• pandarinen

    Baka flicka 2020

    Lycka till nu! Jag håller tummarna! Jag läste i shettles bok som tog upp just dieten med kalcium å magnesium och undvika salt. Att den forskningen visa att man ska ha kört dieten i en månad innan man börjar.

    Resultatet på de kvinnor och män som höll sig till dieten blev 80% chans till det kön på barnet som parer önskade. Dock var det rätt få kvinnor med i slutöndan som kunde hålla dieten helt ut.

    Jag åt oxfile i veckan :/ och drack tee i morse. Det är svårt att hålla dieten helt. Och svårt att få maken att gå all in på dieten.


    SML89 skrev 2020-11-28 11:40:53 följande:

    Välkomna! usch då, kan inte ens föreställa mig vad ni gått igenom :( Ni är oerhört starka som tagit er igenom detta. Styrkekramar till er, hoppas ni får er efterlängtade dotter <3 blir kul att följas åt!

    Jag fick äntligen blinkande smiley på cb digital advance idag! Dock är vi iväg över helgen vilket innebär ingen kontroll över maten = kött och ev. nr saltat än egen mat. Men får hoppas att de går ändå!


  • pandarinen

    SML vågar du mysa på hela helgen nu eller hur resonerade du kring att våga ha sex under äl?

    Har ni haft sex tidigare i veckan, nu innan äl?

  • pandarinen

    Der går inte att föreställa sig vad ni gått igenom. Att förlora ett barn måste vara bland det värsta som finns.

    Kram.


    Fullofhope skrev 2020-11-27 00:24:20 följande:

    Hej hoppar in här då vi bestämt att försöka med en liten till. Har sedan tidigare en son född 2011, en dotter född 2014 & en son född 2015. Vår dotter dog under förlossningen, som säkert många kan förstå så blir man aldrig hel efter en sådan sak och min längtan efter en liten flicka är så enorm ! Även om ja vet att ingen kan ersätta vår älskade lilla flicka som gick bort - så känns de på något vis som om hon skulle leva vidare lite genom en syster. Åtgärderna vi gjort än så länge är inget sex på äl utb ett par dagar innan, ja missbrukar (lite ironi då) tranbärsjuice utan socker. Och vi har dragit ner i princip helt på rött kött. Självklart skulle vi älska ett till litet syskon även om de blir en pojke, men vi vill iaf försöka baka en liten tjej till då vi båda har en sån längtan efter de. Så jag tar varmt och öppet emot alla era tips :)


  • pandarinen

    Ah du kör på cb:s som visar stegring ett par dagar innan? Jag ska testa det nu till nästa äl.

    Min son blev till på andra försöket på äldagen. Det är svårt det här hur nära man ska våga testa. Men jag kommer nog köra första flrsöjet nu i dec massor innan första glada gubben och sedan 1 gång när glada gubben dyker upp, då borde man pricka in max 1 dygn före äl.. men blir jag inte gravid på ett par månader så kör vi nog bara på :)

    Skillnaden mot förra gången blir dieten. Kalcium å magnesium å lite salt och koffein. Och att försöka att inte pricka precis på äldagen.

    Jag får inte heller med min man på dieten. Först var han med. Men nu sitter han å äter pizza med pepparoni och dricker koffein.

    Du skrev i ett tidigare inlägg att du tror barns kön kan vara genetiskt. Är det makens sida man tittar på då?

    Han har två bröder och en syster. Alltså hans pappa har 3 söner och 1 dotter. Först min make, sedan 1 dotter och sedan 2 söner till.

    Min makes syster har i följande ordning: son, dotter, son, dotter. Och min makes bror har 2 döttrar. Vad är oddsen ur genetiskt perspektiv att jag kommer få?

  • pandarinen

    Min pappa däremot fick tre döttrar. Å han önskade sig en son hahahaha! Men han vart lika glad för oss tre.

