.

    Vill du att jag ska lista vad som gjorts eller kan du själv kolla detta.

    Sen kan man göra mer på olika sätt - med SD är ju inte nöjda förrän alla i befolkningen är det SD kallar kulturellt assimilerade. Kommer du ihåg JÅs och MJs snack om at Zlatan inte rörde sig på ett svenskt sätt. Så idiotpolitik driver SD och detta halar inte om migration utan om migranter i sig  

    Tycker du att migration eller migranterna i sig är problemet?  
  • Padirac
    Anonym (Platon) skrev 2020-10-03 16:04:19 följande:
    Nej, SD har aldrig påstått att det är migranterna "som personer som är problemet". Det där har du hittat på.

    V bildades av socialister som ville avskaffa demokratin, via revolution, och införa proletariatets diktatur.

    Partier förändras.
    Ingenting jag hittat på - tyvärr, SDs MK pratar hela tiden om den öppna svenskheten som alla måste assimileras in i. JÅ själv uttrycker att det är migranterna som kommer från andra platser på jorden inte passar in och därför inte ska vara i Sverige. 

    SDs principprogram bygger på denna identitära idé, identitär är samma som facsistisk.   Inte heller någonting jag hittat på utan det är fascisten Per Engdahl om hittat på detta och hans idéer låg till grund för BSS politiska program och de idéer de förde  in i SD då de tillsammans med nazister, rasister och vitmakt grundade SD.   Faktan om detta finns lätt tillgänglig om du kollar det material so SD själva delade ut som sin historia fram till 2003 eller 2004 - finns tillgängligt på internet, hela bakgrunden, historian och SDs skapande ur detta.

    Vad menar du med V? Att de är lika SD och därför är inte SD unika? PÅ vilket sätt är då SD lika V enligt dig? 

    SD har tyvärr inte ändrats mycket, de har kvar de grundläggande fascistiska idéerna i partiet - det är så att säga en del av deras essens Kräks
  • Padirac
    Anonym (s) skrev 2020-10-03 16:08:53 följande:
    Problemen i den svenska skolan beror på olika saker. Den största faktorn är utan tvekan flyktinginvandringen. Det är sänkt nivån på både skolorna och eleverna. Dessa elever bor trångbott med 5 andra syskon i en liten lägenhet, de har lågutbildade föräldrar som varken ställer krav eller kan hjälpa barnen med läxorna. Det är det ena.

    Den andra faktorn är att de vuxnas och speciellt lärarnas auktoritet har minskat. I Sverige är det barnen som bestämmer och som sätter agendan. Det är slappt och daltande, noll respekt.

    Sedan påverkar även det fria skolvalet också. Men samtidigt kan man inte tvinga motiverade elever att gå i resurssvaga skolor där det bara är kaos. Då offras de motiverade barnen för att de andra ska lyckas bättre. Det är att angripa problemet från fel håll. Ta tag i grundproblemet istället. Att varje förort i Sverige domineras av resurssvaga individer som är oförmögna att hjälpa barnen. Sluta fylla på med samma problem. Sluta ta hit massa flyktingar.    
    Det finns fler problem i den svenska skolan - men att skylla dessa problem på invandrare är ganska obegåvat och insiktslöst.
  • Padirac
    Anonym (Platon) skrev 2020-10-03 16:33:44 följande:
    Det viktiga är sakfrågorna/politiken, åtminstone för mig som inte är partiansluten.

    Så för mig spelar det ingen roll vilket parti som styr, så länge politiken är den rätta.

    Men ni partianslutna, ni tycks inte se det så. Det viktigaste är partiflaggan. Vilken politik som förs, verkar inte spela nån roll för er partigängare.

    Så om S driver SD-politik, fajn!

    Ena dagen hävdas det att massinvandring är ekonomisk vinst, och nästa dag att det Sverige inte klarar mer. Falska är ni, som vatten. Inga principer, ingen koherens.
    Jag vet inte vilka andra partianslutna du pratar om, jag ser ingen partiansluten här hos mig .  - men du är ju SDare - om än inte partiansluten   Det som kännetecknar en del SDare är att de anklagar de som kritiserar SDs ideologiska grundval och sakpolitiska målsättningar för att vara anslutna till ett visst parti. Det är mörkligt enögt och liknar SDs övriga totala missförståelse av välden och andra människor  

    De flesta av väljarna är inte partianslutan utan ser till sakfrågor för utom att en del har en ideologisk grundsyn - men du skiljer dig från dem ser jag.
  • Padirac
    Anonym (s) skrev 2020-10-03 16:33:54 följande:
    Det är sanningen. Dvs att invandringen av flyktingar som dumpats i utsatta förorter, som det numera finns över 300 stycken av, är den största anledningen.

    Sedan finns det även andra anledningar också. Men nu nämnde jag vad den största anledningen är.
    Det är inte hela sanningen  -  inte på långa vägar. Men fortsätt blunda om det känns bra, det är lite som att pissa i brallorna en kall dag.

    Segregation och sociala skillnader tillsammans med strukturomvandlig av samhälle och skola skapar det vi lever i - Sverige är inte ensam om att ha dessa problem.  Att tro att det skulle bero på invandring i sig är inte mer än nonsens- Lägg fram lite mer bevis än löst tyckande om dina påståenden
  • Padirac
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-10-03 16:59:44 följande:
    Det som kännetecknar er ej SD gillare är att ni hela tiden återvänder till att dom har ett ursprung som ni ej kan acceptera istället för att fokusera på vad dom velat göra dom sista 10 åren.

