Inlägg från: Bäbiiiis |Visa alla inlägg
  • Bäbiiiis

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Jag hade mycket huvudvärk och yrsel för några veckor sedan men det har blivit bättre nu. Men jag har också migrän ibland då jag kopplade mer ihop det med det. Tänkte även järnbrist och har börjat tänka extra på att få i mig järnrik mat. Mätte blodvärdet till 112 förra veckan hos bm. Har aldrig haft havandeskapsförgiftning.

  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-02-12 08:03:46 följande:

    Hej igen, blodtrycket var lite högt men ändå okej och inget protein i urinet. Det kändes skönt iaf! Har läkartid till veckan då de ville kolla vidare. Är säkert någon migränvariant. Hoppas det ger sig, skulle kännas tungt att behöva gå hem från jobbet redan nu.

    Hur länge har ni andra tänkt jobba?


    Skönt att de kollar upp det ordentligt i alla fall.

    Jag tänkte nog gå på föräldraledighet ca 2 veckor innan bf men är lite nervös att bebis ska komma tidigare än så då jag födde 3 v innan bf förra gången. Men jag vill inte gå hem så tidigt och sen att det visar sig att jag går över en vecka istället. Jag får väl förbereda mig på att kunna lämna jobbet i hast om det blir skulle bli tidig förlossning. Annars vore det skönt med några dagar ledigt i alla fall innan bebis kommer så man kan fixa lite hemma t.ex fylla frysen med matlådor.

    Hur tänker du?
  • Bäbiiiis
    Canama skrev 2021-03-03 08:25:09 följande:

    Hur går det för er?

    För mig börjar det bli TUNGT. Kommer bli två låååånga månader kvar...... Har fått foglossning. Det kom senare än vid första graviditeten men nu är den här! Det går väl ok så länge man är igång men så fort man satt sig en stund är det en pina att starta upp kroppen igen, känns som bäckenet ska gå i två delar när jag reser mig........

    Har även gått upp typ 7kg på 4 veckor så ligger väl typ 20 kg plus REDAN. Med första gick jag upp 25......

    Lite gnäll men ingen annan än ni orkar väl lyssna på mig ;)

    Jobba är inte att tänka på, men har ju fortfarande dottern att ta hand om.


    Här börjar det också bli riktigt tungt trots att jag nästan har 3 månader kvar. 10 veckor i alla fall. Foglossning har jag haft hela tiden men senaste veckan har det blivit betydligt värre. Att ta sig upp ur sängen är en utmaning liksom att ta på sig strumpor och skor. Att sitta på ett hårt golv för att leka med barnen går inte alls men jag har som tur är en pilatesboll att sitta på som är mjuk och som man lätt kan rulla med sig över golvet. Och barnen är såpass stora att de har förståelse för att jag får ont.

    Jobba går ganska bra ändå eftersom jag har kontorsjobb och kan jobba hemifrån. Jag hoppas kunna jobba till ca 2 v innan bf.
  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-03-23 19:05:05 följande:

    Nu börjar det verkligen närma sig för oss alla. Fick åka hem från jobbet idag då jag fick massa förvärkar. Har fått det lite till och från nu på slutet. Mindre än 50 dagar kvar!

    Hur mår ni andra?


    Hej! Ja nu närmar det sig verkligen. Jag mår bra även om typ allt gör ont just nu. Det känns så spännande att snart ha den lille här hos oss. Syskonen längtar verkligen. Jag känner bara lite stress över att inte alls ha fixat med bebiskläder, blöjor m.m. eller packat bb-väskan. Men å andra sidan kan ju det mesta sådant lösas ganska omgående om det skulle krävas. Hoppas förvärkarna lugnar ner sig och du får den vila du behöver.
  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-03-28 08:57:27 följande:

    Hej, tänkte börja med hallonbladste om någon vecka. Fler som tänker testa/har testat tidiga?


    Nej, aldrig testat. Är det för att starta förlossningen i förtid? Jag är snarare nojjig för att inte hinna komma till 37 fulla veckor. Men efter det kommer jag säkert känna att det gärna får starta.

