Inlägg från: Bäbiiiis |Visa alla inlägg
  • Bäbiiiis

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Magen har nu sjunkit ordentligt och jag känner ett lätt tryck neråt mot rumpan som kommer och går lite och blygdbenet ömmar. Letar tecken på förlossning hela tiden.

    Även fast jag vill ha min bebis nu så vill jag ju också att det dröjer i alla fall en vecka till så vi passerar 37+0. Men håller tummarna för er som kommit lite längre att ni slipper vänta alltför länge på era småttingar.


    Empa86 skrev 2021-04-26 13:26:52 följande:

    Hej på er, åh jag vet inte om jag kissade på mig eller om det gick lite vatten för typ en timme sedan.. Inte jättemycket typ 0.5-1 dl. Nu väntar jag bara på om det ska hända något mer.. Det är så störigt med denna väntan..


    Hur har det gått med vattnet? Har du ringt förlossningen?
  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-04-28 17:45:17 följande:

    Hej på er, jodå inatt kl 02.05 föddes våran lilla kille i v 37+6. Så fantastiskt att bara ligga och titta på honom <3

    Jag var in igår vid lunch för att kolla om det var vatten avgång men det var det inte. I samband med detta såg de att livmodertappen mjuknat och jag var öppen 2-3 cm och jag fick åka hem med orden "det kan vara 1 vecka kvar" . Vid 16.00 började jag få väldigt oregelbundna värkar som knappt gjorde speciellt ont, och de höll på till och från till kl 23.00.Då jäklar tog de fart och det var bara att åka in till förlossningen igen sedan var det fullt ös till han kom ut :)


    Grattis! Vad kul att höra. Hoppas ni mår bra.
  • Bäbiiiis

    Jag tycker mig ha börja få lite oregelbundna och lindriga förvärkar nu sedan sedan igår. Hoppas på att de intensifieras snart.

    Det här med att vattnig flytningar kan orsaka ett splash på golvet tycker jag låter lite märkligt. Väldigt riktiga flytningar i så fall men så kan det kanske vara när slemproppen löser upp sig. Tänkte bara nämna att med mitt första barn gick vattnet hemma och det var "splash-mängder" som då kom men väl på förlossningen fanns det ytterligare en hinna som inte gått och när den togs kom det väldigt mycket mer vatten. Det kan alltså vara så att bara ena hinnan går och då kommer inte allt vatten.

  • Bäbiiiis

    Idag är alla mina känningar som bortblåsta. Inte alls lika ont i blygdbenet längre, inga förvärkar, inget tydligt tryck neråt. Hmm jag som blev så hoppfull häromdagen. Kanske var det bara bebisen som fixerades i bäckenet som orsakade känningarna. Eller så är det lugnet före stormen...

  • Bäbiiiis

    Händer inte så mycket här heller. Var på mvc igår och bebisen är fortfarande ruckbar. Hade lite ilningar i tappen och förvärkar för några dagar sedan men nu har det varit väldigt lugnt några dagar. Sammandragningar då och då bara.

    Men helt plötsligt händer det ska ni se :)

    Att slemproppen gått är ju ett bra tecken.


    Go o gla skrev 2021-05-07 10:35:34 följande:

    Händer det något spännande? Här är läget oförändrat med undantaget att slempropppen gått (igår och resterande idag). Annars händer det inte mkt alls just nu så hoppades ni andra har lite mer action i vardagen s.a.s.


  • Bäbiiiis
    Canama skrev 2021-05-07 12:40:06 följande:

    När har du BF?

    Jag kan väl delge lite spännande nyheter iallafall ;)

    Hade kontroll idag och är 2-3cm öppen, mjuk tapp (?). Bebis ligger dock fortfarande ganska högt men är -nästan- fixerad (fråga mig inte hur de mäter sånt, haha). Hon gjorde en hinnsvepning och sa att han förhoppningvis är här inom 2 dagar :D

    Hon bokade också in överburenhetskontroll om en vecka och då sätts jag igång om inget hänt. Så senast nästa helg är han här!


    Åh vad kul med lite progress. Hoppas på att hinnsvepningen hjälper. Jag födde mitt första barn dagen efter en hinnsvepning. Vilken vecka är du i nu och hur långt efter bf har du överburenhetskontrollen? Jag har inte nästa tid hos bm förrän på bf+3. Nu är jag i v 37+3. Känns som väldigt långt tid utan någon kontroll. Hade ju gärna gjort en hinnsvepning tidigare än så.
  • Bäbiiiis
    Go o gla skrev 2021-05-09 03:21:53 följande:

    Liten uppdatering. Kl 00:55 8/5 föddes vår lilla Valeria. 3750kg - längd ännu okänd.

    Kom in till förlossningen runt 20-tiden och var då öppen ca 4-5cm, vid 22-tiden öppen ca 7-8cm och fullt öppen runt 23:30 men då hon låg högt bad de men att ?krysta ner henne?, så fick test-krysta sas pö om pö själv utan BM lr annan i rummet och plask så gick vattnet. Vi ringde in dem och medans de förberedde för att undersöka mej så kom lillan som på ett bananskal på sängmadrassen, haha. Jag sa till BM, hon kommer - hon bara tittade på mej och sa ?jag ser det?, och swosh så var lillan ute. Jätteknasig känsla att hon gled ut så lätt och att ingen var där att ta emot henne. Hon skrek själv på en gång väl ute och ett par minuter efter kom läkarna in (iom de inte var berädda på att jag skulle föda så snabbt tog det lite tid). Allt väl iaf och lillfisan sussar sött och jag inväntar sömnen... men lär nog bli svårt att sova i natt, dels för all adrenalin, lillan här som man vill vaka över hela tiden och min lillkille i tankarna som sover utan mamma för första ggn. Hoppas få gå hem imorgon även om de vill jag stannar tills måndag kväll (rutin med 48h här)...