    Om ni ändå bara kunde erkänna att det är ett totalt misslyckande på dagens invandringspolitik och att det måste ändras då hade ni åtminstone haft ett förslag om förändring och varit kreativa, istället lägger ni energi på att slänga upp diagram från tvivelaktig och en och annan gammalt bråte i byrålådan som ni viftar med akta er för SD dom är farliga och kan bitas typ.
    Ja då kommer man inte långt heller för det är med samma metoder som Trump i USA styr med hot istället för att skapa förändring och är det sådan politik du eftersträvar så har du ju lyckats med din inställning och tycker allt är frid och fröjd i landet....lycka till den dagen du själv blir utsatt 
    SD de senaste 10 åren eller förra månaden... - Ja, lite nazism och antidemokratiska åsikter är väl ändå trivialt, liksom dödshot mot journalister Kräks





    www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-rasism-och-nazivurm-i-dold-chatt-hell-seger/
    Publicerad 15 sep 2020

    "Dennis Askling är anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli och gruppledare för partiet i Haninge. 


    Han beskrivs internt i SD som ett framtidsnamn och han sitter i juryn för Region Stockholms antirasistiska pris.


    Men Expressen kan nu avslöja hur han i en chatt med en partikamrat skriver nazistiska hälsningar, uttrycker sig nedsättande om ”negrerna” och sprider rasideologiska resonemang.


    – Det var väl en extremt privat kontext, säger han om varför han använder den svenska versionen av ”Sieg heil”."


    Åkessons kommentar om heliandet kommer här... 

    www.journalisten.se/nyheter/dodshot-mot-nike-nylander-efter-intervju-med-jimmie-akesson

    Jimmie Åkesson kommenterar intervjun och attackerna mot Nike Nylander på Twitter:


    ”Jag förstår att man kan bli både upprörd och förbannad när man tycker att statstelevisionen fokuserar på trivialiteter samtidigt som landet står i lågor.”


    Så vad har SD gjort de sista 10 åren annat än bort sig om och om igen menar du?

    Hur kan en hög företrädares heliande vara en trivialitet menar du? Eller hålelr du inte med Jimmie Åkesson om det?
  • Padirac
    Anonym (xyz) skrev 2020-10-03 17:10:55 följande:
    Först drar du en liknelse med Danmark där man kan dra slutsatsen att SD kommer "falla ihop" när övriga partier börjar driva en "aktiv migreringspolitik".

    Nu skriver du att det har bedrivits en aktiv migrationspolitik i Sverige sedan 2015.

    Eftersom SD inte har fallit ihop finns det ett hål i ditt resonemang.

    En ledtråd är t.ex att tusentals afghaner beviljats uppehållstillstånd trots att de inte har asylskäl (gymnasielagen). Det är inte sådan "aktiv migrationspolitik" som väljarna efterfrågar.
    Nej vänta nu? Har jag sagt att Sverige driver dansk migrationspolitik? Eller att SD fallit ihop?

    Jag har kopplat ihop övriga partiers migrationspolitik med rasistiska och invandrarfientliga partiers valframgångar, migrationspolitiken kan också kopplas samman med att frågan kapats av ett parti med rötter i nazism och fascism, rötter som fortfarande är synliga i hög grad då inte bara företrädare i framskjutna positioner sieg heil'ar utan själva partiledaren tycker att frågor om detta är trivialiteter.. 

    Sen frågar jag dig om du vet vilka migrationspolitiska förändringar som gjorts i Sverige sedan 2015.

    Hålet finns inte i något resonemang  - det är någonting du inte uppfattat i det jag skrev 
  • Padirac
    Anonym (s) skrev 2020-10-03 17:21:24 följande:
    Istället för att länka upp massa irrelevanta och hjärndöda saker som inte påverkar vårt land, så borde du titta på hur det ser ut i praktiken. Titta på vad de styrande åsamkat landet. Och jämför sedan det med hur det ser ut i SD styrda Sölvesborg som går mot rekordöverskott och som är fungerande. Som till skillnad från övriga kommuner inte går back år efter åt, utan tvärt om är en framgångssaga.

    Vem fan bryr sig om vad någon sagt? Se vad de gör! Se vilket sopland de politiker du givit ditt förtroende har orsakat. Överfallsvåldtäkter varje vecka över hela landet, massarbetslöshet bland unga, dödsliga skjutningar hela tiden och 100 andra problem.
    Så du tror att den poltik och de politiker som verkar i SD Sölvesborg klarar av att leda Sverige  

    SDs kommunpolitiker klarar ju inte ens av att hålla sig grundlagar och arbetsmiljölagar Kräks

    och andra problem verkar de ha gott om.. 

    www.expressen.se/ledare/malin-siwe/akessons-stora-problem-roran-i-sd-styrda-kommuner/
  • Padirac
    Anonym (s) skrev 2020-10-03 17:21:24 följande:
    Istället för att länka upp massa irrelevanta och hjärndöda saker som inte påverkar vårt land, så borde du titta på hur det ser ut i praktiken. Titta på vad de styrande åsamkat landet. Och jämför sedan det med hur det ser ut i SD styrda Sölvesborg som går mot rekordöverskott och som är fungerande. Som till skillnad från övriga kommuner inte går back år efter åt, utan tvärt om är en framgångssaga.

    Vem fan bryr sig om vad någon sagt? Se vad de gör! Se vilket sopland de politiker du givit ditt förtroende har orsakat. Överfallsvåldtäkter varje vecka över hela landet, massarbetslöshet bland unga, dödsliga skjutningar hela tiden och 100 andra problem.
    Visst är det så att dessa hjärndöda uttalanden om trivialiteter påverkarlandet - SD, SDsvansen, vurmarna vill begränsa fri media, public service. Dödshoten riskerar att tysta demokratin - det är vad SD skapat de sista 10 åren. Det förstör landet Kräks 

    Men det tycker du inte är så farligt, eller?
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?