Inlägg från: Bäbiiiis |Visa alla inlägg
  • Bäbiiiis

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Hej, kul att se lite liv i den här tråden igen. Jag är i v 15 (snart 16) och mår bättre än på länge. Piggare och inte illamående längre. Jag tror jag känner lite diffusa rörelser ibland men det är inte är helt säkert. Kan vara tarmarna men tror inte det. Hoppas kunna känna lite tydligare snart. RUL har jag inte förrän i v 20 vilket blir efter årsskiftet så nu händer inte så mycket på ett tag.

    Är ni andra något extra oroliga för coronan såhär när ni är gravida? Och ev risk att inte kunna ha parter med på BB? Vi får hoppas läget ser annorlunda ut i maj.

  • Bäbiiiis

    Jag är i v 16 och tror jag har känt rörelser någon enstaka gång men svårt att skilja på gaset, rörelser och små sammandragningar. Sitter moderkakan i framvägg känner man ju betydligt senare då det kan ju vara en förklaring. Extra hull påverkar säkert också. Så kul för er med RUL snart. Jag får vänta ett tag till men känner mig inte speciellt orolig så det är ok. Tiden kommer gå så fort ändå nu över jul och nyår.

    Mina barn sa idag att de trodde det var en lillasyster i magen trots att vi vet och har sagt att det är en lillebror. Men jag tror inte att det spelar någon roll för dem egentligen. De är jätteglada att få ett till syskon och kramar och pratar med magen ibland. Har ni berättat ännu för era barn?

  • Bäbiiiis
    zqw123 skrev 2020-12-11 20:21:40 följande:

    Är det någon som börjat känna av bebisen i magen ännu, med sparkar eller ett fladder som jag läst att vissa kan känna i början? Nu är jag i vecka 17 (16+1) och det flesta symtomen är borta förutom tidvis illamående. Det vore så skönt att känna bebisen på något vis så att man vet att hen mår bra. Har RUL först 30/12.


    Jag är i 16+4 och jag tror jag har känt lite diffusa rörelser tidigare men idag kände jag tydligt ett par sparkar. Eller snarare små dutt. Så härligt att känna. Hoppas det kommer mer snart. På ul i v 13 trodde barnmorskan att min moderkakan sätt i bakvägg vilket gör att man sannolikt känner tidigare än om den hade suttit fram. Är det ditt första barn? För mig är det tredje.
    Canama skrev 2020-12-11 11:43:17 följande:

    RUL idag! Bebis mår bra, det lilla de kunde se... Rörde sig mycket och låg med båda armarna framför ansiktet. Ska på nytt UL om 4 veckor för att kolla upp det de inte lyckads med idag. Moderkaka i framvägg (antagligen därför jag inte känt rörelser?) så det ska också kontrolleras. Hon mätte också med VUL och var ganska säker på att den inte kommer va till problem i framtiden.

    Annars mår jag väldigt bra, MEN har de varit mycket aktivitet en dag så får man sota för det dagen efter... Då kan jag var helt slut.

    Skönt att bebisen mådde bra iallafall, nu känns de lite bättre! Har inte gått ut med graviditeten mer än till närmsta vännerna och familjen men nu känns det som man kan göra det :) Syns ju dock redan ordentligt ;)


    Så härligt att ha fått se den lille igen :)
  • Bäbiiiis

    Mina har kommit vid 40+2 och 37+1. Hoppas verkligen på att denna inte kommer tidigare än 37+0. Men med den så kallade "luriga trean" skulle jag inte bli förvånad om jag gick över och fick bli igångsatt.

  • Bäbiiiis

    Tänk att tiden både kan gå så fort och så långsamt under en graviditet. Jag är inte riktigt där ännu men många här har redan passerat halva tiden. Bra jobbat. Och andra halvan blir roligare när man kan känna av det lilla livet där inne. Min mini gör sig alltmer påmind från magen nu med små sparkar som jag börjat känna lite oftare. Tyvärr är även foglossningen här. Någon mer som åkt på det?

  • Bäbiiiis
    kristina27 skrev 2020-12-18 18:36:56 följande:

    Jag vet inte hur foglossning känns då det är mitt första barn men jag har fått väldigt ont bak i ryggen som strålar ner mot skinkan samt ont när jag går från blygdbenet som en skarp ilande smärta. Är det foglossning?


    Låter helt klart som foglossning. För mig gör det ont om jag gått långt, burit tungt eller suttit stilla på en stol för länge. Efter hårdare ansträngning kan det göra ont ett bra tag efteråt också. Ett foglossningsbälte kan hjälpa en del men annars är det nog bara att undvika sådant som gör ont.
  • Bäbiiiis

    God fortsättning! Halvvägs känns ju nästan ofattbart. Det är verkligen en annorlunda upplevelse att vara gravid i pandemitider. Vänner och kollegor som man inte har träffat sedan innan graviditeten missar hela den växande magen och avsaknaden av middagsbjudningar gör att alkohol inte är det minsta uppoffrande att avstå från. Knappt rött kött och mögelostar heller. Krämporna är dock som vanligt och nu i v 20 har jag ganska jobbig foglossning. Jag har börjat få tillbaka tröttheten också. Antar att det beror på järnbrist och att det blir järntabletter med tillhörande förstoppning efter nästa besök hos bm. Kul :P

  • Bäbiiiis

    Hej, för mig är foglossningen helt klart begränsande även om jag är tacksam att jag inte behöver kryckor eller rullstol. Men träning och långpromenader funkar inte vilket antagligen gör att jag kommer gå upp mer i vikt. Ligger på ca +7 kg efter 20 veckor.

    Bebis känner jag sparka dagligen numera men inget utanpå magen ännu. Har ni börjat känna utanpå och i vilken vecka i så fall.

    Gjorde RUL nyligen och allt såg bra ut.

    Canama, Så jobbigt att inte kunna sova. Hoppas det ger med sig. Det är ju långt kvar av graviditeten och trött blir man ju ändå av all energi som går till bebis.

    Själv sover jag numera bäst på vänster sida och med en kudde mellan benen och lite halvt under magen. Det ger lite avlastning tycker jag och är skönare för foglossningen.

  • Bäbiiiis

    Hej, det går verkligen i perioder när folk skriver här och när det är helt tyst. Men nu närmar vi ju oss tredje trimester, i alla fall ni med bf i början av maj, och kanske har lite extra behov av att prata, gnälla, diskutera olika frågor. Så hur mår ni, vad tänker ni på?

    Jag bävar lite inför att bli ännu tyngre då jag redan tycker mina foglossningsbesvär är jobbiga. Vill heller inte bli mer trött än vad jag redan är. Men längtar efter den stora höggravidmagen och såklart efter min bebis.

    Har ni börjat gå till mvc ännu? Jag ska dit i v 25 (v 23 nu), annars har jag bara varit på inskrivning och ultraljud. Tycker det är lite sent att först i v 25 mäta järnet. Jag hade gärna vetat redan nu om jag behöver tillskott. Känner mig så trött.

    Jag har kommit in i en boa-fas och vill bara planera föräldraledigheten, inreda barnrummet och köpa sådant som bebis behöver. Lite frustrerande då det tar fokus från vad som egentligen behöver min uppmärksamhet här och nu. Men också mysigt <3

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)