    Grattis! Förstår att det måste varit en konstig känsla att bebisen fick landa på madrassen utan att någon tog emot. Men skönt att det gick så pass lätt. Njut nu :)
  • Bäbiiiis
    Gullego skrev 2021-05-08 13:26:47 följande:

    4/5 kl 21:39 kom plutten med akut kejsarsnitt i v 36+1 och vägde in på 2575 gram.

    runt lunch fick jag värkar och en annan underlig smärta men jag ville avvakta och se vad som hände med värkarna. Ringer förlossningen kl 17 som ber mig komma in eftersom jag ska ha planerat kejsarsnitt vid senare tillfälle. Väl inne visar ctg på regelbundna värkar och bricanyl sätts in i ett försök att stoppa det. Bricanylen hjälper inte och jag har mycket ont och får lustgas. Läkaren kommer in och beslutar om akut kejsarsnitt då jag är snittad 2 ggr tidigare och har mycket sammanväxningar. När dom kommit in i buken upptäcker dom att livmodern spruckit och en bit av hinnsäcken och bebisens hand ligger utanpå. Det va verkligen tur att jag litade på min magkänsla och åkte in och att dom snittade så snabbt annars hade både bebis och jag kunnat strukit med. 2,5 liter blod fattigare men så glad över att allt till sist gick så bra!

    Lycka till ni andra : )


    Grattis! Men vad läskigt att livmodern sprack. Skönt att det gick bra ändå.
  • Bäbiiiis
    Canama skrev 2021-05-11 09:33:32 följande:

    Nu är även vår lillebror här! Kom på BF i raketfart, tror de blev 3h förlossning (har inte riktigt koll på vad klockan var då det blev så intensivt). Mannen hann nätt och jämt till förlossningen! Ringde han när jag haft några regelbundna sammandragningar och det var nog klokt att han kom hem direkt istället för att vara kvar på jobbet (som jag sa att han skulle va :D )

    Vi mår bra!


    Grattis! Vilken punktlig bebis :)

    Alltså min mage är sååå låg nu. Ser lite lustigt ut. Men jag känner inga värkar och ingen slempropp eller liknande. Misstänker att det blir en snabb förlossning när det väl drar igång. 2 veckor till bf.
  • Bäbiiiis
    HAGUJ skrev 2021-05-17 09:55:09 följande:

    Här var det lite tyst. Kanske är det fler än jag som fullständigt sugits in i bebisbubblan.

    Jag fick min lilla på beräknat datum (pappas födelsedag).

    Värkarna startade sakta men säkert dagen innan vid 14. Framåt kvällen insåg jag att det hållit igång hela eftermiddagen och jag började bli mer och mer säker på att det inte bara var förvärkar. Jag sa till min man att han nog får en födelsedagsbebis. På morgonen var det dags att åka in, en väldigt jobbig bilresa på ca 1h där värkarna kom typ hela tiden. Jag ville absolut inte komma in utan att vara i aktiv förlossning. Det var jag och efter en snabb undersökning var även min man välkommen in. Sen gick det undan och två timmar senare var han ute.

    En drömförlossning (ont såklart), inte en skråma på mig och en bebis i prima skick. Eftersom jag önskade tidig hemgång fick vi vara kvar på förlossningsrummet i lugn och ro alla tre i fem timmar, sen behövdes rummet och min man fick lämna sjukhuset och jag fick sitta i ett fikarum och vänta på läkaren som kom efter några timmar. Sen åkte vi hem på kvällen, lyckan var total över att allt gått precis som jag ville och utan skador.


    Stort grattis! Låter som en riktigt bra förlossning. För min del är det tyst för att jag bara väntar o väntar. Men har några dagar kvar till bf ännu.
  • Bäbiiiis

    Gah, kom nu någon gång bebis! Den så kallade "luriga trean" verkar inte ha bråttom till skillnad från sina syskon.

  • Bäbiiiis
    LillLisa skrev 2021-05-18 10:08:54 följande:

    Bf var igår men ingen liten bebis kom.... idag dags för igångsättning pga grav.diabetes. Längtar!

    Ligger och vilar mig i form och en kopp kaffe innan dusch å fix å en kort resa till sjukhuset.


    Hoppas allt gick bra med igångsättningen :)
  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-05-25 17:00:14 följande:

    Känner igen det där från när vi skulle ha våran trea. Har du gått över bf?


    Ja fast bara med en dag än så länge :)
  • Bäbiiiis

    I torsdags kom lillebror till världen efter en okomplicerad och bra förlossning. Vi njuter nu i bubblan och försöker samtidigt hitta fungerande rutiner som trebarnsföräldrar.

    Grattis till er som fått era små! Lycka till ni som har det framför er!

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)