    Jag äter torkade tranbär. En näve tillsammans med nötter (mandlar och cashewnötter) som är rika på magnesium + magnesiumtablett

    Sen dricker jag mjölk som en galning. Någon som vet hur det är med choklad? Bra dåligt för tjejbak?

    Så galet sugen på chips hahaha. Men det är ju även nyttigt att hålla sig borta ifrån.

  • pandarinen

    Finns det någon inställning här på fl så man kan få nya inlägg först och inte behöver scrolla igenom hela tråden?

  • pandarinen

    Jorå väntar på att min mens ska dyka upp. Borde komma vilken dag som helst om jag har en regelbunden cykel nu då.


    SML89 skrev 2020-12-07 10:15:55 följande:

    Hur går de för dig pandarinen?

    Jag hade tydligen äl senare än jag trodde, hade gett upp att få fast gubbe så därav hade vi inte legat dagarna innan. Hade sex 3 dgr innan fast gubbe och då äl kan dröja 12-36 h så hade vi sex både dagen med fast gubbe och dagen efter med. Mitt prio är trots allt ett till barn, så ville inte sumpa chanserna helt. Får hoppas att försurningen i kroppen isf gör sitt (om jag ens blir gravid) :) Blir ju lite tveksam till om min lutealfas blir tillräckligt lång för att de ska kunna bli nått alls. Får se :)


  • pandarinen

    Spännande! Du måste berätta sen efter rul hur det gått! Ni andra hur tänker ni kring jul å julskinka, köttbullar mm.

    Jag har läst att kyckling ska vara ok att äta. Får blir kycklingbullar å griljerad kycklingskinka eller veg julbord.


    Nadinadi skrev 2020-12-07 14:46:08 följande:

    Alltså relativt strikt. Åt inget kött och saltade aldrig maten, finns ändå lite naturligt salt i buljong osv men tillsatte aldrig. Sedan skippade jag koffein helt, men åt dock choklad ibland. Jag åt även tranbärskapslar och kalcium/magnesiumtillskott.

    Vi hade sex några gånger innan äl och senast 2dagar innan äl. Mätte inte med cb eller nåt sånt men hade jag nog gjort om inte min kropp varit så lätt att läsa av.

    Min man gjorde inget särskilt för jag tror inte riktigt på det, och tror inte han hade orkat även om jag velat haha.

    Under sexet var jag underst och skippade min orgasm. Vi får väl se om detta hjälpt eller inte! Man känner sig lite smått galen, men alltså är rätt oskyldiga grejer att ta till. Det som är intressant nu är att under min diet så tyckte jag det var jättetråkigt att vara utan salt, kött och allt sånt som jag egentligen älskar, men nu under graviditeten har jag nästan varit äcklad av det och nästan fortsatt som om jag fortfarande vore på den dieten, konstigt!


  • pandarinen

    Haha då går jag på det sista att man ska äta choklad om man vill ha flicka! Älskar choklad och speciellt varm choklad nu på vintern. Då får jag ju i mig mjölk också å kanske grädde. Kalcium hahaha.

    Sill kan du väl äta? Fisk tror jag är helt ok. Och kyckling har jag läst ska också vara ok. Förhoppningsvis är jag gravid på julafton så jag kan äta lite skinka å köttbullar.

    Och läsk- ska man undvika det? Varför? Har redan halsat några julmust denna månad. Var står det att man ska undvika socker?

    Idag kom förresten mensen. Så om 10 dagar så borde det vara perfekt att börja med babyverkstan. Och äl runt 22 dec.

    Så får se om jag får börja året med ett plus!

    [gåquote=80800891][quote-nick]SML89 skrev 2020-12-02 14:37:59 följande:[/quote-nick]Haha det är ju bra =) Ja, men då får du nog i dig bra av det med. Jag är också lite nyfiken på det med choklad. Jag läser typ att de är nått man ska undvika både för pojke och flicka på vissa sidor, men på en sida står det att man kan äta det för flicka. Det känns som en lite oklar sak alltså.[/quote]

Svar på tråden Baka flicka 2020