Inlägg från: Bäbiiiis |Visa alla inlägg
  • Bäbiiiis

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Canama skrev 2020-09-22 07:13:53 följande:

    V.8 idag!

    Mina enda symtom är egentligen illamående och trötthet. Känner verkligen INGENTING i brösten och det oroar mig lite? Någon annan som inte känner något i brösten? Ammar fortfarande dottern utan problem liksom.... Förra graviditeten kändes det i brösten...

    Illamåendet är också nästan konstant. Men kommer främst om jag varit utan mat drygt två timmar... Aptiten är också borta, de var den förra graviditeten med. Så de blir mycket smörgås och majskakor för att hålla illamåendet borta....

    3 veckor till första UL, känns låååångt. Speciellt när man inte vågar berätta något om graviditeten innan den är bekräftad -på riktigt-...


    Jag känner inget i brösten och inget illamående heller. Men det har jag inte gjort tidigare graviditeter heller. Bara lite molvärk i magen känns för mig.
  • Bäbiiiis
    Jencie skrev 2020-09-23 21:20:28 följande:

    Någon som är över 30 år här?

    Jag väntar mitt fjärde barn (bf 13 Maj) Oplanerat. 

    Funderar kring det här med KUB, jag är 33 och här erbjuds KUB först ifrån 35 år. Jag är jätte orolig för både KUB och att inte göra KUB. Har pratat med barnmorskan om att få göra KUB ändå och bekosta det själv men inser ju också att man måste gå själv på grund av Corona så får ju inte min partner följa med på någonting.

    Hur orolig behöver man vara för att det ska visa någon kromosomavikelse egentligen vid min ålder 33 om det inte finns några anlag i släkt eller liknade? 


    Jag är 35 och även om risken för kromosomavvikelser är låg så är det inget jag skulle lämna åt chansen. Men det beror ju såklart på hur ni skulle agera om ni fick hög risk. Vi kommer förutom kub även göra NIPT vilket vi får bekosta själva.

    Sen är ju ett ultraljud mycket värt att få göra bara för att få bekräftat att barnet lever och utvecklas normalt (med eller utan kromosomavvikelser). Jag skulle aldrig tacka nej till den möjligheten men alla är ju olika och olika kontrollbehov. Det är såklart tråkigt att partners inte får följa med men man kanske i alla fall får en bild med sig hem. Bättre än inget :) Vad skulle det kosta för dig att göra kub?
  • Bäbiiiis

    Hej, jag gick in i v 6 idag och tycker att tröttheten har börjat smyga sig på nu. Jag gäspar om eftermiddagarna, sover gärna middag om möjlighet finns vilket det sällan gör och somnar tidigare på kvällarna. I övrigt är det mer diffusa symptom jag känner av. Lite lätt yrsel, inte direkt illamående men lite olustkänsla och ökat behov av att småäta m.m.

    Hur mår ni andra?

  • Bäbiiiis

    Hej, nu har jag 15 dagar kvar till VUL. Är då i v 8. Är det någon som gjort ett tidigt ultraljud och vad kunde ni då se och i vilken vecka gjordes det. Jag är sååå nervös och 15 dagar känns både snart och som oändligt långt bort. Om allt ser bra ut då kan det nog hända att vi berättar för närmaste familjen tror jag. Vi är inte så bra på att hålla hemligheter :)

    Har ni berättat för några ännu?

  • Bäbiiiis
    Asteria skrev 2020-09-29 14:57:32 följande:

    Jag gjorde vanligt UL i fredags, då var det 7+6. Bönan mätte 16,3 mm vilket motsvarade 8+1 (har dock gjort IVF och då står den dateringen kvar). Vi kunde också se ett litet hjärta picka!