    Just nu (i v 32) ligger bebis i snedläge och om den inte lägger sig rätt innan nästa mvc-besök i v 35 blir det ev att planera in vändningsförsök. Har ni koll på hur era bebisar ligger? Någon som gjort vändningsförsök tidigare eller fött med kejsarsnitt? Vad har ni för erfarenheter? Det hade känts väldigt tråkigt att inte föda vaginalt tycker jag. Men det är såklart ganska mkt tid kvar för mini att lägga sig rätt så det hoppas jag ju på.
  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-03-29 00:25:54 följande:

    Nej det är främst för att man ska blöda mindre under och efter förlossningen. Att livmodern ska dra ihop sig snabbt och att moderkakan ska släppa. Jag drack med mina två första och blödde väldigt lite, med tredje glömde jag bort det helt, blödde mer och var snudd på att gå operera ut moderkakan då den vägrade lossna. Så nu ska jag dricka igen, dock viktigt att inte börja för tidigt.

    Min har legat med huvudet sjukt långt ned sedan v 27 så det har känts jättemycket tryck nedåt och bak mot rumpan. Nu tycker jag dock att det känns som att bebisen har åkt upp lite de senaste dagarna, skumt.

    Har inga tidigare erfarenheter av barn som ligger "fel" men hoppas att din lille lägger sig till rätta snart. Har du testat sitta på pilatesboll och rulla höfterna/bäckenet för att den ska åka ner med huvudet?


    Ok, tack för förklaring. Det är ju lite av ett skräckscenario att moderkakan inte lossnar eller blödningen inte avta. Jag ska läsa på om hallonbladste men är lite rädd för att stoppa i mig sådant som jag inte har koll på eller fått rekommenderat från sjukvården. Har ju fött två barn tidigare utan problem med moderkakan men med ganska smärtsamma eftervärkar av att livmodern drar ihop sig. Vore ju skönt om den processen kan underlättas.

    Jag sitter ibland på pilatesboll men kanske inte så mycket på sista tiden. Ska testa det mer. Tack för tips.
  • Bäbiiiis
    Go o gla skrev 2021-04-11 17:18:38 följande:

    Hur mår ni andra? Själv är jag trött på att vara gravid iim all foglossning och xtra kilon. Fem veckor kvar men känns som tiden går i slow-motion nu... måtte man inte gå över tiden...


    Jag känner mig också väldigt trött på graviditeten men är omväxlande rädd att bebisen ska komma för tidigt (innan 37 veckor) och omväxlande hoppfull att den kanske kommer innan bf i alla fall. Det känns inte som att jag kommer gå över men man vet ju såklart aldrig. Har ganska mycket sammandragningar och tryck neråt och min förra förlossning skedde i v 38. 6 veckor till bf för mig.
  • Bäbiiiis
    Empa86 skrev 2021-04-12 12:01:37 följande:

    Haha kan verkligen relatera. Somnar sittandes pga halsbränna och är sedan sjukt skev i kroppen när jag ska kliva upp och kissa, eller räta ut ett sendrag i vaden. Känns som att man är 150år haha.


    Full igenkänningsfaktor. Jag sover också sittander pga halsbränns och foglossning tillsammans med sammandragningar, värk i benen, kissnödighet och bebissparkar gör att nattsömnen blir väldigt påverkad. Och det i sin tur gör ju att man är helt slut under dagen.
  • Bäbiiiis

    Grattis Jinthry! Hoppas ni mår bra både du och bebis. Är ni kvar på bb/neo? Var det v 36+ något eller 37+ som du födde?

    Jag har också haft mensvärk och sammandragningar så att jag varit orolig för för tidig förlossning men det har lugnat ner sig lite nu. Har panikpackat en bb-väska men inte orkat tänka igenom riktigt vad man behöver så nu har jag bara slängt ner lite kläder till mig och bebis plus några protein bars. Knappast tillräckligt men jag har ingen energi kvar att tänka på vad man borde packa. Tandborste och mobilladdare får man väl rycka med sig i farten. På måndag hoppas jag få veta hur lillen ligger i magen. Jag är väldigt osäker just nu på om det är huvud eller rumpa jag känner under revbenen då och då. Sparkar känner jag åt alla möjliga håll men kanske mest ner mot höften eller i höjd med naveln.

  • Bäbiiiis

    Åh är ni i v 37+0 redan. Jag är i 35+0 och längtar tills detta är över. Det som absolut måste förberedas inför bebisens ankomst är fixat men det finns mycket kvar som jag ändå hoppas orka med innan, typ städa, tvätta kläder m.m.

    Nu har jag i alla fall fått bekräftat att bebisen ligger rättvänd men inte fixerad. Två barnmorskor klämde på magen men var lite osäkra så det fick bli ett ultraljud tillslut vilket kändes väldigt skönt tycker jag.

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)