    Jag har fått allvarligt gravidillamående och varit sängliggande i två veckor så vi har berättat för närstående och på jobb. Har man sett hjärtslag i v 9 är ju missfallsrisken väldigt låg så det känns safe att berätta :)


    Så skönt att ni har fått se den lilla med ett pickande hjärta :) Men det där illamåendet låter inte så kul. Hoppas det blir bättre snart.
    Gullego skrev 2020-09-29 14:40:34 följande:

    Jag gjorde i v 6+0 förra gången då såg man hjärtat picka och denna gången ska jag göra ett på måndag i v 6+2 så hoppas att se hjärtat picka då med : )


    Jag vågade själv inte boka så tidigt VUL då jag tänkte att man kanske inte kunde se hjärtat så tidigt. Men då går ju det uppenbarligen. Men vad skönt att inte behöva vänta längre än så innan första ultraljudet. Hoppas allt ser fint ut på måndag :)
  • Bäbiiiis

    Jag är nu i v 7 och har känner mig ganska illamående senaste dagarna ihop med en trötthet som också kommit senaste veckan. Lite förstoppning och svullen mage dessutom. Det känns ju på sitt sätt skönt att ha lite symptom även om det är jobbigt. Om 12 dagar har vi tid för vul vilket vi verkligen längtar till samtidigt som det känns nervöst. Jag som har känt mig som en arbetsnarkoman senaste åren känner nu hur skönt det vore att vara föräldraledig några månader och bara släppa jobbet helt.

  • Bäbiiiis
    Danni 83 skrev 2020-10-06 14:10:35 följande:

    Jag har vul om två timmar, har blödit i över en vecka nu, ökat och minskat i intensitet hela tiden, inga klumpar och ingen smärta men jag är ändå orolig. Gjorde vul och såg ett hjärta slå för en vecka sen, hoppas så att det ser bra ut idag också. Är i v8 nu.


    Håller verkligen tummarna för dig nu.
  • Bäbiiiis
    Lilja3389 skrev 2020-10-06 13:48:04 följande:

    Gjorde vul idag v10+2, tyvärr hade de stannat av i V5-6. Så nu inväntas att de ska komma ut. Hade de inte kommit ut av sig själv innan veckan är slut så skulle jag söka hjälp. Var väldigt glad min man fick följa med då vi gick på privat ultraljud. Känns riktigt tungt. Men vi känner båda att vi ska landa i detta och sen börja om.

    Lycka till för er andra <3


    Jag är hemskt ledsen för er skull. Lycka till framåt!
  • Bäbiiiis

    Hur har ni det alla gravida? Några magar som börjat synas ännu? Jag gick precis in i v 8 och nu är det gravidbyxor på som gäller. Igår tyckte jag alla mina symptom var spårlöst försvunna, både tröttheten och illamåendet som jag haft i 2 veckor, men idag är i alla fall tröttheten tillbaka verkar det som. I alla fall just nu. Vi får väl se ikväll om jag somnar kl 21 eller klara att vara vaken till 23. Det är då det märks tydligast. 6 dagar till VUL, längtar!

  • Bäbiiiis
    Canama skrev 2020-10-10 08:16:27 följande:

    Imorse hade jag en -bulle- på vänster sida av magen, precis som jag hade tidigt förra graviditeten <3 Fast så var de snarare typ vecka 14-16 nått, nu är jag v 10. Men ha hört att magen kommer snabbare andra gången :). Jag kan fortfarande ha mina byxor men det är skönt att knäppa upp knappen när man kommer hem hehe..

    Mitt illamående kanske ha blivit liiite bättre. Istället för att vara konstant illamående så blir jag snabbt VÄLDIGT illamående om de gått för länge sedan jag åt. Så vet inte vad som är värst egentligen, haha! Inte kul att bli överraskad av akut jag-måste-kräkas-NU när man är iväg på nått, speciellt när man inte har berättat än...... Har dock inte kräkts! Kräktes en gång förra graviditeten. Tröttheten är kvar iallafalll. Har sovit på dagarna de senaste, så skönt.

    Är de på onsdag du ska på UL? Jag ska på måndag! Mindre än två dagar kvar. Längtar SÅÅÅ!


    Så kul att kunna se en bulle på magen redan. Jag längtar efter att både se gravid ut och kunna känna rörelser. Men det får gärna dröja liite till innan magen ser uppenbart gravid ut. Även om illamåendet avtagit så känner jag ändå andra symptom nu så jag är inte så orolig faktiskt. Det ör ju skönt att slippa illamåendet. Mitt ul är på torsdag. Lycka till på ditt imorgon! Håller tummarna för att allt ser bra ut.
Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)